• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile

Hayallperesttt

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
258
Puanlar
18
Eski eşimden ayrılalı 1 yıla yakın oldu. Ailem özellikle annem kimseye söylemek istemiyor, insanlar soruyor, geçiştiriyor bir şekilde. Bayrama geldim herkes soruyor nasıl gidiyor alıştı mı diye ayrıldılar diyemiyor sorduğumda açıklama yapmak istemiyorum diyor. Bu sefer ben kendimi dünyanın en kötü şeyini yapmış gibi hissediyorum bayrama geldim bayram zehir oldu bana. Ben ister miydim böyle olsun artık ailemin yanına da gelmek istemiyorum onlarla görüşmek dahi istemiyorum kendimi suçlu hissediyorum bunları onlara yaşattığım için.. Nasıl davranmalıyım bilmiyorum.

Dünyada boşanmış ilk ve tek insan mısın? Suçlu hissedecek birşey yok. Ailen kabullenecek, boşanmaya giden yolda ne çektiğini bilip destek olmayan insanların, boşandıktan sonra yargılama hakkı da yok.
Diyorum bak ne kadar zaman oldu sanki ben mi boşandım sadece diye karşı taraf adımı bile hatırlamıyor biz hala aynı yerdeyiz diye. Açıklama yapmak istemiyorum kimseye diyor. Böyle de ben kendimi beceriksiz , başarısız biriymişim de ondan başıma bu gelmiş gibi hissediyorum.

Diyorum bak ne kadar zaman oldu sanki ben mi boşandım sadece diye karşı taraf adımı bile hatırlamıyor biz hala aynı yerdeyiz diye. Açıklama yapmak istemiyorum kimseye diyor. Böyle de ben kendimi beceriksiz , başarısız biriymişim de ondan başıma bu gelmiş gibi hissediyorum.
Başarıyla beceriyle alakası yok bunun, sen önce bunu kabullen, evlilik tek taraflı bı olay değil ki yürüdü ya da yürümedi diye tek taraf suçlu olsun. Boşver, sorana da söyle ya da soyleme bu senin tercihin ama saklanacak birşey yok.

yerinizde olsam kartondan kendime ŞEN DUL yazan şapka yapıp misafirlerin yanına öyle çıkmıştım. ŞEN BEKAR da olur ama anneye inme indirme amaçlı şen dul daha etkili :KK53: dur ben kendime yapayım bunu lazım olur.

gerekli şeylere utanmayıp gereksiz şeylere hassasiyet gösteren aile bireyleri yerin dibine sokulmalıdır. lütfen üzülmeyin.

kızım mutsuz evlilikten kurtulmuş diye sevineceğine daha da kızını mutsuz ediyor.

Neyi yaşattiniz hırsızlık mi yaptınız yasaklı maddemi kullandiniz dolandırıcılık mi yaptınız onu anlamadım .Birde neresi sizin orası Amazon ormanlarimi afedersiniz bence artık sadece orada anormal karşılanır bir durum bu .Yani annenizde kaç yaşında yahu o nesil bitmedimiydi?

Eski eşimden ayrılalı 1 yıla yakın oldu. Ailem özellikle annem kimseye söylemek istemiyor, insanlar soruyor, geçiştiriyor bir şekilde. Bayrama geldim herkes soruyor nasıl gidiyor alıştı mı diye ayrıldılar diyemiyor sorduğumda açıklama yapmak istemiyorum diyor. Bu sefer ben kendimi dünyanın en kötü şeyini yapmış gibi hissediyorum bayrama geldim bayram zehir oldu bana. Ben ister miydim böyle olsun artık ailemin yanına da gelmek istemiyorum onlarla görüşmek dahi istemiyorum kendimi suçlu hissediyorum bunları onlara yaşattığım için.. Nasıl davranmalıyım bilmiyorum.
Annen kafayı yemiş

Eee tabi kötü bir evlilği yürütmek büyük bir başarı
Sen bunu başaramamışsın

Hemde nasıl kefenle geri gel kafası heralde keşke her kadın anne olmasa diyorum ben Allah affetsin ama en çok bu kafadakiler
Zamanında boşananları çok kınamıştır şimdi oh oldu demesinler diye ölümüne saklıyor

Böyle çok akraba örneği var 🤣

bir de zaman çok kötü. boşanan kadınların canına kastediliyor sistematik bir şekilde. anneniz yatıp kalkıp sizin canınızın sağlığına şükredeceğine abuk subuk davranıyor. eviniz ayrıysa gitmeyin uzun süre. çok kırıcı bir durum.

