Bencillik mi ediyorum?

Bu tipte insanlari sevmiyorum. Kendi yapmak istediklerini başkalarına dayatan ve karşıdakinin ne hissettigini düşünmeden onları zorlayan.
Büyüklerin yetişme kalıbı ne kadar dar düşüncelerle olursa, o kadar anlayışsız oluyorlar
Empati yetileri yok.

Sırf annen ve babani görmek adına madem şehirler yakin, son gün aksama doğru gidin derim. Bir iki saat oturur, tatlınızı yer çayınızı içer dönersiniz. Annen buna trip atarsa,bana başka care bırakmadın dersiniz.

Tabi bunu eşiniz hoşgörüyle karşılar mi? Sizi anlayacak biri mi?

Abileri konusunda ise eşinle tekrar konuş.
Ayni yerde yaşıyoruz istediğimiz zaman görüşüyoruz bayramda gidince illa tüm gün orada durmak zorunda degiliz, insanlar ilk günlerini kendi ailesiyle geçirmek istiyor neden anlayışla karşılamıyorsun falan deyin. Yani eşiniz yüzünden rahat edemediklerini hissettirin.

Ayıp olacak nedir ya. Yıl olmuş 2016 bütün adet, gelenek, görenek patlamış ayıbı mi var. Asil ayip gidip bütün gün onları ihlal etmek.

Esiniz bunu illa ki sorgular.

Ha hiç olmadı, iki tarafa da gitmek istemiyorsanız tatil ayarlayacaksınız :)
Bileti sabahın körüne alıp bayramın son gecesine de dönüş aldı mi huzur sizin olur :)

Kolaylıklar diliyorum.
İnanın ben de sevmiyorum çok çok çok katılıyorum söylediklerinize.Eşimle her şeyi çok açık ve net konuşuyorum ama o da ayıp olur kafasında malesef.
Ama bencil olmuyorum yani ben ordan bakınca değil mi ?Anladınız değil mi beni ?

En sevdigim sey bayramlarda akraba dolasmak. Bayiliyorum. Gece yarilarina kadar birilerine gidiyoruz. Hic tanimadigim insanlara gidiyoruz falan cok mutlu oluyorum. Insan tanimayi seviyorum.
Nickinizin altindaki mesaj da ilginc. Bence genel olarak insanlarla bir probleminiz var demekki..

İnanın ben de sevmiyorum çok çok çok katılıyorum söylediklerinize.Eşimle her şeyi çok açık ve net konuşuyorum ama o da ayıp olur kafasında malesef.
Ama bencil olmuyorum yani ben ordan bakınca değil mi ?Anladınız değil mi beni ?

Anladım evet.

Ben de şuna anlam veremem mesela,
Ayni sehirdeyiz zaten sürekli görüşüyoruz, bayram olunca ne diye tüm gün ya da daha çok saat birlikte olunmak zorunda?
Bayramin ertesi günü herkes ölecek mi? Son dakikalarımız mi?

Evet bayramlar güzel günler ancak tadında bırakmak ve yaşamak lazim.

Bencil değilsiniz.

Senin için önemli olan ailen. Annen ve baban.
Geri kalan değil.
Neden değil(bazı üyeler bunu anlamıyor)

Çünkü aranızda fazla bir.muhabbet sevgi bağı yok. Aile içi iliskilerde onlardan fazla pozitif enerji almamışsınız, sizin için bir anlam ifade etmiyorlar.
İnsan birini sevmiyorsa mutlaka nedeni vardır.
Sogutmuslardir. O nedenle bu bencillik değil.

Sevmedigim bir insani görünce, vücudum tepkimeye giriyor. Stres salgilaniyor. Canım sıkılıyor. Yanlış bir söz söyleyecek miyim ya da söyleyecekler mi düşüncesi beynimde dolanıyor.

Neden kendime eziyet edeyim o halde?

Bencillik değil, insanın içinde neler yaşadığını kimse bilemez.
Buradan yazdiklariniz mimiklerinizi, jestlerinizi nasıl bir ruh hali içinde olduğunuzu yansıtmıyor.

O nedenle biz sadece yazılana yorum yapıyoruz.
Ben sizi anladım.

+ sunu da ekleyeyim:
Bayram gezmeyi çok severim. Görmediğim insanları evlerinde ziyaret etmek, yaptıkları tatlıları hoslukla ikram etmelerini izlemek, özlediğim insanlara sarılmak ve tekrar ayni bayramları yaşamak dileğiyle mesajını almak zevk verir.

