• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beni anlayan yok mu?

ogretmenhanim93

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2019
27
7
1
31
Merhaba hanımlar
Konu evlilik merasimleri
Ben oldukça sade bir insanım. Daha doğrusu bu evlilik işlerinde saçma sapan adetlere, yapıldı demek için yapılan şeylere oldum olası çok gülmüşümdür. Ne bileyim mesela bana göre nişan bohçası olayı çok mantıksız. Neden başkası bana makyaj malzemesi ya da don alıyor yahu? Ben çalışıyorum kendime ne gerekiyorsa ben alırım yani. Ya da ne bilim nişanda kuaförde makyaj yaptırmak bana göre gereksiz bir şey. Anlatabiliyor muyum bilmiyorum ama benim bu tutumum kendi ailem tarafından çok eleştiriliyor. Hiçbir şey istemiyorsun filan diyorlar. Bana göre düğün dahi gereksiz onun yerine tatil yaparım daha uzun daha iyi bir tatil yaparım daha çok gezerim. Benim gibi düşünen var mı? Siz ne düşünüyorsunuz bu konularda? Gerçekten artık kendimi anlatamıyorum kimseye. Bu konular beni çok geriyor.

Ben varım 🙋 Ailem biliyor beni.. Ne söz, ne nişan, ne kına, ne düğün, ne takı merasimi, ne bohca, ne çeyiz serme.. Hiç birini istemiyorum. Güzel bir mekanda nikah ve akabinde sevdiklerimle keyifli bir vakit. O kadar. Sevmediğim hiç kimseyi istemiyorum, özellikle bir kaç akrabamı.. Sevdiğim istediği kişiyi çağırabilir tabi abartmadan :)

Ben de istemedim dediğiniz gibi. İlla çıkılması gerektiği için düğün zamanı kıyafet alışverişine çıktık. O süreçte sadece iki tane kıyafet aldığım için bile eleştirildi. Ailem ve arkadaşlarım tarafından. Halbuki modası geçecek sonra kendim alırım dedim.
Ama eleştiriler eleştiriler..
O en sade nikaha baktık düğün yaptık, bohça istemem dedim kayınvalidem elinde bohçalara geldi kullanmayacağım bir sürü şey ile içinde.. O masrafı oğluna verse bir kaç eksiğimiz giderirdik.
Yapacak bir şey yok burasi gelenek görenek cenneti :KK70:
Şöyle de bir şey var ben neredeyse hiç bir şey almadım daha mı iyi oldu? Yok.
Bir arkadaşım var neredeyse 10000 TL lik düğün kıyafet alışverişi yaptırdı. Bu gelin dişli aman iyi davranalım modunda oldu kayınvalidesi tarafı. Benimki aman zaten mütevazi istemez o bir şey istemez modunda. Oysa kendi aldıklarım hep markalı gayet düzgün tertipli gözüne bile gelmez.

bende istemedim ve yapmadım ;)
isteme,söz,nişan bir arada evde oldu..
nişan bohçası ve düğün bohçası istemedim .. nişanlanırken kıyafetimi ayakkabımı ve kuaföre masrafım karşılandı o kdr ;)
nişan oldugunda bir şey almadım nisan da düğünm var ocak ayında nişanlmla alışverişe çıkıcaz .. o ne kullanırsa alıcam ben ne kullanırsam alıcak herkes kendi esyalarını kendi getirecek evimize.. öyle bohça yok.. Çeyiz serme bende yapmıyorum yapmycam ceyizim evime gidecek ve yerleştirilecek bende olucam zaten asla bırakmam ;)

Bence çok çok güzel düşünüyorsunuz. Ben ve nişanlım muhafazakar insanlarız ancak mevlütlü bile olsa düğün töreni yapmak istemiyoruz. Bunun sakıncası sadece maddiyat değil, evliliği törene indirgemiş oluyoruz. Eğer amaç elalemi memnun etmekse bile hiçkimseyi memnun edemezsin. Mutlaka konuşacak bir şey bulurlar. Aman yemeğinde şu yoktu, aman çerezi şöyleydi, çeyizi de eksikti vs. Yine anne/baba istediği gibi destek olsun çeyiz hazırlasın tamam, ancak bir de çeyiz serilip milletin bakmasına ne gerek var.. İsterken Allah'ın emri Nebi'nin kavliyle demek yalan söylemek oluyor, çünkü Allah'ın emri "toplumun" kavliyle evlenmiş oluyor kişi. Bırakın konuşulacak malzemeden fazlası olun, yaşayışlarınızı, sevginizi örnek alsınlar eğer istiyorlarsa, şöyle düğün yaptı şöyle altın taktı bunlar hep konuşulur, unutulur. En nihayetinde evlilik denen o güzel müessesede sadece siz olacaksınız. Ve ben böyle yaparak çocuklarıma da örnek olmayı çok isterim. :)

