Canım bercestem, kendini boşa üzme bitanem, bak zaman su gibi akıp geçiyor ve o su zamanla yolunu buluyor...
Eğer seviyorsan, vazgeçmemelisin.
Gerçekten seviyorsan ve gerçekten sevildiğine inancın tam ise vazgeçmeyi aklından geçirmemelisin.
Şimdi anladığım kadarıyla bu söz için tektaş meselesinin tartışma boyutuna ulaşmasının
öncesi ve sonrası vardır. Bence sana düşen, bu konudaki tartışmanızı enine boyuna düşünmen ve hatalarını sorgulamandır. Karşındaki sevdiğin,
ama mükemmel bir insan değil belki; velev ki onun da hataları var - beşer şaşar demiş atalar-, ama benim nacizane tavsiyem
öncelikle çuvaldızı kendine batırmandır. Böyle yaparsan en azından zihninde taşlar yerine daha bir iyi oturur.
Madem şuan küssünüz, kendini nadasa al ve düşün. Acaba olayın bu noktaya gelmesinde, bir söz yüzüğünün tartışma meselesine dönüşmesinde senin bir payın var mı? Olur ya, bazen biz hanımlar, istediğimiz olmayınca kendimizi değersiz ve önemsiz hissederiz. Aslında, belki de olayları bu noktaya taşıyan, kendimizi ve isteklerimizi ifade ediş biçimimiz olabiliyor. Hırçın bir dilde, emir verici bir üslupta istenilen herşey erkeklerde emri vakiymiş gibi telakki edilebiliyor ve bazen erkeklik egolarına dokunduğu için inadına yapmama konusunda diretebiliyorlar.
Benim bu noktada işte senden yapmanı istediğim de tam da bu;
kendi iletişim şeklini gözden geçirmen. Eğer yanlış bir nokta buluyorsan önce kendi nefsinle ve isteklerinle yüzleş.
Onun için nelerden vazgeçip vazgeçemeyeceğini ve bunları hakedip haketmediğini düşün. Eğer bu benim sevdiğim adam diyorsan, beni sevdiğinden şüphe duymuyorum diyorsan bence gururu bırak ve onla konuşmak istediğini söyle. Gurur iyi birşey değil berceste, inan hiç iyi değil. İnsanda şişirilmiş egodan başka bir işe yaramaz.
Eğer seviyorsan ona konuşmak istediğini söyle,
yalnız ne telefonla ne de mesajla;
direkt yüz yüze. Konuşmana bu düşünme sürecinde neler düşündüğün ve neler hissettiğinle başla. Kendini ifade etmekte hata yaptığın noktaları değerlendir ve bazı yanlışlıklarının olduğunu kabul et. Ve onun davranışlarını
"sen öyle yapıyorsun ya da yapmıyorsun" vs şeklinde suçlama yoluyla değil de
" senin şu şekilde davranman bana ... gibi duygular hissettiriyor" vs gibi cümlelerle anlat derdini.
Suçlama yoluyla konuşursan, erkek arkadaşın haksız olduğunu bilse dahi bilinçaltındaki benliği ona kendini savunması gerektiğini söyleyecektir. Hem bu tür bir konuşmada sadece canınız sıkılır, çözüme yönelik bir konuşma elde edemezsiniz.
Onun istek ve hayallerini, senin istek ve hayallerini düzgün bir üslupla anlat.
Sevgi diliyle ve tüm sevecenliğinle anlat. Ona değer verdiğini ve bu tür basit mevzular yüzünden tartışmak istemediğini belirt. Tek taşın sembolik bir anlamı olduğunu ve bayanlar için anlamlı bir hediye olduğunu izah et.
Eğer bu dilden anlamıyorsa ben başka bir dili denemeni önericem kuzucummm
En içten sevgilerimle