Beni Bu Dertten Kurtarın :(

4justice

* hasta la vista baby *
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
10.447
12.578
Hanımlar Selamlar,
Nasılsınız iyisinizdir inşallah, ben son 3 senedir tam anlamıyla iyi olamadım da çünkü..
en ufak bi fikir bi yorum bile hayatımı değiştirebilir, sizlere çok ihtiyacım var.

Daha önce ki konularım mevcut. Benim derdim mesleğimle.. Nerdeyse hayattaki tek derdim.. Allah daha büyük dertler vermesin hiçbirimize..
3 senedir mesleğimde aktif çalıyorum.. bu 3 senedir put gibiyim.. ruhsuz gibiyim.. yaptım işten asla mutlu memnun değilim.. isteyerek de okumadım zaten.. aile baskısı çevre baskısı derken kendimi içinde buluverdim..
3 senede 4 iş yeri değiştim. sorunun iş yerinde olmadığını anladım. sorun meslekte.. işim rahat.. çoğu meslektaşıma göre maaşım iyi.. haftasonu resmi tatiller vs tatil rahatım yani. ama gel gör ki mutlu değilim.. rahat batması değil keşke öyle olsa..
her mutluluğum yarım kalıyor. böyle doyasıysa mutlu olduğum tek bi an bile yok çünkü ertesi gün yada pazartesi kalkıp işe gidicem olma düşüncesi beni hırpalıyor derinden.

bu konu ile alakalı herşeyi bırakıp yurtdışına gitme temalı düşüncelerim vardı, baya linç yemiştim hatta. eşimin terfi alabileceğinden bahsetmiştim. ve aniden çok erken beklemediğimiz anda terfisini aldı müdür oldu, şuan asla bu kötülüğü yapıp herşeyi bırak diyemem..
bu fikir iptal olunca mesleğimle alakalı iş yeri açma düşüncesine girdim. danışmanlık firması. piyasa o kadar kötü ki.. ve tamamen siyasi çevreden dönüyor işler.. o yüzden bu fikir de suya düşmüş gibi şuan..

sıfıra sıfır elde var sıfır.. şimdi ne düşünce var ne umut.. en kısa yoldan nasıl başka bi mesleğe geçebilirim hiç bi fikrim yok. yeniden üni sınavına girmek vizeler finaller gözümde o kadar büyüyor ki. ama başka çarem olmayınca bunu bile göze aldım.

şimdi sorularım şu.
oturup 1 sene kpss çalışsam mesleğimde atama yok. düz memurluk deniyor ama düz memurluk ne oluyor bi türlü anlayamadım ben. çünkü bütün atamalarda nitelik kodu oluyor ve onlar uymuyor. Kpss üzerinden katipliğe falan mı girsem diye düşündüm veya başka neleri tercih edebilirim ?
ikinci tercih 2 yıllık bi bölüm okumak özel üni de düşünüyorum. anestezi teknikeri tarzı. sağlık alanına ilgim var. atamaları da güzel gibi gördüm. veya önerebileceğiniz güzel bölümler var mı 2 yıllık ?
üçüncü ve son tercih 4 yıllık yeni bi bölüm okumak. 4 yıl asla sabrım yok esasen. şuan 26 yaşındayım ve 28 29da hamile kalmayı düşünüyorum, vize finallere karnı burnumda girmek ürkütüyor beni açıkçası. 4 yıllık da hemşirelik veya öğretmenlik tarzı bişi düşünüyorum.

velhasıl kelam kafam çorba durumunda.. bana bi el atın nolur..
edit: çevre mühendisiyim ve iş güvenliği uzmanıyım

Son düzenleme:
Mesleğinizi merak ettim.
Bu kadar nefret ediyorsaniz yeni bir bölüm okumak en mantıklısı. Ama sizin sagliktan ogretmenlige hatta katiplige geniiiis bir seçenek deryaniz var. Bence kendinizden emin olmak için meslek yönelim testi tarzı bir seyler uygulatin kendinize.

Mesleğiniz nedir?
okul okumak kolay değil. yakın bir zamanda hamilelik düşünürken bana pek mantıklı gelmedi..
herhangi bir el beceriniz var mı ? ufaktan hobi gibi başlayıp zamanla e-ticarete dönüşebilecek ?
mesleğinizi merak ettim sakıncası yoksa yazar mısınız?

