Ben mi yalnış biliyorum, doğrusu nedir?

Merhaba kızlar günlerdir aklima takilan birsey var ve sizlerden fikir almak istedim. Adetli iken 40'ı çikmamis bebegi görmeye gelmek ne derece dogru yada yanlış? Ben iç anadolu kiziyim göçmenlerde gelinim.Bizim oralarda birakin adetli iken normalde bile 40' çikmamis bebek görülmeye gidilmez. Fakat esimin tarafinda boyle birsey yok. Suan 12 gunluk lohusayim ziyaretime gelenler oluyor. Birkac kisinin bebegimin kulagina fisildadigini fark ettim anlam veremedim. Kayinvalideme sordugumda onlar adetli ve bebegin kulagina annen gibiyiz diyorlar dedi. Sozde o zaman birsey olmazmis. Bu durum bnm cok canimi sıkmaya bsladi. Kalkip eve her gelenin ic camasirini kontrol edemem ya... Kendini bilen o sekilde gelmz zaten. Geliyosada vebali kndine olsun, bebegimin kulagina vs fisildayip bni kuruntuya dusurmesinler. Bu arada yanlis anlasilmak istemem adetli kadin pis kadin anlamina gelmiyor. Sadece ben boyle gordum ve aklimin bir kosesine yer ettim. Benm annem özel günunde kndi kardesinin bebegini bile gormeye gitmemisti. Acaba bu tarz inanclar hurafeden ibaret mi yoksa gercekten bi asli var mi?
Ya ne olur yapma boyle inanma hurafe bunlar allahim kurban oldugum yaradana sigin ona emanet et bitti gitti gozunu seveyim takilma bunlara taktikca rahatsiz olursun her banyoda al abdestini oku felak nasini ayetel kursini tamamdir

Lohusasın ve bunaldın sıkıntın bu aslında sanırım . Arkadaşta demiş eve gelene kadar adetli kaç kişi görüyor bebeklerimizi. Hurafedir diyemem , adetli kadının hormonları kimyası vucudunun salgıladığı kimya farklı olabilir bebeği de etkiliyor olabilir ancak bunu herkesin bilmesini beklemeyin. Bilir kişi değiliz de ben de annen gibiyim kısmı tamamen hurafe o net. Ne güzel işte değer veriyorlar size ve bebeğinize ki ziyaretinize geliyorlar bu yönden bakın .

Bunu 80 yasinda annanem dese anlayisla karsilarim da. Gencecik insanlara boyle tuhaf inanclar yakismisyor.

Takma kafana hurafeden başka birşey değil şayet hiçbir Alimden ya da hocadan duymadım böyle birşey gem adetli insan bakınca sivilce döker derler ama anne zaten adetli o zaman annesi de bakmasın yüzüne bebeğinin

Hala saçma sapan şeylere inanan yurdum insanı! Ondan sonrada neden hala üçüncü dünya ülkesiyiz diye sorarız birbirimize! Bu kafayla ancak bu kadar işte!

Bende anadolunun ortalarından sayılırım böyle bir sacmalığı yeni duydum... Gercekten öok anlamsız... Kırkı çıkmadan bebek görülmesine engel olacak şey sadece bebeğin bağışıklığı düşüktür erken doğmuştur hastalanmasını istemez kabul etmezsin o kadar... Ama adetle ne alakaaaa

arkadaslar konu sahibi lohusa kirmadan guzelce konussak biraz ozen gostersek hurafe canim bunlar ama bende duymustum kirkli bebege regl doneminde bakilmaz bakan varsa annen gibiyim demeliymis kv anlatmisti banada
sen bosver bunlari iilesmeye bebeginle vakit gecirmeye bak lohusaligini guzelce atlat ins bebegin de hayirli evlat olsun ins

hiç duymamıştım böyle birşeyi ilk defa sizden duyuyorum.gerçekte mantıksız canım böyle şeylere takılma lütfen.ne olur ki adetli olsa ne gibi bir zararı olur yani anlamadım.

