• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben şımartıyormuşum

bixipuppy

buraya ne yazsam ceza yiyorum 🤦🏻‍♀️
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2019
861
1.133
28
Merhaba arkadaşlar. 9 gün sonra 8.ayını dolduracak, american staff cinsi dişi bir kopegim var. Köpeğimizi 55 günlük yavru iken sahiplendik. 4 aylık olana kadar evdeydi sonra oturduğum evin sahibi parkeleri söker falan filan dedi diye mutfagimin altındaki kilerde bakmaya başladık. Bu süre zarfında ev aradık falan derken iki hafta önce yeni bir eve taşındık. 2 haftadir kopegimiz bizimle beraber yaşıyor. Ama köpeği aldığımız ilk günden beri eşimin bana tek söylediği "sen bu köpeğe çok yüz veriyorsun, büyüyünce görcem seni, köpeğe annecim denmez, az sert olman gerek" . Arkadaşlar gerçekten öyle aşırıya kaçan bi insan değilim. Tamam köpeği severken öperken sevdiğimi çok belli ediyorum. Ama eşimin kastettiği hata yaptığında köpeğe vurmam gerekiyormuş

3 gun önce boyun tasmasından göğüs tasmasına gectik öksürüyor diye. Iki gün önce parkta gezdirirken kopegim tuvaleti yaptığı sırada yeterince temizlenemedi ve bende poposunu temizledim . Tasmadan çekiştirmeye etrafimda deli gibi koşturmaya başladı. Hiç durmadan hızlı hızlı etrafimda daireler çizmeye sonra kollarıma atlayıp ısırmaya başladı. Bende yere yatırdım üzerine çıktım bi türlü sakinlesmedi. Hafifçe poposuna vurdum 2 kez. Sakinleşti ve bu yöntem beni çok huzursuz etti. Dün gece de yine başka bi parkta gezerken , ortada bisey yokken yine aynı hareketleri sergiledi ve bu sefer göğüs tasmasından sıyrıldı ve kaçmaya çalıştı. Tasmayı bir beden büyük almıştık çok hızlı büyüyor diye. Tam tasmadan sıyrıldı kaçıyordu ki üzerine hamle yapıp yere yatırdım. Yine tirmalamalar yine ısırıklar. Sonra mecburen yine poposuna vurdum. Tasmayı takıp eve goturdum. Evde yatarken kol altlarının tasmadan dolayı tahriş olduğunu gördüm. Ve kopegime vurduğum için oturdum ağladım. O da patisiyle yüzüme boynuma dokunmaya çalışıyordu. :cry:

Arkadaşlar köpeği şımartmak nasıl olur bilmiyorum . Eşim her bunu dediğinde cinnet geciresim geliyor
Eşim köpeğe karşı çok sevgi dolu bir o kadar da sert. Öyle ki yolda yürürken köpek gözünü eşimin gözünden ayırmıyor ama ben gezdirirken çok nadir bakar tasmayı çekiştirir. Ben nerde hata yapıyorum çok üzülüyorum. Köpeğin nerdeyse bütün ihtiyacını ben karşılıyorum. Ama hiç sözümü dinlemiyor

Bu hayvanı şımartmak tam olarak nedir bileniniz var mı

Merhaba arkadaşlar. 9 gün sonra 8.ayını dolduracak, american staff cinsi dişi bir kopegim var. Köpeğimizi 55 günlük yavru iken sahiplendik. 4 aylık olana kadar evdeydi sonra oturduğum evin sahibi parkeleri söker falan filan dedi diye mutfagimin altındaki kilerde bakmaya başladık. Bu süre zarfında ev aradık falan derken iki hafta önce yeni bir eve taşındık. 2 haftadir kopegimiz bizimle beraber yaşıyor. Ama köpeği aldığımız ilk günden beri eşimin bana tek söylediği "sen bu köpeğe çok yüz veriyorsun, büyüyünce görcem seni, köpeğe annecim denmez, az sert olman gerek" . Arkadaşlar gerçekten öyle aşırıya kaçan bi insan değilim. Tamam köpeği severken öperken sevdiğimi çok belli ediyorum. Ama eşimin kastettiği hata yaptığında köpeğe vurmam gerekiyormuş

3 gun önce boyun tasmasından göğüs tasmasına gectik öksürüyor diye. Iki gün önce parkta gezdirirken kopegim tuvaleti yaptığı sırada yeterince temizlenemedi ve bende poposunu temizledim . Tasmadan çekiştirmeye etrafimda deli gibi koşturmaya başladı. Hiç durmadan hızlı hızlı etrafimda daireler çizmeye sonra kollarıma atlayıp ısırmaya başladı. Bende yere yatırdım üzerine çıktım bi türlü sakinlesmedi. Hafifçe poposuna vurdum 2 kez. Sakinleşti ve bu yöntem beni çok huzursuz etti. Dün gece de yine başka bi parkta gezerken , ortada bisey yokken yine aynı hareketleri sergiledi ve bu sefer göğüs tasmasından sıyrıldı ve kaçmaya çalıştı. Tasmayı bir beden büyük almıştık çok hızlı büyüyor diye. Tam tasmadan sıyrıldı kaçıyordu ki üzerine hamle yapıp yere yatırdım. Yine tirmalamalar yine ısırıklar. Sonra mecburen yine poposuna vurdum. Tasmayı takıp eve goturdum. Evde yatarken kol altlarının tasmadan dolayı tahriş olduğunu gördüm. Ve kopegime vurduğum için oturdum ağladım. O da patisiyle yüzüme boynuma dokunmaya çalışıyordu. :cry:

