belki alt çenen geride olabilir.iyi bir çene cerrahına gidersen iyi olur.
çene yapım dar olduğu için ön 2 diş sığmamış onlarda öne fırlamış bide 20 lik yaş çıkınca yine bozulucak diolar ondanda korkuyorum.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
belki alt çenen geride olabilir.iyi bir çene cerrahına gidersen iyi olur.
Annem ona izin vermez şuanda implant tedavisi görüyor ve o bile kendi dişi gibi olmamış ben bu yaşta dişsiz kalmıyımtel dışında zirkonyum yaptırabilirsn
ama o zaman geri dönüşümlü olmuyor ve dişlerini kesip üstüne diş takıyorlar.
ben bunu hiç tavsiye etmem tabi de tellerle olmaz diyorsan başka çare de kalmıyor.
bugun doktora gidicem canım gelincce son durumu sizle paylaşıcam :/belliki rahatsızsınız......bu durumdan
tel taktırın,kötüde durmuyolar hatta şimdi şeffaf teller çıktı istediğiniz zamanda çıkarılabiliyor
ilerde pişmanlık yaşarsınız keşke geç olmadan taktırsaydım diye
daha çok gençsin ilerde evlenicen bu seferde koca kadın oldum ne teli diceksin
yol yakınken taktır pişman olucağını sanmıyorum
tedavi sonuçta buda
ön 2 dişim önde ama daha anarolmal durmazmı
aslında çarpıklık yoksa direkt törpületse de cok fark olur bence
Ben şuan tel kullanıyorum =) Lise ilk okul zamanlarında şiddettle karşı çıkmıştım aileme asla takmam böyle gezerim daha iyi diye =) Sonra yavaş yavaş bana batmaya başladı zirkonyum olsun lamine olsun derken bir baktım teller ağzımda =) Başlarda kabusta gibiydim ama dişlerimin düzeldiğini gördükçe iyiki taktırmışım diyorum.. Konuşamazsın falan diyenlere inanma alışana kadar ufak tefek sürşmeler oluyor onlarda şirinlik katıyor zaten=) Benim önler porselen arkalar metal.. Yemek yerken biraz sorun oluyor ama onada alışıyorsun. Sen daha liseye geçmişsin bence ne yap et tel taktır eğer rahatsız oluyorsan bir ömür rahat etmek var işin ucunda. Bir kaç yoruma daha baktım babam maddi olarak istemiyor falan demişsin. Sigorta bir kısmını karşılıyor 18 yaş altı olunca diye biliyorum. Birde mesela benim doktorum taksitle ödeme imkanı verdi. Her ay ne kadar verebilirsem hemde böyle bir doktor bulabilirsin belki.
kızlar benim bir derdim var konu açmak için doğru yermi bilmiyorum ama :/
Benim ön 2 dişim biraz önde ve büyük (halk arasında tavşan diş ) İŞTE ilkokulda kimse bişey demezdi hatta tatlı bile durduğunu sölerlerdi bende hiç tel falan düşünmedim ama şimdi liseye gçtm alttan alttan laf sokmaya çalışıyolar.çok utanıyorum milletin içinde tel taktırmayı düşünüorum ama kapkara telerrede hiç cesaret edemiyorum herkes konuşamazsın falan dio çok korkuorum aranızda tel taktıran varmı bana yardımcı olursanız sevinirim isterseniz resimde atabilirim
cok guzel yazmıssın canm.. ben de aynı durumdayım onler seramık arkalar metal....18 yas altına sıgorta bır kısmını karsılıyor.. renk degısımı de hafıf oluyor rengi degısınce seramık kotu oluyor demişler... bana kalırsa rengı kırılınca daha dogal oluyor... hıc zaman kaybetme ben kafamı duvaralra vuruyorum keske daha once taktırsaymısım... tedavı uuzn surdugu ıcın taksıtler de koymuyor ınsana ben mesela 2 ayda bır taksıt oduyorum.... ben cok doktor gezdım istanbulda metal ortalama 3500 civariyken, seramık 4500 civarı... ama ortalama fıyatalr bu ..daha pahalısı ya da ucuzunu da bulabılırsın...
ayrıca herseyı gectim carpıklıktan dolayı diş curumelerı bıle oluyor ya da karramalar cunku diş fırcası arkada kalan dıslere ulaşmıyor.. mesela bnm dişler kaymaya abslayınca karartılar gordum dişlerimde..onlar oyle kalsalar çüreyecekelrdi belkıde ...
Teşekkür ederim =) Bende çok pişmanın önceden taktırmadım diye ama buna da şükür hep hayalimdir inci gibi bembeyaz dişler hayırlısıyla kavuşucam inşallah =) Benim de öyle önler seramik arkalar metal ben memnunum evet hafif renk değişimi oluyor özellikle çay kahve sigara yapıyor demişti doktorum.. Bakıyorum rengi değişiyor söylüyorum temizliyorlar tuz gibi birşeyle sonra bembeyaz oluyor yine =)
üniversiteye gidince de bu kez lisede yaptırsaydım diceksin ki
bence yol yakınken takıver telleri bikaç yıl ne olacak
kimisinde şeker bile duruyo :)
benim bi dişimle sıkıntım vardı estetik olarak bunalıma girmiştim ağzımı açmıyodum
yaptırdım çok mutluyum 10 yıldır
Allah yardımcın olsun canım :/öncelikle geçmiş olsun ben napim şimdi benim dişler senin dişlerden beter üst diş fazlasıyla öne geldii alt dişler sağa sola doğru aldı başını gitti kötüsü gece oksijen maskesi kullanıyorum benim tel takırma gibi durumum yok bi dr sordum kesin sonuç almak için tel 18 saat takmak gerekiyor dedi tabi ben takamam ilerde napcam