Çocuk Hastalıkları Benim bebeğimin kalbi delik.

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

gulcanka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2012
17
1
Öncelikle merhaba,

Benim bebeğimin kalbi delik. Doktor tehlikeli yerde olmadığını ancak kalbinin deliğinin büyük olduğunu söyledi.

Sorum aslında şu; geçtiğimiz haftalarda çocuk doktoruna götürdüm kızımı.

Doktor bey bizi hemen nöroloji doktoruna yönlendirdi. Gerekçesi ise bebeğimin gülerken yada ağlarken dudağında hafif eğrilik olması imiş. (Beyinsel birşey olabilir dedi.)

Neyse biz nöroloji doktoruna apar topar gittik. Doktor bunun normal olduğunu bazı bebeklerde olabileceğini söyledi.

Daha sonra bebeğimin parmaklarını hareket ettirirken orta parmağını diğer parmaklarından daha fazla yukarı kaldırdığını söyledik.

Ve bizi doktor hanım genetik uzmanına yönlendirdi. (Kalbinin delik olduğunuda söyledik.)

Sizce ben genetik doktoruna gitmeli miyim? Genetik doktoruna aranızda hiç giden var mı? Off Allahım ne yapacağımı bilmiyorum :KK43:

Gitmelisin tabi canım.. Doktor yönlendirdiyse vardır bir bildiği.Kalbinin delik olmasını filan sorun etme doktor tehlikesiz dediyse bazı bebeklerde de çocukluk çağında kapanabiliyor delik diye biliyorum..

Mesajın için teşekkür ederim. Gideceğim doktor genetik olduğu için benim aklıma direk şu geliyor.

Anneden, babadan bebekten kan örnekleri alınacak genleri kime çekmiş ona bakılacak. İide bebek doğduktan sonra ne önemi kalıyor ki bunun. Üstelik Çocuk kardiyağı ben gerekli görürsem sizi yönlendiririm demişti.

Öteki ay kalp doktoruna gideceğiz ve ona tekrar soracağım :KK43:

Anladım canım sen bilirsin o zaman öyle yap.Kalp için kardiyaloğa yönlendirmesi daha mantıklıydı aslında parmağını kaldırdığı için yönlendirmemiş miydi genetiğe? Allah korusun da genetik bir sorundan şüphelenmiş de olabilir gibi :26: bunların tedavileri de oluyo öyle genetik deyip geçmiyorlar yani.. Ben de yeni yeni içindeyim de canım tam bilemiyorum keşke daha çok yardımcı olabilsem..

Geçen gün bir yerde okumuştum sokaktan çocukları toplayıp muayene etsek yarısının kalbinde delik vardır diyodu doktor.Zamanla kapanırmış çok normalmiş.İnşallah sizinki de en kısa zamanda kapanır.Genetiğe ben gitmiştim 2 sene önce gebeliğimde problem olduğu için.Sadece kan alınıyo yani bence gitmemeniz için bir neden yok.Genetik problemin tedavisi olacağını ben de sanmıyorum ama en azından ne olduğunu veya bi sorun olmadığını bilmek istemezmisiniz?Belki çok önemsiz bişey için endişe edeceksiniz.Bence her türlü kontolü yaptırın içiniz rahatlasın.

merhaba canım...

benim kuzenimin de doğuştan kalbi delikti. 7 yaşına gelince ameliyat olacak filan demiş doktorlar. sonra durumuna göre tekrar ameliyat edilebilir demişler.

kuzenim şu an 32 yaşında.. ameliyata gerek kalmadı :) 3 tane de çocuğu var Allah bağışlasın...

teyzem yıllarca gözyaşı döktü.. inan ki küçüklüğümde ne zaman görsem ağlardı.. şimdi de boşuna harap etmişim kendimi diyor:)

Ders notlarıma bakarken karşıma çıktı canım az önce.Normalde anne karnında tüm bebeklerin kalbi delik.Doğumla birlikte birkaç ay ve yıl arasında üçte ikisinde delik kapanıyor.Belki biraz içini rahatlatır dedim.Üçte bir çok yüksek bir oran ki çoğu insan kalbinin delik olduğunun farkında değil sanırım.
Bir de hastalık genetik diye tedavisi yok diye bir şey yok ! Hastalıkların çoğu zaten genetik kökenli.Tedavisi olmaz nasılsa diye erteleme diye diyorum..

Geçen gün bir yerde okumuştum sokaktan çocukları toplayıp muayene etsek yarısının kalbinde delik vardır diyodu doktor.Zamanla kapanırmış çok normalmiş.İnşallah sizinki de en kısa zamanda kapanır.Genetiğe ben gitmiştim 2 sene önce gebeliğimde problem olduğu için.Sadece kan alınıyo yani bence gitmemeniz için bir neden yok.Genetik problemin tedavisi olacağını ben de sanmıyorum ama en azından ne olduğunu veya bi sorun olmadığını bilmek istemezmisiniz?Belki çok önemsiz bişey için endişe edeceksiniz.Bence her türlü kontolü yaptırın içiniz rahatlasın.