Ama gidipte kvdem de veya ayni şehirde sürekli görüştüğüm birinde saatlerce oturmak anlamsiz gelir. Zaten görüşüyoruz değil mi?

Belki ben de bencilimdir kim bilir :) sufisentir sufisentir

Son düzenleme:
En sevdigim sey bayramlarda akraba dolasmak. Bayiliyorum. Gece yarilarina kadar birilerine gidiyoruz. Hic tanimadigim insanlara gidiyoruz falan cok mutlu oluyorum. Insan tanimayi seviyorum.
Nickinizin altindaki mesaj da ilginc. Bence genel olarak insanlarla bir probleminiz var demekki..
Ben de sevdiğim insanları görsem dolaşsam ben de çok mutlu olurdum.Ama sürekli yok şu parti yok bu parti diye birbirine giren bağıran insanları görmek istemiyorum mesela.Huzurumu kaçırıyorlar.Ve daha bir sürü şey uzatmak için yazmadım çoğunu.Demek ki siz güzel insanlar görüyorsunuz huzurlu bir ortamdasınız ne güzel.
Nickimin altındaki mesaj da gora filminden meşhur bir replik.Çok sevdiğim bir filmdir ve komik bi replik gibi gelmişti bana.
O nedenle yazmış idim.Ama tabi zaman zaman bazı insanlardan tiksinmiyor da değilim.

Anladım evet.

Ben de şuna anlam veremem mesela,
Ayni sehirdeyiz zaten sürekli görüşüyoruz, bayram olunca ne diye tüm gün ya da daha çok saat birlikte olunmak zorunda?
Bayramin ertesi günü herkes ölecek mi? Son dakikalarımız mi?

Evet bayramlar güzel günler ancak tadında bırakmak ve yaşamak lazim.

Bencil değilsiniz.

Senin için önemli olan ailen. Annen ve baban.
Geri kalan değil.
Neden değil(bazı üyeler bunu anlamıyor)

Çünkü aranızda fazla bir.muhabbet sevgi bağı yok. Aile içi iliskilerde onlardan fazla pozitif enerji almamışsınız, sizin için bir anlam ifade etmiyorlar.
İnsan birini sevmiyorsa mutlaka nedeni vardır.
Sogutmuslardir. O nedenle bu bencillik değil.

Sevmedigim bir insani görünce, vücudum tepkimeye giriyor. Stres salgilaniyor. Canım sıkılıyor. Yanlış bir söz söyleyecek miyim ya da söyleyecekler mi düşüncesi beynimde dolanıyor.

Neden kendime eziyet edeyim o halde?

Bencillik değil, insanın içinde neler yaşadığını kimse bilemez.
Buradan yazdiklariniz mimiklerinizi, jestlerinizi nasıl bir ruh hali içinde olduğunuzu yansıtmıyor.

O nedenle biz sadece yazılana yorum yapıyoruz.
Ben sizi anladım.
Kesinlikle bazı üyeler bunu anlamıyorlar ve de ben sorunlu insanlarla problemi olan bir insan gibi görünüyorum oradan bakınca.
Dediğiniz çok doğru insan birini sevmiyorsa mutlaka bi nedeni vardır.
Küçüklüğümden beri ne zaman akrabalarımıza gitsek aynı şeyleri hissediyorum yeni olan bir şey değil bu.Dediğiniz gibi soğuttular.Hatta soğutmak yanlış hiçbir zaman ısıtmadılar çünkü.Ben zaten o sıcaklığı bir nebze olsun hissetsem 86adım falan atardım onlara.
Hayatımda en çok özendiğim insanlar kalabalık çok mutlu sürekli görüşen insanlardır.
Bazı arkadaşlarımı akrabalarımdan daha çok önemsiyorum mesela.

Aslında annem bu şekilde davranmasa annemi babamı ve kardeşlerimi ve de yeğenimi daha sık görmeye gideceğim.
Ne diyelim umarım birgün beni anlar :)

O kafa değişmez asla ya bayram oturulacak ayıp olur büyükler yalnız bırakılmaz.Ne bileyim çok göstermelik geliyo bana böyle şeyler.
O nedenle kv yanında saatlerce oturmak da sizi bencil yapmıyor bence :)
Çok iyi geldi yazdıklarınız parmaklarınıza sağlık teşekkür ederim .

Herkese merhaba.