Hemde nasıl kefenle geri gel kafası heralde keşke her kadın anne olmasa diyorum ben Allah affetsin ama en çok bu kafadakiler
Annem bayramda müjdeli haber verir gibi bunu açıklamak istemiyorum diyor. Aslında belki de onu bende etkiliyorum. Bende şu an kimseye açıklamak istemiyorum dediğim zamanlar oluyor ama annem bu durumu abartıyor.

bir de zaman çok kötü. boşanan kadınların canına kastediliyor sistematik bir şekilde. anneniz yatıp kalkıp sizin canınızın sağlığına şükredeceğine abuk subuk davranıyor. eviniz ayrıysa gitmeyin uzun süre. çok kırıcı bir durum.
Bunları hep diyor zaten bana çok destek oldular sağolsunlar bilmiyorum belki de onun da psikolojisi çok etkilendi.

Annem bayramda müjdeli haber verir gibi bunu açıklamak istemiyorum diyor. Aslında belki de onu bende etkiliyorum. Bende şu an kimseye açıklamak istemiyorum dediğim zamanlar oluyor ama annem bu durumu abartıyor.
Yapmayın ya anneniz doktora gitsin sevgilisinden ayrıldı diye gencecik kizlar öldürülüyor hayatta ölüm var felç var kör olmak var var oğlu var .Allah'ın gücüne gider ne büyütüyor bu kadar dünyanın umurunda değil memleketin umurunda değil sizin komşu akraba annenizin fikirleri eski kocanız o derece

Sıkıntıyı bir problemi yaşayan evlat daha kolay atlatıp kabullenirken,özellikle anneler bunun yasını ve kederini daha uzun yaşıyor.Herkeste olmasada bazı ebeveynlerde bu duruma şahit oluyorum.

iyi de boşanalı 1 sene olmuş bu 3. bayram ya da kurban 3. bayram olacak.

1 senedir hiç mi açıklama yapacak zamanınız olmadı? akrabalarınızla, komşularla (kimse herkes yani) 1 senedir görüşmüyordunuz birden bu bayram herkeslerle görüşesiniz mi geldi?

"Bayrama geldim herkes soruyor nasıl gidiyor alıştı mı diye" kısmını da tam anlamadım.
neye alışacaksınız?

boşanmaya alışacaksanız zaten biliyorlar o zaman boşandığınızı?
yok ayrı yaşamaya başlamıştınız veya şehir değiştirmiştiniz vs. ise, "çok şükür dava bitti, karar çıktı boşandık" deyivereksiniz bitti gitti...ne bu devlet sırrı mı bu kadar "açıklanamayacak" ?

ha benim ailemde de öl ama boşanma kafasında insanlar var
kör gözüne parmak gibi hep de onların çocuklarının boşanma durumları oldu :D
valla kimsenin umru değil onlar abartılı yaşadığı için herkes öyle büyük bir şey görecek sanıyorlar
millet en fazla 1 sonraki bayram gezmesinde otururken "biliyor musunuz Hayal de boşanmış, bitmiş" der öbürü "e zaten boşanmamış mıydı geçen sene değil miydi o iş" der, o kadar.

Annen elalemin agzina laf veriyor haberi yok. Elbet bir gün biri duyacak aaa boşanmış mi diye kulaktan kulağa bu kez annen gizledi olacak. Yahu millet 1 kere konuşacak soracak ve bitecek annen kendine stres yapmış olayı.

sen onlara bir şey yaşatmadın ki senin hayatın sen yaşadın onlar nasıl etkilenmiş olabilir allah aşkına söylemesinler boşver kime ne

sen onlara bir şey yaşatmadın ki senin hayatın sen yaşadın onlar nasıl etkilenmiş olabilir allah aşkına söylemesinler boşver kime ne
Sonuçta kızlarının evliliği sonlandı, başarısız oldum yani herkes evliliği idare edebilirken sürdürebilirken ben sürdüremedim. Kabullenemiyorlar sanırım

Back
X