Canım bak et pişirirken yapılan en büyük hata etin bütün suyunu salmasını sağlamak.sen et suyunu salıp çektirdikten sonra içindeki bütün öz suyu gidiyor ve saman gibi bir et kalıyor.tencerede önce yağı iyice ısıtacaksın,yıkanmış süzülmüş hatta kurutulmuş eti tencereye atacaksın,coss diyecek yani.biraz kavuracaksın böyle,etrafı kahverengileşecek.buna eti mühürlemek denir.özsuyu içinde kalır,lezetli olur.sonra artık nasıl pişiriyorsan devam edeceksin,mesela sebze yemeğiyse,soğanı,salçayı ekleyip kavurduktan sonra sebzeni kaynar suyunu ekleyeceksin.ben etli herşeyi düdüklüde pişiririm,mesela etli türlü,patlıcan veya taze fasülye yapıyorsam önce bu anlattığmı yapar düdüklüyü çalıştırıp bir yarım saat eti pişirir sebzesini sonra eklerim et pamuk gibi olur.sebzeyle eti aynı anda pişirmeye başlarsan ya et sert kalır ya da sebzen püreye döner.
Mesela gerdan alıp haşlama yapıyorum,aynı şekildeeti kavurup kaynar su ekliyorum,40dakika sonra açıp patates havuç ekliyorum yumuşacık süper bir yemek oluyor,yanına da pilav.yagsız yerinden sığır eti genelde sert olur,ben genellikle gerdan alırım,hem kokmuyor hem yumuşak oluyor.
Bir tarif daha vereyim,mesela biftek veya pirzola,ya da parça et ne varsa bir fırın poşetine koy,az patates,soğan biber,biraz baharat ve tereyağı ekle,poşeti bağla,birkaç yerinden del,birbuçuk saat fırında işir,sana pamuk gibi bir et yemeği.aynı şekilde etli türlü yapıyorum poşette,patates,ortadan ikiye kesilmiş ince ince fasülye,et,doğranmış soğan,biber,domates,patlıca,salça,baharat,tereyağı hepsini bir kapta iyice ovup karıştırıp poşete doldur,1buçuk saat,hatta artı 10dakika pişirip poşeti yırtıyorum.içindekini borcama döküp bir 5dakika yüzü kızarsın diye bekliyorum harika bir yemek.bu poşet yemekleri özel yemekler,çok uzun pişme süreleri olduğundan her zaman yapmam ama süper olurlar.
Kavurma yap mesela,yine kızgın yağa parça etleri et kızart,üstünü geçecek kadar su ekle,kıs altını mum gibi,su bitene kadar pişsin,yanına pilav salata yap,yine tereyağı tabii,kavurmanın olmazsa olmazı