Bencil Annemiyim...

cemrekara

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2014
1.037
104
83
Şuan tam 8+3 hamıleyım normal de de cok yemek seçen bırıyımdır suan da da o alışkanlgımı bırakamıyorum. Ama kendımıde suçluyorum hep vıcdan azabı cekıyorum yemelısın dıyorum bebegının buna ıhtıyacı var ama olmuyor kızlar Pırasa kereviz bamya asla yemem mesela normal de de cevız fındk sevmezdm smdıde yıyemıyorum. Elımde olmadan hem yıyemıyorum hemde yıyemedıgım ıcın ağlıyorum...Napıcam ben ya benım yüzümden bebegıme bırsey olursa

evvela kendini zorlama, canin ne istiyorsa onu yemelisin. Tamam, bazi yiyecekler bebek icin cok faydali, haklisin....ama kendini bunaltmaman gerekir hamileyken, muhakkak sagligina faydali yiyecekleride tüketiyorsundur, cok üzme kendini bu konuda, emin ol bebegine zarar vermezsin. Neler yiyebiliyorsun? ayrica zorla yersen ; kusabilirsin, vucudunda yan etki gösterebilir, asil zarar odur. Sen istedigin herseyi ye, cig olmamasi sartiyla üzülme bu kadar ok?

En cok yedıgım sey lımon ve tek canım ıstedgıde çiğ köfte ... Ama çiğ kofteyı yememeye calısyorum sdce 2 kere yedım suana kadr. Her gun 1 bardak portakl suyu ıcıyorum 2 yemk kasgda pekmez ve mutlaka 1 bardak sut ıcıyorum ve meyve günde en az 2 cesıt meyve yıyorum ve her sabh 1 haşlanmış yumurta. Sanırım bebegım için tek yaptgım sağlıklı seyler bunlar balık az da olsa hafta 1 o da zorla. Gunluk yedıgm tek seyler bunlar dıyebılırım. Ama yeterlı olur mu kı

korkma sen, etsiz cig köfte yiyebilirsin, onlarda gayet nefis , hatta bana gore dahada lezzetliler yediklerin gayet iyi canim, sen üzme kendini, bencil degilsin, hatta bebegini cok düsünüyorsun, merak etme tamammi?

korkma sen, etsiz cig köfte yiyebilirsin, onlarda gayet nefis , hatta bana gore dahada lezzetliler yediklerin gayet iyi canim, sen üzme kendini, bencil degilsin, hatta bebegini cok düsünüyorsun, merak etme tamammi?
Zaten etsız yedım canım dıgerıne cesret edemedim.. Ayyy gercektende bencıl degılım dımı cok tesekkr ederım benı cok mutlu ettın. İş arkdslrm aılem hep onu ye bunu ye bebek beslenmez hıc dusunmuyrsn cocgunu dıyorlar daha cok uzuluyorum...

sen bakma, her agizdan ses cikar ....tabi iyiligini dusunduklerinden muhakkak, fakat kendini bunaltmaman en dogrusu, ne istiyorsa canin onu yemelisin, zorlarsan ters teper tatlim. emin ol , o yediklerinden gerekenleri bebisin almasi gerektigi kadarini aliyordur ... <3

sen bencil değil güzel bir anne olacaksın bence :)
senin severek yemediğin şeyler ne sana nede bebeğine fayda eder korkma yediklerinde gayet faydalı ve güzel şeyler :)
sağlıkla alırsın inşallah bebeğini kucağına.

Çok teskkr ederım inan çok mutlu ettın benı :) Senınde bebegın var mı kuzum benım gıbı hısettın mı sen de kendını

İnş canım inş... Ben zor buldum bebegımı hamıle oldgmuda ınanamadım 3 idrar testı 2 kan testı ve 1 ovulasyn testı yaptım eşime oyle dedım hamıleyım o da inanmadı saka yaptıgmı duşundu dınlemedı bıle benı butun testlerımı gosterdm snra oturup ağladı koca adam

:) kıymetliiiiiiiiiiiini Allah'a emane et kendinede dikkat et rabbim hayırlı doğumlar versin inşallah.