Ben de istemedim ve yapmadım. İki sebepten dolayı, birincisi hayat görüşüm ikincisi arkadaş çevremin hayat görüşü ki hepimiz eğitimli, çalışan, meslek sahibi kadınlardık. Tek taşımı kendim taktım kafasındaydık, şarkıyı bilirsiniz ama hayat şarkılar gibi değil. 15 yıl önce evlendim. Nişan bohçası, kına, üst baş, gelin alışverişi falan istemedim yaptırmadım. Gelinliğimi kendim aldım. Her şeyi kendimiz yaptık. Daha doğrusu annem babam, o dönemdeki stajyer maaşıyla erkek kardeşim ve eşimle ben yaptık. Eşimin ailesinden hiçbir şey istemedik. Onların da canına minnet zaten. Düğünü annemler yaptı çünkü içlerinden geldi, duygusallık yaptılar annem çok ağladı ve kıyamadım. 15 yıldır, evlenirken aldığım o kararların cezasını çekiyorum. Annemle babam artık yok. Eşimin annesiyle babası, bizim oğlanla gelin mütevazi paraya ihtiyaçları olmaz düşüncesindeler. Dededen kalan evleri iki görümcemin üzerine yaptılar. Biz şu anda işsisiz, kira ödeyemiyoruz, makarnaya talim ediyoruz. Herkesin bazen başına gelen ekonomik şeyler işte. Demem odur ki iyi düşün ve kendini iyi anlat, karşındaki insanlar neyin ne olduğunu ne olmadığını iyice anlasın. Nişan bohçası istememenle zor günlerde olan ihtiyaçlarını bir tutmasınlar. Bence sen de çeyiz sermek gibi absürd geleneklerle aile desteğini bir tutma :KK66: İyi şanslar.

Ben de hiç sevmem törenleri. Ben düğün de sevmiyorum. Evlenirsem sadece nikah ve dış çekim birkac poz istiyorum. Hic öyle oynamayi sevmem. Bohça falan olayları da aileler arasında gerilirim yaratır bence. Onun yerine ev esyalarına destek olsunlar. Ben zaten sadelikten ve az eşyadan yanayım. Evimde de cok ve lüks esyalar istemem. İleride anlaşamaz boşanırsam da bunu yaşamadım ucuza gittim diye de pişman olmam.

Bunları yaptırmamak için en çok direnenlerden biri benim ama o işler öyle olmuyor.
Aynı bu cümlelerle karşı çıktım istemedim ama tek oğulları varmış diye herşeyi yaptılar, benim ailem de yaptı tabii.
Velhasıl istediğimiz gibi olmuyor.
Bir tüylü terlik istemiyorum dedim diye hala konusu bitmedi aylar oldu. :)

Bende sadelikten yanayım kesinlikle . Ama bunu benim bir kaç arkadaşım yaptı , gün sonunda amaan bu gelin zaten bunuda istemez gerek yok oldu bu seferde hiç bişey göremediler. Can sıkıcı geçti. O yüzden herşeyin ortası olmalı diye düşünüyorum ne çok mütevazi ne çok şaşalı. Tabi aileler işin içine girince durumlar karışıyor malesef

Ben de her şey sade olsun, kendimizi de diğer tarafı da yormaya gerek yok diye düşünüyordum.
Maalesef aileler nişandan sonra çok değişiyor ve tüm gelenekleri devam ettirmek gerektiğini savunuyo, bu da maalesef yoruyor.
Karşı çıkınca da annem kendini ağırdan sat biraz diyor..
Ah sağsalim düğün olup biteydi :KK12:

