• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben mi aceleci davranıyorum?

Kocayaslisiskodunya

Who are you when no one's watching?
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
1.356
1.126
133
selam herkese,
derdim çok büyük değil ama aklıma geldikçe üzülüyorum dert ediyorum kendime..
baştan anlatmam gerekirse, bir yıla yakındır biriyle birlkteyim ve çok şükür her şey güzel gidiyor. öncesinde yaşadığım kötü bi evlilik ve başarısız flörtler sonrasında beklediğim istediğim bi ilişkinin içindeyim.sevgilim her zaman sevgisini ilgisini hissettiren değer veren ve bunu da gösteren biridir.o zaman ne derdin var diyeceksiniz şöyleki; ben 31 yaşındayım o da 30. şu an bi eğitimde, haziranda eğitim bitecek ve memuriyete başlayacak. biz hazirandan beri birlkteyiz ama öncesinde de tanışıklıgmz vardı.
sevgilim haziranda eğitimi bitince işe başlayınca hemen araba almak istiyor.aslında buna hak veriyorum ayrı şehirlerde yaşıyoruz ve araba onun için büyük ihtiyaç.kötü hissediyo araba olmadıgı için.gelecekle ilgili konustgmzda haziranda eğitim bitince hemen bişeyler yapamayacagmızı biraz birikime ihtiyacı oldgnu söyledi.kendi açısından haklı evet,20-25 bin önceden kalan birikimi varmış e araba fiyatları da malum üstüne bide düğün eşya yapması imknsız.
ama ben yaşımı çok sorun ediyorum. tabiki haziranda işe başlayınca birikim yapsın bi süre çalışsın ama bu durumda evlilik seneye mi kalacak? böyle direkt ona sormak istemiyorum,inanın evlilik delisi biri değilim ama bişeylerr gec kalmıs gbi hissediyorum.deli gbi anne olmak istiyorum.yaşıtlramın üç çocugu var muhabbetine hiç girmek istemiyorum:) tabi ki zaman herkes için farklı ilerliyo farklı akıyo,doğrusal değil,ama yine de çok geç kalmış olmak istemiyorum..
açık açık biz bu yıl içinde evlenecek miyiz diye sormak da istemiyorum.o da farkında beklentimin oldgnu o da cok istiyo bu adımları atmayı ama araba isteği de var. haziranda işe başlayınca farklı şehre gidecek ev tutacak eşya alacak kendine. yani o evi tutup eşya almak yerine kendimiz için bu eşya ev olayını yapsak olmaz mı? saçmalıyorum biliyorum ama nişan ya da söz olur mu onu da bilmiyorum.
işe başlamadıgı için kendine güveni yok,işe başladıktan sonra önümü daha rahat görücem ona göre adımlarımızı atarız diyo ama çok yuvarlak cevaplar bunlar, ne adımı atıcaz mesela? bu yıl düğün yapamicamıza göre söz nişan mı olacak? bu sorular dışında ilişkimde cok cok mutluyum ama bunlar da aklımı karıştırıyo. ilişkimizi bilen çevremdekişer sürekli düğün var mı bu yaz ne zaman olacak gbi sorularından da cok sıkıldım:KK43:
açık açık sormalı mıyım sizce? en son konusmamızda hemen araba alması gerektgni söyledi sonrada birz birikm yapması gerektgni söyledi..

edit:)
son durumu paylaşmak istedim :) uzun uzuun konustuk,yüzyüze gelemediğimi icin tlfnda yaptık bu konusmayı.acıkcası ben önce konuya şu şekilde girdim.benim evliliğe bakış açımı biliyosun eğer bu konuda uyumlu değilsek aynı yerlerden bakmıyorsak bundan sonraki gidişatı buna göre belirlemeliyiz, ben bi yerden sonra mantıklı bakıyorum dedim. evlilik düşünmüyorsan ayrılalım mantıgında oldugumu düşündü çok üzüldü. bu tarz konusmaları yapamadıgını bu güne kadar bu eksikliğinin farkında olmadıgını keşke böyle tartışma yerine sen açsaydın konuyu sen paylaşsaydın düşüncelerini böyle şeyleri kadınlar yönlendirir paylaşır diye düşünüyodum ben dedi. kafasında evlilik her zaman oldgnu ama maddi olarak biraz rahatlamak istedigini cünkü evlilik yolunda aileden bi destek göremeyecegni söyledi. arabayı da ikimiz için bu zamanda olması gereken bi ihtiyac olarak düşündüm dedi. çok haklı oldugumu söyledi ve haziranda eğitim sonrası bikaç ay geçince nişan yapabileceğimizi sonraki yaza kadar birikim yapınca kendi isteğimize göre düğün ya da nikah yapacagımızı söyledi:)
benim isteğim nikah tabi ki:) o önceden evlenmedi ama düğün gibi büyük organizasyon istemediğini sevmediğini söyledi. hatta maddi duruma göre kış aylarında da nikahı yapabileceğimizi konustuk:) her konuda onun yanında oldgumu birlkte bir yola çıkıyorsak bir yuva kurmaya hazırlanıyorsak bunu birbirimize destek olarak yapabilecegimizi söyledim:)
eğitimde oldugu için o psikolojiyle bu konuları dile getiremedigini bu konuda hata yaptıgı için özür diledi