çevre mühendisiyim hanımlar
astrojurnal astrojurnal hiç el becerim yok maalesef. bunu da düşündüm instagramdan satış tarzı bişiler ama malumunuz yani herkes bu işte. takı işi düşündüm hiç umut yok.. 2-3 sene sonra hamilelik düşünüyorum. o yüzden 2 yıllık bi bölüm okumak daha mantıklı geliyor

Mesleğiniz nedir çok merak ettim.
Açıköğretim den tıbbi sekreterlik yada sağlık yönetimi okuyabilirsiniz. (Sağlık alanında ilgim var dediğiniz için) sonra da kpss ye hazırlanırsiniz

Mesleğinizi merak ettim.
Bu kadar nefret ediyorsaniz yeni bir bölüm okumak en mantıklısı. Ama sizin sagliktan ogretmenlige hatta katiplige geniiiis bir seçenek deryaniz var. Bence kendinizden emin olmak için meslek yönelim testi tarzı bir seyler uygulatin kendinize.

o kadar çaresiz hissediyorum ki hani artık başka bişi olsun da nolursa olsun kafasındayım
o yüzden çok alakasız şeyler
polisliği istiyodum mesela eşim istemiyor doğu görevinde gelemiceği için
katiplik direk kpssden atanması kolay olur diye düşündüm
şu an ne istediğimi bende bilmiyorum tek derdim bu mesleği bırakmak
çevre mühüm bu arada

Kim severek calisiyor. Kaldiki su kotu devirde resmi tatilleri maasi iyi olan memurluk mesleginiz var. Haberiniz varmi 12 saat yeri geliyor ayakta cakisiyoruz asgari ucrete.sukredin

mümkün oldukça kendimi ifade etmeye çalıştım. herşeyin farkındayım ben öğrenciyken 12 saat fırının içinde çalıştım simit sattım inanın bu kadar mutsuz değildim.

Mesleğiniz nedir çok merak ettim.
Açıköğretim den tıbbi sekreterlik yada sağlık yönetimi okuyabilirsiniz. (Sağlık alanında ilgim var dediğiniz için) sonra da kpss ye hazırlanırsiniz

peki anesteziye ne diyorsunuz ?

Aslında mutlu olduğun işi yapmak mühim olan. Ama bence siz çok tedirginsiniz yeniden başlamaya. Şu anki işinizi sevmek,daha farklı yaklaşmak mümkün müdür acaba, rahatken, maaşı iyi iken, iş saatleri belli iken?

Senı bıraz ev hanımı olmak paklayacak gıbı duruyor

bunu da düşündüm 1 sene çıkıp evde oturayım kafam bi otursun ne istiyorum bi düşüneyim detaylı ama daha fazla yaşım geçsin istemiyorum

Mesleğiniz ne?
Ben mesela hukuk okudum- ama yillarca IT departmaninda çalıştım. Şimdi bir bankadayim. Yanı kesişen meslek gruplarina yönelebilirsiniz

çevre mühüm. aslında kesişen meslek grubu da yok yani

şu an ne istediğimi bende bilmiyorum tek derdim bu mesleği bırakmak
Bu duruma dustuysen cok tehlikeli. Ben de bu durumdayim da. :KK70:

Bazilari vardir sanslidir. Salt bir yetenegi vardir, ses , resim gibi onun uzerine yogunlasir.

Bazilari da kararsiz kalir hep.

Sorun su , meslegini biraksan da istedigini bulamayabilirsin.

Aslında mutlu olduğun işi yapmak mühim olan. Ama bence siz çok tedirginsiniz yeniden başlamaya. Şu anki işinizi sevmek,daha farklı yaklaşmak mümkün müdür acaba, rahatken, maaşı iyi iken, iş saatleri belli iken?

denedim sevmeyi inanın denedim. psikolojik yardım bile aldım
ama olmuyor olamıyor

mümkün oldukça kendimi ifade etmeye çalıştım. herşeyin farkındayım ben öğrenciyken 12 saat fırının içinde çalıştım simit sattım inanın bu kadar mutsuz değildim.

peki anesteziye ne diyorsunuz ?
Oda olabilir ama şartlarınızı düşünerek açıktan okumanız daha mantıklı geldi bana. Açıktan okumak oldukça kolay 1.5 senede bile bitirebilirsiniz+ bu süreçlerde kpss ye de yavaştan hazırlanırsiniz. 2 yıl kpss ye hazırlanırsiniz büyük ihtimalle de atanirsiniz. Evliliğinizi planlarınızı etkilemez bu yol.

Benim eşim memur ve memur olmak o kadar kolay degil Istersen Kpssden 90al seni sozlu mulakatta birakabiliyolar. Gunumuzde bu isler nasil ilerliyor tahmin edersin. Hevesini kirmak istemem ama gercekler boyle.

**

Bu duruma dustuysen cok tehlikeli. Ben de bu durumdayim da. :KK70:

Bazilari vardir sanslidir. Salt bir yetenegi vardir, ses , resim gibi onun uzerine yogunlasir.

Bazilari da kararsiz kalir hep.

Sorun su , meslegini biraksan da istedigini bulamayabilirsin.

hah bu çok doğru işte
hemşireliğe geçim diyorum mesela
ben ki üni zamanı asla hemşirelik öğretmenlik yapamam diyen biriydim
şuan bu meslekleri tekrar mı okusam diyorum
biraz saçmalamaya döndü iş

X