bende bebeğimi 12 haftalıkken kaybettim 33 gün önce. ptaoloji sonucuna göre bebekten kaynaklı dedi doktor. ben 1. yılımda hamile kalmıştım. yaklaşık 6-7 ay folik asit içtim hamilelikten önce... demem o ki böyle yıpratmayın kendinizi. dünyada kısmeti yoksa bi şekilde durur kalbi sebep bazen folik asit aksikliği bazen pıhtılaşma ama bi şekilde kaybedersiniz onu. şunu asla unutmayalım ki Allah bir kul yaratmaya karar verir ve ona bir anne baba tayin eder ve onu sağlıklı bir şekilde yaratır. anne zıplamış hoplamış etkilemez o yine doğar. kendinizi suçlamak Allaha isyan değildir ama isyan gibi birşeydir. Allah isterse olur istemezse olmaz. şuan adetim ve içim cız ediyor. artık benden tamamen gittiğinin farkına daha çok vardım bebeğimin. sizin bebeklerinizin bir mezarı varmış toprakla buluştu bedenleri ama benim bebeğimi ne yaptılar bilmiyorum. patolojiye göndermekte zorundaydım ilerisi için. ilaçla düşük yaptırmaya çalıştılar ama olmadı sonra kürtajla aldılar. eşim kıyma gibi olmuş dedi, ellerim titredi tutarken demişti. bırakın meleklerimiz cennette oynasınlar. kısmet değilmiş. 1 aydır folik asit ve elevit içiyorum birde bebek aspirini içiyorum. pıhtılaşma sorunu vardır belki diye bi zararı yokmuş ve adetten sonra korunmayı bırakacağım. doktorlarada inanmıyorum artık. belkide hamile kalma çabalarımla unutacağım yaşadıklarımı.bizi sadece biz anlarız. Allah sabır versin herkese. şuan bebeğim yaşasaydı 18. haftasına girecekti yarın. ama olmadı kısmet değilmiş
dün 12 hftalık bebeğimi kopardılar benden.. kalbi durmuştu... evet Allahım ona bu kadar ömür biçmiş çok ama çok acı ama dua ile teseelli edyorum kendimi..ağlaya ağlaya çektim dün o sancıları, ağlaya ağlaya bayıldım bi uandım yoktu artık..evet çok zor dayanmak ama demek ki sağlıklı değilmiş güçlü değilmiş ki rabbim yanına aldıkıyamam ben onlara... karnım hala sancı halince.. ara ara ağlıyorum ama geçecek biliyorum ben de bir gün anne olucam..rabbim bilir en doğrusunu... 2 ay bi dinlenelim tekrar sabırla bebek için bekliycez...umarım çok bekletmez.bunu yaşayan herkese tekrar tekrar geçmş olsun arkadşlar...hepimiz birbirimze dua edelim...bundan sonrakiler sağlıklı olsun inşallahh...
cnm benim başın sağolsun çok geçmiş olsun...Allahım bir daha evlat acısı yaşatmasın bize..gerçekten çok zor şuan hamileyim cnm 19 haftalık şuana kadar herşey iyi çok şükür ben ayrıntılı ultrasyonda öğrenmiştim 21 haftalıkken o zamana kadar herşey iyiydi..şimdi doktorum daha iyi bakıyor ama yine içim rahat değil hepde böyle olacak..birde hamileliğimi bilmeden adet söktürücü içtim stres üstüne stres yani diyorum ya yiyecek ekmeği varsa birşey olmaz artık biraz daha rahta olmaya çalışıyorum nasılsa alnımıza ne yazıldıya onu yaşayacağız...ama şunu söyleyebilirim doktorumda net konuşuyor bu konuda ilk bebeği böyle olupta sağlıklı bebekleri olan çok var..hatta doktorum ben daha hiç görmedim dedi..ama folik asit desteği alacaksın ben 7 ay içtim..sende cnm eminim sağlıkla alacaksın bebeğinin kucağına içini ferah tut..yaşadıklarımız çok acı...şimdi hatırlıyorumda daha hamile kalmayacam dedim o acıyla ama bak hamileyim acılar geçince tekrar istiyorsun..Allahım hakkımızda hayırlısını versin cnm...tekrar geçmiş olsun...herzaman yardım ederim ...