Merhaba kızlar günlerdir aklima takilan birsey var ve sizlerden fikir almak istedim. Adetli iken 40'ı çikmamis bebegi görmeye gelmek ne derece dogru yada yanlış? Ben iç anadolu kiziyim göçmenlerde gelinim.Bizim oralarda birakin adetli iken normalde bile 40' çikmamis bebek görülmeye gidilmez. Fakat esimin tarafinda boyle birsey yok. Suan 12 gunluk lohusayim ziyaretime gelenler oluyor. Birkac kisinin bebegimin kulagina fisildadigini fark ettim anlam veremedim. Kayinvalideme sordugumda onlar adetli ve bebegin kulagina annen gibiyiz diyorlar dedi. Sozde o zaman birsey olmazmis. Bu durum bnm cok canimi sıkmaya bsladi. Kalkip eve her gelenin ic camasirini kontrol edemem ya... Kendini bilen o sekilde gelmz zaten. Geliyosada vebali kndine olsun, bebegimin kulagina vs fisildayip bni kuruntuya dusurmesinler. Bu arada yanlis anlasilmak istemem adetli kadin pis kadin anlamina gelmiyor. Sadece ben boyle gordum ve aklimin bir kosesine yer ettim. Benm annem özel günunde kndi kardesinin bebegini bile gormeye gitmemisti. Acaba bu tarz inanclar hurafeden ibaret mi yoksa gercekten bi asli var mi?
Ben böyle saçmalık duymadım

Tabi banı layığıyla yemiş konu sahibi..

Şu devirde böyle şeyler okuyunca üzülüyorum.

Ben doğum yaptım hastaneden çıkar çıkmaz ertesi gün eşimle yemeğe gittik. Hiç yatmadım ki. Keza kızımı da aynı şekilde doğar doğmaz sokaklardaydık. Şimdi olsa o kadar rahat davranabilir miydim diyorum. Bu 40 meselesi yine bilimden çıkmıştır. Havaların şartlarına, dışarının mikrobuna karşı henüz yeni dünyaya gelmiş bebeğin etkilenme durumuna karşı. Yoksa 40 ın herhangi bir dini, ilmi, batılda yeri yoktur. Hele regl iken gelme gitme konusu tam fıkralık yeminle.

ben neye sinirleniyorum biliyor musunuz, bu zihniyet cocuk yetistiriyor...
allah askina neymis sebebi ne oluyormus adetli kadin bebek gorunce biri anlatsin. Hastanede ebesi hemsiresi doktoru, kontrole giderken karsilastiklari kadinlar hepsine ped kontrolu mu yapiyorlarmis?
canım bizim oralarda da derler adetliyken çocuk görülmez vs diye ama uygulayan var mı tabii ki yok. bunun sebebinin de adetliyken abdestli olmazmış ya kadın o yüzden bebek görülmez denirmiş. ama bana göre de saçma, ben doğum yaptığım ilk gün herkes geldi, HERKES.. akrabalar, arkadaşlar çoluk çocuk.. kadın erkek.. bu durumda nerden bilebilirdim hangi kadın adetli, aynı şekilde hangi erkek abdestli abdestsiz. ya böyle şeyler çok çok gereksiz inanışlar, sevgili konu sahibi gereksiz şeylerle kafanızı doldurmayın, bu kadar pimpirikli olmayın.

@pelin66 sevgili arkadaşım seni alıntıladım yanlış anlama bikaç arkadaş daha sormuş da, bildiğim kadarıyla cevap verebilmek için ilk seni alıntıladım. :KK68:

Siyahlı yazılan yere kahkaha attım sandelyeden düşüyodum...:KK48:
Ne bunlar ya ne acayip değişik gelenekler böyle bunlar böyle...
Hiç böyle adetler duymadım, bebeğin 40 ı beklenir bizde annenin ve bebeğin durumu müsait olunca gidilir.
Adetli olup olmama ile ilgili bir durum ilk kez duydum. Tamemen batıl inanç. Hatta yahudilikten bile geçmiş olabilir çünkü yahudilerde var böyle inançlar adetli kadının pişirdiğini yememek onunla oturmamak vs.
Bu kadar minik bir bebekle ve annesi ile çok yakın temas adetli olunsun olunmasın farketmez doğru değil ama.

Tabi banı layığıyla yemiş konu sahibi..

Şu devirde böyle şeyler okuyunca üzülüyorum.