Son düzenleyen: Moderatör:
20 25 bin birikime nasıl araç alınır ki, 10 yaşında arabalar 70 80 bin olmuş, kredi çeksen faizin ucu görünmüyor dağ gibi.

en kötü faizle 80 90 bin çekip 3 4 yılda ödese ayda 2 bine yakın kredi ödemesi demek. mazotu benzini vergisi cezası da ek maliyetler. e yaşamaya da para harcayacak.

hazır bir evi yoksa evlilik masraflarına kolay kolay para ayıramayacak gibi. bu seneyi geçtim, güvendiği bir şey yoksa 2 3 sene zor gibi

Karşılıklı beklentiler aynıysa araba ikinci plana bırakılır ortak bir çatı altında olmaya öncelik verilir diye düşünüyorum. Evlilik için çok fazla borca girmeden evlenip arabayı birliktede alıp ödeyebilirsiniz tabi sizde çalışıyorsanız.
Ama dediğim gibi beklentiler aynıysa bu olabilir

Adam daha maaşı ele alır almaz söz nişan düğün istiyorsun hemen arkasından da yaşın geçmeden bebek düşünüyorsun ee bu adam hayatını yaşamasın mı? Siz çalışıyor musunuz? Bu borçların altına bu adam tek başına girecekse 10 yıl daha araba alamaz. Yani yanlış anlamayın ama yazdıklarınızdan adama damızlık muamelesi yapıyor gibi duruyorsunuz. Bunu ona bu şekilde söylerseniz de evlilik meraklısı gibi görüneceksiniz. Kötü bi tecrübeniz de olmuş yoğurdu üfleyerek yemek daha iyi olmaz mı? Biraz akışına bırakın

Valla ben bosanma ve kotu flort donemınden cıkmıs bırının yangından mal kacırırcasına evlenmek ıstegıne anlam veremıyorum. Belkı bu aday da sıze uygun degıldır ayrıca 31 yas evlenmek ve bebek yapmak ıcın gec bır yas degıl, cogunlugu baz almayın bu konuda. Normalde bu cagın kadınları bu yas aralıklarında ılk evlılıklerını yapıyor, kaldı kı sızın ıkıncı olacakmıs, bence acele etmememız lehınıze olur.

Direk evlenecek miyiz diye sormayın bence itici olabilir, planımız ne ona göre ben sınava hazırlancam, yurtdışına dil kursuna gidicem falan diyebilirsiniz.

Maddi olarak problem yasarsaniz nisan atabilirsin evliysen bosanabilirsin. Ciddi problem maddiyat. Istedigin icin suan sorunmus gibi gelmeyebilir ama evine istedigin esyayi alamadiginda evlendikten sonra borc icinde yuzdugunde ciddi tartismalar yasanir bu net.

Niye basin agrisin herseyde bi hayir vardir, ki daha oncesinde tecrube edinmissin evliligi.
Sevgilin de calissin para kazansin istediklerini alsin ilerde senin yuzunden diye basina kakmasin.

Bu arada yasin daha cook genc. 31 yas nedir ya. 25 inde hamile kalamayan da var 45 inde doguran da var. Cidden hersey nasip, kendini bos yere sıkmamanı oneririm. :)

Bide yanlış anlamazsanız neden söz nişan düğün eşya bebek hepsini birden istiyorsunuz? Mesela ikiniz de evlenmeyi çok istiyorsanız nikah ücreti 100-200 lira bişey. Yapın nikahınızı en uygunundan eşyalarla kurun yuvanızı adam da arabasını alsın herkesin istediği olsun. Ama 30 yaş geç değil ya. Aynı yaştayız evliyim arkadaşlarımın çocukları okula gidiyor ben biraz daha erteliyorum çocuk fikrini. Konudaki telaşınızı burdan hissettim gerçekten sorun bende mi diye düşünmeye başladım

O yazmadığı sürece asla yazma, hatta yarım saat 1 saat sonra yaz, basit ama gerçek kurallar erkekler zor seviyor, bependiğini belli edersen kaybedersin malesef 😁

Ay dussun kuzum senin strresin kisa vaden dolayi fakat uzerinden sene gecince illaki kârlisin

Dun haberlerde bir uzmandan dlinledim uzun surmez 450 seviyelerini gorur demistti

Siz de çalışıyor musunuz

diyelim açıkça sordunuz, net bir şekilde de şu kadar zaman içerisinde olmaz dedi. o zaman ilişkinize nasıl devam edeceksiniz ?

