• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beni korku saldı yardım edin

Allah aşkına rehabilitasyon merkezinde ne olarak çalışmış ta şimdi işsiz...Orda çalışabiliyorsa eğitimli olması lazım...Her önünüze gelenin lafına bakmayın ..Bir de tv nin kablosunu koparmak ne demek ya çocuğa hiç iyi gelmezsiniz siz...Bence o çocuğu devlet himayesine verin, siz bu panikle zarar verirsiniz...Ordan oraya savrulan, düşünceledi panik ve dağınık bi imaj çizdiniz gözümde...O kadar paniksiniz ki önünüze gelen insana anlatıp çare arıyorsunuz...Acaba o çocuk neden bu hale geldi? Devlete başvursa keşke bi yakınınız da inceleme yapılsa

Bu yorumu yapan arkadaş siz bu hayatta neler yaşadınız da da insanlara böyle pervasızca yaklaşabiliyorsunuz?
Tamamen saldırgan ve patavatsız bir imaj çiziyor şu yazdıklarınız.
Bir derdim var platformu sizin gibi insanların egosunu dertli insanlar üzerinden tatmin edeceği bir platform değil.
Yorumunuz saldırmak ve aşağılamaktan başka hiç bir amaca hizmet etmiyor.

Yardımı olmayacaksa susabilmekte bir erdemdir!

Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle. İnşallah en kısa sürede güzel ilerleme kaydedilecektir oğlunuzda. Konularınızı hep okuyorum.Bir de Recall Healingi araştırdınızmı onu merak ettim.Pınar GOGULAN'ın Recall Healingle ilgili hem kitapları, hem de akademide eğitimleri, çalışmaları var. Hastalıkların kökeni ve epigenetik aktarımları keşfedip şifalandırmak üzerine kurulu bir sistem.Sizde de kısa sürede iyi geleceğini hissettim

School Of Younity

Özel eğitim kurumunda çalışan bir arkadaşım var, orası da gayet ilgileniyor çocuklar ile. Yani genellemek ne derece doğru, bilemedim. İşin içerisinde evladınız olduğu için evhamlı olmanız normal ama aklı selim davranarak en doğru kararı vereceğinize eminim.

Rehabilitasyonda çalışmış bir insanım hepsinde kamera olmak zorunda.çocuğunuzu izleyebiliyorsunuz.veli bekleme salonunda çocuğunuzu görüyorsunuz.bir çok alt tanı var ona göre öğretmenler ders programı hazırlarlar.grup çalışması olur orada çocuklara mısır patlatılır sinema ortamı kurulur amaç ortaklaşa zaman geçirme sağlamaktır.birbirleriyle iletişime geçmesi çok önemlidir.ve bir çok eğitim şekli vardır. Bunlarda her türlü materyal kullanılır. Tvde olur bir boncukta olur ütü masasıda olur.günlük hayat becerileri diye ders vardır.bulaşık yıkamayı çamaşır sermeyi öğretiriz biliyor mu acaba o şahıs bunları.burda tek tek modülleri sayabilirim.bilgilenmek ayıp değil ama başkalarını yanlış yönlendirmek cahilliktir.belkide o kurum özel çocuklarımızı hayata hazırlayan en iyi kurumlardan birisidiir.

Yorumları çok okuyamadım ama kendi yorumumu yazayım.Ben yıllarca özel egitimde calistim eğitimler bireysel eğitim ve grup eğitimi olarak verilir.Bireysel eğitim çok faydalı gerçekten öğretmenle öğrenci birebir oluyor.Ama grup eğitimleri her okulda farklı oluyor bazı okullar sınıflara dolduruyor öğrencileri TV izletiyorlar yada boş bırakıyorlar çocukları servis saatleri gelene kadar orda boş zaman geçiriyorlar.Bazi okullarda gruplardada eğitim veriyor etkinlik yapıyorlar.Yani kurumu çok iyi seçmeniz gerekiyor.Ama ben olsam gruba vermem çocuğu kendim götürürüm bireysel eğitimini aldırır eve dönerim.

Karpuz bana kızma ama oğlunu özel eğitim aldırmamak için bahane arıyor gibisin.
Öğrendiğin şey çok acı belki sende kaldıramadın acaba bir psikolog ile m görüşsen ? Markette ki kızın söylediği şeyle hemen eğitimden vazgeçmek/ şüphe duymak doğru mu ? Zaten okul sadece yol gösterici , asıl olan senin evde ilgilenmen.
Hayir kesinlikle öyle birsey yapmam özel eğitim görecek.ben zaten öğretmenle mesajlastim kurum için .ben zaten orda gondermeyecegim demedim ki böyle seyler varmı dedim . koskoca şehirdeyim birsuru kurum var .yani özel egitimeme göndermeme gibi bir ihtimal bile olamaz.. ben günlerdir bunun için hastanelerde koşuyorum.