çok geçmiş olsun canım şuan seni çok iyi anlayabiliyorum. ama inan gün geçtikçe acı geçmesede hafifliyor. kendini yıpratırsan bünyeni mahvedersin. bende kürtajdan sonra hiç sancı olmadı. hatta ağrı kesici vermişti doktor kullanmayacaktım ama rahimde yapışıklık olmasını engelliyormuş sanırım apranax o nedenle içtim. kanama ise sadece kürtajdan 1 hafta sonra 2 gün oldu. 32. günümde adet oldum. ama bünyene iyi bakman lazım. ben sürekli incir yedim. kürtajdan 10 gün sonra elevit vitamın hapına başladım. sevmesende pekmez iç. ama kendini bırakma eşin için. meleğin artık cennette. inanıyorumki bizden haberdarlar. ne kadar stres yaparsan kendini üzersen hem adetin düzene girmez hormonlardan dolayı hemde bünyen zayıf düşer. Allahın bildiği en doğrusudur bunu unutma. zamana bırak..
teşekkür ederim melekçi, bu mesajın bile biraz da olsa içimi rahatlatmaya yetti. Ben daha yeni kaybettim bebeğimi acım henüz geçmedi, nedenlerini araştırıyorum, suçu kendimde bulmaya çalışıyorum vs. vs. ama acım hiç geçmiyor. inşallah sen bebeğini sağ salim kucağına alırsın, bir daha aynı sıkıntıları yaşamazsın da bizim gibilere de ümit ışığı olursun şimdilik kendi adıma çok umutlu değilim ama yinede Allah büyük diyorum.
canım sana bişi sorucam. doktoruma ben o kafayla hiç sormadım inceleme yapılcak mı diye?ama kürtajdan sonra bebeği almış bi kavanoz içindeymiş. acaba patoloji mi araştırılcak? bana hiç bişi demedi.. siz kendiniz mi istemiştiniz araştırılmasını? 1 hfta sonra kontrole çağrdı bakalım sorucam o zaman nedeni belli miymiş.
muhtemelen göndermişlerdir patolojiye ama net bir sonuç vermiyor. ben kendim istemedim. ama doktor ilgiliydi.hatta kan aldılar benden sonra öğrendim benim kanımıda göndermişler. benim patoloji sonucum 10 gün sonra çıkmıştı. doktor bebekten kaynaklı nedenler ama kesin neden patolojide çıkmaz dedi. sanırım patoloji incelemesinin amacı mol gebelik olup olmadığı. mol gebelikse tedavi gerekiyormuş ama o da binde bir ihtimal oluyormuş. ilk gebeliğinse neden araştırma canım. doktorumun söylediği olabilecek nedenler; kan uyuşmazlığından dolayı ilk bebekte etkilenebilir dedi. annenin kan grubu negatifse bazen sorun açabiliyormuş. 2. neden olabilecek annein düşük kilo ile hamile kalmasıymış. 3. neden ilk gebelikte kromozomsa bozukluklar çok oluyormuş. kullanılan ilaçlar etki edebiliyormuş. anne kanında pıhtılaşmadanda kaynaklı olabilir dedi. kan pıhtılaşınca plesentayı kapıyormuş bebeğin beslenmesini engelliyormuş. yani diyeceğim ilk gebeliğinse çok sorun arama. inşallah 2. hamileliğin sorunsuz bir şekilde geçer. birde aranızdan kan uyuşmazlı yoktur inşallah eşinle. bizim kan uyuşazlığımız vardı 72 saat içinde vurdurmuştuk iğneyi. şuan bunları düşünme ben düşünmeyerek atlattım. yoksa vücut geç toparlanır.
sakın öyle düşünme biraz zaman geçsin sende hamile kalacaksın tekrar 40 ın bitince doktora git ve o sana folbiol verir hamile kalmadan önce 3 ay iç yemen içmenede dikkat et..sana söylüyortum ama ben yine dikkat edememiştim..ama sen et...sonra hamileleiği düşün bak gör sende kavuşacaksın bebeğine...Allahın izniyle...sakın ümidini kaybetme bak ben hala stres içindeyim birde ilaç içitiğime ragmen ama hep bu sefer bebeğimi kucağıma alacağım gibi hissediyorum...o kadar kötü yaşadıklarıma rağmen hala ümidim var ama kucağıma alana kadarda içim rahat değil..çok yenisin daha acın taze..çok zor biliyorum ama bunları yaşadık unutamayacağız asla ama azda olsa hafifliyor..seninde inş. güzel haberlerini alırım...Allahım inş. bir daha yaşatmaz...inş. sanada ve diğer arkadaşlara ümit ışıgı olurum...he birde kan değerlerini ölçtür hamile kalmadan önce benim folik asit değerim en son 25 di yükselince hamile kalmayı düşündüm gerçi ben 9 ay bekledim..öpüyorum cnm seni..herzaman ne istersen sorabilirsin..sana yardım ederim...şuan seni çok iyi anlıyorum..
