Kimsenin gözüne girmek zorunda değilsiniz. Ne bu ya göze girmek???Başkası aldirmayip yapmayinca iyi oluyor biz kadınlar aman kimse laf etmesin diye cabalarken kimse yaptiklarimizi görmüyor. Hicte yapmam ne kv ne gorumceme bendende iyisi yoktur canim isteyip yaparsam büyük nimetten sayarlar o kadar basit.slm arkadaşlar; kayınvalidemle alakalı daha önce de konular açmıştım az çok iyi geçiniriz yani ben bi saygısızlık yapmam oda bana karşı evladı gibi yaklaşmaya çalışır (çalışır diyorum çünkü ne kadar da olsa öyle içten olmuyor gelin-kaynana ilişkileri)
geçen gün evine gittik diğer gelini oğlu kızları vs de var ben tabi küçük gelin olarak hep ayakta hizmet ediyorum ama mutfakta ki büyük işleri hallettim çay doldurma getir götür işiyle görümcemin kızı ilgilendi ben mutfakta ki işleri bitirince oturdum görümcemin kızı devam etti çay servisine eşim bu durumu görüp benim iş yapmadığımı hep oturduğumu düşünmüş. Kaynım geç geldi yemek yememişti onun hizmetini de benim yapmam gerekirmiş karısı otururken ki hiç bi iş yapmadı başım ağrıyor diye. neyse bi tek o çay içiyor eşim bi kaç kez gözüme baktı çayını tazeleyeyim diye ama ben oralı olmadım çünkü kocaman kızı var bi zahmet doldursun diye düşündüm sonra eşim sesli bir şekilde hatun çayı tazele dedi kaynım içmeyecem deyince o zaman bardağı mutfağa götür sehpayı da silip kaldır dedi kaynımın falan yanında ben buna çok alındım moralim acayip bozuldu burda haksız mıyım?
onlar gidince surat yaptım yüz vermedim geldi özür diledi. bizim ailede bunlar önemlidir sen yeni gelinsin kimse sana laf etsin tembel desin istemiyorum dedi ama ben yumuşamadım oda beni yatakta bırakıp namaz kılmak için gitti birazda annesiyle konuşmuş ve annesi neden sohrab ın suratı asıldı deyince anlatmış benim saftirik oda ayıp etmiş demiş başka ne dedi bilmiyorum.
ertesi gün biz büyük kaynıma gittik orda hiç oturmadım nerdeyse her işi yapmaya çalıştım laf etmesin eşim diye. sofra kuruldu o kadar acıkmıştım ki tam oturdum büyük eltim benimle biraz fazla ilgilenince küçük olan kıskandım falan dedi şaka yollu bende ; yenge ben küçüğüm diye böyle biraz eskiyince aynı oluruz kıskanma dedim öyle şakalaştık aramızda. Kayınvalidem herkesin ortasında ( başka tanımadığım misafirlerde vardı) KÜÇÜK GELİN EN HİZMETLİ OLANDIR NERESİ KÜÇÜK GELİN BÖYLE Mİ OLUR KÜÇÜK GELİN dedi. Öyle zoruma gitti ki anlatamam aç oturduğum sofradan iki bişey alıp kalktım ve o günden sonra kaynanama olan bütün iyi niyetim gittibana göre o gün eşime surat yaptığım için o lafı edip oğlunun intikamını aldı ve o gün anladım asla annem olmayacak hep kaynanam olacak. biraz uzun oldu kusura bakmayın yorumlarınız için şimdiden telşekkürler.....
Bak onun adı Tembel olmuş Kurtulmuş. ..Gecen bi karikatür görmüştüm cok hosuma gitti.cokta doğru anlayana.eşime diyorum onun karısı yapsın diye işte o zaten tembel sende öyle olma diyor. zaten ayda yılda bi gidiyoruz diye idare etmeye çalışıyorum ama üniversite mezunu iş güç sahibi biriyim öyle ev kızı modunda olmak ağır geliyor
Akıllı adanmış bravo..Bazilarida kizlarini ovmek icin yapamadığı bişeyi bile yapar diyorlar böylece karşı taraf daha bi yüksek beklentide oluyor.biz evlenirken dedem kökten çözmüştü bu işi..benim kızım çok nazlı büyüdü,elini sıcak sudan soğuk suya sokmadı biz ona iş yaptırmadık diye anlatmıştı( yalannn) eşimin ailesine.onlar da bu laflardan sonra benden isteğim dışında hizmet beklemediler.iyi bir taktikti.
