üstte çapraz geçen o saten kumaş yerine farklı birşey yaptırın bence. altında zaten dantel olacak, üstüne neden kat koyuyorsunuz ki? bir de diktireceğiniz yerden muhakkak fikirler alın, resimde güzel görünüyor da gerçeğe uyarlanması çok daha farklı olabiliyor. ben de aklımda bir modelle gittim modaevlerine ama en son karar verdiğim model biraz daha farklı oldu. ellerindeki dantelller, modeller... bunlara yakın birşey seçip kendi düşündüğüm modeli de ona uyarladım.
siz de burdan birkaç model birleştirdiniz ama bunlar birarada ne kadar uyumlu durur? üstte salt koyduğunuz o saten parça tek başına olmamış mesela. gelinlik boydan boya dantel işleme ama bel tarafından yukarı göğse saten bir parça geçiyor, gelinliğin bütününü bozuyor . ha illede çapraz geçen bir model istiyorsanız onu da gelinliğin modeline uygun olacak şekilde dantel falan yaptırın ya da alttaki dantelle boğacaksa birbirini hiç koymayın. onun yerine bel tarafına kemer gibi birşey ekleyip üst tarafta da ona göre dantel üzeri bir işleme yapılabilir.
yani üst tarafı için illede saten birşey düşünmeyin, gidip gelinliklerin üstüne bakın, sizin beğendiğiniz altla uyumlu dantel işlemeli olan modellere bakın. yine de son karar sizindir =) hangisi içinize siniyorsa onu yaptırın.
ben uzun zamandır bu tarzda bir yaka istiyordum. bir çok gelinlikte de uygulanmış halini gördüm. bu modeldeki haliyle çok beğendim. ama dediğiniz gibi, saten olması uyumsuzluk oluşturacaktır. o yüzden tülden yaptırmayı düşünüyorum. ya da çok ince ipek organze olacak. saten hem ağır duracak, hem de bütünlüğü bozacak gibi görünüyor. ama drapeler ve yaka kısmında değişiklik düşünmüyorum. umarım hayalimdeki gibi olur gelinliğim. önerileriniz için çok teşekkür ederim.