• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Benim cici gelinliğimm :)))

setuna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2012
103
1
118
Eskişehir
bu hafta sonu memleketimdeydimm ve nihayet gelinliğim için çok şeker bir gelinlikçiyle anlaştık. hem de çoook uygun bir fiyata :21: aslında başka bir model vardı aklımda ama, son kararım bu oldu. 2 farklı modeli birleştirdim ve sonuç tam istediğim gibi oldu :46:

sağolsun Minenes beni kırmadı ve açık bir gelinliği benim için photosopta düzenledi. kendisi hemen alttaki resimdeler efendim.işte gelinliğimin üst kısmını esinlendiğim model;
setuna-icin.jpg

gelinliğimin alt kısmını da aşağıda görmüş olduğunuz Maggie Sottore-Fantine modelindeki gibi olacak;
4l118.jpg

son olarak da ortaya çıkan model aşağıdaki gibi oldu :) bunu da çoook uzun bir süre uğraşmanın sonucunda kendim,bizzat photoshopta düzenleyerek yaptım :42:
i5640698_gelinligim-jpg

Minenes'e tekrar tekrar teşekkür ediyorum bunun için. onun sayesinde yavaş yavaş programı kullanmayı öğreniyorum:34:
eveeett,işte bu kadar. gelinbaşı konusunda hala kararsızım:15: önerilerinizi bekliyorum. ve tabi gelinliğim için yorumlarınızı da
:42::16:

Eklentiler

• $setuna-icin.jpg
    $setuna-icin.jpg
    29,9 KB · Görüntüleme: 105
Son düzenleme:
Çoook uygun bi fiyata demişsin. Merak ettim kaça aldın :10:

çok güzel bir seçim olmuş çok beğendim. Allah mutlu huzurlu bir yuva nasibetsin, güle güle giyin ve hep mutlulukla hatırlayın inşallah.. sevgiler :)

gördüklerimden çok farklı bir model canım bende yaklaşık 3 yıldır model bakıyorum :68:
ilk kez gördüm böyle bir model biraz karışık gibi ama önemli olan senin beğenmen mutluluklar diliyorum

Gelinligin son halinin alt kismi harikadokum dokum. Ust kismindaki gogusleri saran satenli bolumde cok asil. Ama ust bolumudeki tamamen dantel kisimla altindaki danteller zit durmus. Alt ayri ust ayri kalmis. tercih senin

İnsallah guzel bir gelin olursun..

Canım maşallah çok başarılı bir birleştirme olmuş, eline sağlık.

Üstteki çapraz drapeleri tülden çalışacaksınız değil mi, saten olmayacak? çünkü saten olması uyumsuz durur.

Canım maşallah çok başarılı bir birleştirme olmuş, eline sağlık.

Üstteki çapraz drapeleri tülden çalışacaksınız değil mi, saten olmayacak? çünkü saten olması uyumsuz durur.

teşekkür ederim canım senin sayende :16: drapeler için gelinlikçim bir kumaş adı söylemişti ama unuttum :1: organze demiştin ya sen daha önce,öyle yaptırsam olur mu? etek kısmındaki üst kat hayal tülden olacak. altta da en az 4-5 kat tül olacak. ben tarlatanı küçük istediğimi söyledim. onlar da sağolsunlar beni kırmadılar. tülle kabartacaklar. üst kısmı da organze olursa uyumlu olur mu? ya da tül mü daha iyi olur?

Gelinligin son halinin alt kismi harikadokum dokum. Ust kismindaki gogusleri saran satenli bolumde cok asil. Ama ust bolumudeki tamamen dantel kisimla altindaki danteller zit durmus. Alt ayri ust ayri kalmis. tercih senin

İnsallah guzel bir gelin olursun..

teşekkür ederim canım. inşallah istediğim gibi olur gelinliğim :16: üstteki photoshopta yapılmış bir gelinlik. o yüzden uyumsuz duruyor yani. kollar ve yaka kısmındaki dantel eteklerdeki ile aynı olacak zaten.