bide eşinizle sorun yaşamaktan korkmayın tavrınızı bilsin en fazla bir iki surat asar ama bidaha size öyle davranmazbende öyle düşündüm ama eşimle sorun yaşarız bu kezde
slm arkadaşlar; kayınvalidemle alakalı daha önce de konular açmıştım az çok iyi geçiniriz yani ben bi saygısızlık yapmam oda bana karşı evladı gibi yaklaşmaya çalışır (çalışır diyorum çünkü ne kadar da olsa öyle içten olmuyor gelin-kaynana ilişkileri)
geçen gün evine gittik diğer gelini oğlu kızları vs de var ben tabi küçük gelin olarak hep ayakta hizmet ediyorum ama mutfakta ki büyük işleri hallettim çay doldurma getir götür işiyle görümcemin kızı ilgilendi ben mutfakta ki işleri bitirince oturdum görümcemin kızı devam etti çay servisine eşim bu durumu görüp benim iş yapmadığımı hep oturduğumu düşünmüş. Kaynım geç geldi yemek yememişti onun hizmetini de benim yapmam gerekirmiş karısı otururken ki hiç bi iş yapmadı başım ağrıyor diye. neyse bi tek o çay içiyor eşim bi kaç kez gözüme baktı çayını tazeleyeyim diye ama ben oralı olmadım çünkü kocaman kızı var bi zahmet doldursun diye düşündüm sonra eşim sesli bir şekilde hatun çayı tazele dedi kaynım içmeyecem deyince o zaman bardağı mutfağa götür sehpayı da silip kaldır dedi kaynımın falan yanında ben buna çok alındım moralim acayip bozuldu burda haksız mıyım?
onlar gidince surat yaptım yüz vermedim geldi özür diledi. bizim ailede bunlar önemlidir sen yeni gelinsin kimse sana laf etsin tembel desin istemiyorum dedi ama ben yumuşamadım oda beni yatakta bırakıp namaz kılmak için gitti birazda annesiyle konuşmuş ve annesi neden sohrab ın suratı asıldı deyince anlatmış benim saftirik oda ayıp etmiş demiş başka ne dedi bilmiyorum.
ertesi gün biz büyük kaynıma gittik orda hiç oturmadım nerdeyse her işi yapmaya çalıştım laf etmesin eşim diye. sofra kuruldu o kadar acıkmıştım ki tam oturdum büyük eltim benimle biraz fazla ilgilenince küçük olan kıskandım falan dedi şaka yollu bende ; yenge ben küçüğüm diye böyle biraz eskiyince aynı oluruz kıskanma dedim öyle şakalaştık aramızda. Kayınvalidem herkesin ortasında ( başka tanımadığım misafirlerde vardı) KÜÇÜK GELİN EN HİZMETLİ OLANDIR NERESİ KÜÇÜK GELİN BÖYLE Mİ OLUR KÜÇÜK GELİN dedi. Öyle zoruma gitti ki anlatamam aç oturduğum sofradan iki bişey alıp kalktım ve o günden sonra kaynanama olan bütün iyi niyetim gittibana göre o gün eşime surat yaptığım için o lafı edip oğlunun intikamını aldı ve o gün anladım asla annem olmayacak hep kaynanam olacak. biraz uzun oldu kusura bakmayın yorumlarınız için şimdiden telşekkürler.....