Yahu 1 yıllık ilişkide evlilik dillendirmeye nasıl cesaret ediyorsunuz

Adam daha maaşı ele alır almaz söz nişan düğün istiyorsun hemen arkasından da yaşın geçmeden bebek düşünüyorsun ee bu adam hayatını yaşamasın mı? Siz çalışıyor musunuz? Bu borçların altına bu adam tek başına girecekse 10 yıl daha araba alamaz. Yani yanlış anlamayın ama yazdıklarınızdan adama damızlık muamelesi yapıyor gibi duruyorsunuz. Bunu ona bu şekilde söylerseniz de evlilik meraklısı gibi görüneceksiniz. Kötü bi tecrübeniz de olmuş yoğurdu üfleyerek yemek daha iyi olmaz mı? Biraz akışına bırakın
şöyle söyleyim, 1 yıllık ilişkide evlilik konuşulması bence gayet normal. yaşlar 20lerin başı değil ikimizde 30uz. elbette evlilik düşünülecek. ben de çalışıyorum, ondan beklentim lüks eşyalar düğün değil. beni gayet iyi tanıyor zaten. sadece bi düzenim olsun sevdiğim insanla huzurlu olma kafasındayım. yok düğünmüş kınaymış pahalı eşyalarmış ev satın almaymış bunlar değil derdim. bana kalsa bi gelinlik bi nikah yeter. dğün kına bunlar gereksiz masraf gereksiz stres. benimde birikimim var, bütün herşeyi ona yıkmış değilim,ama ona benim birikimim var demedim henüz. ama sonucta yıllardır calıstgmı biliyor. benim derdim yaşlarımız, daha dogrusu benim yaşım. ona sordugumda tabiki 3-5 sene bekleyecek değilim ben de düzenimi kurmak istiyorum dedi. en açık konuşmamız bu oldu. birde haziranda ablası evlenecek, bnde haziranda evlenelim demiyorum elbette ama en azından yaz sonu bi adım atılabilir söz nişan gbi

h
Bide yanlış anlamazsanız neden söz nişan düğün eşya bebek hepsini birden istiyorsunuz? Mesela ikiniz de evlenmeyi çok istiyorsanız nikah ücreti 100-200 lira bişey. Yapın nikahınızı en uygunundan eşyalarla kurun yuvanızı adam da arabasını alsın herkesin istediği olsun. Ama 30 yaş geç değil ya. Aynı yaştayız evliyim arkadaşlarımın çocukları okula gidiyor ben biraz daha erteliyorum çocuk fikrini. Konudaki telaşınızı burdan hissettim gerçekten sorun bende mi diye düşünmeye başladım
hayır yanlış anlamışsınız:) ben hepsini bir arada istemiyorum bana kalsa nikahla biter gider. onun beklentisini bilmyorum hiç evlenmedi belki ayrıntılı bi düğün istiyo hiç konuşmadık bunu.ben bu kadar fazla ayrıntıyla ugrasmak istemiyorum.sadece ondan bişeyler duymak istiyorum. yıl sonunda nişanımız olsun ya da seneye evlenelim tarzı şeyler

Valla ben bosanma ve kotu flort donemınden cıkmıs bırının yangından mal kacırırcasına evlenmek ıstegıne anlam veremıyorum. Belkı bu aday da sıze uygun degıldır ayrıca 31 yas evlenmek ve bebek yapmak ıcın gec bır yas degıl, cogunlugu baz almayın bu konuda. Normalde bu cagın kadınları bu yas aralıklarında ılk evlılıklerını yapıyor, kaldı kı sızın ıkıncı olacakmıs, bence acele etmememız lehınıze olur.
keske çevremde cogunlugu baz almasa. sevgili oldgmuzu bilenler hemen evlilik ne zaman diye soruyo, birbirimizi cok seviyoruz tamamen olmasa da tanıdıgımızı düşünüyoruz, tabi ki acele etmiyorum ama hayat akıyo ben gec kalıyorum gbi hissediyorum..

Back