Arkadaşlar köpeği şımartmak nasıl olur bilmiyorum . Eşim her bunu dediğinde cinnet geciresim geliyor
Eşim köpeğe karşı çok sevgi dolu bir o kadar da sert. Öyle ki yolda yürürken köpek gözünü eşimin gözünden ayırmıyor ama ben gezdirirken çok nadir bakar tasmayı çekiştirir. Ben nerde hata yapıyorum çok üzülüyorum. Köpeğin nerdeyse bütün ihtiyacını ben karşılıyorum. Ama hiç sözümü dinlemiyor

Bu hayvanı şımartmak tam olarak nedir bileniniz var mı
Amerikan staff cinsi kontrollü yetiştirilmesi gereken bir cins çünkü gayet güçlü oluyorlar yani sevdiginiz kadar ona liderin siz oldugunu da ögretmelisiniz eşiniz dogru olanı yapıyor aşırıya kaçmadan yanlış yaptığında kalçasına hafif bir şaplak yeterli olacaktır tıpkı bir çocugun poposuna yavaşça vurmak gibi düşünün bunun için size yardımcı olacak youtube da eren acıl diye bir hesap var kendisinin 3 tane bu cins köpegi var ve hem çok sevip hemde iyi egitim nasıl olur çok güzel gösteriyor takip edin isterseniz
Screenshot_20200511-135339.jpg

Amerikan staff cinsi kontrollü yetiştirilmesi gereken bir cins çünkü gayet güçlü oluyorlar yani sevdiginiz kadar ona liderin siz oldugunu da ögretmelisiniz eşiniz dogru olanı yapıyor aşırıya kaçmadan yanlış yaptığında kalçasına hafif bir şaplak yeterli olacaktır tıpkı bir çocugun poposuna yavaşça vurmak gibi düşünün bunun için size yardımcı olacak youtube da eren acıl diye bir hesap var kendisinin 3 tane bu cins köpegi var ve hem çok sevip hemde iyi egitim nasıl olur çok güzel gösteriyor takip edin isterseniz Eki Görüntüle 2633624
Teşekkür ederim ama ben nerde hata yapıyorum bilmiyorum. Acaba bazen yanimda yatmasına izin verdiğim için mi şımarıyor?

Teşekkür ederim ama ben nerde hata yapıyorum bilmiyorum. Acaba bazen yanimda yatmasına izin verdiğim için mi şımarıyor?
Bu yatmasıyla falan alakalı degil mesela aşırı bir hareketi oldugunda yada yapmaması gereken birşey oldugunda poposuna yavaş vurup kızmanız yeterli olur Am tutumunuz sagşam olmalı yani kızdığında kıyamayıp geri seversen hemen etkili olmaz amerikan staff çok akıllı bir cins komutları çok iyi anlayabilir ögretirseniz sorun yok ama ögrenmezse dışarı çıktığında falan çok sorun yaşarsınız çünkü güçlü bir cins liderin siz oldugunu bilmezse kontrol edilemez ve ilerde bu sebepten köpeginizden ayrılmak zorunda kalabilirsiniz o günler yaşanmadan şimdi ögretin sevmek ayrı eğitmek ayrı ona kızdınız diye sevmiyor olmuyorsun çok sev ama yanlışında kız senin sahibi oldugunun sana uyması gerektiginin farkında olsun

öncelikle köpeğin üzerinde baskınlık kurmak onu dövmekle olmaz
pozitif eğitim denen bişey var eşinizin araştırmasını tavsiye ederim
ha ben köpeğimi nasıl eğittim gazeteyi rulo gibi sararak
yere ya da canını acıtmadan poposuna vuruyordum,
şimdiki aklım olsa bunu bile asla yapmazdım

ama bendeki küçük, sizdekiyse (pitbul kategorisinde diyeyim artık) üzerinde mutlaka otorite kurmanız gereken bir cins.

boğma tasmalardan (zincir olanlar) hiç haz etmem, ama normal boyun tasması kullanabilirsiniz
dışarda gezerken göğüs ve boyun tasmasını aynı anda takıp, kayışı göğüs tasmasında kullanın.
eğer sizi çok çekiştirirse boyun tasmasına geçirin.
bu sayede sizi çekiştirdiğinde boyun tasmasına geçeceğinizi bi süre sonra öğrenecek ve çekmekten vazgeçecek

tasmayı büyük almışsınız ama onu ayarlayabiliyorsunuz 2 kata kadar küçülebiliyor genelde göğüs tasmaları
koltukaltındaki tüylerin tahriş olduğunu söylemişsiniz muhtemelen bu tasmadan kullanıyorsunuz
omuz tasması diye geçer bu
omuz tasma.jpg

bunun yerine bel tasması dediğimiz benim de çok rahat olduğunu düşündüğüm bi tasma var
bel.jpg

anlaşılıyor mu bilmiyorum ama koltuk altı epey rahat durumda ve kayışı sırtın ortaki yere takıyorsunuz, doğal olarak da çekiştirirken onu sıkmıyor.

