Bende bebeğimi kaybettim içim yanıyor .....

melekci

Allahıma Şükürler olsun..
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2012
1.544
2.282
333
Samsun
çok güzel giden bir hamileliğim vardı çalışıyordum ve kızım hiç bir rahatsızlık vermedi 22 haftalıkken ayrıntılı ultrasyonda bebeğimin spina bifida olduğunu öğrendim dünyam başıma yıkıldı gebeliğimin sonlandırılması gerektiğini söylediler o kadar zor bir durum ki inanmadım 3-4 doktora daha gittim bir ümitle aynı şeyleri söylediler..en sonundada fakülte hastanesinde heyete girdi ve gebeliğim sonlandı ...o kadar zorki günü gelmeyen bir bebeği doğurmak ve sonrasında kürtaj ondan sonrada kucağının boş kalması ..5.5 aylıkken doğum yaptım psikolojik destek almak istedim ve gittim çünkü süreklki ağlıyordum bağırıyordum doktorun söylediği ben ne desem boş bu acıları yaşamışsın ve bunu aklından silmen imkansız üzüleceksin ağlayacaksın ben sana ağlama diyemem istersen sakinleştirici verim dedi bende almadım çünkü uyuşuyor insan yani bana faydası olmadı...sadece aklına getirmemeye çalış dedi nasıl getirmeyecem hamile görünce bebek görünce tutamıyorum kendimi nisan 2 de sonlandırıldı şuan 38 haftalık hamileydim hergün bakıyorum nette şukadar olmuştum felan temmuz 22 de doğumum olacaktı temmuz anneler topiğine girip bakıyorum ne kadar heyecenlılar ama ben buruğum aklımdan çıkaramıyorum çok zor Allahım kimseyi evladıyla sınamasın ve karar aşaması çok zor yani açıkcası her haliyle zor..yaşayamam diyorsun yaşıyorsun anlayacağın kimse seni anlamıyor yine olur merak etme diyorlar yine olurda bu acı nasıl unutulur o benim ilkimdi meleğimdi..mezarına gidiyorum beni affet diye yalvarıyorum orda yatmaman gerekirdi şuan benim karnımda olması lazımdı ama olmadı..ve en kötüsü bunun sebebinin 1 tl lik folik asitin olması...biz cahilmiyiz anlamadım folik asit eksikliğiini başıma gelmeden bilmiyordum zaten hamileliğimi öğrendiğimde 7 haftalık hamileydim.doktorum verdi ama 20 gün sonra kestim doktorumu çok suçladım ama yanlış biliyormuşum folik asiti önceden alman gerekiyormuş bebeğin omurilik oluşumu 4 ve 6.hafta arasındaymış geç kalmışım yani burdan tavsiyem herkesi bilgilendirin hamileliği planlı karar versinler çok önemli folik asit..önceden folik asitmi varmı dedim doktora yoktu ama 3 günde büyüyen tavuğu yemiyorduk yediklerimz içtiklerimiz hepsi hormonlu ne olduğunu bilmiyoruz dedi...o yüzden dikkatli olun ve şuan folbiole başladım 30 gün oldu ve çok korkuyorum aynı şeyleri yaşarım diye ama korkunun ecele faydası yok ve korktuğumuz şeyler başıma geliyor malesef ve bebeğimi kaybettikten sonra anladım ki günaha girdim bebeğimden vazgeçtim çünkü keşke Allahım verdi Allahım alsaydı diyordum o sırada düşünemedim şuan vicdan azabı çekiyorum.Allahım bu üç aylarda sen bizim dualarımızı kabul et tekrar hamile kalıp kucağımızı doldur yarabbim...kızım biricik yavrum sana kıydım ne olur rüyalarıma bari gel seni öpüp koklayayım ama gelmiyor çünkü bana kızgın mezarına gidip affet diye yalvarıyorum...çok zorrrrrr Allahım düşmanımın başına vermesin...

