Beni Bu Dertten Kurtarın :(

radyolojiyi de düşündüm aslında sizde önerince şimdi detaylı araştıracağım teşekkürler

aşçılık çok güzel fikir aslında kurslarında falan da oluyo profesyonel. bunu da listeye ekleyebilirim çok sağolun

bi kaç üst yoruma belirttim aslında
esasen çalışmak istediğim için bu arayışa giriyorum
günde 8 saat mesaim toplasak yarım saat adam akıllı bi iş yaptığım yok
her gün böyle böyle böyle. ben çalışmaya alışkın bi insanım bu boşluk beni yıprattı böyle
Yanlis anlamadiysam senin amacin uretmek yani belki birseyler uretince somut olarak, mutlu olursun yani senin icin nasildr bilemeyecm ama benim icin yaptiklarimin begenilmesi, elde birseylerin olmas tatmin edicidr bu yizden ascilik veya pastacilik olabilir, belki yerine gore yogun olur ama ne bileyim daha huzurlu olursun gibi

Hanımlar Selamlar,
Nasılsınız iyisinizdir inşallah, ben son 3 senedir tam anlamıyla iyi olamadım da çünkü..
en ufak bi fikir bi yorum bile hayatımı değiştirebilir, sizlere çok ihtiyacım var.

Daha önce ki konularım mevcut. Benim derdim mesleğimle.. Nerdeyse hayattaki tek derdim.. Allah daha büyük dertler vermesin hiçbirimize..
3 senedir mesleğimde aktif çalıyorum.. bu 3 senedir put gibiyim.. ruhsuz gibiyim.. yaptım işten asla mutlu memnun değilim.. isteyerek de okumadım zaten.. aile baskısı çevre baskısı derken kendimi içinde buluverdim..
3 senede 4 iş yeri değiştim. sorunun iş yerinde olmadığını anladım. sorun meslekte.. işim rahat.. çoğu meslektaşıma göre maaşım iyi.. haftasonu resmi tatiller vs tatil rahatım yani. ama gel gör ki mutlu değilim.. rahat batması değil keşke öyle olsa..
her mutluluğum yarım kalıyor. böyle doyasıysa mutlu olduğum tek bi an bile yok çünkü ertesi gün yada pazartesi kalkıp işe gidicem olma düşüncesi beni hırpalıyor derinden.

bu konu ile alakalı herşeyi bırakıp yurtdışına gitme temalı düşüncelerim vardı, baya linç yemiştim hatta. eşimin terfi alabileceğinden bahsetmiştim. ve aniden çok erken beklemediğimiz anda terfisini aldı müdür oldu, şuan asla bu kötülüğü yapıp herşeyi bırak diyemem..
bu fikir iptal olunca mesleğimle alakalı iş yeri açma düşüncesine girdim. danışmanlık firması. piyasa o kadar kötü ki.. ve tamamen siyasi çevreden dönüyor işler.. o yüzden bu fikir de suya düşmüş gibi şuan..

sıfıra sıfır elde var sıfır.. şimdi ne düşünce var ne umut.. en kısa yoldan nasıl başka bi mesleğe geçebilirim hiç bi fikrim yok. yeniden üni sınavına girmek vizeler finaller gözümde o kadar büyüyor ki. ama başka çarem olmayınca bunu bile göze aldım.

şimdi sorularım şu.
oturup 1 sene kpss çalışsam mesleğimde atama yok. düz memurluk deniyor ama düz memurluk ne oluyor bi türlü anlayamadım ben. çünkü bütün atamalarda nitelik kodu oluyor ve onlar uymuyor. Kpss üzerinden katipliğe falan mı girsem diye düşündüm veya başka neleri tercih edebilirim ?
ikinci tercih 2 yıllık bi bölüm okumak özel üni de düşünüyorum. anestezi teknikeri tarzı. sağlık alanına ilgim var. atamaları da güzel gibi gördüm. veya önerebileceğiniz güzel bölümler var mı 2 yıllık ?
üçüncü ve son tercih 4 yıllık yeni bi bölüm okumak. 4 yıl asla sabrım yok esasen. şuan 26 yaşındayım ve 28 29da hamile kalmayı düşünüyorum, vize finallere karnı burnumda girmek ürkütüyor beni açıkçası. 4 yıllık da hemşirelik veya öğretmenlik tarzı bişi düşünüyorum.

