- 2 Temmuz 2019
- 27
- 7
- 1
- 31
- Konu Sahibi ogretmenhanim93
-
Ay ayni ben kv zoraki bohca dedi nerde eski kullanilmicak seyler var hepsini koyduki hepsi baza altındaaticam atma diyo annem ayip olur esine diye. O yapinca annemde yapmak zorunda kaldi nerde en iyi en marka seyler aldiBen de istemedim dediğiniz gibi. İlla çıkılması gerektiği için düğün zamanı kıyafet alışverişine çıktık. O süreçte sadece iki tane kıyafet aldığım için bile eleştirildi. Ailem ve arkadaşlarım tarafından. Halbuki modası geçecek sonra kendim alırım dedim.
Ama eleştiriler eleştiriler..
O en sade nikaha baktık düğün yaptık, bohça istemem dedim kayınvalidem elinde bohçalara geldi kullanmayacağım bir sürü şey ile içinde.. O masrafı oğluna verse bir kaç eksiğimiz giderirdik.
Yapacak bir şey yok burasi gelenek görenek cenneti
Şöyle de bir şey var ben neredeyse hiç bir şey almadım daha mı iyi oldu? Yok.
Bir arkadaşım var neredeyse 10000 TL lik düğün kıyafet alışverişi yaptırdı. Bu gelin dişli aman iyi davranalım modunda oldu kayınvalidesi tarafı. Benimki aman zaten mütevazi istemez o bir şey istemez modunda. Oysa kendi aldıklarım hep markalı gayet düzgün tertipli gözüne bile gelmez.
sonradan çok heves edersin etrafındaki insanlara yapıldığını gördüğünde için sızlar diye ailen üsteliyor.Siz gençler şimdi çok umursamuyorsunuz ama zamanı geçtikten sonra ahh bana hiç yapılmadı,keşke benimde olsaydı,keşke bana da alınsaydı diye tek bi an aklınızdan geçse yazık olur.Pırlanta gibi kızların kendini bukadar umursamaması üzücü bence.Şimdi idyecek olanlar var değer vermek bohçaylamı,takıylamı oluyo diye evet onunla oluyor.Maddi imkan meselesi değil evleneceğiniz kişinin ve onun ailesinin size verdiği değer göstermesinin en kolay yolu bence.Nişanın en özel günlerden biri evde kendin mi yapacaksn makyajını,başka arkadaşlarını preseses gibi kuaöfrede haızırlanırken görünce üzülmeyecek misin? benim kv ile ailem arasında ciddi kültür farkı var ve ben nikahtan önce ne kadar az bir araya getirirsem o kadar az sorun olur diye düşündüm ve bohça istemiyorum dedim.Ama şimdi o kadar gzel bohçalar görüyorum ki aklım kalmıuor değil.Düğün meselesi de bence öyle hayatta bazı şeyler zamanında yapılabiliyor sadece,tren kaçarsa el salla.Bana göre de bir kere oluyor evlilik,2.veya daha fazla olsa bile genç kız zamanındaki gibi olmuyor.Onun için gelinliğini giyip,düğününü yapıp,keyfini çıkart.Tatile gelinlikle mi gideceksin mesela.Veya evlendikten sonra her paran olduğunda tatile gidebilirisn ama her vcanın istediğinde gelinlik giyip dolaşamazsın.Merhaba hanımlar
Konu evlilik merasimleri
Ben oldukça sade bir insanım. Daha doğrusu bu evlilik işlerinde saçma sapan adetlere, yapıldı demek için yapılan şeylere oldum olası çok gülmüşümdür. Ne bileyim mesela bana göre nişan bohçası olayı çok mantıksız. Neden başkası bana makyaj malzemesi ya da don alıyor yahu? Ben çalışıyorum kendime ne gerekiyorsa ben alırım yani. Ya da ne bilim nişanda kuaförde makyaj yaptırmak bana göre gereksiz bir şey. Anlatabiliyor muyum bilmiyorum ama benim bu tutumum kendi ailem tarafından çok eleştiriliyor. Hiçbir şey istemiyorsun filan diyorlar. Bana göre düğün dahi gereksiz onun yerine tatil yaparım daha uzun daha iyi bir tatil yaparım daha çok gezerim. Benim gibi düşünen var mı? Siz ne düşünüyorsunuz bu konularda? Gerçekten artık kendimi anlatamıyorum kimseye. Bu konular beni çok geriyor.