Ah canım ne yazsak ne desek boş. Mübarek kandil gününde bol sabır versin Rabbim başka birşey gelmiyor elimden. 26 haftalıktı benimde. herşey kısmet kendini suçlama. dilerim hayırlısıyla tekrar hamile kalıp bebeğine kavuşursun ama önce kendine zaman tanı toparlan ki yeni bebeğe hazır ol

Gerçekten zor bir durum ne dense ne söylense senn acını hissetmek imkansız şunu unutma daima en kötüsünü düşünmek lazım birdaha anne olabilirsin o kıpırtıyı duyabilmek için senelerce acı cekip umutla ağlayanlar var evlat acısı cok zor bir cocuğum bile yokken bana düşünmek bile cok acı verior sendekini o yüzden cok ii anlıorum başın sağolsun kardeşim biz kadınlar güclü olmak zorundayız mecburuz buna anlıyormusun beni ..inşallah en yakın zamanında sağlıkla yine hamile kalıp hayırlısıyla kucağına almayı nasip eder rabbim su hayırlı günde dualarımızın karsılığını alıp kucaklarımızı doldurmayı nasip eder alllahım bu arada sennde kandilin mübarek olsun

CNM öncelikle geçmişolsun allah bidaha yaşatmasın diyorum seninle kaderimiz çok benziyor bende 5,5 aylıkken kaybettim bebeğimi,benimde hamileliğim çok iyi gidiyordu oğlum olacaktı çok hareketli bebekti bir gün hareketsizliğini farkettim telaşlandım doktora gittik kalbi durmuş dediler pat diye yüzüme o an dünya başıma yıkıldı zanettim benimde ilk göz ağrımdı çok istiyorduk ama allah kısmet etmedi 8 gün hastanede yattım 12,5 saat sürdü doğum bebek ters kalmış çok ağrı çektim ama hiç biri yokluğu kadar acıtmadı 11.11.2011 de doğacak dediğinde doktor eşimle göz göze gelip ne gülmüştük nasılda isabet etmiş diye herşey biranda mahvoldu ,sen 22 temmuzda doğum yapacakmışın bende 22 temmuzda doğum yaptım yani 18 gün sonra bi senesi dolacak sana telkin veremem banada neler dediler ama hiç biri teselli etmedi 6-7 ay ölü gibi dolaştım hala da düşündükçe fena oluyorum kalbim sıkışıyo sanki ama zaman ilaç derlerya biraz olsun hafifliyo acısı ama onlar bizim meleklerimiz unutmaya çalış demesinler biz onları unutmak istemiyoruzki biz sadece o kötü günü hatırlamak istemiyoruz ama meleklerimizi ömür boyu kalbimizde taşıcaz bende mezarına gidemiyorum 1 sefer gittim daha içim çok acıyo onu orda görmek istemiyorum tek tavsiyem acını yaşa ne kadar kendini tutarsan o kadar hasta olursun ağla doya doya ağla arkadaşım...ama cennette kavuşucaz onlar bizim şefaatçilerimiz olacak buna sığın ahirette de bi yavrumuz olacak allah bize ona kavuşmayı nasip etsin .bu dünyada da bize kardeşler göndersin meleklerimiz inşallah tekrar geçmişolsun cnm kısmet değilmiş dayanmaya çalış...

seninde başın sağolsun cnm inş benide bekler yavrum öbür dünyada rüyalrıma girmiyor acaba bana kızdı küstümü diye düşünüyorum..

seninde başın sağolsun cnm inş benide bekler yavrum öbür dünyada rüyalrıma girmiyor acaba bana kızdı küstümü diye düşünüyorum..

bende hiç rüyamda göremedim cnm , ne bilim belkide böylesi daha iyi görsek bu sefer hiç dinmicek acımız ...ama görmeyi isterdim doğrusu....
allah bize kucağımıza alacağımız sağlıklı uzun ömürlü bebekler nasip etsin inşallah bu gece dua edelim bol bol

Amin cnm ..zaten folik asite yeni başladım en azından 3 ay öncesinden kullanmam gerekiyor..kışa doğru düşünüyorum ama Allahım ne zaman nasip ederse artık ...

