ben nerde yanlıışş yaaptıığıımmm :d

canım aşağılık duygusunun çaresi kitap okumak ve kurslara gitmek
annenlere odaklanıyorsun ve bilinçaltına kaydoluyor bunlar ve bilinçaltın seni yönetiyor buna informal öğrenme deniliyor :KK43:
Evet kitap okumak arttiriyor, yarin işe başlıyorum ama yorgunluktan ne hale gelicem bakalim. Bir ay calisicam allahtan yaz tatili boyunca.
Ya ben kendimi o kadar degersiz goruyormusum ki anlatamam. Cevremdeki yasamimdaki hicbirseyi sevmiyorum sanirim. Cok şükür bazi şeyler var ama babam ayri bi dert annem her zaman yanimizda ama baska problemler.. bak mesela kavgalarin temeli şöyle, annem var ama yok gibi. Ve birkac yalanini yakaladim benim icin guven kalmadi suan bunlari yazarken de kendimi evrende tek basima gibi hissediyorum. Annemle bisey konusuyoruz paylasiyoruz annem bi yorum yapıp kapiyo konuyu, hic bisey katmiyor sadece oyledir, boyledir bu guzden boyle olmustur. Bi sorunum oluyor bahsediyorum çözümü bilmedigim icin annem bos gozlerle bana bakiyor :KK43: icimdeki caresizlik duygularıni bilemezsin. En basit şeylerde bile caresizim. İyice sogudum. Babamda ayni.
Belki ergen gibi ailemi sikayet ediyorum diceksiniz ama içinde olduğum durum beni uzuyor , kendimi aileme ait hissetmiyorum sanki yokum gibi. Ozguven alacak bisey bulamiyorum. Herşey degersizlesiyor o zmaan :KK43:

Evet kitap okumak arttiriyor, yarin işe başlıyorum ama yorgunluktan ne hale gelicem bakalim. Bir ay calisicam allahtan yaz tatili boyunca.
Ya ben kendimi o kadar degersiz goruyormusum ki anlatamam. Cevremdeki yasamimdaki hicbirseyi sevmiyorum sanirim. Cok şükür bazi şeyler var ama babam ayri bi dert annem her zaman yanimizda ama baska problemler.. bak mesela kavgalarin temeli şöyle, annem var ama yok gibi. Ve birkac yalanini yakaladim benim icin guven kalmadi suan bunlari yazarken de kendimi evrende tek basima gibi hissediyorum. Annemle bisey konusuyoruz paylasiyoruz annem bi yorum yapıp kapiyo konuyu, hic bisey katmiyor sadece oyledir, boyledir bu guzden boyle olmustur. Bi sorunum oluyor bahsediyorum çözümü bilmedigim icin annem bos gozlerle bana bakiyor :KK43: icimdeki caresizlik duygularıni bilemezsin. En basit şeylerde bile caresizim. İyice sogudum. Babamda ayni.
Belki ergen gibi ailemi sikayet ediyorum diceksiniz ama içinde olduğum durum beni uzuyor , kendimi aileme ait hissetmiyorum sanki yokum gibi. Ozguven alacak bisey bulamiyorum. Herşey degersizlesiyor o zmaan :KK43:
Canım benim bizimle dertleşiyorsun şikayet değil bu, rahat ol :) annen ve baban yaşadıkları şeyler yüzünden öğrenilmiş çaresizlik diye bir durum var onu yaşıyor olabilirler :KK43: bi süre güçlenmen gerek sonra da onlara yardım edeceksin, bazen erken büyüyüp anne babaya evlilik yapmak gerekiyor :KK43:

Canım benim bizimle dertleşiyorsun şikayet değil bu, rahat ol :) annen ve baban yaşadıkları şeyler yüzünden öğrenilmiş çaresizlik diye bir durum var onu yaşıyor olabilirler :KK43: bi süre güçlenmen gerek sonra da onlara yardım edeceksin, bazen erken büyüyüp anne babaya evlilik yapmak gerekiyor :KK43:
Anlayışın icin cok tesekkurler :KK200:galiba olduğum durumu kabullenip sorumluluğu almam gerekiyor.. ama ben kendimi hep geri kaliyor gibi hissediyordum.. ne yapmaliyim bilmiyorum bu durumu aşmak için..

merhaba kızlar . şükür defteri çok güzelmiş yapcam diye söz veremem ama aklımın köşesine koydum keşke uygulayabilsem.

herkes bişeyler anlatmış sanırım bende anlatayım. tipik mutsuzluklar olur hayattan günden insanlardan çevreden .
geçen bir adamla tanıştım 74 yaşında. eşi vefat etmiş 12 yıl önce ve iki oğluyla yaşıyormuş. biri zihinsel engelli. diğeri ise 27 yaşında işsizmiş ve o baba hala çocukları için çabalıyor yaş olmuş 74. ben inanılmaz üzüldüm ve dertlerimi takmaz oldum çünkü gerçekten neler var. bazen dertlerimizi büyütmeden çevremize bakıp ders almamız da gerekiyor ve başkaları için büyük ya da küçük bişeyler yapmamız gerek . hayat zor ama bazılarına gerçekten daha zor..

Haklisin, bendr bugün işe basladimm kizlar bildiginiz fabrikada işçi olaraj calistim. Hafi benim geçici yorulsam da bi gun bitcek okuluma gidicem.. ama ordaki insanlar, kadinlar.. bilmiyorum bir de fabrikaya giderken iyi giyimli, sanirim muhendislerdendi yuzune bile bakmiyorlar insan yerine koymuyorlsr ya.. paran varsa yasiyorsun paran varsa insansin bu devirde sanirimm.. nasil kötü oldum bilemezsiniz :KK43: hem bu insanlar için hemde kendim için..
Cok param olup azmiyim, az olup da para aramiyim halimize bin şükür.. annemle olan kavgami bile çalışırken dusundum. O da çalışıyor baska bi yerde, onu daha iyi anladim valla.

Anlayışın icin cok tesekkurler :KK200:galiba olduğum durumu kabullenip sorumluluğu almam gerekiyor.. ama ben kendimi hep geri kaliyor gibi hissediyordum.. ne yapmaliyim bilmiyorum bu durumu aşmak için..
Herkes kendi hayat mücadelesinde canım benim, kimden geri kalacaksın, herkesin mücadelesi farklı. Ben çok başarılıydım sonra bi kaza geçirdim 3 ay yoğun bakımda yattım sonra hayat devam etti. Ailem üzerime titredi ama hayatın kuralları benim için esnemedi, sınavı kazanmadan Üniversiteye almadılar mesela, ben de kazanıp gittim. Zorlaştı kolaylaşmadı. Ailem bana bakar evet ama ben bunu mu istiyorum ' dedim. Hayır ben ayağa kalkmak güçlenmek bilgilenmek istiyorum dedim. Dert bitecek diye düşünme yenileri çıkıyor. her şeyi yoluna koysan kıskanan zayıf insanlar kuyunu kazıyor  senin ne yolları engelleri aşarak geldiğini bilseler bile:KK51: o onların sınavı bu benim :KK66: sınavıma sahip çıktım:KK70: o sınavı bana sunan Allah. Ben ne kadar doğru olursam bana zarar vermeleri benim yıkılmam o kadar güç olur:KK71:

X