Ben doğum yaptım hastaneden çıkar çıkmaz ertesi gün eşimle yemeğe gittik. Hiç yatmadım ki. Keza kızımı da aynı şekilde doğar doğmaz sokaklardaydık. Şimdi olsa o kadar rahat davranabilir miydim diyorum. Bu 40 meselesi yine bilimden çıkmıştır. Havaların şartlarına, dışarının mikrobuna karşı henüz yeni dünyaya gelmiş bebeğin etkilenme durumuna karşı. Yoksa 40 ın herhangi bir dini, ilmi, batılda yeri yoktur. Hele regl iken gelme gitme konusu tam fıkralık yeminle.
evet 40'ı çıksın mevzusunda, bebeğin henüz bağışıklığı gelişmediği dış dünyaya henüz alışmadığı gerekçesiyle dışarı çıkarmayın, gelen gidenin mikrobik bi hastalığı olmasın derler. diye duydum en azından :KK70:

evet 40'ı çıksın mevzusunda, bebeğin henüz bağışıklığı gelişmediği dış dünyaya henüz alışmadığı gerekçesiyle dışarı çıkarmayın, gelen gidenin mikrobik bi hastalığı olmasın derler. diye duydum en azından :KK70:
mantıklı düşününce doğrusu da budur zaten. Ama bizim okumayı sevmeyen insanlar anneanne masallarını hiç unutmazlar. Hatta kendinden sonraki kuşaklara katmer katmer hediye ederler.

mantıklı düşününce doğrusu da budur zaten. Ama bizim okumayı sevmeyen insanlar anneanne masallarını hiç unutmazlar. Hatta kendinden sonraki kuşaklara katmer katmer hediye ederler.
bilmezler ama öğretmeye çalışana da asıl cahil sensin muamelesi yaparlar.
artık biraz bu konuda kendimizi aşsak aslında biz rahat edeceğiz. böyle saçma şeylere inanarak kendi kendimizin sinirini bozuyoruz.
bana da dendi adetli kadın bebek görmeye gelmez abdestli olamayacağı için diye ama bana saçma geliyor benim kızımın doğumunda aklına hayaline gelebilecek herkes geldi daha hastaneden çıkmamıştım hiç aklımın ucundan dahi geçmedi acaba adetli mi değil mi?
hayır biraz mantıklı düşünsek?? gelen erkekler de var. hadi kadınlar adetliyken abdestli olmuyorlar diye görmesin deniyor eee erkeklerin abdestli olup olmadığını nerden bileceğiz.?
burda bile kadın açaltılıyor erkek erkek olduğu için hoşgörülüyor. :KK11:
geçelim artık böyle şeyleri, aşalım kendimizi lütfen.

bilmezler ama öğretmeye çalışana da asıl cahil sensin muamelesi yaparlar.
artık biraz bu konuda kendimizi aşsak aslında biz rahat edeceğiz. böyle saçma şeylere inanarak kendi kendimizin sinirini bozuyoruz.
bana da dendi adetli kadın bebek görmeye gelmez abdestli olamayacağı için diye ama bana saçma geliyor benim kızımın doğumunda aklına hayaline gelebilecek herkes geldi daha hastaneden çıkmamıştım hiç aklımın ucundan dahi geçmedi acaba adetli mi değil mi?
hayır biraz mantıklı düşünsek?? gelen erkekler de var. hadi kadınlar adetliyken abdestli olmuyorlar diye görmesin deniyor eee erkeklerin abdestli olup olmadığını nerden bileceğiz.?
burda bile kadın açaltılıyor erkek erkek olduğu için hoşgörülüyor. :KK11:
geçelim artık böyle şeyleri, aşalım kendimizi lütfen.
ya her şey abdestten mi geçiyor? Dine çekmek istemiyorum ama baştan sona hepsi hurafe.
Yola gelirken bir yerden bir şey araklasa ama regl olmasa makbul mü?
Yolda gelirken birinin hakkını yese?
Birine iftira atsa ara bozmak için?
Hiç olmadı yalan konuşsa?
Büyü yaptırmış olsa yol üstünde?
Daha binlerce yazabilirim.
Hepsi makbul ama abdestli olmamak mı makbul değil? Bir kere kadının doğasında var ve Allah’tan gelen bir şey. Kadın pis veya mundar değildir ki regl olduğu zaman.

X