Bayram yaklaşıyor ya benim sinirlerim bozulmaya başladı her bayram aynı şeyleri hissetmekten bıktım.
Eşimin iki abisi bulunduğumuz şehirde ve 2 senedir her bayram onlara gideriz genelde ilk gün ya da 2.gün.
Ama bu bayram gitmek istemiyorum çünkü kendimi fazlalık gibi hissediyorum.Bir eltimin kızı doğum yapacak diğerinin şehir dışından kızı torunu gelecek ve telaşları var yani.
Aslında haklılar da bir biz eksiğiz yani o durumda onlara asla kırılmıyorum bu nedenle.Ama eşimin anne babası vefat ettiği için onları baba gibi görüyor ve mutlaka gitmek istiyor.

Şimdi benim ailem de farklı bi şehirde yakın bi şehirdeler ama bize.Ailemin yanına eşim gitmek istiyor ama ben istemiyorum.
Çünkü annemin ve babamın akrabalarını hiç mi hiç sevmiyorum.Ölünceye kadar görmesem aramam özlemem yani.Çocukluğumdan beri en ufak bi sevgi alaka görmedim kimseden bu nedenle soğuğum sevemiyorum.Ve annem ısrarla tüm sülaleyi dolaştırıyor herkesi ama kendi amcası ebesi halası dıdısı falan filan.Epey de kalabalıklar.
Babaannemi seviyorum aslında ama dedem her bayram mutlaka bi sorun çıkarıp bağıran çağıran sürekli siyasi muhabbet yapan aksi adamın teki.
Onu zaten hiiiiiç görmek istemiyorum.Ailemi ziyarete gideceğim güya ama ne kadar gereksiz insan varsa görüp sinir olup geleceğim.
Normalde ailemin yanına giderim 2 ayda bir falan o zaman bile annem beni bir yerlere sürükler veya eve misafir çağırır bunları yapmasa her ay gideceğim ama böyle yaptığı için inanın bıktım ve ailemin yanına bile gitmek istemeyecek duruma geldim.

Şimdi derdim bu hislerimi düşüncelerimi açıkça eşime söylediğimde beni anlamıyor ve nereye gideceğiz o zaman bayram bu diyor.
Sen sevmiyorsun diye ben kimseyi göremeyecek miyim diyor.Bilemiyorum o da kendince haklı ama ben tam olarak böyle hissediyorum ve hiç kimseyi görmek istemiyorum bu bayram had safhada bu isteğim.
Sizce illa gidilmeli mi ailelere hiç gezmeye tatile giden yok mu bayramda kızlar ya ne dersiniz?
valla evliligin en kötü nedeni bayramlarda napıcan neden yani ben ailelere gitmek zorundamıyım bıraksın erkekler artık bu kafayı yaa ben bayramda tatile gitmek istiyorum banane senin annendne sanane benim annemden maksay görüsmekse ac görüntülü görüs bayramını kutla tmama ne geri kafalı nesil hala var anlam veremedim

genc bi kere olucaz bakalım bizim bayram kavgası ne zaman baslıcak

Yok inanın yaparım yemek içmek falan sorun değil.Ama işte birinin kızı doğum yapacak ve şehir dışından oğlu da gelecek.Diğeri de öyle torun torbalak falan kalabalıklar.İşte ben böyle fazlalık gibi hissediyorum elimde değil.
Her gittiğimizde zaten tüm gün kalıyoruz.Ama ben istiyorum ki onlar kendi evlatlarıyla torunlarıyla zaman geçirsin biz zaten aynı şehirdeyiz bi de bayramda orda olmamıza gerek yok gibi geliyor.
Bir de işte dedim ya bi elti açık açık anne babanın yanına gitsene bayramda dedi bana.O dedikten sonra böyle düşündüm aslında.
Ben içimde tutamıyorum ya valla ne hissediyorsam söylüyorum kullanırsa da kullansın hiç sevmediğim insanlar çünkü napiyim valla.
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.
eee sende direk de valla bende gelmek istemiyorm her bayram her bayram ama de esim iste abilerini görmek istiyo de

Aslında onları bu süreçte rahat bırakmak istediğim için gitmek istiyorum.Çünkü biz zaten görüşüyoruz aynı şehirdeyiz ama çocukları torunları şehir dışından gelecekler ve doya doya vakit geçirsinler istiyorum.Ki bu da yansıtıldı bana hafiften siz de annenlere gidin şeklinde.
Gittiğimiz zaman da 1 2 saat olmuyor malesef tüm gün kalıyoruz eşim gitmek istemiyor ayıp olur diye tüm gün kalıyoruz.

