How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebek Beslenmesi ben nerde yanlış yaptım Allaahımmm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Serencam83

ÖMRÜMÜN SERENCAMI
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2007
2.174
1.026
698
41
merhaba arkadaşlar benim 15 aylık bir oğlum var .şu aralar tek derdimiz yemek.Allah başka dert vermesin tabi fakat oğlumda bende çok yıprandık 9-10 aylıkken yediğimiz yemeklerden yiyordu kahvaltı bulamacını yerdi arkadan benimle kahvaltı ederdi pilavı ve makarnayı hiç tek başına olarak yediremedim hep çorbasıyla karıştırıp yedirmiştim fakat son 2 aydır hiç birşey yemek istemiyor iştah tamamen gitti pütürsüzde yemiyor pütürlüde yemiyor altta 4 üstte 4 olmak üzere tam 8 dişimiz var acaba dişmi çıkarıyor diyorum fakat bir kabarıklıkta yok eskiden ben ne yesem gelir musallat olurdu oda benimle yerdi eline kraker bisküvi verirdim azda olsa yerdi şimdi eline hiçbişey veremiyoruz atıyor tutmuyor üstüne basıyor .sabırla bekliyoruz aç bıraktık olmadı zorladık olmadı yani iştahsız olması bir yana katı gıdaları reddetmesi beni çok üzüyor acaba oğlumun yemek yeme becerisimi yok diyorum nasıl alışacak geçen gün mercimek çorbası yedirmeye çalıştım blendırladığım halde mercimek posalarını tükürdü şimdi herşeyi tükürmeye başladı nedir bu arkadaşlar geçici bir durummudur bir dönemmi psikologluk olmak üzereyim yani .napmalıyım kızlar benimle aynı durumda olan arkadaşlar ne gibi yöntemler deniyorsunuz

bence bi çoçuk dr göörsün derim.....vitamin iştah açıcı şurup verirr belki..bilmiyorumkismile

merhaba arkadasim Allah sabir versin. bence sen israrci ve endiseli gorunme bebeginin gozune cunku tipki aynan gibi dusun, sen mutlu kaygisiz umursamaz gibi gorun rol yap her sabah mutlu guleryuzlu onun sevdigi sarkilar esliginde yavas yavas bu yememe psikolojisini atmasini sagla bence, sut icebiliyorsa bol bol sut ver onun icin favori olan yemekler vermeye calis...kilosu iyiyse dert etme zamanla duzelir benim kizim da 20 aylik dogdugundan beri istahsiz ama alistim saglikli olsunda,kolay gelsin butun istahsiz cocuklarin annelerine:)

Dr. una danışın bence demir eksikliği vb. olabilir. Uyurken ballı süt deneyin , farkında olmadan içer inşallah. ıştah açıcı veya balık yağı işe yarayabilir.

Dertlenmeyin diyemiyorum ama yanlız olmadığınızı bilin .

Eminim denemişsinizdir ama aklıma geldi yazayım dedim ; sevdiği bir çizgifilmi seyrederken veya başka çocukların yanında onlar yerken yedirmeye çalışsanız belki fayda eder. Gerçi her öğün çocuk bulmakda pek mümkün değil ama mesele bir kez başlatmakta ...

Son düzenleme:
1 ay önce kızımda aynı anlattıgın gibiydi.
ama bendede hata vardı.kızım bana göre şekil alıyordu
dişinin cıktıgı dönemde iştahsız olabilir fikrine hazırlıklıydım ama hiç yememesi aklıma gelmediginden bu konuda hazırlıklı degildim psikolojik olarak

o yemeyi redettikce ben sinirlendim hırslandım.yeri geldi agladım.ben böyle yaptıkca o daha cok reddetti.
bende üstüne gitmedim artık pes ettim.tam 2 hafta boyunca sadece annesütü verdim.yani beni emdi.kesinlikle yemek teklif etmedim.
sonra bi baktım kızım 3 tane diş cıkardı peşpeşe.hemde büyük dişlerini.
onları cıkarınca rahatladı.tabi bu iştahsızlık döneminde uykusuzlukta hat safadaydı.
dişler cıkınca azar azar sevdigi şeyleri vermeye başladım.yemek yedirirken oldukca sakin ve güler yüzülü olmaya calıştım.
yemek yedirmeyi oyuna dönüştürdüm.
yemek istemedigi zaman zorlamadım.anında bıraktım.
biraz böyle devam ettik.
şuan maşallahh ne versem yiyor:nazar:
tabi miktar konusunda onun keyfine bırakmıyorum artık:) bazen zorladıgım oluyor
yemegini bitirdigi zaman ona gülüyorum öpüyorum oynuyorum.mutlu oldugumu gösteriyorum.sanırım o da beni mutlu görmek istiyor:)

