- 10 Haziran 2018
- 1.396
- 2.345
Zaten yazmışlar ben de tekrarlamış olayım bu şekilde olması normal 9 ay karnınızdaydı bildiği tek kişi sizsiniz kalp atışınız huzur veriyor. Şu an dünyaya alışmaya çalışıyor. Farzedin ki farklı bir gezegen de hayat var ve orayı çok iyi bilen bi arkadaşınız sizi oraya götürüp hadi kendin gez diyor. Bunu mu isterseniz yoksa güvendiğiniz arkadaşınızın size çevreyi tanıtmasını mı.. bebeğinizi kılavuz edinin lütfen ve emzik alırsa ileride(muhtemelen 3 ay civarı) sizi emmeme riski var bilginiz olsunEmzik denedim iki döndürüp atıyo
Bebeğiniz büyük ihtimal doymuyor bi dr baş vurun uygun bi mama verin aynı durumu ben ve kardeşim yaşadık, doysa emin ol kendi bırakacak iyice emzir sonrada biraz mama ver bence
Bebeğim 19aylık.halaböyleyim.işe döndükten sonra gecer dedim gecmedi.işe giderken döndüğümde uyurken hep üzerimde ve artık 3-4kiloda degil.nasıl degişir hiç bir fikrim yok.kabullendim sanırımHanımlar acil Yardımınıza ihtiyacım var,
1 aylık bebeğim var ilk bebeğim ve çok tecrübesizim.Bebeğim uyanık kaldığı her an meme istiyor uyurken de memede uyuyacak memeyle işi bitince de başını göğsüme yaslayacak öyle uyuyacak.Uykusu da tilki uykusu hemfn Uyanıyor dolayisiyla gün boyu yapışık durumdayız çok yoruldum bir odaya hapsolduk bunaldım.Bakıcıya bırakıp işe başlamam gerekecek 5 aylık oldupunda.Bensiz durmuyor.Meme alışkanlığını kesmem gerekiyor ama nasıl ?
Tok oldupunda şöyle yatırdığım yerde ya da kucağımda sakınce dursun uykusu gelince de beşiğine bırakayım uyusun istiyorum.
Böyle olması için neler yapmalıyım nolur bir fikir verin çok bitkinim
Yoksa bu böyle Sürer gider mi ? Hep yanında olamayacağım ki ...
Hanımlar acil Yardımınıza ihtiyacım var,
1 aylık bebeğim var ilk bebeğim ve çok tecrübesizim.Bebeğim uyanık kaldığı her an meme istiyor uyurken de memede uyuyacak memeyle işi bitince de başını göğsüme yaslayacak öyle uyuyacak.Uykusu da tilki uykusu hemfn Uyanıyor dolayisiyla gün boyu yapışık durumdayız çok yoruldum bir odaya hapsolduk bunaldım.Bakıcıya bırakıp işe başlamam gerekecek 5 aylık oldupunda.Bensiz durmuyor.Meme alışkanlığını kesmem gerekiyor ama nasıl ?
Tok oldupunda şöyle yatırdığım yerde ya da kucağımda sakınce dursun uykusu gelince de beşiğine bırakayım uyusun istiyorum.
Böyle olması için neler yapmalıyım nolur bir fikir verin çok bitkinim
Yoksa bu böyle Sürer gider mi ? Hep yanında olamayacağım ki ...