Ben size katılmıyorum bu konuda. Bir kere düğün yapılıyor beş yıl borç ödeniyor bu da yanlışsonradan çok heves edersin etrafındaki insanlara yapıldığını gördüğünde için sızlar diye ailen üsteliyor.Siz gençler şimdi çok umursamuyorsunuz ama zamanı geçtikten sonra ahh bana hiç yapılmadı,keşke benimde olsaydı,keşke bana da alınsaydı diye tek bi an aklınızdan geçse yazık olur.Pırlanta gibi kızların kendini bukadar umursamaması üzücü bence.Şimdi idyecek olanlar var değer vermek bohçaylamı,takıylamı oluyo diye evet onunla oluyor.Maddi imkan meselesi değil evleneceğiniz kişinin ve onun ailesinin size verdiği değer göstermesinin en kolay yolu bence.Nişanın en özel günlerden biri evde kendin mi yapacaksn makyajını,başka arkadaşlarını preseses gibi kuaöfrede haızırlanırken görünce üzülmeyecek misin? benim kv ile ailem arasında ciddi kültür farkı var ve ben nikahtan önce ne kadar az bir araya getirirsem o kadar az sorun olur diye düşündüm ve bohça istemiyorum dedim.Ama şimdi o kadar gzel bohçalar görüyorum ki aklım kalmıuor değil.Düğün meselesi de bence öyle hayatta bazı şeyler zamanında yapılabiliyor sadece,tren kaçarsa el salla.Bana göre de bir kere oluyor evlilik,2.veya daha fazla olsa bile genç kız zamanındaki gibi olmuyor.Onun için gelinliğini giyip,düğününü yapıp,keyfini çıkart.Tatile gelinlikle mi gideceksin mesela.Veya evlendikten sonra her paran olduğunda tatile gidebilirisn ama her vcanın istediğinde gelinlik giyip dolaşamazsın.
Ben de dediğiniz gibi bir insanım. Sade bir nikahla evlendim. Nişan kına vs istemedim. Gelinliğimi görümceler dikti (beğenmesem de) hiç ses etmedim. Bir kere kuyumcuya bile gitmedim. Ne taktılarsa ya da takmadılarsa konusunu dahi etmedim. Rahmetli babam bile "kızım niye böyle dul kadın gibi evleniyorsun" demişti.Merhaba hanımlar
Konu evlilik merasimleri
Ben oldukça sade bir insanım. Daha doğrusu bu evlilik işlerinde saçma sapan adetlere, yapıldı demek için yapılan şeylere oldum olası çok gülmüşümdür. Ne bileyim mesela bana göre nişan bohçası olayı çok mantıksız. Neden başkası bana makyaj malzemesi ya da don alıyor yahu? Ben çalışıyorum kendime ne gerekiyorsa ben alırım yani. Ya da ne bilim nişanda kuaförde makyaj yaptırmak bana göre gereksiz bir şey. Anlatabiliyor muyum bilmiyorum ama benim bu tutumum kendi ailem tarafından çok eleştiriliyor. Hiçbir şey istemiyorsun filan diyorlar. Bana göre düğün dahi gereksiz onun yerine tatil yaparım daha uzun daha iyi bir tatil yaparım daha çok gezerim. Benim gibi düşünen var mı? Siz ne düşünüyorsunuz bu konularda? Gerçekten artık kendimi anlatamıyorum kimseye. Bu konular beni çok geriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?