ben niye birikim yapamıyorum...

sususuee

Üye
Kayıtlı Üye
eşim 2000 tl maaş alıyor. ben de üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. iki de çocuk var. ay sonunu zor getiriyoruz. nasıl birikim yapılır??

eşim 2000 tl maaş alıyor. ben de üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. iki de çocuk var. ay sonunu zor getiriyoruz. nasıl birikim yapılır??

eviniz kendinizin mi?
değilse ay sonuna borçsuz çıkıyorsanız şükredin zaten.
paranın değeri yok ki, 2000 lira ile hem ev geçindirip hem 2 çocuk büyütüp hem birikim yapasınız...
belki sizde çalışmaya başlarsanız arttırmaya başlarsınız..

eviniz kendinizin mi?
değilse ay sonuna borçsuz çıkıyorsanız şükredin zaten.
paranın değeri yok ki, 2000 lira ile hem ev geçindirip hem 2 çocuk büyütüp hem birikim yapasınız...
belki sizde çalışmaya başlarsanız arttırmaya başlarsınız..

evt ev kira malesef

eve giren geliri artırmanız lazım, ya siz de full time çalışacaksınız ya da diğer bir ek gelir yolu yaratmanız gerek. kolaylıklar dilerim.

canım öncelikle allah kolaylık versin geçim derdi çok zor.
2 tane çocuğun olmasa full time bir yerde çalış dicem de çocuklar küçüktür sanırım. anneniz kayınvalideniz bakarım derse .çalışmayı düşünebilirsin. ya da evde iş yapabilirsin. boncuk işi dantel, kına süsü, mevlütlerde dağıtılan sabunlar mumlar. böyle şeyler yapıp satabilirsin.
evde alacağın önlemlerle faturalarını azaltabilirsin.
bir de giderlerini yaz bakalım belki bir şeylere fazladan para gidiyordur. aldığın her şeyi ekmeği bile olsa yaz.

istersen buraya giderlerini yaz bakalım hep beraber sana yardımcı olalım :) sen hemen bir kavanoz bir kuru al eline ve onu kumbara yap. günde 10 kuruş atsan 1 haftada 1 ekmek parası çıkar :)

çok zor birikim yapmak bana göre 1 çock var kıra e ıkı kişi çalışıyoruz 5000 gırıyo eve ama yetiştiremyoruz düşünmekten kafayı yıcem artık birikim de kenarda kalsın

Back
Yukarı