çok sağol cnm biliyorum neler var Allahım herkesin yardımcısı olsun tüm bebek isteyen çiftlere Allahım nasip etsin o kadar güzel bir duyguyu hamile kalmak bebeğimizi kucağımıza aldığımızda kim bilir o nasıl bir duygu ama yarım kaldı iştee..karnım bom boş

yinede görmek isterim cnm ..ben bebeğime bakamadım ..ama sonrasında eşim telefonuna çekmiş ve tesadüfen gördüm o kadar güzelki kzım herşeyi oluşmuş sadece sırtı açık kalmış ve benim vitaminsizliğimden....

bence böyle yıpratma kendini ,bilseydin yaparmıydın elbetteki yapmazdın o folik asitleri kutu kutu yutardın
o kadar çok süpriz hamile kalan varkı onların hepsi folik asit mi kullanıp kalıyo bence herşey kader kısmet zamanı değilmiş bizim böyle bi acıyı yaşamamız gerekliymiş onun ömrü yokmuş vs.. vs.. ama senle alakalı değil ne halde doğup yaşayanlar var kendini üzme cnm bende bakamadım bebeğime ama şimdi çok pişmanım keşke bi kerecik görseydim diyorum offf bilmiyorum karmakarışık duygularım iyileşmeye çalışıyorum işte kısmetse yılbaşından sonra tekrar düşünüyoruz bizde bu sefer kısmet olursa o zaman yüzüm gülecek heralde

merhaba melekçi..seni çok ii anlıyorum..bende geçen yıl 5 temmuzda ensefosel sebebiyle 14 haftalık bebeğimi aldırmak zorunda kaldım....evet aynı folik asit eksikliğinden....benimde herşey çok güzeldi...midem 2-3 kere anca bulanmıştı..aşermem yoktu...bi de doğunun bi köyünde çalışıyoduk..allahım dedim ne sevgili kulunum ki canımın istediği şeyleri bulamıcam bi yerdeyim ve yavrum bunu bilip te hiçbişey istemiyo diye.....23 haziranda öğrendik bebğimizin kafatası oluşmamış ve beyin dışarda...allahım hala yazarken bile elim ayağım titriyo....3 hafta bekledim ağlaya ağlaya dua ettim düzelsin bi mucize olsun diye ama olmadı...........suni sancıyla düşük yaptım bende gördüm bebeğimi yatağa düşürdüm..gözü ağzı burnu minicik kulakları incecik bacakları hala gözümün önünde......bide üstüne canlı canlı kürtajjjjjjj............öldüm sandım acıdan.....keşke yavrum yaşasaydı....acı geçti ama yüreğimin acısı geçmedi....1 yıl oldu ve ben hamile kalamadım....1 yıldır da kullanıyorum folik asiti...allahım bu acıyı kimseye yaşatmasın....inş meleklerimiz bize kardeşlerini göndeririler.....allahım dualarımızı kabul etsin...vicdan azabı bende de var....

hepinizi çok iyi anlıyorum arkadaşlar benimde 2 gebeliğim sonlandırıldı ilki 18 haftalık dandy walker 2. ensefalosel 14 haftalık ikisininde sebebi folik asit eksikliği, lütfen gebe kalmayı planlamadan önce başlayın folik asite çok çok önemli biz genetik testlerimizi yaptırdık genetik hiç bir sorun çıkmadı ama benim vücudumda folik asit üreten hormon yetersizmiş ve her gün kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. şimdi hamileyim yeniden allahıma çok şükür bebeğimiz sağlıklı 8 ay öncesinden folbiol kullandım ve doktorum öncesinden elevit içmemi istedi oluşabilecek riskleri azaltacağını söyledi, folbiolu uzun bir süre daha kesmicez, daha önce yaşadığım için doktorum risklerin arttığını söylemişti ama çok şükür sorun yok. inşallah sağlıcakla kucağımıza alırız bebeğimizi ve inşallah sizlere umut olabilmişimdir, şu mübarek günde dularımız kabul olsun en kısa zamanda sizlerede sağlıklı bebişler diliyorum kızlar.. ve lütfen umudunuzu yitirmeyinn