Ben de istemedim dediğiniz gibi. İlla çıkılması gerektiği için düğün zamanı kıyafet alışverişine çıktık. O süreçte sadece iki tane kıyafet aldığım için bile eleştirildi. Ailem ve arkadaşlarım tarafından. Halbuki modası geçecek sonra kendim alırım dedim.
Ama eleştiriler eleştiriler..
O en sade nikaha baktık düğün yaptık, bohça istemem dedim kayınvalidem elinde bohçalara geldi kullanmayacağım bir sürü şey ile içinde.. O masrafı oğluna verse bir kaç eksiğimiz giderirdik.
Yapacak bir şey yok burasi gelenek görenek cenneti :KK70:
Şöyle de bir şey var ben neredeyse hiç bir şey almadım daha mı iyi oldu? Yok.
Bir arkadaşım var neredeyse 10000 TL lik düğün kıyafet alışverişi yaptırdı. Bu gelin dişli aman iyi davranalım modunda oldu kayınvalidesi tarafı. Benimki aman zaten mütevazi istemez o bir şey istemez modunda. Oysa kendi aldıklarım hep markalı gayet düzgün tertipli gözüne bile gelmez.
Ay ayni ben kv zoraki bohca dedi nerde eski kullanilmicak seyler var hepsini koyduki hepsi baza altındaaticam atma diyo annem ayip olur esine diye. O yapinca annemde yapmak zorunda kaldi nerde en iyi en marka seyler aldi 🙈. Ben istemedim icin almamis oldu ama benden 2 ay sonra diger gelini zoraki alisverise cikardi ki bi ogrendim 20bin tl alisveris parasi harcamışlar. Bana gorumcelerine eltine de ayarla bohca dedi knat ettimbi çöp koymadim çocuklarınasadece kıyafet aldim.

Merhaba hanımlar
Konu evlilik merasimleri
Ben oldukça sade bir insanım. Daha doğrusu bu evlilik işlerinde saçma sapan adetlere, yapıldı demek için yapılan şeylere oldum olası çok gülmüşümdür. Ne bileyim mesela bana göre nişan bohçası olayı çok mantıksız. Neden başkası bana makyaj malzemesi ya da don alıyor yahu? Ben çalışıyorum kendime ne gerekiyorsa ben alırım yani. Ya da ne bilim nişanda kuaförde makyaj yaptırmak bana göre gereksiz bir şey. Anlatabiliyor muyum bilmiyorum ama benim bu tutumum kendi ailem tarafından çok eleştiriliyor. Hiçbir şey istemiyorsun filan diyorlar. Bana göre düğün dahi gereksiz onun yerine tatil yaparım daha uzun daha iyi bir tatil yaparım daha çok gezerim. Benim gibi düşünen var mı? Siz ne düşünüyorsunuz bu konularda? Gerçekten artık kendimi anlatamıyorum kimseye. Bu konular beni çok geriyor.
sonradan çok heves edersin etrafındaki insanlara yapıldığını gördüğünde için sızlar diye ailen üsteliyor.Siz gençler şimdi çok umursamuyorsunuz ama zamanı geçtikten sonra ahh bana hiç yapılmadı,keşke benimde olsaydı,keşke bana da alınsaydı diye tek bi an aklınızdan geçse yazık olur.Pırlanta gibi kızların kendini bukadar umursamaması üzücü bence.Şimdi idyecek olanlar var değer vermek bohçaylamı,takıylamı oluyo diye evet onunla oluyor.Maddi imkan meselesi değil evleneceğiniz kişinin ve onun ailesinin size verdiği değer göstermesinin en kolay yolu bence.Nişanın en özel günlerden biri evde kendin mi yapacaksn makyajını,başka arkadaşlarını preseses gibi kuaöfrede haızırlanırken görünce üzülmeyecek misin? benim kv ile ailem arasında ciddi kültür farkı var ve ben nikahtan önce ne kadar az bir araya getirirsem o kadar az sorun olur diye düşündüm ve bohça istemiyorum dedim.Ama şimdi o kadar gzel bohçalar görüyorum ki aklım kalmıuor değil.Düğün meselesi de bence öyle hayatta bazı şeyler zamanında yapılabiliyor sadece,tren kaçarsa el salla.Bana göre de bir kere oluyor evlilik,2.veya daha fazla olsa bile genç kız zamanındaki gibi olmuyor.Onun için gelinliğini giyip,düğününü yapıp,keyfini çıkart.Tatile gelinlikle mi gideceksin mesela.Veya evlendikten sonra her paran olduğunda tatile gidebilirisn ama her vcanın istediğinde gelinlik giyip dolaşamazsın.

