Ben nerede yanlış Yaptım ? (Bebeğim )

Emzik denedim iki döndürüp atıyo
Zaten yazmışlar ben de tekrarlamış olayım bu şekilde olması normal 9 ay karnınızdaydı bildiği tek kişi sizsiniz kalp atışınız huzur veriyor. Şu an dünyaya alışmaya çalışıyor. Farzedin ki farklı bir gezegen de hayat var ve orayı çok iyi bilen bi arkadaşınız sizi oraya götürüp hadi kendin gez diyor. Bunu mu isterseniz yoksa güvendiğiniz arkadaşınızın size çevreyi tanıtmasını mı.. bebeğinizi kılavuz edinin lütfen ve emzik alırsa ileride(muhtemelen 3 ay civarı) sizi emmeme riski var bilginiz olsun

Bebeğim 19aylık.halaböyleyim.işe döndükten sonra gecer dedim gecmedi.işe giderken döndüğümde uyurken hep üzerimde ve artık 3-4kiloda degil.nasıl degişir hiç bir fikrim yok.kabullendim sanırım

Merak etmeyin hepsi geçiyor... daha küçük, bu hayatta bildiği tek şey sizin kokunuz ve kalp atışınız... o yüzden size bağımlı.. hiç korkmayın emmek istediği kadar emsin, merak etmeyin alışkanlık olmaz 3-4 . Ayından sonra yavaş yavaş uyku eğitimi verirsiniz memede uyumasının önüne geçersiniz.
Emin olun bugünleri özleyeceksiniz ilerde hep kendi başına takılmak isteyecek göğsünüze yaslanan başının kokusunu doya doya içinize çekin ve sakin olun, siz ne kadar sakin olursanız o da o kadar sakin olur... sağlıkla büyütün bebişi

Çok zor durumda kalmadıkça mama kullanmak isyemiyprum ki zaten kilo alımı güzel Maşallah.mama verdikten sobra da yine meme istiyor uyumak için
Şakın bu yanılgıya düşmeyin bebeklerin ilk bir ay doyma kriteri kakalı bezleri Sonra çişli bezleridir. Her ağlaması açlık değildir kendini ifade etme şekli odur. Emzirdikten sonra acaba aç mı bi mama verip deneyeyim derseniz akışa karşı koyamaz içer Sonra da bi güzel uyur. Mama ağır gelir çünkü. Bizlerin bi tepsi baklava yiyip üzerimize ağırlık çökmesi gibi

Duyan da 3 yaşında meme müptelası sanacak bebeyi. =)) Daha 1 aylık, tam da olması gerektiği gibi davranıyor. İlk 3 ay bebeklerin dış dünyaya adaptasyon süreçleri. Uzmanlar anneye ne kadar yapışık kalmak istiyorlarsa o kadar kalmalılar diyorlar. İlk 3 ayda yaptıklarınız onda alışkanlık da yaratmaz. Öyle uyku eğitimi filan da bu kadar erken verilmez zaten. Sakin olun. Çevrenin farkına vardıkça, size yapışıklığı azalacak. Şuan bir kokunuzu, sesinizi, sıcaklığınızı biliyor yavrucak. Biraz doysun bunlara.

Vallaha ben kızıma mama hiç vermedim çok pişmanım yapışık ikiz gibiydik keşke günde bi defa verseydim kendi düşüncem tabi ,

Bebegım ıkı aylık yapısık ikiz gibiyiz ama ben bu halimizi cok seviyorum hosuma gıdıyo ve boyle olmanız cok normal size ihtiyacı var

Vallaha ben kızıma mama hiç vermedim çok pişmanım yapışık ikiz gibiydik keşke günde bi defa verseydim kendi düşüncem tabi ,
İyi ki vermemişsiniz. Ben yenidoğan yoğun bakımda yattığı için vermek zorunda kalmıştım. Mama alan bebeği emzirmek çok zor. O biberonun akışına çok çabuk alışıyorlar. Ben memeye döndürene kadar çok uğraştım