velhasıl kelam kafam çorba durumunda.. bana bi el atın nolur..
edit: çevre mühendisiyim ve iş güvenliği uzmanıyım
Mesleğin güzelmiş aslında, bi de hangi meslekte olursan ol haftaiçi iş günün olacak, yani demişsin ya (böyle doyasıya mutlu olduğum tek bi an bile yok çünkü ertesi gün yada pazartesi kalkıp işe gidicem olma düşüncesi beni hırpalıyor derinden) Diye. Yani bütün işlerde böyle oluyor. Başka meslekte olsan ve bir de sağlık sektörü olsa o nöbetler vs. seni çok zorlar. Her mesleğin kendine göre zorlukları var hiçbir meslek kolay değil. Öğretmenlik demişsin öğretmenlerin hep seminere katılmaları gerekiyor artık. Hiçbiri kolay değil.

Hanımlar Selamlar,
Nasılsınız iyisinizdir inşallah, ben son 3 senedir tam anlamıyla iyi olamadım da çünkü..
en ufak bi fikir bi yorum bile hayatımı değiştirebilir, sizlere çok ihtiyacım var.

Daha önce ki konularım mevcut. Benim derdim mesleğimle.. Nerdeyse hayattaki tek derdim.. Allah daha büyük dertler vermesin hiçbirimize..
3 senedir mesleğimde aktif çalıyorum.. bu 3 senedir put gibiyim.. ruhsuz gibiyim.. yaptım işten asla mutlu memnun değilim.. isteyerek de okumadım zaten.. aile baskısı çevre baskısı derken kendimi içinde buluverdim..
3 senede 4 iş yeri değiştim. sorunun iş yerinde olmadığını anladım. sorun meslekte.. işim rahat.. çoğu meslektaşıma göre maaşım iyi.. haftasonu resmi tatiller vs tatil rahatım yani. ama gel gör ki mutlu değilim.. rahat batması değil keşke öyle olsa..
her mutluluğum yarım kalıyor. böyle doyasıysa mutlu olduğum tek bi an bile yok çünkü ertesi gün yada pazartesi kalkıp işe gidicem olma düşüncesi beni hırpalıyor derinden.

bu konu ile alakalı herşeyi bırakıp yurtdışına gitme temalı düşüncelerim vardı, baya linç yemiştim hatta. eşimin terfi alabileceğinden bahsetmiştim. ve aniden çok erken beklemediğimiz anda terfisini aldı müdür oldu, şuan asla bu kötülüğü yapıp herşeyi bırak diyemem..
bu fikir iptal olunca mesleğimle alakalı iş yeri açma düşüncesine girdim. danışmanlık firması. piyasa o kadar kötü ki.. ve tamamen siyasi çevreden dönüyor işler.. o yüzden bu fikir de suya düşmüş gibi şuan..

sıfıra sıfır elde var sıfır.. şimdi ne düşünce var ne umut.. en kısa yoldan nasıl başka bi mesleğe geçebilirim hiç bi fikrim yok. yeniden üni sınavına girmek vizeler finaller gözümde o kadar büyüyor ki. ama başka çarem olmayınca bunu bile göze aldım.

şimdi sorularım şu.
oturup 1 sene kpss çalışsam mesleğimde atama yok. düz memurluk deniyor ama düz memurluk ne oluyor bi türlü anlayamadım ben. çünkü bütün atamalarda nitelik kodu oluyor ve onlar uymuyor. Kpss üzerinden katipliğe falan mı girsem diye düşündüm veya başka neleri tercih edebilirim ?
ikinci tercih 2 yıllık bi bölüm okumak özel üni de düşünüyorum. anestezi teknikeri tarzı. sağlık alanına ilgim var. atamaları da güzel gibi gördüm. veya önerebileceğiniz güzel bölümler var mı 2 yıllık ?
üçüncü ve son tercih 4 yıllık yeni bi bölüm okumak. 4 yıl asla sabrım yok esasen. şuan 26 yaşındayım ve 28 29da hamile kalmayı düşünüyorum, vize finallere karnı burnumda girmek ürkütüyor beni açıkçası. 4 yıllık da hemşirelik veya öğretmenlik tarzı bişi düşünüyorum.