Bilmediğim bir yol beni endişelendirdi bilen insanların yorumlarını almak istedim. Benim rehabilitasyon merkeziyle ilgiyle tek bir bilgim yok çünkü.kamere varmış bekleme odasında izleyebilirmisim .ben sadece çocuk gidip geliyor sanmıştım m.boyle işte yani söz konusudu bile olamaz gondermemem

Hayir kesinlikle öyle birsey yapmam özel eğitim görecek.ben zaten öğretmenle mesajlastim kurum için .ben zaten orda gondermeyecegim demedim ki böyle seyler varmı dedim . koskoca şehirdeyim birsuru kurum var .yani özel egitimeme göndermeme gibi bir ihtimal bile olamaz.. ben günlerdir bunun için hastanelerde koşuyorum.

Bilmediğim bir yol beni endişelendirdi bilen insanların yorumlarını almak istedim. Benim rehabilitasyon merkeziyle ilgiyle tek bir bilgim yok çünkü.kamere varmış bekleme odasında izleyebilirmisim .ben sadece çocuk gidip geliyor sanmıştım m.boyle işte yani söz konusudu bile olamaz gondermemem
Herkes bir şeyler der Karpuz.
Ne yapacaksın peki ? Çocuğunun eğitimden başka şansı yok. Ya da eskilerin yaptığı gibi zincirleyeceksin eve. Yapma lütfen kaçıncı yıldayız.
Bir de ben böyle bir bakkaldan asla alışveriş yapmam. Kendisi şeref yoksunu diye herkesi öyle bellemiş. Ne demek kitap okumamak ? Ben bu mesajını alıp cimer ile paylaşacağım. Bunlar bu kadar rahat davranamazlar.

Anne,her annenin olması gerektiği kadar panikte ve doğru yolu en kestirme yoldan bulma çabasında.Cok bilmişlik yapanlar fikriniz yoksa zikriniz de olmasın ki kalabalık yapıp boşa sayfa doldurmayın.Güzel yürekli mükemmel anne siz evladınız için herseyin en güzelini bilirsiniz.Rabbım yardımcınız olsun.Hersey çok güzel olacak sadece biraz sabır ve tevekkülle..

Herkes bir şeyler der Karpuz.
Ne yapacaksın peki ? Çocuğunun eğitimden başka şansı yok. Ya da eskilerin yaptığı gibi zincirleyeceksin eve. Yapma lütfen kaçıncı yıldayız.
Bir de ben böyle bir bakkaldan asla alışveriş yapmam. Kendisi şeref yoksunu diye herkesi öyle bellemiş. Ne demek kitap okumamak ? Ben bu mesajını alıp cimer ile paylaşacağım. Bunlar bu kadar rahat davranamazlar.

Sen yanlış anlamışsın kız kitap okumak istemiş canı sıkılmış diye onlarda kıza boşver okuma demiş bana böyle söyledi..

Anne,her annenin olması gerektiği kadar panikte ve doğru yolu en kestirme yoldan bulma çabasında.Cok bilmişlik yapanlar fikriniz yoksa zikriniz de olmasın ki kalabalık yapıp boşa sayfa doldurmayın.Güzel yürekli mükemmel anne siz evladınız için herseyin en güzelini bilirsiniz.Rabbım yardımcınız olsun.Hersey çok güzel olacak sadece biraz sabır ve tevekkülle..
İnşallah çok sağolun 🥰

Tamam işte işini yapmıyor demektir bu.
Aileler sence kitap okunup, ilgilenilmesi için vermiyor mudur ?

Öyle şimdi orda çalışıyormuş işte öğretmen falan değil yani. Kız okuyor yaşıda Küçük şikayet edilmesi gerekiyorsa kızın dedikleri doğruysa o kurum edilmeli... Kız zaten çocuk gibi davranıyor hala birşeyleri içmek içmek için annesinden izin alıyor örnek kolayı annesi yasaklamış ona zayıfliyormus diye. Oyuzden kızı şikayet etme lütfen .başımda zaten bir ton sorun var oğlumla uğraşıyorum .birde mahalle bakkalinin kızıyla anneyle didisiyla sorun yaşamak istemiyorum

Arkadaşlar, her anne sizin gibi sakin karşılayacak diye bir şey yok bu gibi durumları. Bazı anneler de böyle aşırı hassas, korumacı olabilir. Bunun evladına değil bir zararı varsa kendi çünkü bilinmezlik içinde çırpınıyor kadın.

Biri çıkıp, iki sene eğitim alacak oğlunuz ve tamamen iyileşecek, raporu da iki sene sonra kesin kalkacak dese, bu anne de geceli gündüzlü sorgulamadan tamam deyip önüne bakacak. Ama otizm ve dalları öyle bir konu ki, birinin dedigiini diğeri daha farklı söylüyor, biri tamamen düzelir derken, diğeri kendine yetecek kadar düzelir diyor. Korkunç bir durum. İstediğimiz kadar güzelleştirmeye çalışalım, belirsizlik, ucu açıklık korkunç bir durum.

