• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben ne yapacağım :((

obsess

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
13
0
36
Ankara
Herkese merhaba; şu an yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim ne yapacağımı bilmez durumdayım...
Evleneli 1.5yıl oldu ama eşimle tartışmalarımız hiç bitmedi.İlk başlarda ailesi yüzünden çok kavga ederdik her hafta sonu onlara gidelim isterdi ben istemeyince de hemen annesine eşim gelmek istemiyo der suçu bana atardı sonra gelde onlara durumu açıkla. bunları bi şekilde zor da olsa aştık. Fakat bundan yaklaşık 7 ay önce çok büyük bir kavgamız oldu ve aileler girdi araya konu ;düğünde takılan takılarla araba almak istedi elimizde para olmasına rağmen, zaten altınların çoğunu annesine vermişti en başta. Ama ailesi sanırım başta da abisi eşimi doldurmuş benden kalan altınları da istemeye başladı. neyse kavgaya aileler karıştı ve eşim babamı evden kovdu:(. babam ki evimize hiç karışmaz hep bize yardım eder oysa kendi ailesi elimizde avucumuzda ne warsa almaya çalışır kendilerine yontmaya çalışırlar. ben buna dayanamadım küslük büyüdü sonra babam yine ''böyle şeyler olur sen üzülme barışın artık'' diyerek bizi barıştırdı. ikimizde değişeceğimize söz verdik ve ben ona karşı hep iyi davrandım fakat en ufak bi sorunda eşim hemen sen zaten böyle yapardın senin huyun bu demeye başladı. güzel güzel konuştum bak o dediklerin eskidendi hani düzelmiştik eskileri neden açıyorsun diye. ama kar etmedi. son 2 3 aydır da evin hiç bişeyine karışmıyor herşeyi benm ödememi bekliyor üstüne üstük eve alacağım şeylere de sanki kendi ödüyormuş gibi karışıyor. ben ondan 10 lira borç istesem param bitti benimde diyor. bıktım artık. acayip ilgisiz olması da cabası. iş ev bilgisayar arasında mekik dokuyor eşim,bi günden bi güne gel birlikte bişey yapalım dediği yok. şimdi size soruyorum ben duygusal olarak bi paylaşımda bulunmayacağım bi insanla ne diye evliyim hemde evin tüm yükü bana bakarken. bu evlilik mi sizce...kendisi de benle aynı maaşı alıyor ama 2 gün içinde parası tükenmiş oluyor bana vereceği 3 kuruşun hesabını yapıyor.ben artık boşanmayı düşünüyorum, hemde yazık bir tane babacım var onu bile kovdu adam artık bize gelmiyor bile:43: birde aynı yerde çalışıyoruz.:((( ne olur yardım edinnn:43:

eve alışverişi siz yapıyorsunuz herhalde. yemek koymayın önüne, fatura falan gelirse ödemeyin... param bitti diyin siz de...

babanızı evden kovması ise çok feci bi durum bence. babanız yuvanız yıkılmasın diye büyüklük edip sizi barıştırmış ama çok büyük terbiyesizlik...

eşinizin babanıza yaptıkları çok yanlış
kendi ailesi el üstünde babanıza gelince yapılan davranışlara bak
hem eş arasında borç paramı olur
peki parayı nereye harcıyor koca maaş nereye gidiyor
sizde elinizi eteğinizi çekin bakalım ne yapacak

anlamadim kocanizdan 10 lira borcmu istiyorsunuz?
o ne yapiyor parayi
insan esinden borc istermi ya

Eşinden borç mu istemişsin, ben mi yanlış anladım:53:

"ben ondan 10 lira borç istesem" demişsiniz, doğru algıladım değil mi? nikahtac"evet" derken neye "evet" dediğinizi biliyor muydu eşiniz? aynı ev içinde ev arkadaşları arasında bile o paranın lafı edilmez, çiftler arasında borç mu olur? ayrıca babanıza tavrı, evin sorumluluğunu almayışı... ilişkinizi sakin ve ciddi biçimde sorgulaalısınız. yaşadığınız şey evlilik değil çünkü.

canım Allah yardımcın olsun eşinin bişeyleri düzeltmeye niyeti yok belli ki

eğer olmuyorsa boşanman daha hayırlı gibi duruyo yapacak bişey yok sana da yazık yani....

babanda Allah razı olsun büyük adammış büyüklüğünü göstermiş helal olsun...

pırlanta gibi bir babanız varmış değerini bilin...

Allah yardımcınız olsun.. daha yeni evliyken durum böyleyse işiniz çok zor...net kararınızı verene kadar çocuk filan düşünmeyin nolur

nooldu bu adamlara...genetiğiyle mi oynanıyor bunların...anlayamıyorum...kadınlar çalıştıkça iyice serdiler,evin geçimini kadınların üstüne yıkan yıkana...ne desem ki şimdi,çook zor bir durum...benim kızım olsan gerekli uyarıları yap, olmazsa da bırak derdim...hayırlı ne ise, kararın o olsun....

Öncelikle sakin ol,herşeyin bir çözümü vardır canım,canını sıkma..Nerde çalışıyorsunuz canım,aynı yerde demişsin ya!

nooldu bu adamlara...genetiğiyle mi oynanıyor bunların...anlayamıyorum...kadınlar çalıştıkça iyice serdiler,evin geçimini kadınların üstüne yıkan yıkana...ne desem ki şimdi,çook zor bir durum...benim kızım olsan gerekli uyarıları yap, olmazsa da bırak derdim...hayırlı ne ise, kararın o olsun....

ilk okuduğumda ben de hemen o babanın yerine koydum kendimi ister istemez...

benim kızım olsan kararı tabii ki sana bırakırdım ama gönlüm bırakıp eve dönmenden yana olurdu...

