- 11 Nisan 2021
- 223
- 634
- 18
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Ben de evhamlı bir anneyim. Evhamlı bir annenin, en evhamlı yeriyle, çocuğuyla sinanması hiç kolay değil. Ben ve buradaki birçok anne sizi anlıyor, evladınız için en iyisini yapacağınızı da biliyoruz. Konuyu takipteyim. Gelişmeleri yazmaktan geri durmayın, süreç hakkında mutlaka konu açıp bilgilendirin bizi.Teşekkür edeirm beni anladığıniz desteklediğiniz içinben bile kendimi bukadar iyi anlatamazsın . anksiyete bozuklugum var oda etkiliyor haliyle
Kurum adını yazsana banaÖyle şimdi orda çalışıyormuş işte öğretmen falan değil yani. Kız okuyor yaşıda Küçük şikayet edilmesi gerekiyorsa kızın dedikleri doğruysa o kurum edilmeli... Kız zaten çocuk gibi davranıyor hala birşeyleri içmek içmek için annesinden izin alıyor örnek kolayı annesi yasaklamış ona zayıfliyormus diye. Oyuzden kızı şikayet etme lütfen .başımda zaten bir ton sorun var oğlumla uğraşıyorum .birde mahalle bakkalinin kızıyla anneyle didisiyla sorun yaşamak istemiyorum
Tesekkur ederim zahmet edip uzunn uzun yazmissiniz. Anlattiginiza gore ben bir problem gormedim size helal olsun endiselenip gitmisisiniz baskask olsa simariklik diyede dusunebilirdi. cogu seyde masallah i sallah eksikliklerinkde kisa surede tamamlar egitimle ,Allah yardimciniz olsun iyi ogretmenlere denk getirsin insallah☺Meraba
Kusura bakmayın şimdi fark ettim yazdığınizi oğlum Aralık'ta 4 yaşına giricek.aslinda oğlumun gözle gorulur bir belirtisi yok oyuzden ben hep oğlumda bir sorun olmadığını sadece konuşma gecikmesi ve hiperaktif bir çocuk olduğunu düşündüm .
Kelimeleri var ama diyalog yok
Kendisi soru sorar ben cevaplarm
Mesala bir hayvan gorduyse bu ne diye sorar bende kedi kopek kuş ördek tavşan bu şekil bunu akılda tutar .birdahaki gördüğünde kendisi söyler bu söylediklerimi .anne bak kedi
Ayakkabısını kendi giyer
Yemeğini yedikten sonra kendi alır tezgaha bırakır tabağını
Bunu çok onceden öğretmeye başladım şuan kendi yapıyor
Banyo yapmak isterse, ki benim çocuk suya bayılır .günde 2.3 kere o suya girilir anne bıcı bıcı der
Birşey istediğinde söyler ismini zaten sevdiği şeyleri ister
WC ye kendi gider işi bittikten sonra seslenir annnneeeeeeeee diye .ben gidip yıkar çıkarırım onu .giydiği şey rahatsa zaten kendi giyer giyemedigini ben giydiririm onuda öğretmeye çalışıyorum
Aklıma şuan bunlar geliyor.
Sıkıntımiz çok hareketli ve diyalog kurmamasi .o birşey gösterirken parmağıyla işaret eder ama ben işaret edersem parmağıma bakar gösterdiğim yere bakmaz.
Genelde duymamazlıktan gelir seslendigimde iki üç te anca yanıma gelir . Dışardayken tam bir facia heryere koşmak ister arabalarin olmadığı yerde bırakırım elini koşturur deli danalar gibi asla durmaz . elini tuttuğumda caddedeysek otobüs diye tutturur binelim diye eğer binmiceksek kıyameti koparir onu yerlerden toplarım .ve kalabalık ortamlarda hep ağlar ve bağırır .bunu kıskancliga bağlamıştım oyuncaklarina dokunulmasini istemez .elinden birşey alınırsa cildirir onu vermeyene kadar susmaz
Böyle işte
2 senedir oglumu dil terapisi icin rehabilitasyon merkezine goturuyorum. Bu söylediğiniz şeylerin olma ihtimali cok düşük. Cocugunuzu siz goturup getirirseniz. Dersten sonra ogretmen ile birebir konusup, takip defteri edinirseniz sizin icin cok daha iyi olur. Zaten ilk basta cocuk psikologu ile gorusme yapacaksınız. Kafaniza eger birsey takılır ise veya cocugunuzda bir sikinti varsa örneğin surekli tv izlemek istiyor yada yemek yerken lokmasini devamli ağzında tutuyor, cok inat, sinirli, kafasini yere duvara vuruyor gibi eylemlerde bulunuyor. Kiskanclik yapıyor gibi vs. Sorunlarin olduğunda kurumda cocuk gelişim uzmanlari var onlardan randevu talep ediyorsunuz. Gereken konuları uzmanlar ile birebir görüşüp, dogru yolu bulmaya çalışabilirsiniz. Ozellikle cocugunuz icin sizin okumaniz gereken kitaplari edinin. Kurumda nasil egitim veriliyorsa sizinde evde devam etmeniz, ustune birseyler katmaniz gerekiyor. Hafta da 2 saat cocuk icin yeterli olmayacaktir. Sizin de evde tekrar yapmaniz, ogretmen ile birebir gitmeniz gerekiyor ki cocugunuzda kisa surede farki görebilirsiniz.Az önce oğlumla markete gittik kızı az çok tanıyorum aramızdaki diyalog şöyle