Satranca Ilgın var mı çocukları seviyor musun. İsletme mezunuyum yıllarca genel muhasebede çalıştım ve senin gibi ayaklarım geri geri basıyordu işimi sevmiyordum şuanda satranç antronoruyum belgesini aldım kreşlerde ise baslicam kısa süre icinde.Belki sanada fikir olur

Yanlis anlamadiysam senin amacin uretmek yani belki birseyler uretince somut olarak, mutlu olursun yani senin icin nasildr bilemeyecm ama benim icin yaptiklarimin begenilmesi, elde birseylerin olmas tatmin edicidr bu yizden ascilik veya pastacilik olabilir, belki yerine gore yogun olur ama ne bileyim daha huzurlu olursun gibi

evet bişeyler üretmek istiyorum, biraz katkım olsun istiyorum
şuan asalak gibiyim 8 saatim bomboş geçiyor
bana maaş veriyorlar ama benim iş yerine verdiğim hiçbişi yok bu beni mutsuz ediyor

Ekmek aslanın midesinde değil bağırsaklarında artık.
Bebek dusunuyormussunuz. Halı hazırda da resmı tatıl yıllık tatılı olan bır ıstesınız. Dogumda dogum ıznı sut ıznı olacak. Hazır para gelecek
Bende hıc memnun degıldım ısımden ama sorsanız bende meslegıme oluyorum bıtıyorum dıyen kac kısı cıkar. Bence riske gerek yok. Ikı yıl okuyup ne olacaksınız? Ön lisans diploması lisans diplomasıyla eşdeğer zaten değil.
Kısaca ben bırakmazdım

evet bişeyler üretmek istiyorum, biraz katkım olsun istiyorum
şuan asalak gibiyim 8 saatim bomboş geçiyor
bana maaş veriyorlar ama benim iş yerine verdiğim hiçbişi yok bu beni mutsuz ediyor
Peki departman degisikligi yapabiliyor musunuz? Ya da yoneticinizden is yukunde artis isteyin

Mesleğin güzelmiş aslında, bi de hangi meslekte olursan ol haftaiçi iş günün olacak, yani demişsin ya (böyle doyasıya mutlu olduğum tek bi an bile yok çünkü ertesi gün yada pazartesi kalkıp işe gidicem olma düşüncesi beni hırpalıyor derinden) Diye. Yani bütün işlerde böyle oluyor. Başka meslekte olsan ve bir de sağlık sektörü olsa o nöbetler vs. seni çok zorlar. Her mesleğin kendine göre zorlukları var hiçbir meslek kolay değil. Öğretmenlik demişsin öğretmenlerin hep seminere katılmaları gerekiyor artık. Hiçbiri kolay değil.

Yakud-u Anka Yakud-u Anka ama bu pazartesi iş var düşüncesi meslekten nefret etmemden kaynaklı yoksa çalışmakla bi problemim yok. nöbette tutarım saatlerce ayakta iş yaparım. hiç zoruma gitmez. ama öküz gibi oturuyorum ya el insan arkadaş tek bi işi olmaz mı insanın ya. yok anam beni konu mankeni gibi oturtmak için işe almışlar

Satranca Ilgın var mı çocukları seviyor musun. İsletme mezunuyum yıllarca genel muhasebede çalıştım ve senin gibi ayaklarım geri geri basıyordu işimi sevmiyordum şuanda satranç antronoruyum belgesini aldım kreşlerde ise baslicam kısa süre icinde.Belki sanada fikir olur

çok güzel fikirler ama dediklerinize hiç ilgim yok açıkçası. sizin için çok sevindim huzura kavuşmuşsunuzdur. darısı bana