Canım eşinin babanı kovması affedilir gibi değil. Ama benim değinmek istediğim bir nokta var. Lütfen yanlış anlama. Bir evlilikte senin paran, benim param olmaz. Bizim paramız vardır. Biz ikimiz de çalışıyoruz ama ben asla para işleriyle ilgilenmem. Her şeyi o halleder. Kartım ondadır. Hiç paramı çekmem. Tabii ki ondan hiç para istemem, paraya ihtiyacım olduğu an cüzdanından alırım ve kredi kartım da var. Ben de hesap sormam o da sormaz. Bence evlilikte güven çok önemli. Hep kendimi örnek veriyorum ama düğünümün ertesi günü bütün altınlarımı bozdurup eve yatırdık. Çünkü altın takmayı hiç sevmem ve evde taşıması da zor. Ben öncelikle evliliğinizdeki karşılıklı güven problemini halledin.İnşallah başrırsınız.

Öncelikle babana yaptığı gerçekten çok can acıtıcı bir durum..:20:Bunu ben olsam ben de unutamaz,affedemezdim ama herşey burda konuşulduğu gibi olmuyor bunu çok iyi biliyorum..Bir evin geçimini ilk önce erkek üstlenmeli tabi,ama yetmez ya da ihtiyaç olur kadın da çalışıyorsa tabi destek olacak ama eşinizin yaptığı çok ayıp..Sen -ben olayına girmiş..İkisi de sizin paranız ama hepsi ortak kararlar doğrultusunda harcanmalı tabiki ..Kendini ezdirme çalışıyormuşsun zaten.:45:.ben neden bu tavırlara girmiş anlamadım,insan evine ihtiyaçlarına bakmaz mı yaa?Arkadaşlara katılıyorum valla,kadınlar çalıştıkça gurur duyup,destek olup,canım şöyle yapalım filan diyeceklerine ya,kabullenip de mutlu mesut yaşayacaklarına ; gereksiz yere iyice kompleks yapıyorlar,ya da tamamen ondan geçinmeye çalışıyorlar.:4:.Bence ciddi bir şekilde konuş ve hayatını boşa harcama,kendini de ezdirme...Seni sevip de saygı duyuyorsa dikkate alması lazım..:46::46:

Son düzenleme:
Baban hala eşinin suratına bakıyorsa çok yüce gönüllü bir insanmış.
Seni kirmak istemem ama eşin çok terbiyesiz bir adam,ben olsam affedemezdım.
Evıde sen geçındırmek zorunda değilsin,madem onun parası 2 günde bitiyor,seninki 1 günde bitsin.Eve hiçbir harcama yapma.Gerekirse aç otur,ama ona paran olduğunu farkettirme.
Ya sorumluluklarının farkına varıcak bu adam yada boşanacaksın,başka çareniz yok.

evlenmek demek yalnızca aynı evi paylaşmak demek değildir
vari yoğu neşeyi hüznü aciyi tatliyi paylaşmak demektir
gordugum kadariyla siz evlenmişsiniz ama kari-koca olmayı başaramamışsınız
ailesiyle eşinin arasinda iyi bir kopru olamiyorsa kadın-erkek o evlilik karabasan olur
anlayacak kapasitedeyse kayınvaliden yada kayinpederin onlarla konuş, durumun ciddiyetini anlat
aklı basında hiç bir anne baba evladinin yuvasi yıkılsın istemez, en azından maddi beklentiler ve dolduruşlarla eşinin aklını kariştirmasınlar
ve en önemli handikap; babana saygısı olmayan adamın sana saygı duymasını beklemek de ne kadar doğru var sen düşün?

bu erkekler olgunlasmadan gercekten evlılık fılan yapmasınlar
.
herseyı gectım de ,esınız nasıl aılesıne gıtmeme sebebeplerını

senı gostererek "esım gelmek ıstemıyor o yuzden gelemıyoruz "der

ınan burayı aklım almıyor .yetıskın bır adam bunu der mı ya

olgun bır ınsan ,yapıcı olmaya calısır ,esı annesı ıcın kotu de soylese annesıne yansıtmaz .

ama sızın kı zorla aranız bozmaya calısmıs .

esının bır ergenden gercekten farkı yok .

Allah sıze yardım etsın .ne dıyım baska

Son düzenleme:
inanın kendimi anlatacak doğru cümleleri bulamıyorum. Evet bizim aramızda ''borç'' para mevzusu var ne verdiyse onu almak istiyor. 10 liranın dahi lafı oluyor. Annem vefat etti 6 yıl önce babacım yalnız yaşıyor keşke evlenmeseydim de babamı yalnız bırakmasaydım diyorum değmezmiş çünki. Babam hep arkamda ve yapıcı olmaya çalışıyor ama hepinizin şu anda sinir olduğu gibi babamda dayanamıyor çoğu zaman. :(( annesi yarın gelin bize oğlum dese koşa koşa gider beni de bi planım var mı yok mu bakmadan sürükler ama ben bişey istesem on kere düşünür çok yoruldum:( ruhen kendimi ezik hissediyorum :(:43:

Back