Ben ne yapacağım şimdi 🤐🤯

depresifbirinsan

La la lalaaaaalaaaaa bir şarkı söyle 🎶
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2023
597
461
Sevgili hanımefendiler,
Daha önce farklı bir konu başlığı altında bunun benzeri bir konu açmıştım. Kimse gelip cevap vermedi. O nedenle bu bölüme yazıyorum. Mune Mune konumu inşallah taşımaz ve beni kapıya koymaz:dua::KK43:

Ben yks sınavına girdim. Aldığım puan ortalama gibi sanırım. Açıktan okul okumak istiyorum. hem de kendimi gelistireyim hem de yeniden lisans mezunu olayım istiyorum.
Uzun yıllardir okul işlerinden uzağım o nedenle nasıl tercih yapabileceğimi bilemiyorum. Bana onerebileceginiz keyifle okuyabilecegim lisans bölümleri olursa çok mutlu olurum. Bu arada aldığım puan lisansa yeter mi hiç bilmiyorum😂

Son düzenleme:
Açıköğretim fakültelerinin bölümlerine bakın isterseniz
Bir ara bakmistim ama kararsız kaldım. Tarih bilgim sıfır, tarihimi ogrenebilecegimi bilsem en çok tarih okumak isterim.
Çocuk gelişimi de olabilir sanki. Ama puanim bunlarin lisansına yetiyor mu onu anlayamiyorum yeni sistemde

Herkesin keyif anlayışı farklıdır. Biri müzik bölümlerinden hoşlanır biri aşçılık diğeri elektirik vs. Gelen bölümlerden hangileri keyif verebilir onu düşünerek tercih yap.
Doğruya dogru. Haklısınız. AÖF de çok da tercih yok aslında. Tarih çocuk gelişimi işletme iktisat kamu yönetimi var lisanslarda. Bunlar arasında yazıp yerlesebilecegim bir bölüm olsa güzel olabilir. Ama puan ve yüzdelik kısımdan anlayamıyorum.

Yani siz de alemsiniz, okumak istiyorsunuz ama puanlar nereye yeter, ne okuyabilirsiniz, lisans olur mu bilmiyor musunuz? Şansına zar atar gibi 😂 Açık öğretimi tavsiye etmem ister iki ister dört yıllık olsun onca sene haybeye PDF okumakla geçiyor. Meslek için mi okuyacaksınız yoksa keyfi mi bilmiyorum. Meslek için ise seçeceğiniz yer size bir şey öğretsin ne bileyim en azından muhasebeyi öğretsin ki bir şey biliyor olun ve kullanabilin. Keyfi ise ilgi alanınıza bağlı. Ben reklam mezunuyum aşşşırı keyifli okudum. Aslında radyo televizyon sinema istemiştim ama birkaç puan altında kalmıştım. Ama bugün iyi ki diyorum.

Ankara, İst, İzmir gibi büyük ve güzel yerlerdeyseniz ve aileyle kalabilecekseniz şehir dışına çıkmayın bence. Gidip normal bir bölüm okuyup harcayacağınız paraya bu illerde daha iyi bölümlerde yarı burslu, %25 burslu hatta normal paralı da okuyabilirsiniz. Hepsi yarışıyor öğrenci almak için ve baya avantajlı fiyatlar da sunuyorlar. Hatta Kıbrıs'ı bile düşünebilirsiniz. Özel eğitim, sınıf öğretmenliği ve pdr, sosyal hizmetler ataması ve iş bulması kolay bölümler. Öylesine okumak istiyorsanız da merak ve ilginize göre değişir.