yazdıklarınızı okurken bebeğimi kaybettiğim o günü tekrardan yaşadım diyebilirim.. ne desek ne yazsak boş ALLAHIM bu mübarek günde hepimize sabırlar versin

başakcığım benden genetik test istemedi doktorum.kesinliler genetik değil dedi sadece folik asit verdi..sen vücudumda folik asit üreten hormon yetersizmiş yazmışsın..bu testlerdemi belli oldu...birde elevitte içsem daha iyi olmazmı acaba....başka doktorlarada gidecem bakalım onlar ne diyecek...korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşarım diye o yüzden tedbiri almam lazım herşeyi inceliyorum artık.. umudumuzu yitirmiyoruz cnm umut oldun bizlere..ben bir daha hamile kalırsam 22 haftayı geçince rahatlarım galiba ondan öncesi bana zor geliyor gerçi ondan sonrada başka sorunlar olabilir kafam karıştı yaa..Allahım hayırlısını versin...herkesin kucağını doldursun .inş..

hepinizin bası sağolsun arkadaslar rabbim tekrar güldürsün yüzünüzü soldurmasın inşallah

merhaba arkadaşlar,
16 haftalık gebeliğin ensefalosel ve beraberinde gelişmiş olan spina bifida yüzünden sonlandırıldı, aynı sıkıntıları yaşamış olan ve ümit olabilecek kişiler var mı? bu tarz hastalıklardan sonra sağlıklı bebeği olanlar varsa yazsın lütfen, buna oldukça ihtiyacım var....

yazdıklarınızı okurken bebeğimi kaybettiğim o günü tekrardan yaşadım diyebilirim.. ne desek ne yazsak boş ALLAHIM bu mübarek günde hepimize sabırlar versin

merhaba melekçi,
bu konuda senden bilgi almak istiyorum bende seninkine benzer sıkıntılar yaşadım benim gebeliğim 16 haftalıkken ensefalosel ve spina bifida yüzünden sonlandırıldı. fakat bu tarz hastalıklar yaşayıp da sonrasında sağlıklı bebekler soğuran var mı bilmiyorum. sen tekrar hamile kaldın mı son durum ne merak ettim.

cnm benim başın sağolsun çok geçmiş olsun...Allahım bir daha evlat acısı yaşatmasın bize..gerçekten çok zor şuan hamileyim cnm 19 haftalık şuana kadar herşey iyi çok şükür ben ayrıntılı ultrasyonda öğrenmiştim 21 haftalıkken o zamana kadar herşey iyiydi..şimdi doktorum daha iyi bakıyor ama yine içim rahat değil hepde böyle olacak..birde hamileliğimi bilmeden adet söktürücü içtim stres üstüne stres yani diyorum ya yiyecek ekmeği varsa birşey olmaz artık biraz daha rahta olmaya çalışıyorum nasılsa alnımıza ne yazıldıya onu yaşayacağız...ama şunu söyleyebilirim doktorumda net konuşuyor bu konuda ilk bebeği böyle olupta sağlıklı bebekleri olan çok var..hatta doktorum ben daha hiç görmedim dedi..ama folik asit desteği alacaksın ben 7 ay içtim..sende cnm eminim sağlıkla alacaksın bebeğinin kucağına içini ferah tut..yaşadıklarımız çok acı...şimdi hatırlıyorumda daha hamile kalmayacam dedim o acıyla ama bak hamileyim acılar geçince tekrar istiyorsun..Allahım hakkımızda hayırlısını versin cnm...tekrar geçmiş olsun...herzaman yardım ederim ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…