Aslında doğru söylüyorsun. Ancak doktorlar sağolsun, diyorlar ki;

Anne-baba akraba evliliği mi:Hayır
Anne-baba da kalp hastalığı var mı:Hayır diyorsun. E o zaman bu çocuk niye böyle deyip bizden habire test istiyorlar. :KK43:

20 Nisan da Çocuk kardiyağına götürüreceğim.İnşallah hayırlı haberlerini alır sizlerlede paylaşırım.

merhaba canım...

benim kuzenimin de doğuştan kalbi delikti. 7 yaşına gelince ameliyat olacak filan demiş doktorlar. sonra durumuna göre tekrar ameliyat edilebilir demişler.

kuzenim şu an 32 yaşında.. ameliyata gerek kalmadı :) 3 tane de çocuğu var Allah bağışlasın...

teyzem yıllarca gözyaşı döktü.. inan ki küçüklüğümde ne zaman görsem ağlardı.. şimdi de boşuna harap etmişim kendimi diyor:)

Ah canım beni en iyi teyzen anlar o zaman. Hamileleğimden beri ağlamaktan üzülmekten bitap düştüm. Psikolojim bile bozuldu.

İnşallah benim kızım için de doktor ameliyata gerek yok, kalbi kapanmıştır der.

Ders notlarıma bakarken karşıma çıktı canım az önce.Normalde anne karnında tüm bebeklerin kalbi delik.Doğumla birlikte birkaç ay ve yıl arasında üçte ikisinde delik kapanıyor.Belki biraz içini rahatlatır dedim.Üçte bir çok yüksek bir oran ki çoğu insan kalbinin delik olduğunun farkında değil sanırım.
Bir de hastalık genetik diye tedavisi yok diye bir şey yok ! Hastalıkların çoğu zaten genetik kökenli.Tedavisi olmaz nasılsa diye erteleme diye diyorum..

Öncelikle yardımın için teşekkür ederim. Doğru söylüyorsun. Bu konu ile ilgili olarak o kadar çok araştırma yaptım ki artık çevremde biri hamile kalsa ona şu doktora şunun için git diyebilecek konumdayım canım.

Genetik doktoruna götürmeden önce çocuk kardiyağına götüreceğim. Daha sonra tekrar başka bir çocuk nöroloji doktoruna götüreceğim.

Eğer bu doktorda genetiğe git derse işte o zaman gideceğim canım.

Şuanda 20 Nisan'ı bekliyorum. İnşallah ilk güzel haberi o gün alırım :)

Bizden dualarınızı eksik etmeyin :)

gecmıs olsun cnm ınsaaalh bebegın yakında ıyılesır cnm bızdede bazı sorunlar cıkmıstı zamanla duzeldı morelını bozma

Kızlar bugü doktora gittim. Bebeğimin kalbinde maalesef küçülme olmamış. Delik hala 10 mm. Doktor herhalde kapanmayacak daha çok küçük biraz büyüsün anjiyoya benzer bir yöntemle kapatacağız dedi.
Canım çok sıkkın yarında çocuk noröloji doktoruna götüreceğim.

İnşallah birşeyi çıkmaz.

Hepinize tekrar merhabalar,

Diyeceğim öncelikle şudur ki, kesinlikle kendinizi yıpratmayın...

Neden mi?

Bendeniz 1 çocuk doktoru, 3 çocuk kardiyoloji doktoru ve 2 tane Nöroloji doktoruna götürdüm meleğimi... (Hamileliğimde gittiklerimi saymıyorum.) En az 10 doktor görmüştür.)

(Bi sürü cihaza girdi, kan testi, idrar testi, tam batın ultrason hepsi yapıldı.)

Sonuç sadece kalbi delik. Allah'ımın her gününe şükürler olsun. Başka bişeyi çıkmadı :))

Merak edenlere duyurulur.

benim kızımında kalbi delik vsd var sizinki asd herhalde bizimki anjiyo ile kapatılamıyor ve riskli bölgede

benim kızımında kalbi delik vsd var sizinki asd herhalde bizimki anjiyo ile kapatılamıyor ve riskli bölgede

Merhaba Ceymi,

Tabi bebeğimin kalbi delik olduğu için bir sürü test yapıldı, 2 tane nöroloji doktoru, genetik doktoru gördü.

Şuana kadar bişeyi çıkmasdı. İnşallah ta çıkmaz. Doktorlar şuan için takibe aldılar.

Bu arada kilo almıyor. 1 yaşında 7,50 Kilo maalesef. Senin kızın nerde tedavi görüyor?

Bana biraz bahseder misin kızından?

kalp deliği ama hangi bölgede
asd mi vsd mi fallot mu ya da ne bileyim tam teşhisin adı ne önemli olan

benim kizin premembranoz bolgede 2.4mm capinda vsd si var 9 aylik 9 kilo doktorumuz alpay celiker bizde devamli kontrole gidiyoruz ama hic noroloji veya genetige gitmedik gitmekmi gerekiyor biz su an bekliyoruz ameliyatda olabilir olmayadabilir bizim anjiyo ile kapanamaz herhakde keske oyle olsa sizdekide vsd mi acaba

X