Yaaa minnak eline bak
Güle güle büyüt inşallah

Bebeğim bir hafta sonra üç aylık olacak biraz önce emerken kucagimda uyudu ama yerine koymadim bilerek koymadim koysam ordada uyur ama ben uyurken onu izlemek istedim henüz o asamalardan geçmiş geçiyor biri olarak ilk 40 gün bunalmistim tuvalete bile gitmeye vaktim yoktu çoğu zaman aç kaldım ama 40indan sonra düzene girmeye başladı şimdi baya iyi gibi ama öyle sizin dediginiz gibi bi bebek varmi bilmem tokken koyyum dursun yatağına koyyum uyusun falan biraz acimasiz geliyo bana sevmek için yaptım ben bu bebeği bol bol kucakliyorum istediği kadar memede tutuyorum zaten büyüdükçe daha hızlı emmeye başlıyorlar şimdi öyle saatlerce memede durmuyo... oy yerim çok hızlı büyüme oğlum

Benim bebeğim 4,5 aylık
Hala yapışığız
Her tarafım ağrıyor
İki dkk tuvalete gitsem kıyamet kopuyor
İlk zamanlar emzirdikçe süt artacak emzir de emzir diyenler şimdi niye böyle alıştırdın diyo
Sürekli kucakta memede benim oğlum
En başta hata yaptık işte
15 dkk biri 15 diğeri emzirip bırakacaktık
Zaten memeyi o sürede boşaltmış oluyormuş sonrası emzik niyetine

Merhaba. Bebegin memede uyuya kalmasına izin vermeyin. Emziren uyumadan memeyi buraktirin ve öyle uykuya dalmasini saglayin. Bebek nasıl uykuya daliyorsa uyaninca ayni durumu bulmak istiyor. Yani memede uyuya kalsa uyaninca tekrar meme istiyor. Onun icin buna dikkat edin. Ama herhanhi bir yalnisiniz yok. Tam tersi bebeginiz sizin yakinliginizi arıyor. Güle güle büyütün

Tamada kızım doymuyormuş ki boş boş çekmiş memeyi bende emiyor zannediyorum keşke takviye etseydim mamayla

Yanlış öneriyorsunuz
Birkaç ay sonra bebeğim emmiyor dese nolcak?
Zaten doğrusunu yaptım ben
Başka bir konuda daha size cevap yazmıştım, yine yazacağım.
Örnek gösterdiğiniz makaleyi kendiniz önce dikkatlice okuyunuz.
Kesin bir veri ya da bu sonuç doğurur denmiyor, bilakis bir tane kurum muydu insan mıydı hatırlamıyorum önerisidir.
Ben de size diyorum ki, sizin o bildğiniz emziklet 50 sene öncede kaldı.
Şuan özellikle amerikada bile doğduğu an emzik öneriliyor emme refleksi için.
Ayrıca emme refleksi memeyi emme değildir, öyle olsa anne karnındaki bebek parmağını emmezdi.
Bu güdüsel bir davranıştır, ana beslenme yoludur ki bebekler belli yaşa kadar oral dönemdedir.
Her şeyi emerek, ağız yoluyla tanıtlar.
Dünyayı tanıma organıdır ağız, kalkıp emmek göğsü emmek için gibi çağ dışı bilgilerinizi anlatmayın.

Google a yenidoganin mektubu yazip o yaziyi okumanizi oneririm.

Bebeginizin yaptigi cok normal.
1 ay ile 5 ay arasinda daglar var.
5. Ayin sonunda ek gidaya geçecek mesela.

Ozelikle İlk 3 ay bebek her istediginde ve istedigi kadar emmesini tavsiye ediyorlar.

Etrafinizda konusanlar varsa dinlemeyin. Zira cok sacma seyler duyuyor olabilirsiniz.

Alerji ya da enfeksiyon olunca da görülebilir ama ana sebep emzik biberon
Araştırın bakın.
Emme refleksini meme karşılıyor zaten yalancısına gerek yok
1 ayini bitirdiginde 1 defa emzik verdim sadece 1 defa ve inanilmaz bir kabus yasadim, direkt reddetti memeyi. Gunlerce ugrastim, o agladi ben agladim. İlk aylarda reddetmeyenler de 3 4 ay civarinda memeden soguyor gozlemledigim kadariyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…