Allah kolaylık versin.cok zor bi dönem

arkadaşlar tavsiyeleriniz için çok teşekkürler fakat zaten hep şarkı söyleyerek reklam çizgi film izlettirerek yediriyoruz balık yağlı vitamninde veriyoruz kar etmedi bu hafta içi kontorlüde var bakalım doktorumuz ne diyecek kilosu iyi olsa aç kalsın yemesin diyecem ama gönlümde razı olmuyor kontrolden sonra aç bırakarak deneyeceğim bakalım

bende diş diye düşünüyorum çünkü üst di,şlerini çıkarırkende katı gıdaları reddetmişti çıkarınca düzelmişşti ama 2 aydır böyle 2 ayda diş patlamazmı

Dr. una danışın bence demir eksikliği vb. olabilir. Uyurken ballı süt deneyin , farkında olmadan içer inşallah. İştah açıcı veya balık yağı işe yarayabilir.

Dertlenmeyin diyemiyorum ama yanlız olmadığınızı bilin .

Eminim denemişsinizdir ama aklıma geldi yazayım dedim ; sevdiği bir çizgifilmi seyrederken veya başka çocukların yanında onlar yerken yedirmeye çalışsanız belki fayda eder. Gerçi her öğün çocuk bulmakda pek mümkün değil ama mesele bir kez başlatmakta ...

arkadaşım bildiğim bi kaç şey var onları paylaşayım istedim. hepimiz bu yanlışa düşüyoruz çünkü. çocuğa tv karşısında yemek yedirmek bişeylerle oyalayarak yemek yedirmek yani sonuçta yemek yediğinin farkına varmaması sağlıklı yemek alışkanlığı edinmesi açısından yanlış bir durum. benim 25 aylık bir oğlum var biz ek gıdalara başlarken beslenme uzmanına gitik onun anlattıkları bunlar sakın ahkam kesiyormuşum gibi anlaşılmasın.bana anlattığı yemek masasına oturacak mümkünse (bebek daha küçük olduğu için o zaman öyle dedi) mama sandalyesine oturacak eline kaşık vereceksiniz. önüne oyuncak falan koymayacaksınız. ve hergün aynı saatte oturacak o masaya. o yemek yerken sizde yiyeceksiniz ki aileyle yemeyi öğrenecek. hem bizi taklit edip nasıl yemek yendiğini öğrenecek hem de aile olduğumuzun farkına varacak. ilk zamanlar az yiyebilir sakın üstüne düşme. zamanla yeme alışkanlığı oturacaktır. ama mesela öğlen yemedi yemeğini. azcık yedi aradan 1 saat geçtikten sonra tekrar otutturmayacaksın masaya. akşam yemek saatini bekleyecek. tekrar tekrar otutturursan çocuk azar azar yiyor ve ne acıktığını biliyor ne de doyduğunu. mesela ben kendimden örnek veriyim saat 8 de kahvaltı yapardık biz ve asla bulamaç değil. normal kahvaltı ayrı ayrı. sen bulamaç yemiyorsun ki çocuğun bulamaça alışması lazım değil demişti bana. saat 10 gibi bi ara öğün yerdik emiyorsa emerdi. emmediği zamanlar muz yerdi mesela. yatardı 12 gibi kalkardı 1 de öğle yemeğimiz vardı dakika şaşmadık biz. ne varsa evde. kolay yutsun diye yanına ayran yapadım ben. saat 3 gibi meyve yerdik ya da kuru meyva. kuru kayısı kuru üzüm bazen evde muhallebi olurdu ondan. saat 5 te de yoğurt yerdi. mutlaka akşam uykusunu iyi getirsin diye. saat 7de de otururduk akşam yemeğine babası olmazdı ama ben mutlaka azcık yerdim onunla. (azcık da kocamla sonra) saat 8 de de yatardı bir biberon sütle veya akşam yemeğini az yedi ise içine biraz mama katardım biberonla içebileceği kıvamda. sabah da 8 de kalkardı. saatleriniz hep aynı olursa çocuğun metabolizması buna alışır. saat 7 de yemek yiycem diye programlanır demişti ve gerçekten de hiç problem çekmedik bbi z yemekten yana. böyle olunca afedersiniz kaka saatlerimiz bile belliydi. hep geçmiş zaman konuştum çünkü 2 aydır çalışıyorum ve babannesi kafasına göre yediriyor içiriyor bu anlattıklarımı hiç dinlemiyor dün gece 11 di bana yemek yedir çocuğa diyor. sen yiyebilirmisin gece 11 de yesen ne biçim olur miden diyecem diyemiyorum. ve bana artık hergün aynı yakınma hiçbişey yemiyor diye.
neyse biraz uzun oldu ama bi uzman görüşü diye anlattım bunları bi de ben de denediğimden dolayı. birazcık da içimi döktüm gece kalktım zırıl zırıl ağladım ben beş dakika geçirmiyordum nasıl özenliydim mahvoldu çocuğun düzeni diye.