Çok teskkr ederım inan çok mutlu ettın benı :) Senınde bebegın var mı kuzum benım gıbı hısettın mı sen de kendını
var canim , 2 tane , ellerinden operler .
e insan tabi kendindende taniyor ...senin gectigin yollardan gectik bizde canimm, umarim seni rahat bir hamilelik bekliyordur, yasin kac? ilk bebek heyecani oldugundan dahada titizsindir ;-) cok normal. Bizim bir gelinimizde suanda hamile, oda bikac hafta evvel kurdukca kuruyordu kafasinda, gercekten cok normal...sen rahatla, hamileliginden keyif almaya bak, gerci agirlasinca keyfi bozuluyor ama (bende oyle olmustu hihihi, artik ciksa diodum)

bulgur çok faydalı dr.özun programında izlemiştim canın keyfin ne isterse zorlama,benim ablamda senin gibi acı çiğköfte turşu çok sever 2 gün sonra doğum yapacak bebişimizin sağlığı maşallah çok ii.

Merhaba canım. Öncelikle sağlıklı ve rahat bir gebelik dilerim. İnşallah sağ salim alırsın bebeğini kucağına. Yeme konusuna gelince bebek her şeyi senden alıyor. Eğer senin depoların azalırsa senden almayı kesiyor. Bunlar da başta demir ve kalsiyum geliyor. Zaten 3. ay gibi demir hapına başlayacaksın. Kalsiyum içinse günde 2 bardak süt yeterli. Tabi düzenli peynir ve yoğurt da tüketmen lazım. Ceviz yiyemiyorum demişsin. Eğer yiyebiliyorsan balık tüket derim. Özellikle 20. haftadan sonra daha sık tüket. Zaten doktorun gerekli görürse omega hapına da başlar ilerde :) Çiğköfte yiyebilirsin (etsiz olmak şartıyla. Çünkü çiğ ya da az pişmiş etler gebelikte zararlı.). Çiğ köftenin bulgur yani ekmek yani karbonhidrat olduğunu unutma, dikkat et yeter :) Sakın kendini kötü ve suçlu hissetme. Yemem lazım deme. Aç kalma. Sık sık ve az az tüket. Günde en az 2 litre su iç. Sonrası Allah'a kalmış. Umarım her şey gönlünce olur :)

25 yaşındayım canım evet ilk bebegımız bırazda zor bulunca dahada pımpırık oldum ben. Ben doktrun yanına gıtmekten korkyrm ya kotu bırsey derse dıye hıc kontrle gıtmek ıstemıyorum. Suan ıyı gunlerım sanırım haklısın bolcada uyku depoluyorum malum yakında cok lazm olcak :)

Allah sağlıkla kucağına almayı nasıp etsın canım... Ben abartmamaya calısyrum azıcık yıyorum yedıgımde. Bulgur faydalıyms doktrmda dedı fakat bu hazr dıye emın olamıyorum işte

Çok tesekkr ederım cevabın ve destegın için... Kılo sorunum yok suan için 48 kılo ıle hamıle kaldım zaten suan 49,2 geliyorum. Her adımımı bebegımı düşünerek atıyorum ınan kı ona bı zarar verirsem kendımı asla afetmem cunku. Evde hıc bır ıse yaramazın tekı oldum yemek temızlk hersey eşime kaldı cok uzuluyorum ona gercı eşim severek yapıyr ama olsn işte ne bılım ben uzanırken onun yer sılmesı zoruma gıdıyor. Galıba su ara herseyı kafama takar oldm

bamyada pırasada kerevizde ne var? içeriğinde onlara bakıp aynı vitamin bilmemne olanları yerdim ben olsam

Yiyemedigin için siktigin canin bebeğine yiyene dillerinden daha çok zarar verir
Ne yiyebiliyorsan onu ye
Ben deli gibi balik tavuk yerim hamileyken agzima suremedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…