bendeki dikkat bozukluğu :(

pelintoprak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
1.399
24
118
35
konuyu doğru yere mi açıyorum bilemiyorum yanlışsa özür dileyerek sorunumu anlatmak istiyorum
uzun zamandır farkında olduğum bi durumum var bugün arkadaşımda söyleyince gerçekten de bende bi problemmi var diye düşüdüm
örneğin birisiyle konuşrken yada biri bana bişeyler anlatırken o anda bi iş yapıyorsam yavaşlıyorum istemeden.
bugün bulaşıkları hızla makineye diziyordum arkadaşım yanımdaydı konuşmaya başalyınca filmlerdeki ağır çekim gibi hareket etmeye başladım bi bardağı bile 5 saniyede makineye koyabildim . oda farkedince anladımki ya bende bi sorunvar yada herkes böyle mi acaba dedim
mesela dışarda yanımda arkadaşlarım varken cep telim çalıyo konuşmaya başladığımda ne yanımdakileri gözüm görüyor nede gideceğim yeri..
öyle konuşa konuşa yürüyorum dümdüz. arkadaşalr sizlerde de böylemi oluyor yoksa bende bi sorun mu var ?
okuğunuz için teşekkürler

Eğer bu durum hep böyle idi ise yaşadığınız duruma monotropizm deniyor. Dikkatinizi iki farklı şeye aynı anda odaklayamıyorsunuz. Muhtemelen hasta, yorgun,stresli, kaygılı olduğunuz dönemlerde daha da artıyordur. Sandığınız gibi az rastlanan bir durum veya hastalık değil. Beyninizin çalışma şeklinden kaynaklanıyor.Pek çok bilim adamının,mühendisin, müzisyenin beyni de benzer şekilde çalışır.

canım bu durum sık sık oluyor bende. hastalık olduğunu düşünmüştüm. monotropizm ne demek? google da arattım herhangi bi sonuca ulaşamdım da.

canım bu durum sık sık oluyor bende. hastalık olduğunu düşünmüştüm. monotropizm ne demek? google da arattım herhangi bi sonuca ulaşamdım da.
Monotropizm tek kanallılık demek. Bu durum olunca iki işi aynı anda yapmakta zorlanıyorsun. Beynimize çevreden ses, görüntüler, dokunduklarımız vs. birçok uyaran gelir. Senin durumunda insanlar tek seferde tek bir uyaran tipini beyinlerinde işlemlerler. Bu durum yaşadığın bazı olaylarda sana zorluklar çıkarabilir ama aynı zamanda tek bir işe, diğer insanlara göre daha yoğun şekilde odaklanabilmeni de sağlar. Eğer son dönemlerde sık oluyorsa özellikle uyku düzeni ve stresi gözden geçirmeni öneririm.

teşekkür ederim sürekli düşündüüğüm bir sıkıntım var her an aklımda belki de ondan kaynaklıdır. bu konuda oldukça bilgilisiniz onuda ayrıca merak ettim :)

canım bende de aynı sorun var. o nedenle özellikle dışardaysam telefonda konuşmakta zorlanıyorum çünkü dikkatim dağıldığı için karşımdakini duymakta zorlanıyorum... enteresan bir durum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…