sonradan çok heves edersin etrafındaki insanlara yapıldığını gördüğünde için sızlar diye ailen üsteliyor.Siz gençler şimdi çok umursamuyorsunuz ama zamanı geçtikten sonra ahh bana hiç yapılmadı,keşke benimde olsaydı,keşke bana da alınsaydı diye tek bi an aklınızdan geçse yazık olur.Pırlanta gibi kızların kendini bukadar umursamaması üzücü bence.Şimdi idyecek olanlar var değer vermek bohçaylamı,takıylamı oluyo diye evet onunla oluyor.Maddi imkan meselesi değil evleneceğiniz kişinin ve onun ailesinin size verdiği değer göstermesinin en kolay yolu bence.Nişanın en özel günlerden biri evde kendin mi yapacaksn makyajını,başka arkadaşlarını preseses gibi kuaöfrede haızırlanırken görünce üzülmeyecek misin? benim kv ile ailem arasında ciddi kültür farkı var ve ben nikahtan önce ne kadar az bir araya getirirsem o kadar az sorun olur diye düşündüm ve bohça istemiyorum dedim.Ama şimdi o kadar gzel bohçalar görüyorum ki aklım kalmıuor değil.Düğün meselesi de bence öyle hayatta bazı şeyler zamanında yapılabiliyor sadece,tren kaçarsa el salla.Bana göre de bir kere oluyor evlilik,2.veya daha fazla olsa bile genç kız zamanındaki gibi olmuyor.Onun için gelinliğini giyip,düğününü yapıp,keyfini çıkart.Tatile gelinlikle mi gideceksin mesela.Veya evlendikten sonra her paran olduğunda tatile gidebilirisn ama her vcanın istediğinde gelinlik giyip dolaşamazsın.
Ben size katılmıyorum bu konuda. Bir kere düğün yapılıyor beş yıl borç ödeniyor bu da yanlış

Merhaba hanımlar
Konu evlilik merasimleri
Ben de dediğiniz gibi bir insanım. Sade bir nikahla evlendim. Nişan kına vs istemedim. Gelinliğimi görümceler dikti (beğenmesem de) hiç ses etmedim. Bir kere kuyumcuya bile gitmedim. Ne taktılarsa ya da takmadılarsa konusunu dahi etmedim. Rahmetli babam bile "kızım niye böyle dul kadın gibi evleniyorsun" demişti.

Sonuç:12yıldır ben hiçbirine layık olmadığım için yapılmamış gibi, her fırsatta laf sokuşturan hasetlik ve fesatlıklarından gram ödün vermeyen, ömrümü çürüten kv görümce tayfasına maruz kalıyorum. Mesela kv yüzünde o tanıdık nefret dolu bakışlarıyla "küçük altınlar kv ye verilir" demeyi ihmal etmedi (ben bir kez bile kuyumcuya gitmeden gelin oldum. Sözlenirken giydiğim kıyafet abimin düğünü için aldığım kıyafetti. Gelinlik ayakkabımı kendim aldım...) yine aynı şekilde, bir düğünden evlerine gelen kınayı elime yakması için, avcumu tebessüm ederek kapalı olarak önüne uzattığımda "(elini sallayarak) sen şansını kaybettin" demeyi de ihmal etmedi. Ha keza evlerinde bir bardak suyu içerken "kııııaz.... içtiğin suyun parasını ödedin mi" deyip ardından kahkaha patlatıp şaka şaka demeyi de... Görümceler ha keza..

Şimdiki aklım olsa bu kadar mütevazi davranmazdım. Karşınızda sizin kıymetinizi bilen ince ruhlu insanlar olmuyor ne yazıkki.

Bende son zamanlarda nikah mi olsa diyorum. O paraya çok güzel bir balayı yapilir, düğün salonları artık çok pahali. Ustune paramiz bile kalir diye düşünüyorum ama su konuya yazılanları okuyunca şaşırmıyor değilim. Insanoğlu ne kadar nankör .
Bizde altınlar konusunda şu kadar olsun vs demedik. Set istediğimi söylemiştim nişanlıma, annesi anneme bozulunca değer kaybediyor demis 😄 kendi arkadaşıyla konuşsa sorun yok ama kız annesine denilecek laf değil, bunlar yanlış anlaşılabilir seyler. Ben kolyeyi künyeyi bozdurmak için almayacagim zaten. Maalesef aileler arasındaki fark , kendi yetişme tarzınız derken alışmak biraz zor oluyor. Nisanda biraz suratı asık gibi gelmişti üstünde durmadım ama hep bu bohça olayları stres oluşturuyor herkesin üzerinde sanırım. Çünkü ben çok bir şey istememe rağmen söylenen her söze direk tepkimi koydum ki zaten huyumdur farkli davranamam, icime pek atamiyorum hem de sonradan değiştin durumu olmamalı diye ama sanırım biraz alınmasına sebep vermişim belki de🙄

Back