Arkadaşımızda kontrolculuk sezdim bir de ben. Bu bende de var biraz. İplerin elimizde olması gerekiyor güvende hissedebilmeniz için o ipler elimizden kayınca dagiliyoruz. Kötü yorum yapmayalım, kırıcı olmayalım biraz daha anlamaya çalışalım lütfen.

Bilmiyorum ya, ben bu konudan çok etkilendim. Anne çok samimi bir kere, buradan geçiyor bana yaşadığı korku, gelecek kaygısı, çocuğum ne zaman düzelecek endişesi.konuyu gördüğümden beri YouTube da otizm ile ilgili videolar izliyorum. Süreç nasıl ilerliyor anlamaya çalışıyorum, ben bile bu kadar etkilendiysem, anneye telaşı yüzünden nasıl yükleniriz?

Arkadaşlar, her anne sizin gibi sakin karşılayacak diye bir şey yok bu gibi durumları. Bazı anneler de böyle aşırı hassas, korumacı olabilir. Bunun evladına değil bir zararı varsa kendi çünkü bilinmezlik içinde çırpınıyor kadın.

Biri çıkıp, iki sene eğitim alacak oğlunuz ve tamamen iyileşecek, raporu da iki sene sonra kesin kalkacak dese, bu anne de geceli gündüzlü sorgulamadan tamam deyip önüne bakacak. Ama otizm ve dalları öyle bir konu ki, birinin dedigiini diğeri daha farklı söylüyor, biri tamamen düzelir derken, diğeri kendine yetecek kadar düzelir diyor. Korkunç bir durum. İstediğimiz kadar güzelleştirmeye çalışalım, belirsizlik, ucu açıklık korkunç bir durum.

Arkadaşımızda kontrolculuk sezdim bir de ben. Bu bende de var biraz. İplerin elimizde olması gerekiyor güvende hissedebilmeniz için o ipler elimizden kayınca dagiliyoruz. Kötü yorum yapmayalım, kırıcı olmayalım biraz daha anlamaya çalışalım lütfen.

Bilmiyorum ya, ben bu konudan çok etkilendim. Anne çok samimi bir kere, buradan geçiyor bana yaşadığı korku, gelecek kaygısı, çocuğum ne zaman düzelecek endişesi.konuyu gördüğümden beri YouTube da otizm ile ilgili videolar izliyorum. Süreç nasıl ilerliyor anlamaya çalışıyorum, ben bile bu kadar etkilendiysem, anneye telaşı yüzünden nasıl yükleniriz?

Teşekkür edeirm beni anladığıniz desteklediğiniz için 🥰 ben bile kendimi bukadar iyi anlatamazsın . anksiyete bozuklugum var oda etkiliyor haliyle

Allah aşkına rehabilitasyon merkezinde ne olarak çalışmış ta şimdi işsiz...Orda çalışabiliyorsa eğitimli olması lazım...Her önünüze gelenin lafına bakmayın ..Bir de tv nin kablosunu koparmak ne demek ya çocuğa hiç iyi gelmezsiniz siz...Bence o çocuğu devlet himayesine verin, siz bu panikle zarar verirsiniz...Ordan oraya savrulan, düşünceledi panik ve dağınık bi imaj çizdiniz gözümde...O kadar paniksiniz ki önünüze gelen insana anlatıp çare arıyorsunuz...Acaba o çocuk neden bu hale geldi? Devlete başvursa keşke bi yakınınız da inceleme yapılsa
bu uyeyi ve mesajlarini ciddiye almamak lazim. yalnizliktan kafayi yemissin, hayattaki tek odagin erkekler oldugu icin bir annenin hissedebilecegi seyleri de hissedemiyorsun dogal olarak. isin gucun erkekler, evlenmek, neden yalnizim vs.

hatta bu o kadar suursuz bir uye ki vaktinde bana “sevgilini bana gonder” diyecek kadar haddini bilmez. takilmamak lazim. kendi halinde kalsin. devletin incelemesi gereken biri varsa seni bu kadar sevgisiz yetistiren ailen bence.

7 yıldır rehabilitasyon öğretmeniyim. Televizyon olduğunu bile görmedim. 40 dk birebir dersimi yaparım. TV nerde izlesin çocuk Allah aşkına..

Tabiki doktor canım ben sadece bilinmezdeyim diye endişelendim biraz

Ben seni çok iyi anlıyorum ama gönlünü ferah tut.
Çok yakından tanıdıklarım var.
Çocukları zihinsel engelli doğup şuan kendi kendini anlatan, okuma yazma bilen, hatta işe girip çalışan tanıdıklarım var.

Her şey güzel olacak :KK200:

Back