öncelikle ilgin için saol arkadşm.. evet ilk gebeliğimdi. kan uyuşmazlığımız vs hiç bişi yok gebelik öncesi rutin tüm tahlilleri yaptırmıştık hamile kalmadan önce..evet benden de kan aldılar o gün işlemler bşlamadan önce..bebeği de doktorum kavanozda ve benm dosyalarımla birlikte almış herhalde inceleme için. yaa benim zayıf olduumu düşünür çevremddeki herks ama yani öyle çok çok da düşük lilolu değilim hatta doktoruma göre çok güzel bir kiloda hamile kalmışım. boyum 164 kilom 52 yani bu kadar. ben çok ağır grip geçirdim bundan kaynaklanabilir dedi dokotrum ama bebekte kromozom problemi de olabilir dedi. aynı senin dedğin gibi biz ilk gebeliklerde buna çok sık rastlarız dediadetlerim hep düzensizdir benm ama çok şükür 5 ayda hamile kalabilmştim.. umarım yumurtlamam düzelir tekrardan ve yine hamile kalabilirim... aslında ilk adetten sonra direk bırakmak istiyorum korunmayı ama dokotrum 2 ay bekleyin dedi diye de korkuyorum.. rahim kendini toparlamadan hamile kalırsam sonra düşüklere sebep olabiliyor insan hemen yerine koymak istiyor çok acı bi durum... ama ben biliyorum bunları anı olarak yazıcaz buraya bi kaç ay sonra çok değil...
senin kilon iyiymiş arkadaşım. ben,m boy 165 ama kilo 48 di en az 52 olmam gerekiyormuş. şükür şuan 53 kilodayım. ben korunmayacağım. düşükten 1 ay sonra hamile kalıp doğuranları tanıyorum o nedenle Allah bilir. hayıt tohumu çayı içiyorum ben 15 gündür.onun yanında günde bir folbiol bir bebe aspirini bir elevit.. ben prolaktin yüksekliği için hap kullanmıştım hamile olduğumu bilmeden. oluyor işte hayat iniş çıkışlardan ibaret. ben korunmayı bıraktım şuan adetim ayın 10-16 arası ovulasyon olabilecek günlerim. inşallah bu günler bir anı olarak kalacak bu sayfada aynen buraya hamile olduğumu yazdığım sayfalar gibi...
amin inşallah canım inşallah meleklerimiz kardeşlerini gönderirler hemen. benim prolaktinim şuan düşük çünkü dostinex kullandım geçen hafta. 3 tane yarım içtim son yarımıda yumurtlama dönemimde içeceğim. biliyorum başıma buyruk bir iş oldu.tahlil yaptırmadan içmem doğrumuydu bilmiyorum ama doktorlara inancım kalmadı artık. bana korun korunma bişey demediler, sonrada dostinex bebeğe birşey yapmaz dediler ama hapın reçetesinde öyle demiyor. dostinex kullanmaya adetimin 4. günü başlamıştım 13. gün de hamile kaldım ama bilmediğim için tüm paketi bitirdim. ve baştan beri içimde bir his vardı çevremdekilerede çok umutlanmayın 3. ay bitene kadar demiştim. içime doğmuş demek ki. Allah eşinede sanada sabır versin. biz şuan normal hayata döndük. aklıma geldiğinde de Allahım senden geldi sen herşeyin en doğrusunu bilirsin diyorum. daha kötüsünden koru diyorum. inşallah sizde kısa sürede normal hayata dönersiniz. açıkcası hamile kaldığım dönemde zor dönemler atlatmıştık. anlatılması güç ama hayatımızda hiç bukadar çaresiz kalmadık dediğimiz zamanlardı. ve Allaha dua etmiştim Allahım bu sıkıntıdan kurtulursak hiçbirşeyi kafaya takmayacağım diye. o nedenle çevremdekiler bile şaşırdı nasıl böyle güçlü durduğuma. bu benim imtihanımdı.Allah şükür tek bir isyan kelimesi kullanmadım. bu eşinin ve seninde imtihanın. sabır arkadaşım sabır. birgün kardeşlerine ölen meleğinden bahsedeceğin günlerde gelecek Allahın izniyle. hamilelik konusundada bünyene göre korunup korunmamayı kendin seç. psikolojik açıdan geç toparlanıyorsan 2. adete kadar korun derim. ama şundan ders almış olmamız lazım strese girince olmuyor. kendimi şartlamadığım ay hamile kaldım ben.prolkatinde strese bağlı yükseliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?