Ekmek aslanın midesinde değil bağırsaklarında artık.
Bebek dusunuyormussunuz. Halı hazırda da resmı tatıl yıllık tatılı olan bır ıstesınız. Dogumda dogum ıznı sut ıznı olacak. Hazır para gelecek
Bende hıc memnun degıldım ısımden ama sorsanız bende meslegıme oluyorum bıtıyorum dıyen kac kısı cıkar. Bence riske gerek yok. Ikı yıl okuyup ne olacaksınız? Ön lisans diploması lisans diplomasıyla eşdeğer zaten değil.
Kısaca ben bırakmazdım

siz de haklısınız hçbişi diyemiyorum.. teşekkür ederim..

Peki departman degisikligi yapabiliyor musunuz? Ya da yoneticinizden is yukunde artis isteyin

departman değişikliğini üstü kapalı araştırdım satınalma departmanına geçmek için falan olmuyormuş dışardan alım yapıyorlar.
yöneticimin kendinin de iş yaptığı yok açıkçası. benim gibi 2 kişi daha çalışıyor onların da bi iş yaptığı yok
herkes halinden memnun heralde
ama ben kendimi asalak gibi hissediyorum işe yaramaz biri gibi...

Yakud-u Anka Yakud-u Anka ama bu pazartesi iş var düşüncesi meslekten nefret etmemden kaynaklı yoksa çalışmakla bi problemim yok. nöbette tutarım saatlerce ayakta iş yaparım. hiç zoruma gitmez. ama öküz gibi oturuyorum ya el insan arkadaş tek bi işi olmaz mı insanın ya. yok anam beni konu mankeni gibi oturtmak için işe almışlar

çok güzel fikirler ama dediklerinize hiç ilgim yok açıkçası. sizin için çok sevindim huzura kavuşmuşsunuzdur. darısı bana
4justice 4justice kız burda seni topa tutarlar varya canı çıkıyor milletin çalışmaktan 😀

Kitap yazin is yerinizdeki bos zamanlarda. Ismi de "rahat batmasi: nedenleri ve tedavi yollari" olsun 😁 saka yaptim lutfen alinmayin ama gercekten kitap yazabilirsiniz. En guzel seyi uretmis olursunuz :KK66:

4justice 4justice kız burda seni topa tutarlar varya canı çıkıyor milletin çalışmaktan 😀

Dur dur bu halde bi de linci kaldıramam valla :110:

Kitap yazin is yerinizdeki bos zamanlarda. Ismi de "rahat batmasi: nedenleri ve tedavi yollari" olsun 😁 saka yaptim lutfen alinmayin ama gercekten kitap yazabilirsiniz. En guzel seyi uretmis olursunuz :KK66:

ilahi güldürdünüz :halay: eskiden çok yazardım biliyo musunuz. kalemim de kuvvetliydi. nerdeyse hergün kitap bitirirdim.
şeymanın bile kitap yazdığı ülkede ben niye yazmıyim doğru söylüyosunuz :KK49:

Dur dur bu halde bi de linci kaldıramam valla :110:

ilahi güldürdünüz :halay: eskiden çok yazardım biliyo musunuz. kalemim de kuvvetliydi. nerdeyse hergün kitap bitirirdim.
şeymanın bile kitap yazdığı ülkede ben niye yazmıyim doğru söylüyosunuz :KK49:
Hobiler edin resim çizmek iyi gelebilir bir enstrüman da çalmak veya öğrenmek güzel olur 😊

Hanımlar Selamlar,

şimdi sorularım şu.

Benimde oda arkadaşım öyle kalite yönetim sistemleriyle ilgileniyor ayrıca.dAHA öncede söylemiştim gerçi şimdi hatırladım sizin işiniz çok yoğun değil diye dert yanıyordunuz hatta bende burdaki kişinin çok yoğunum diye takıldığını yazmıştım.Bende memnun değilim çoğu günüm boş geçiyor ama yeni okul vs yapamam ders çalışmayı sevmem.Bu arada eşinizle sorunlarınızı halletinizmi merak ettim

4 senelim okumak istemiyorsan 2 yıllık oku diyeceğim ama 4 yıllık mezunlar iki yıllık bölümler için kpss ye giremiyor. :işsiz: :işsiz:

Meslek edindirme kurslarını araştır. Mesela yemeğe pasta böreğe ilgin varsa pastacılık kursuna gidebilirsin.

