bencil kız kardeşimm

gamyoncu

o artık melek annesi
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2011
3.252
46
363
35
merhaba kızlar şu an kalbim öyle kırık ki
ne yapacağımı bilemedim
benden 2 yaş küçük bir kız kardeşim varr
21 yasında kardeşimm
2 sene önce nişanlısına kaçarak evlendi
ve şuan hamile
geçen hafta eşimin en büyük amcası
vefat etti babası yok eşimin
hiç görmemiş babasını
amcasınıda babasının yerine koymuş
nys gece saat 11 gibiydi
kızkardeşim bana msj atmış
abla beni yarın hastaneye götür diye
bende aradım eniştenin amcası vefat etti
yarın götüremem ama ertesi gün götürürüm dedim
o da tlfnu suratıma kapattı başınız sağolsun bile demeden
15 dk sonra tekrar aradım bana diyor işte
sen zaten beni ne zaman hastaneye götürdün ki
ne zaman yanıma geldin ki
halbuki ondan önce ki hafta götürdüm
serum falan verdiler bekledim
hemde sabah işten çıkmama rağmen
vardiyalı çalısıyorum
erkek kardeşim bile o kargaşada abla başınız sağolsun dedi
ama o düşünmedi bile
hatta bundan sonra da götürme dedi
yine suratıma kapattı
o gün bugündür konuşmuyoruz
yengemlere gitmiş beni sormuş yengemler
ben artık onunla görüşmüyorum demiş
o kadar çok zoruma gitti ki
eşimin karşısında mahçup düştüm
eşim onlara küçücük birşey olsa hemen yanlarına koşar
o da çok üzüldü heep bekledi baş sağlığı etmesini
ama etmediler
hatta kocası bana düşman kesildi
benim çalıştığım fabrikada servis şöforü
selam veriyorum almıyor bile
siz söyleyin kızlar haksız mıyım
o gün eşimin yanında olmak zorundayım ne olursa olsun
kız kardeşim bana evlenmden öncede
hep çektirdi hala da devam ediyor bıktım artık ya
sanki ben onun kölesi gibiyim
gel diyince gelicem git diyince gidicem
birde üstelik ondan büyüğüm
ne saygı var ne sevgi
bende hamile kaldım ama kimseye beni hastaneye götür demedim
eşim zaten bunu söylettirmedi bile
hep kendi götürdü
fakat benim bebeğimin 2,5 aylıkken kalbi durdu aldılar
kürtaj oldum ve bebeğim yaşasaydı onunkiylr aynı olcaktı
çok doluyum kızlar sizinde kızkardeşleriniz böyle mi

Kardeşiniz bencilliği bir alışkanlık haline getirmiş.
Ama ona küçüklüğünden beri bu tavizi verende sizsiniz değil mi?
Alıştığı tavrı beklemiş; birde hamileliğin verdiği aşırı duygusal hassasiyet de var.
Bence doğrusunu yapmışsınız. Zamanla barışırsınız diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
madem oyle kactıgı kocası gotursun hastaneye cok cocukca cahilce davranıyor olgun biri olsa zaten bas saglıgı diler yarın hallederiz abla derdi ustelik enistesini araması gerekirdi boyle bir durumda boyle bir insana ne diyebilirsinizki bırakın hatasını anlasın ozur dilesin

Son düzenleme:
Benimkini tanisan kizkardesinin alnindan opersin kisaca anlatayim istersen Seytani hayal et iste sen hayal et ama (bazen oyle seyler yapar ki seytana bile acemi kalir yaninda)

Üzülmeyin, sizin hic bir kabahatiniz yok.
Maalesef bazi insanlarla araya mesafe koymak gerekiyor.
Kizkardesiniz bile olsa kimsenin bir baskasinin kalbini kirmaya ilgi ve sevgisini sömürmeye hakki yok.
Insanlarin birbiriyle küs kalmasi dinimizcede uygun degil, fakat bazi insanlarla konusmamak konusmaktan daha hayirli.
Zamana birakin, eminim zamanla kendiside yaptigi gereksiz kaprisin
farkina varacaktir. Farkina varmaz ve sizden özür dilemezse kendisi kaybeder.
Hepimizin hormonlari var, her hamile olan kalp kirma makinesine dönüsmüyor.
Bakin burada bir sürü kizkardesiniz var, üzülmeyin bakayim

benim kızkardeşimin karakteri de bencildir ama umurumda olmaz,kardeşiz sonuçta,ben götürürdüm hastaneye ama ne yaparsa yapsın.çok düşkünüzdür birbirimize.