çok konuştum ama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım,
kısaca köpeğin üzerinde otorite kurmak onu dövmekten geçmiyor,
pozitif eğitimle sizin söylediklerinizi yapmak onu eğlendirir,
ama dövülen köpek korkudan dediklerinizi yapar

unutmayın siz poposuna vurduğunuz halde siz ağlarken sizi teselli etmeye çalışmış, vicdana bakın..
şımarırsa şımarsın, sözünüzü dinletmeyi öğretin, bunun şımarıklıkla bi ilgisi yok
zaten şımartılmayı hak ediyorlar

dışarıda sizden kaçmaya çalışmasını kızgınlık döneminin yaklaşması olarak yorumladım ben, kısırlaştırdınız mı?

Son düzenleme:
öncelikle köpeğin üzerinde baskınlık kurmak onu dövmekle olmaz
pozitif eğitim denen bişey var eşinizin araştırmasını tavsiye ederim
ha ben köpeğimi nasıl eğittim gazeteyi rulo gibi sararak
yere ya da canını acıtmadan poposuna vuruyordum,
şimdiki aklım olsa bunu bile asla yapmazdım

ama bendeki küçük, sizdekiyse (pitbul kategorisinde diyeyim artık) üzerinde mutlaka otorite kurmanız gereken bir cins.

boğma tasmalardan (zincir olanlar) hiç haz etmem, ama normal boyun tasması kullanabilirsiniz
dışarda gezerken göğüs ve boyun tasmasını aynı anda takıp, kayışı göğüs tasmasında kullanın.
eğer sizi çok çekiştirirse boyun tasmasına geçirin.
bu sayede sizi çekiştirdiğinde boyun tasmasına geçeceğinizi bi süre sonra öğrenecek ve çekmekten vazgeçecek

tasmayı büyük almışsınız ama onu ayarlayabiliyorsunuz 2 kata kadar küçülebiliyor genelde göğüs tasmaları
koltukaltındaki tüylerin tahriş olduğunu söylemişsiniz muhtemelen bu tasmadan kullanıyorsunuz
omuz tasması diye geçer bu
Eki Görüntüle 2634243

bunun yerine bel tasması dediğimiz benim de çok rahat olduğunu düşündüğüm bi tasma var
Eki Görüntüle 2634244

anlaşılıyor mu bilmiyorum ama koltuk altı epey rahat durumda ve kayışı sırtın ortaki yere takıyorsunuz, doğal olarak da çekiştirirken onu sıkmıyor.

çok konuştum ama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım,
kısaca köpeğin üzerinde otorite kurmak onu dövmekten geçmiyor,
pozitif eğitimle sizin söylediklerinizi yapmak onu eğlendirir,
ama dövülen köpek korkudan dediklerinizi yapar

unutmayın siz poposuna vurduğunuz halde siz ağlarken sizi teselli etmeye çalışmış, vicdana bakın..
şımarırsa şımarsın, sözünüzü dinletmeyi öğretin, bunun şımarıklıkla bi ilgisi yok
zaten şımartılmayı hak ediyorlar

dışarıda sizden kaçmaya çalışmasını kızgınlık döneminin yaklaşması olarak yorumladım ben, kısırlaştırdınız mı?
Evet bizdeki omuz tasmasiymis. Artık onu takmıyorum normal kayış boyun tasmasi takıyorum o günden sonra. Kızgınlığa girmek üzere henüz girmedi. Yaşını bekliyoruz kısırlaştırmak için

Evet bizdeki omuz tasmasiymis. Artık onu takmıyorum normal kayış boyun tasmasi takıyorum o günden sonra. Kızgınlığa girmek üzere henüz girmedi. Yaşını bekliyoruz kısırlaştırmak için
ilk adetini görmeden kısırlaştırmanız en iyisi olur, yani tam şu zamanlar

yaşını beklemenize hiç gerek yok arkadaşın dediği gibi tam zamanı bu aralar

Sevginizi göstereceksiniz tabiki her zaman sert olunmaz gerektiğinde ciddi bir ses tonuyla hayır, otur vs demelisiniz. Ama köpek şımarmasın diye soğuk ve sert davranmayın. Eşiniz abartmış biraz. Komut vermek başka sevmek başka bir şey

Back