Kız -naptin abla goturdunmu oğlunu doktora konuşması için
Ben -goturdum atipik otizm den supelendi doktor, özel eğitim gorucek
Kız -abla ben rehabilitasyon merkezinde çalıştım çocuklara kötü davraniyorlar tv izletiyorlar kendi haline bırakıyorlar birşey yaptıkları yok,ben canım sıkıldığı için çocuklara kitap okuyayım dedim bana bırak boşver okuma dediler benim psikolojim bozuldu orda çıktım.senin çocuğunun konuşmaktan başka bı sorunu yok belli. zihinsel engelli değil bence gönderme
Ben-nasil ya gerçekten bunlarmi oluyor ama doktor söyledi yapacak biseyim kalmadı ben zaten gidip gorucem yerini tanıdık bir öğretmen var o bana bir rehabilitasyon merkezi onericek hastane işi bittikten sonra az çok fikir yürüturum zaten orda .birde doktor bana zihinsel engelli çocuklarla değil onun gibi konuşma gecikmesi olan çocuklarla olacağını söyledi .hepsinin eğitimi farklı heralde dedim
Kız - ozman öğretmenin dediği yere git bir bak sen bilirsin abla inşallah iyi olur
Sonra çıktım ben marketten ama kalbim nasıl çarpıyor ihtimali bile beni korkutuyor.ben doktordan geldimden beri bikere bile o TV acilmadi kablosu kopardım zaten. Ee zaten doktor üstüne basa basa tv izlemicek dedi .ben çok korktum kızlar .varmı böyle şeyler.birde daha bugün bir öğretmenle aramızda bu konuşma geçti.iyi bir kadına da benziyor onun önerdiği yeremi baksam.kurumu seçmek benim elimdemi gerçekten hiç bir bilgim yok .... Siz ne diyosunuz
Tamam öğrendimde yazarım hobinden mahrum etmek istememKurum adını yazsana banailla etmem lazım birilerini şikayet hobim dermişim
merak ettim oğlunuzda kronik kabızlık ya da ishal gibi bağırsak problemleri de var mı?
2 senedir
2 senedir oglumu dil terapisi icin rehabilitasyon merkezine goturuyorum. Bu söylediğiniz şeylerin olma ihtimali cok düşük. Cocugunuzu siz goturup getirirseniz. Dersten sonra ogretmen ile birebir konusup, takip defteri edinirseniz sizin icin cok daha iyi olur. Zaten ilk basta cocuk psikologu ile gorusme yapacaksınız. Kafaniza eger birsey takılır ise veya cocugunuzda bir sikinti varsa örneğin surekli tv izlemek istiyor yada yemek yerken lokmasini devamli ağzında tutuyor, cok inat, sinirli, kafasini yere duvara vuruyor gibi eylemlerde bulunuyor. Kiskanclik yapıyor gibi vs. Sorunlarin olduğunda kurumda cocuk gelişim uzmanlari var onlardan randevu talep ediyorsunuz. Gereken konuları uzmanlar ile birebir görüşüp, dogru yolu bulmaya çalışabilirsiniz. Ozellikle cocugunuz icin sizin okumaniz gereken kitaplari edinin. Kurumda nasil egitim veriliyorsa sizinde evde devam etmeniz, ustune birseyler katmaniz gerekiyor. Hafta da 2 saat cocuk icin yeterli olmayacaktir. Sizin de evde tekrar yapmaniz, ogretmen ile birebir gitmeniz gerekiyor ki cocugunuzda kisa surede farki görebilirsiniz.
Bilgilendiririm canım yanımda olduğunuz için teşekkürlerBen de evhamlı bir anneyim. Evhamlı bir annenin, en evhamlı yeriyle, çocuğuyla sinanması hiç kolay değil. Ben ve buradaki birçok anne sizi anlıyor, evladınız için en iyisini yapacağınızı da biliyoruz. Konuyu takipteyim. Gelişmeleri yazmaktan geri durmayın, süreç hakkında mutlaka konu açıp bilgilendirin bizi.
İnşallah ncok sağolunTesekkur ederim zahmet edip uzunn uzun yazmissiniz. Anlattiginiza gore ben bir problem gormedim size helal olsun endiselenip gitmisisiniz baskask olsa simariklik diyede dusunebilirdi. cogu seyde masallah i sallah eksikliklerinkde kisa surede tamamlar egitimle ,Allah yardimciniz olsun iyi ogretmenlere denk getirsin insallah☺
İnternetten araştırma yapıyorum birde bı öğretmen var hastane isim halledince bana bı kurum onericek onada bakacağızŞu süreçte ilk yapacağız iş bilgi kirliliğine kulağınızı tıkamak. Sırf otizm üzerine kurulu rehabilitasyon merkezleri var. Bu konuda sosyal medyada gruplar sayfalar dernekler var. Onlardan bilgi alın.