Nereli isen oranin yoresel urunlerini pazarlayabilirsin.

Dil biliyorsan tercümanlık yapabilirsin.

Hiçbirini beğenmedin, işine devam et o arada açıktan sosyoloji oku, istihdam alanları çok geniş. Aynı şekilde tarih, Türk dili, psikoloji de olabilir.

Benimde oda arkadaşım öyle kalite yönetim sistemleriyle ilgileniyor ayrıca.dAHA öncede söylemiştim gerçi şimdi hatırladım sizin işiniz çok yoğun değil diye dert yanıyordunuz hatta bende burdaki kişinin çok yoğunum diye takıldığını yazmıştım.Bende memnun değilim çoğu günüm boş geçiyor ama yeni okul vs yapamam ders çalışmayı sevmem.Bu arada eşinizle sorunlarınızı halletinizmi merak ettim

evet sizle konuşmuştuk sizinde aynı şikayetleriniz vardı
bende ders çalışmayı sevmem ama başka yolum yok gibi geliyor :KK43:
eşimle şuan gayet iyiyiz, evlilik terapisti fikrini ortaya atınca biraz geri adımlar atmaya başladı
en azından beni anlamaya başladı
benimde hatalarım var elbet farkındayım ama ben boşa kürek çekmek istemediğim için bitirmeyi düşünüyordum
ama şuan kafasına dank etmiş durumda ve o da çabalıyor :halay:

4 senelim okumak istemiyorsan 2 yıllık oku diyeceğim ama 4 yıllık mezunlar iki yıllık bölümler için kpss ye giremiyor. :işsiz: :işsiz:

Meslek edindirme kurslarını araştır. Mesela yemeğe pasta böreğe ilgin varsa pastacılık kursuna gidebilirsin.

Nereli isen oranin yoresel urunlerini pazarlayabilirsin.

Dil biliyorsan tercümanlık yapabilirsin.

Hiçbirini beğenmedin, işine devam et o arada açıktan sosyoloji oku, istihdam alanları çok geniş. Aynı şekilde tarih, Türk dili, psikoloji de olabilir.

sosyaloji psikoloji alanlarna bakmak isterim bi araştıracağım
pasta börek de hiç elimden gelmez maalesef
teşekkür ederim :KK49:

evet sizle konuşmuştuk sizinde aynı şikayetleriniz vardı
bende ders çalışmayı sevmem ama başka yolum yok gibi geliyor :KK43:
eşimle şuan gayet iyiyiz, evlilik terapisti fikrini ortaya atınca biraz geri adımlar atmaya başladı
en azından beni anlamaya başladı
benimde hatalarım var elbet farkındayım ama ben boşa kürek çekmek istemediğim için bitirmeyi düşünüyordum
ama şuan kafasına dank etmiş durumda ve o da çabalıyor :halay:

sosyaloji psikoloji alanlarna bakmak isterim bi araştıracağım
pasta börek de hiç elimden gelmez maalesef
teşekkür ederim :KK49:
İyi o zaman sizin adınıza sevindim.Bende çok düşündüm ettim sizin gibi ama şuan için aldığım paraya bakıyım diyorum yapıcak bir şey yok ben insanlarla muhattapta oluyorum ara ara o iyi geliyor :)

Hanımlar Selamlar,

şimdi sorularım şu.

anlamlı , faydalı işler aslında...hakkıyla yapılır ise insanlara çok faydanız olabilir.

Düşündüğünüz mesleklerin maaş ve çalışma şartlarını araştırmanızı tavsiye ederim

Düşündüğünüz mesleklerin maaş ve çalışma şartlarını araştırmanızı tavsiye ederim

aneztezi teknikerlerini bilmiyorum ama hemşirelik ve katiplerin maaşı 4500 civarında diye biliyorum.. ne jadar doğru bilmiyorum tabi internette öyle okudum.. bu rakamlarda iyi geliyor bana açıkçası

Hanımlar Selamlar,

şimdi sorularım şu.