Ahh ah keşke o uzmanlar da kendi çocuklarına bu şekilde davranabilseler . Anlattıklarınız çok doğru ancak bu düzeni biraz biraz yiyen çocukta uygulayabilirsiniz , yemeyen çocuk olduğunda acil durum kuralları geçerlidir... yani bence ,ama yazdıklarınız kesinlikle doğru şeyler :)

arkadaşım bildiğim bi kaç şey var onları paylaşayım istedim. hepimiz bu yanlışa düşüyoruz çünkü. çocuğa tv karşısında yemek yedirmek bişeylerle oyalayarak yemek yedirmek yani sonuçta yemek yediğinin farkına varmaması sağlıklı yemek alışkanlığı edinmesi açısından yanlış bir durum. benim 25 aylık bir oğlum var biz ek gıdalara başlarken beslenme uzmanına gitik onun anlattıkları bunlar sakın ahkam kesiyormuşum gibi anlaşılmasın.bana anlattığı yemek masasına oturacak mümkünse (bebek daha küçük olduğu için o zaman öyle dedi) mama sandalyesine oturacak eline kaşık vereceksiniz. önüne oyuncak falan koymayacaksınız. ve hergün aynı saatte oturacak o masaya. o yemek yerken sizde yiyeceksiniz ki aileyle yemeyi öğrenecek. hem bizi taklit edip nasıl yemek yendiğini öğrenecek hem de aile olduğumuzun farkına varacak. ilk zamanlar az yiyebilir sakın üstüne düşme. zamanla yeme alışkanlığı oturacaktır. ama mesela öğlen yemedi yemeğini. azcık yedi aradan 1 saat geçtikten sonra tekrar otutturmayacaksın masaya. akşam yemek saatini bekleyecek. tekrar tekrar otutturursan çocuk azar azar yiyor ve ne acıktığını biliyor ne de doyduğunu. mesela ben kendimden örnek veriyim saat 8 de kahvaltı yapardık biz ve asla bulamaç değil. normal kahvaltı ayrı ayrı. sen bulamaç yemiyorsun ki çocuğun bulamaça alışması lazım değil demişti bana. saat 10 gibi bi ara öğün yerdik emiyorsa emerdi. emmediği zamanlar muz yerdi mesela. yatardı 12 gibi kalkardı 1 de öğle yemeğimiz vardı dakika şaşmadık biz. ne varsa evde. kolay yutsun diye yanına ayran yapadım ben. saat 3 gibi meyve yerdik ya da kuru meyva. kuru kayısı kuru üzüm bazen evde muhallebi olurdu ondan. saat 5 te de yoğurt yerdi. mutlaka akşam uykusunu iyi getirsin diye. saat 7de de otururduk akşam yemeğine babası olmazdı ama ben mutlaka azcık yerdim onunla. (azcık da kocamla sonra) saat 8 de de yatardı bir biberon sütle veya akşam yemeğini az yedi ise içine biraz mama katardım biberonla içebileceği kıvamda. sabah da 8 de kalkardı. saatleriniz hep aynı olursa çocuğun metabolizması buna alışır. saat 7 de yemek yiycem diye programlanır demişti ve gerçekten de hiç problem çekmedik bbi z yemekten yana. böyle olunca afedersiniz kaka saatlerimiz bile belliydi. hep geçmiş zaman konuştum çünkü 2 aydır çalışıyorum ve babannesi kafasına göre yediriyor içiriyor bu anlattıklarımı hiç dinlemiyor dün gece 11 di bana yemek yedir çocuğa diyor. sen yiyebilirmisin gece 11 de yesen ne biçim olur miden diyecem diyemiyorum. ve bana artık hergün aynı yakınma hiçbişey yemiyor diye.
neyse biraz uzun oldu ama bi uzman görüşü diye anlattım bunları bi de ben de denediğimden dolayı. birazcık da içimi döktüm gece kalktım zırıl zırıl ağladım ben beş dakika geçirmiyordum nasıl özenliydim mahvoldu çocuğun düzeni diye.

kesinlikle sana katılıyorum benim de 19 aylık bir oglum var 6 aylıktan itibaren bizimle beraber yemek masasında mama sandalyesinde oturdu.diş çıkardıgı zamanlar hiçbirşey yemiyordu ve biz asla ısrar etmedik.şimdi ise yeme problemi yok herşeyi yer.özellikle yeşilçay pekmez kuru incir kuru kayısı meyve gibi dogal şeylere alıştırdık.et balık tavuk hepsini yiyor ama asla ben ısrar etmedim üstüne düşmedim o da bizimle inatlaşmadı.bebeklerinizi biraz rahat bırakın kendi canı istediğinde yesin..sonuçta 1 gün aç kalmakla bişey olmaz sürekli ısrar edip onu strese sokmak aç kalmasından daha tehlikeli bence..

Back