Bir ara bakmistim ama kararsız kaldım. Tarih bilgim sıfır, tarihimi ogrenebilecegimi bilsem en çok tarih okumak isterim.
Çocuk gelişimi de olabilir sanki. Ama puanim bunlarin lisansına yetiyor mu onu anlayamiyorum yeni sistemde
Tarih ve edebiyat için Osmanlıca dersleri var diye biliyorum çok zorlanan arkadaşlarım vardı tabi açıköğretimde nasıldır bilemem. Yapmanız gereken sıralamanıza bakın sonra istediğiniz bölümler geçen yıl kaçla kapatmış ona bakın tercihinizi öyle yapın. Açıköğretim dışında sıralamanız yeten bölümlere de bakın

Doğruya dogru. Haklısınız. AÖF de çok da tercih yok aslında. Tarih çocuk gelişimi işletme iktisat kamu yönetimi var lisanslarda. Bunlar arasında yazıp yerlesebilecegim bir bölüm olsa güzel olabilir. Ama puan ve yüzdelik kısımdan anlayamıyorum.
Yoo var grafik tasarım vs vs

Yani siz de alemsiniz, okumak istiyorsunuz ama puanlar nereye yeter, ne okuyabilirsiniz, lisans olur mu bilmiyor musunuz? Şansına zar atar gibi 😂 Açık öğretimi tavsiye etmem ister iki ister dört yıllık olsun onca sene haybeye PDF okumakla geçiyor. Meslek için mi okuyacaksınız yoksa keyfi mi bilmiyorum. Meslek için ise seçeceğiniz yer size bir şey öğretsin ne bileyim en azından muhasebeyi öğretsin ki bir şey biliyor olun ve kullanabilin. Keyfi ise ilgi alanınıza bağlı. Ben reklam mezunuyum aşşşırı keyifli okudum. Aslında radyo televizyon sinema istemiştim ama birkaç puan altında kalmıştım. Ama bugün iyi ki diyorum.
Yaaaaa benim okuma tamamen keyfi. Bir uğraş olsun beynime taze bilgi girsin düşüncesindeyim. O nedenle dünyadan haberim yok 🙈😅
Halihazırda lisans mezunuyum. Tam zamanlı bir işte de çalışıyorum. Bitireceğim yeni bir lisans bana meslek hayatımda bir katkı sağlamayacak. ☺️

Ankara, İst, İzmir gibi büyük ve güzel yerlerdeyseniz ve aileyle kalabilecekseniz şehir dışına çıkmayın bence. Gidip normal bir bölüm okuyup harcayacağınız paraya bu illerde daha iyi bölümlerde yarı burslu, %25 burslu hatta normal paralı da okuyabilirsiniz. Hepsi yarışıyor öğrenci almak için ve baya avantajlı fiyatlar da sunuyorlar. Hatta Kıbrıs'ı bile düşünebilirsiniz. Özel eğitim, sınıf öğretmenliği ve pdr, sosyal hizmetler ataması ve iş bulması kolay bölümler. Öylesine okumak istiyorsanız da merak ve ilginize göre değişir.
Ben tamamen öylesine okumak istiyorum. Okurken de bana bir şeyler katsın bilgi kazanayim amacım.

Tarih ve edebiyat için Osmanlıca dersleri var diye biliyorum çok zorlanan arkadaşlarım vardı tabi açıköğretimde nasıldır bilemem. Yapmanız gereken sıralamanıza bakın sonra istediğiniz bölümler geçen yıl kaçla kapatmış ona bakın tercihinizi öyle yapın. Açıköğretim dışında sıralamanız yeten bölümlere de bakın
Ok teşekkür ederim canım. Bakayım ben işin içinden çıkabilir miyim 🙃

Çocuk gelişimi okudum tarih de var ve aşırı zor sınavı bide artık açık ögretim okumak da maliyetli oluyor

Ben olsam aöf sayfasını açar bölümlere bakarım, ilgimi çekenlerin içeriklerini incelerim hangi dersler var diye bakarım. Bir kaç tane belirler puanlara göz atarım. Bi tane seçer başlarım. Lisans mezunu ikinci üniye sınavsız geçebilir, aöf istemezseniz bulunduğunuz ildeki o bölümlere bakarsınız. Keyfiniz hangisini isterse girebilirsiniz böylece.

Nasıl anlayamıyorsunuz? Yeni sistem derken? İnternete çocuk gelişimi taban sıralama puanı yazacaksınız ilk çıkan sitede hangi okul geçen sene kaç binle kapatmış görebilirsiniz. Bakarsınız sizin sıralamanıza yakın nereler var ona göre tercih listesi oluşturursunuz. Tam zamanlı işte çalışıyorum yazmışsınız çoğu bölümde devam zorunluluğu var. Nasıl derslere devam edeceksiniz?

X