Oglumun bir kulağı duymadığı icin dil gelisim geriliği oldu. Bizim sikintimiz farkli. Sizin oglunuzun saglik probleminden, okulda da cocuklar var hatta arkadaşımın çocuğu oyleydi ve konusmaya basladi. Bu tür eğitimler biran da olmuyor annesi. Sabir emek zaman lazim. Sen kendini ne kadar sikarsan , sitres yaparsan, cocuk da o kadar olumsuz etkileniyor. Sen farkinda degilsin ama çocugun senin telaşını gördükçe, Bende problem var ben sorunlu cocugum galiba diye dusunmeye başlar. Farkinda değildir deme konusmadigi icin siz anlamiyorsunuz ama oglunuz herseyi farkında sadece kendini ifade edemiyor o yuzden duygularini anlamiyorsunuz. Eger kafaniza takilan birsey olursa yardimci olmak isterim.Sizin cocugunuzdami atipik otizm. Konusmada gelişme oldumu ?
Çok teşekkür ederimOglumun bir kulağı duymadığı icin dil gelisim geriliği oldu. Bizim sikintimiz farkli. Sizin oglunuzun saglik probleminden, okulda da cocuklar var hatta arkadaşımın çocuğu oyleydi ve konusmaya basladi. Bu tür eğitimler biran da olmuyor annesi. Sabir emek zaman lazim. Sen kendini ne kadar sikarsan , sitres yaparsan, cocuk da o kadar olumsuz etkileniyor. Sen farkinda degilsin ama çocugun senin telaşını gördükçe, Bende problem var ben sorunlu cocugum galiba diye dusunmeye başlar. Farkinda değildir deme konusmadigi icin siz anlamiyorsunuz ama oglunuz herseyi farkında sadece kendini ifade edemiyor o yuzden duygularini anlamiyorsunuz. Eger kafaniza takilan birsey olursa yardimci olmak isterim.
Amin insallah. Rabbim tüm evlatlarimiza sağlık versinÇok teşekkür ederimyaninda konuşmuyoruz genelde anladığını biliyorum.her dediğimize kulaklarını dört açıyor. Bazen teleşa giriyorum ama sizler yazdıkça benim içime ferahlık girdi bizde daha işitme testi yapicaz. Allah yavrunuzuda sağlık sıhhat versin
Canım hala ilaçlar dolapta kullanmiyorum tekrar baslasammi acaba.beni tetikleyen anksiyete bozukluğu zaten onu kullanirken daha rahattım.ilac süper ben kilo alınca sanırım kendimi kandırdım oyuzden aldım diyeKarpuz kendin ixin aldığın yardım ne alemde galiba ilaçları bırakmıştın , bu süreçte senin de iyi olman şart , zorlayıcı bir yoldasın. Lütfen kendini de ihmal etme sen ne kadar iyi olursan çocuğun da o kadar iyi olacak . Rehabilitasyon merkezleri de gayet iyi için rahat olsun lütfen . Çok güzel yol alacaksınız ama tepkilerin daha sakin olsun elinden geldiğince bunun için de tedavine devam et
okulda doven ogretmenlerde var tum okullarda butun ogrencıler dayak yıyor mu
huzur evlerınde bakımsızlıktan ölen de var butun huzurevlerı aynı mı
?
bence sızde bır destek almalısınız bırı bana bunu soyledı dıye elım ayagım tıtremez tıtrese ben nıye bu denlı abartılı panık oluyorum nıye kendımı duygularımı mantıgımı kontrol edemıyorum dıye doktora gıderdım acıkcası
cocugunuzun durumunu da marketdekı calısanla bıle konusuyorsunuz herkes bılmek zorunda mı ? bırde tek tek ızah etmıssınız hadı soyledınız oda sordu ıyı ya sıkıntı yok deyıp gecın cocugunuza agır hasta muamelesı yapıyorsunuz ılgıyle ozel egıtımle duzelen durum
nıye endıselendınız demedım bu denlı abartılı panıge gerek yok dedım :) bunu sey gıbı dusunun cocugunuzu normal olagan sekılde okula yazdıracaksınız okulda neler yasayacak ıyı bır ogretmene denk gelecek mı ınsallah ıyı gecer dıye endıselenırız ama o kadarAnksiyete bozukluğum var ilaçları bırakinca kaygılarım arttı .birde bilinmezlik insanı çok korkutuyor ben otizmis özel egitimmis bunlarla ilgili tek bilgim yok.oyuzden endiselenmem normal değilmi ?
Ben kendi ailem eşimin ailesine bile anlatmadim kimse beni etkilemesin çocuk mimlenmesin diye. Marketteki kız oğlanla hep sakalasirdi .bir anlık kendimi bunu derken buldum bende anlamadım.sonra çok pişman oldum zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?