Beni mi yoksa eşimi mi aramalılar ?

Merhaba hanımlar
Uzun zamandır dikkat ettiğim bir sorunu sizinle paylaşmak istiyorum .
Eşimin ailesinden birileri gelmek istese bir yere gidilse vs eşimin annesi sürekli oğlunu arıyor size bunlar bunlar gelmek istiyormus sizi bunlar çağırıyor ya da şuraya gidelim gibisinden . Evde yaşayan ve misafiri ağırlayan ya da bir pikniğe gidildiğinde tüm organizeyi yapan bir misafirliğe gidildiğinde eli boş gitmemek için bir şeyler ayarlayan benim . Sormak istediğim şu beni aramaları gerekmez mi yoksa gereksiz mi takıldım bu konuya . Şimdiden teşekkür ederim .
Gereksiz takılmışsın, senin ailen de böyle durumlarda seni arıyordur. Eşin senin de fikrini alarak onlara cevap veriyorsa ortada bir sorun yok bence

Arkadaşlar da söylemiş eşinizi arayıp direkt geleceğiz mi diyorlar? Eşiniz ne diyor? Bizde genelde evin hanımı aranır müsaitlik sormak için ama eşimi de aradıkları olur eşim de bana sorar.

Bazen erkek kuzeniyle muhabbet ederler görüşelim diye (pandemi öncesi) o zaman bile hanımlar ayarlasın biz uyarız der.

Merhaba hanımlar
Eşimin ailesinden birileri gelmek istese bir yere gidilse vs eşimin annesi sürekli oğlunu arıyor size bunlar bunlar gelmek istiyormus sizi bunlar çağırıyor ya da şuraya gidelim gibisinden . Evde yaşayan ve misafiri ağırlayan ya da bir pikniğe gidildiğinde tüm organizeyi yapan bir misafirliğe gidildiğinde eli boş gitmemek için bir şeyler ayarlayan benim . Sormak istediğim şu beni aramaları gerekmez mi yoksa gereksiz mi takıldım bu konuya . Şimdiden teşekkür ederim .
Yani sizinle muhatap olmak istemeyip ve bunu çokça belli eden bir k.v. karşınızda ..sizde gitmek istemediğinizi eşinize söyleyin oda annesine söylesin ...manolyalale gelmek istemiyor biz iptal desin..1. 2 derken sonra direk sizi arayacaktır zaten...ama size söyleyim bu durum bence sizi direk aramasından daha iyi ..mesafe her zaman iyidir direk muhattap olmamak en iyisi

Aslinda yukari da bir uyenin dedigi en iyisi muhatap olmamak ama esini uyar her zaman vaktim olmuyor diye calisiyor musunuz

Merhaba hanımlar
Sizi aramaları gerekir. Yani bu konularda beni değil de eşimi aramaları beni rahatsız eder. Sonuç olarak misafiri karşılayacak olacak olan sizsiniz, hazırlığı yapacak olan sizsiniz.

Merhaba hanımlar
Bizde de aynısı inanır mısın. 8 senedir hemde başlarda kızıyordum ben eşek başımıyım diye alıştım takılmıyorum artık. Geçen Piknik ayarlamışlar haberim yok pikniğe gittik falan iyi oluyor sende şunu hazırla yap diyen yok en azından hazıra gidiyorum hep. İlk evlendiğimde misafir gelecek sen birşey yapma ben hamur kek yaptım derdi kvdem.Takılmayın hiç inan düşündükce beynimizi yoruyoruz boş yere

Bence öncelikle ya da çoğunlukla sizi aramaları gerekiyor. Bende çok takıntılıyım bu durumlara. Nihayetinde herşey size bağlı gibi birşey. Yeme içme olayı, ev temizliği, hazırlık vs tamamı sizde. Öncelikle sizi arayıp sormaları ya da söylemeleri gerekiyor.

Eşim yok demez genel olarak hayır diyemez zaten ve sormadan kabul eder bu durum sinirimi bozuyor açıkçası
Bizde de aynı durum geçerli. İşte eşlerimizin bu zaafını kullanıyorlar.
Biz neyseki biraz aştık bu olayı. Bana sormadan evet demiyor ya da beni aramaları gerektiğini söylüyor.
Siz de eşinizle konuşun bu durumu.

Valla ben eşimle kendimi ayrı tutmadığım için birimizi aramaları yeterli oluyor. Zaten kimi aradılarsa o, öbürünü arayıp plandan bahsedip uygulnluğunu sormuş oluyor. Farketmiyor yani evliyiz sonuçta.

Hak veriyorum ben de bir iki kere yaşadım böyle bişey aşırı sinirlenmiştim. Tabi ona da söyleyebilirler ama bana söylemeleri lazım. Ben şimdilik eşime söyledim neden sana söylüyorlar diye sitem ettim bir daha olursa yüzlerine söyleyeceğim

Biz böyle seylere fazla takilmiyoruz. Benim annem genelde beni arar. Ben kayinvalidemi her gün ararim hal hatir sorarim. Herhangi bir durum varsa o zaman zaten söyler. Ama ogluna da söylese sorun yok. Esim zaten genelde ilk bana danisip öyle söz verir. Her zaman müsait olmuyoruz cünkü

X