aynen bunları söyledim ama paşam bizim kültürümüz bu diyor bide annen öyle mi yapıyordu dedi tabi yapıştırdım bende ; ben annem gibi olmamak için okuyup iş sahibi oldum dedim
Eşinin kafasına bir kere herkesin farklı olduğunu sok. Onların kültüründe öyle olabilir gidip o zaman o kültürden bir bayanla evlenseydi. Nasılsa evlenirim sohrabbb da bizim kültürümüze uyar diye mi düşündü? Arkadaşın, bunun iş sahibi olmakla falan da ilgisi yok. Siz ev hanımı da olabilirdiniz ancak yine hizmet etmeniz gerekmez. Ve burada en önemli tutum kocanıza ait. Bir arkadaşım vardı, eşi de kendisi de çalışıyordu, herikisinin de ailesi başka ve aynı bir şehirdeydi. Bayramda çocuğun ailesi "gelecek misiniz" diye sorunca, çocuk cevap vermiş" ben de eşim de çalışan insanlarız bayram bizim için tatil demek biz tatile gideceğiz" demiş ve laf orada bitmiş. Benim eşimin ailesinde de kadına değer verilmez, diğer gelinleri ortalarda hizmetçi gibi dolanır. İlk gördüğümde uyardım, ben onlar gibi olamam kusura bakma dedim, arkadaşlarını yemeğe davet etmek istediğinde sorar, eğer keyfim yerindeyse olur yaparım derim ama keyfim yerinde değilse, yemekle bulaşıkla uğraşamam istiyorsan çaya gelsinler derim. Hayır yani annemin evine giderim, annem bir bulaşığa bir çay bardağına elimizi sürdürmez, hadi siz geçin oturun hemen geliyorum der, halamlara giderim halam 18 lik kız gibi gelir çayımızı doldurur, bir iki bulaşık mutfağa götürsem canım sen gel nasılsa toparlarız oturup sohbet edelim der. Ve bunları da eşim görür. Yani kendi ailem nasıl davranıyor onların ailesinde yaşam nasıl bilir sesini çıkartamaz. Sende böyle yap, eşinde zamanla kronikleşmiş düşüncelerinden kurtulur. Ya da hizmet etmemek için bir bahane bul, çok halsizim ayaklarımı üşütmüşüm, ayy başım ağrıyor falan filan azcık naza çek kendini.
işte durum benim ailemde de öyle hatta daha beter öyle görünce üstüme geliyor sizde de durum böyle diye ama ben öyle olmak istemiyorum kendi hayatım sonuçta
O zaman canım, kocanla aranı iyi tutucan, kendini naza çekicen, tatlı dille herşeyi çözücen. Özellikle kendi evinde kendini çok yormuycan, mesela atıyorum reçelin kapağını açamadım mı, hemen eşini çağırcan "erkek gücüyle kadının ki aynı değil ki hayatım sen şimdi 1 saniyede açarsın" diyicen, özellikle bulaşık makinası yerleştirmek benim için işgence, çoğu şeyi sandalye koyup yukarılara koymam gerekiyor ama eşim çok rahat yetişiyor "hayatım sen şimdi 2 dakikada yerleştirirsin ben şimdi çok zorlanırım, geçen gün ayağım kaydı neredeyse sandalyeden düşüyordum" dedim mi adam sana tavmisafirliğe gidince bir kez çay doldurucan sonrasında "ay bitanem gücüm dermanım kalmadı yine iş yerindede çok yoruldumda azıcık yanına oturup dinleneyim" gibi adamı tavlıycan. Ya da yemekler yendi mi, "ay çok güzel olmuş aniden nasıl yediysem rehavet çöktü neredeyse" diyip 2 tabak götürcen sonra hop kocanın yanına. Ama alt yapısını evde atman lazım. Sonrasında eşin senin durumunu anlayınca zaten hadi kalk çay doldur tembel olma vs demez. Aklıma başka fikirler gelmiyor
çok teşekkürler canım bunları deneyeceğim ama uzun bir ayar süreci gerekiyor sanırım benim kocaya
aynennnnnben eşime bu farkı anlatmaya çalıştığımda sen kendini üstün görüyosun diyo bana
laf anlatmak çok zor yaaa.
Evet canım ne yazık ki öyle... Ama evliliğinde ömürlük olacak değil mi? Bunun için bir kaç seneni feda etmeye değer bence. Eşinin zayıf noktalarını bul, zaaflarını bul ve onu oralardan vur. Atıyorum işve cilve eşine işliyorsa, akşam yemeğini yediniz mi "amann boşver sofra kalsın gel içeri gidelim" de, işve yap cilve yap adamın başını döndür. Kısacası ev işlerini temizliği vs hep geri plana at ikinizin ikili ilişkisini öne çıkar. Biz kadınlar zaten becerikliyiz, kaşla göz arasında işimizi gücümüzüde yaparız ama kocanın gözünde kadın kadın olarak kalırsak bir süre sonra yanında sıcacık ellerini tutacağı eşi yerine kim mutfakta ocak silen bir eşi beklemek ister ki? :) :) :)
Sevgilerle :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?