İnanın tepki kelimesi hafif kalır.Güzelce de konuştum anne bak birdaha gelmem diye tehdit de ettim.Ama yok annem bu konuda saygı göstermiyor.Bi gidiyorum annemleri görücem diye sevinçle hooop eve misafir çağırılmış.Bütün günüm zehir oluyor.
Söylene söylene sadece bayramlarda görüşmeye indirdim.Ama bu kez de gereksiz akrabaları da görmek zorunda kalıyorum.
Suç bence ben de değil bu nedenle annem de çünkü ben hiç pasif kalmadım bu konuda.Gayet de sınırlarım çizgim filan bellidir inanın.
Ona göre mutlaka akrabaya gidilmeli falan filan.
Ben de diyorum ki açık açık sevmiyorum istemiyorum ölsem ruhları duymaz niye gideyim.Yani bayramda bayram eyvallah fakat sevemiyorum elimde değil dakikaları sayıyorum.
ayy bizdede bayram ziyareti bayram kac günse 3 gün kalınır bu yüzden nefret ettim kaynanamlardan zaten ilgilenmiyo suratsız esim icin katlan katlan nereye kadar

Zararı dokunmayan akrabadan uzak durmak çok da iyi olmasa gerek. Eşinin tarafına gitme kendi tarafına gitme, eeee ne anlamı kaldı bayramın ? Eşinin tarafını bilmem de sevmediğim akrabalar gelecek diye ana babamı gormeden edemem illa gorucem. Ben şimdi bile haftada 3 gün gitmeden rahat edemiyorum...

aman laf sokmasanız olmaz pesssss
Fikrim bu. 46 yaşındayım be hayattan şunu öğrendim. En zor gününüzde o beğenmediğiniz akrabalarınız yanınızda oluyor. Kan bağı ayrı bir şey. Çoğu dost gelip geçiyor. Akrabalar çooook uzakta olsa da arayıp buluyor. Gençken önemli olanlar yaş ilerleyince önemini yitiriyor. Bunun adı da olgunlaşmak oluyor. Akrabalarınızı ihmal etmeyin. Cenazelerimiz kalkarken 3-5 duaya herkesim ihtiyacı oluyor.

Bir gün onlara ihtiyacınız olduğunda onlarda sizin yanınızda olmayacak yapayalnız bir gelecek sizi bekliyor. Akrabalara bu kadar soğuk olmak kimseyle görüşmek istememek herkese bir kusuru bulmak Size ilerde zarar verir.

Zararı dokunmayan akrabadan uzak durmak çok da iyi olmasa gerek. Eşinin tarafına gitme kendi tarafına gitme, eeee ne anlamı kaldı bayramın ? Eşinin tarafını bilmem de sevmediğim akrabalar gelecek diye ana babamı gormeden edemem illa gorucem. Ben şimdi bile haftada 3 gün gitmeden rahat edemiyorum...
aynen bendensin ailemi haftada 2 gun gormesem iyi hissetmiyorum kendimi.benimde esimin didinin didisina kadar goturur adam hevesli napayim gidiyorum.gittigimiz yerlerde yirmi dakka bile oturmuyoruz.benim ablam ve abim geliyor evde kucuk cocuklar gurultusune katlaniyor.olsun o kadar..bayramlar bence kalabalik gurultu telas gelen gidenler boyle daha guzel anlamli..hem benim icin bu bayram cok ozel kizim bayramda yasina girecek gezecegiz onunla..
abilere bayramlasmaya gitmeden olmaz ailenizde sizi bekler...

Cogu insan akrabalarını sevmez ki mutlaka fikir uyusmazliklari olur
Babamın siyasi görüşü benim ve eşimin görüşüne tamamen ters ifrit olalim diye konusunu açar surekli eleştirir de elestirir :KK53:
Şimdi bu yuzden babamla gorusmeyelimmi
Canım o benim :KK68:
bazen görmezden gelmek duymamak gerek sizde birkaç saat için strese sokmayın kendinizi gittiniz evlerdede biraz oturup sivismaya bakın :KK25:

1.derece akrabalara tabiki gidilmesi lazım .Bayram bunun için.Siz istemiyorsunuz diye abileriyle bayramlaşmayacakmı?Ha çok duracağınıza az durursunuz.Annenizlede onun akrabalarına gitmek zorunda değilsiniz.

bence git. eşin de istiyor madem. kimsenin labi kırılmasın. bi kaç günlük bişey sonuçta.

X