Sizi cok iyi anliyorum. Tamamen siyasi cevreden donuyor işler. Herhangi bir cemaate üye degilseniz ya işçi olacaksiniz ya da aç kalacaksiniz.

Özel sektörde calisirken fabrikamizda bir yazici olmazdi, elle irsaliye keserdik. Gün gelir çayimiz olmazdi. Patron kacak cay alirdi. Icemeden dökerdik.

Gurcistan'dan, Amerika'dan 3 farkli, Sirbistan'dan, sonra Turkiye'den neredeyse her hafta Kiz ve erkek yatili Kur an kursu hocalari gelirdi. Sarikli. Konusurken kadinlarin suratina bakmayan. Badem biyikli patronum buyuk meblaglar ile onlara makbuz kesmemi istedi. O hocalar da ozellikle yurtdisindan musteri bulur iş baglardi. Ama iscilerine mesai ucretlerini ne zamaninda ne de tam yatirirdi. Isciler sikayet etmezdi. Cunku musluman şükreder sikayet etmez sorgulamaz. Siyonist israil amerika tu kaka ama kendileri kapitalizmin efendileri.

Kamu kurumundayiz. Ozellikle dindar kindar bayanlari gozlemliyorum. Surekli internetten alisveris yapiyorlar. Bizim gibi finansal sorunlari yok. Öteki Turkiye'de yasiyor haramzadeler.

Yasadigim sehri evlilik yoluyla degistirdim. Oturdugum sokakta inanir misiniz Türkçe tabela yoktu. Annemi her ziyarete gidisimde - ki eşim yalniz gondermiyor - icim kan agliyor. Oturdugumuz mahalle BBC de bile cikti. Genclerimizden bir tanesi öldürüldü kalbinden bicaklandi. Annemler evi satamiyor, cunku hicbir Türk evimizi satin almadi mahalleden dolayi ki yasadigimiz sehrin en guzel en buyuk dag manzarali eviydi. Mahallede Türk esnaf kalmadi. Türk kiz cocuklari tacize ugradigi icin artik sokakta oyun oynayamiyor. Genc kizlar aile buyukleri olmadan disari cikmiyor. Bir kafede oturamiyorlar. Okuma yazmayi ogrendigim sirin sevimli okulum imamhatip lisesine cevrildi. Diger tum okullar gibi. Uzak mesafelerdeki okullara da servis ucretini veremeyen veliler cocuklarini mecburen imamhatip e gonderiyor. Sikayet dilekceleri bir işe yaramiyor.

Istenen planlanan da buydu.

Eşim tayinini bir Aydin, Muğla, Izmir taraflarina aldirmak icin cirpiniyor. Esimin uzerinde buyuk bir baski var.

Agizlarindan dini dusurmeyip en igrenc insanin bile yapmadan once iki kere dusunecegi hareketleri en ufak bir vicdan azabi dahi cekmeden rahatca gerceklestirebilmeleri artik siradan geliyor bana. Statu karsisinda agizlarini acip salyalarini akitanlar sehvetle bakan garip yaratiklar.

Bir toplulukla herkes birbirine benzerse mutluluk ve huzur olacagini saniyorlar. Asla farkli dusuncelere tahammulleri yok. Sonucta ben de basi acik bir kadinim, liderlerinin soyledikleri gibi kiralik ya da satiligim.

Dindar ve kindar insanlardan kurtulmanin tek yolu yurtdisina gitmek. Biz eger tayinimizi isteyip gidemezsek neyimiz varsa satip Kanada ya yerlesecegiz. Garsonluk yapmaya, lavabo yikamaya raziyim.

Hicbirsey icin heves etmeyin. Hava katran misali agir nefes alinmiyor din faşizminde. Bu topraklarda muhaliflere yer yok.

Banlanacagimi bilerek size yazdim. Birsekilde esinizi ikna edin yurtdisina kacin. Turkiye de sakin cocuk yapmayin.

X