çok güzel bir seçim olmuş çok beğendim. Allah mutlu huzurlu bir yuva nasibetsin, güle güle giyin ve hep mutlulukla hatırlayın inşallah.. sevgiler :)
çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. sevgiler :71:

gördüklerimden çok farklı bir model canım bende yaklaşık 3 yıldır model bakıyorum :68:
ilk kez gördüm böyle bir model biraz karışık gibi ama önemli olan senin beğenmen mutluluklar diliyorum

teşekkür ederim :42: karışık görünme sebebi dantellerde görülen uyumsuzluk sanırım. ama üst kısımdaki ve etek kısmındaki danteller aynı olacak. bitmiş halini de paylaşırım inşallah.

teşekkür ederimm. gelinliğimin beğenilmesine çok sevindim :21: karar vermek çok zor oldu çünkü. tam 2 yıldır uğraşıyorum seçim yapmak için :1:

bu hafta sonu memleketimdeydimm ve nihayet gelinliğim için çok şeker bir gelinlikçiyle anlaştık. hem de çoook uygun bir fiyata :21: aslında başka bir model vardı aklımda ama, son kararım bu oldu. 2 farklı modeli birleştirdim ve sonuç tam istediğim gibi oldu :46:

sağolsun Minenes beni kırmadı ve açık bir gelinliği benim için photosopta düzenledi. kendisi hemen alttaki resimdeler efendim.işte gelinliğimin üst kısmını esinlendiğim model;
setuna-icin.jpg

gelinliğimin alt kısmını da aşağıda görmüş olduğunuz Maggie Sottore-Fantine modelindeki gibi olacak;
4l118.jpg

son olarak da ortaya çıkan model aşağıdaki gibi oldu :) bunu da çoook uzun bir süre uğraşmanın sonucunda kendim,bizzat photoshopta düzenleyerek yaptım :42:
4l1jt.jpg

Minenes'e tekrar tekrar teşekkür ediyorum bunun için. onun sayesinde yavaş yavaş programı kullanmayı öğreniyorum:34:
eveeett,işte bu kadar. gelinbaşı konusunda hala kararsızım:15: önerilerinizi bekliyorum. ve tabi gelinliğim için yorumlarınızı da
:42::16:

çok güzel canım çok beğendim rabbim bi ömür boyu mutlu etsin.

organzenin farklı kalınlıkları var. geçen gün bir akrabama diktirilen gelinlik için tül ve organze arasında kalmıştık mesela, o kadar ince bir organze getirmişlerdi ki neredeyse tül gibi görünüyordu ancak tülden daha sert bir kumaş. bahsettiğim ince ipek organzeydi. eğer o tarz ince bir organze olursa yakışabilir -asla cam organze olmasın, parlar biliyorsun-.

organzenin farklı kalınlıkları var. geçen gün bir akrabama diktirilen gelinlik için tül ve organze arasında kalmıştık mesela, o kadar ince bir organze getirmişlerdi ki neredeyse tül gibi görünüyordu ancak tülden daha sert bir kumaş. bahsettiğim ince ipek organzeydi. eğer o tarz ince bir organze olursa yakışabilir -asla cam organze olmasın, parlar biliyorsun-.

tamam canım. bunları mutlaka ileteceğim gelinlikçime :10: hazirana kadar vaktim var kumaş seçimi için. deneyip bakarız hangisi daha güzel duracak diye. her kumaşa yakışmaz o drapeler sonuçta. sayende benim de ufkum genişliyor biliyor musun. iyi ki varsın :16:

Akıllarda oluşan soru işaretlerinin giderilmesi için kol ve yakadaki dantelleri eteklerdeki ile aynı yaptım. bu haliyle gerçeğine daha yakın oldu sanırım. dantellerdeki uyumsuzluk da ortadan kalkmış oldu böylelikle :34:

i5640698_gelinligim-jpg

üstte çapraz geçen o saten kumaş yerine farklı birşey yaptırın bence. altında zaten dantel olacak, üstüne neden kat koyuyorsunuz ki? bir de diktireceğiniz yerden muhakkak fikirler alın, resimde güzel görünüyor da gerçeğe uyarlanması çok daha farklı olabiliyor. ben de aklımda bir modelle gittim modaevlerine ama en son karar verdiğim model biraz daha farklı oldu. ellerindeki dantelller, modeller... bunlara yakın birşey seçip kendi düşündüğüm modeli de ona uyarladım.

siz de burdan birkaç model birleştirdiniz ama bunlar birarada ne kadar uyumlu durur? üstte salt koyduğunuz o saten parça tek başına olmamış mesela. gelinlik boydan boya dantel işleme ama bel tarafından yukarı göğse saten bir parça geçiyor, gelinliğin bütününü bozuyor . ha illede çapraz geçen bir model istiyorsanız onu da gelinliğin modeline uygun olacak şekilde dantel falan yaptırın ya da alttaki dantelle boğacaksa birbirini hiç koymayın. onun yerine bel tarafına kemer gibi birşey ekleyip üst tarafta da ona göre dantel üzeri bir işleme yapılabilir.

yani üst tarafı için illede saten birşey düşünmeyin, gidip gelinliklerin üstüne bakın, sizin beğendiğiniz altla uyumlu dantel işlemeli olan modellere bakın. yine de son karar sizindir =) hangisi içinize siniyorsa onu yaptırın.

Son düzenleme:
Back