Başınız sağolsun canım.
Kız kardeşin reddedilmeyi hazmedemeyecekse, tlf. açmasına gerek yoktu.
Çat kapı gelip, beni hastaneye götür diyebilirdi.
Töbe, töbe... kendini dünyanın merkezi sanıyor.
Boşver tatlım. Değeri hak edene vereceksin.

ne garipmiş kızkardeşin, boşver küsüp küsüp barışsın..benm de bi akrabam bana kapris yapıp duruyodu telefonumu bi açıyo bi açmıyo ben de bıraktım gitti..onla mı uğraşcam yaa..

hep bi kardeşim olsaydı keşke diye dertlenirim
bazen yokluğu varlığından daha mı iyi acaba :26:

Cok basit buldum kardesini davranisini. heleki eside tavir almis onu uyaracagina. Tencere yuvarlanmis kapagini bulmus olmus.

Herneyse tabiki sen haklisin herkesin bir ozeli var annen kardesin dahi olsa. Ben boyle basit olaylara gelemem sahsen. Hiic orali dahi olmam. Boyle bir olayda can ciger ablasini elaleme sildim diyorsa kardes degildir zaten. Kardeslerde sorun yasar buyuk kucuk yadaalinganliklar olur ama soylenmez ona buna.

Hic alttan alma o pisman olsun. Bir daha boyle tavir almaya cesaret etmesin. Sanki dogurunca sana ihtiyaci olmayacak. Sabret bekle ve gor

Üzülmeyin, sizin bir sucunuz yok kardesinizin düsüncesizlik etmis..
Fazla üzerine düsmeyin derim, aynı evde' de yasamıyorsunuz hem, kimse istemez kardesiyle kötü olmak ama malesef iliskiler tek taraflı yürümüyor..
Benim de kardesim biraz düsüncesiz, kendini ve yaptıklarını hic görmez özellikle benim yaptıgım cok batıyor gözüne, ben hic birseyi sorun etmez, kalbini kırmazken o ufacık seylerden dolayı beni incitebiliyor. Sanki ben kardes, o ablaymıs gibi..

Bana sormadan kredi kartımı kullanır birsey demem, sadece 5 lira alırım ihtiyac oldugundan, o an üzerim de para olmadıgından ki, o da babamın verdigi paradır senin miydi o para? dedim, evet dedi, iyi tamam birsey lazım oldu aldım, veririm simdi dedim, demez olaydım vay nasıl alırmısım, parayı görünce hemen harcıyormusum, tutamıyormusum elimde falan, filan tonlarca laf isittim saatlerce kavga etti benimle, teyzemlerin yanında hemde! Sanki vericem degil de vermiycem demisim, vermek zorunda olmadıgım halde hemde! Sadece kendisi varmıs gibi davranıyor hep, dünya sadece onun etrafında dönüyormus gibi..

Sınavlarım kötü gecmisti gecen yıl, msj attı sordu, bende kötü gecti, zor yerlerden geldi dedim verdigi cevap; hep bir bahanem varmıs, yazıkmıs babamın bana verdigi emeklere, paralara vs. vs. Uzak bir yerde, o psikolojiyle en son duymak istedigim seyleri defalarca yüzüme söyledi durdu. Bir laf söyledim, bin isittim.

Ne yapıcaksınız ama Kardes iste, aynı evde yasıyoruz ben genelde susarım, alttan alırım hep, birsey der yine ben uzatmam, unutuveririm hemen abla olmak böyle birsey herhalde.

Son düzenleme:

yok canım ya kocasının hiç umrunda olmuyor sanki karısını ben hamile bırakmışım
o değil altlarında servis arabaları var kayınbabasının amcalarının onlar yarım saatliğine
götürüp getirebilirler ama yapmıyorlar kocası kahvelerde dolaşıyor ama karısıyla ilgilenmiyor
eşim hala kırgın

çok doğru söylüyorsun canım ne yaptıysam bir türlü olmadı bende hamile kaldım fakat bu şekilde davranmadım

iyiki sizler varsınız evet doğru benim burda bir sürü kız kardeşim var

çok sağol canıım
evet kendini dünyanın merkezi sanıyor
hep öyleydi zaten bundan sonra herkes hakettiğiyle kalıcak

kardeşinizin yaptığı şey çok ayıp ve dediğiniz gibi bencil. belki farkında değil ama Allah korusun kocası bıraksa sizden başka gidecek yeri yok. yine siz kucak açacaksınız. bu dünyada herşey insanlar için. insanın çinde azcık merhamet ve insan sevgisi olacak.

Benim ablam hamileyken ben doktora gitcem derdi gel dememesine rağmen (ben bebek tedavisi görüyordum ve hala görüyorum, üzülürüm diye çağırmak istemezdi) atlardım minibüse 1 saatlik yolu gider ablamı ve yiğenimi görür gelirdim. kardeşlik, kardeş sevgisi farklı bişey ya. ablamın tırnağı kırılsa benim kalbim acır. beni biri üzse ablam o kişinin burnundan getirir.....

kardesınız esıne yapacagı tavrı sıze yapmıs sız onu doktora goturmek zorunda degılsınız kı ısınız olabılır yda ne bılım musaıt olmayablırsınız kı cenazenız varmıs basınız sagolsun bu arada kardesınız yanlıs davranmıs ıns hatasını anlar ne dıyelım

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…