Şakın bu yanılgıya düşmeyin bebeklerin ilk bir ay doyma kriteri kakalı bezleri Sonra çişli bezleridir. Her ağlaması açlık değildir kendini ifade etme şekli odur. Emzirdikten sonra acaba aç mı bi mama verip deneyeyim derseniz akışa karşı koyamaz içer Sonra da bi güzel uyur. Mama ağır gelir çünkü. Bizlerin bi tepsi baklava yiyip üzerimize ağırlık çökmesi gibiÇok zor durumda kalmadıkça mama kullanmak isyemiyprum ki zaten kilo alımı güzel Maşallah.mama verdikten sobra da yine meme istiyor uyumak için
Vallaha ben kızıma mama hiç vermedim çok pişmanım yapışık ikiz gibiydik keşke günde bi defa verseydim kendi düşüncem tabi ,Şakın bu yanılgıya düşmeyin bebeklerin ilk bir ay doyma kriteri kakalı bezleri Sonra çişli bezleridir. Her ağlaması açlık değildir kendini ifade etme şekli odur. Emzirdikten sonra acaba aç mı bi mama verip deneyeyim derseniz akışa karşı koyamaz içer Sonra da bi güzel uyur. Mama ağır gelir çünkü. Bizlerin bi tepsi baklava yiyip üzerimize ağırlık çökmesi gibi
İyi ki vermemişsiniz. Ben yenidoğan yoğun bakımda yattığı için vermek zorunda kalmıştım. Mama alan bebeği emzirmek çok zor. O biberonun akışına çok çabuk alışıyorlar. Ben memeye döndürene kadar çok uğraştımVallaha ben kızıma mama hiç vermedim çok pişmanım yapışık ikiz gibiydik keşke günde bi defa verseydim kendi düşüncem tabi ,
Sen hiç kendini strese sokma kafan nasıl istiyorsa öyle yap ve 30 dakika demelerine bakma bol bol emzir ki sütün gelsin. Ben sezeryan oldum ilk 2 gün sütüm gelmedi sonra geldi ama emzirmekten bıkmadım ilk 2 gün mama yedi ama sonra vermedim hatta bu ay ek gıdaya geçmemiz lazımdı normalde fakat maşallah kilo alımı iyi olduğu için bir ay erteledik. Anne sütü çok değerli. Biberon meme reddi yapıyor ondan önermiyorlar. Zaten benim oğlumun meme dışında her şeyden midesi bulanıyor :) şu an uyumaya çalışıyor doğup büyüyorlar şükür boşa stres yapma ve kucağından hiç indirme. Bak Benim bıdık :)Eki Görüntüle 2203051
Amin teşekkür ederim. Umarım sen de sağlıkla alırsın kucağına. Şimdiden hiçbir şeyi dert etme boşverYaaa minnak eline bak
Güle güle büyüt inşallah
Bir bebeğin emeceği varsa her türlü emer.Bebekler anneyi emzik yerine kullanmaz
Bebekler emzik bilmez
Asıl emziği meme yerine kullanıyor
Emme refleksi anneyi emsin diye var.
Ayrıca emzik biberon meme reddine sebep olur
http://www.lllturkiye.org/2015/12/memeyi-emzik-gibi-kullanmak-ne-anlama.html?m=1
Tamada kızım doymuyormuş ki boş boş çekmiş memeyi bende emiyor zannediyorum keşke takviye etseydim mamaylaİyi ki vermemişsiniz. Ben yenidoğan yoğun bakımda yattığı için vermek zorunda kalmıştım. Mama alan bebeği emzirmek çok zor. O biberonun akışına çok çabuk alışıyorlar. Ben memeye döndürene kadar çok uğraştım
Başka bir konuda daha size cevap yazmıştım, yine yazacağım.Yanlış öneriyorsunuz
Birkaç ay sonra bebeğim emmiyor dese nolcak?
Zaten doğrusunu yaptım ben
1 ayini bitirdiginde 1 defa emzik verdim sadece 1 defa ve inanilmaz bir kabus yasadim, direkt reddetti memeyi. Gunlerce ugrastim, o agladi ben agladim. İlk aylarda reddetmeyenler de 3 4 ay civarinda memeden soguyor gozlemledigim kadariylaAlerji ya da enfeksiyon olunca da görülebilir ama ana sebep emzik biberon
Araştırın bakın.
Emme refleksini meme karşılıyor zaten yalancısına gerek yok