• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi abartiyorum

Benim çocuk yaşta çalışıp eve bakanlarla ilgili açık ve net bir fikrim var anne baba hasta değilse ve çocukluktan itibaren çalışıyorsan maalesef bencil ve sorumsuz bir ailede doğmuşsun .annemde babanda öyle .amacım kimse in klabini kırmak değil ama çalışıp size bakmak anne ve babanın görevi .baban hastayda annen bir işin ucundan tutacak.

Benim çocuk yaşta çalışıp eve bakanlarla ilgili açık ve net bir fikrim var anne baba hasta değilse ve çocukluktan itibaren çalışıyorsan maalesef bencil ve sorumsuz bir ailede doğmuşsun .annemde babanda öyle .amacım kimse in klabini kırmak değil ama çalışıp size bakmak anne ve babanın görevi .baban hastayda annen bir işin ucundan tutacak.
Küçüklükten beri çok maddi zorluklar içinde büyüdük öyle de devam etti.Pek onemsemediler ruh halimizi bu şekilde sürekli kavga ederlerdi bir de.

Baya manipule etmis seni.. kendini zorunlu hissetmissin
Kesinlikle hatta akrabalar bile babanıza
Anne baba ev almak zorunda değil ama sizi baya maddi manevi sömürmüşler geçen zamanınıza yazık olmuş zaten en güzel yaşlar 25-40 arası 38 olmuşsunuz yani kendi hayatınıza bakın zaten siz yardım ederkende kıymet bilmiyorlarmış sizde yardım etmeyin.
Babamın akrabaları bile çocuklar sana ev alsın diyordu yani böyle bir zorunluluk neden olsun ki benimde hayallerim var onları gerceklestirmek yerine neden böyle bişey yapıyım ki hic düşünmediler.Hem dershaneye gittim hem tekstilde çalıştım iki uç nokta yani babam dershaneye yazdırdı sonra da işe verdi.Bir gün eve geldim öğlen arası hiç unutmam annem halı yıkıyordu biraz yemek varsa yiyip gidecektim sanki halı kaciyormus gibi off ya zaten işim başımdan aşkın bide sen geldin demişti.O kadar yalnız ve caresizdim ki kardeşlerim benim yaşadığımı yasamasinlar diye uğraştım hep simdi ise umurlarinda değilim

Kesinlikle hatta akrabalar bile babanıza
Babamın akrabaları bile çocuklar sana ev alsın diyordu yani böyle bir zorunluluk neden olsun ki benimde hayallerim var onları gerceklestirmek yerine neden böyle bişey yapıyım ki hic düşünmediler.Hem dershaneye gittim hem tekstilde çalıştım iki uç nokta yani babam dershaneye yazdırdı sonra da işe verdi.Bir gün eve geldim öğlen arası hiç unutmam annem halı yıkıyordu biraz yemek varsa yiyip gidecektim sanki halı kaciyormus gibi off ya zaten işim başımdan aşkın bide sen geldin demişti.O kadar yalnız ve caresizdim ki kardeşlerim benim yaşadığımı yasamasinlar diye uğraştım hep simdi ise umurlarinda değilim
Sen verdikce hep alacaklar maalesef

Evet maalesef ki yok kimse kimseyi anlamiyor erkek arkadaşım var evlenmemi bile istemiyorlar

Cünkü (afedersiniz) baska sirtina binecek essekleri yok. Bana inanin cevremdede sizin gibi insanlari gördüm. Baskalarinin cocugunu büyptdüler ama kendileri ne evlendi nede aile kurdu. Bunu kendinize yapmayin

Küçüklükten beri çok maddi zorluklar içinde büyüdük öyle de devam etti.Pek onemsemediler ruh halimizi bu şekilde sürekli kavga ederlerdi bir de.
En kısa zamanda kurtulun bu aileden giden gitmiş zaten . Cevremdede böyle biri var. Çocukluktan beri çalışıp aileye bakıyor anne evde oturuyor. Şansa biyerden 2 evleri oldu hepsi şimdi küçük erkek kardeşe kalacak. Evlerin borcunu ödeyen de benim arkadaş. Hala çık git evden diyorum ailem üzülür diyo.ailen sana üzülmez eve gelmeyen paraya üzülür , ailen sana üzülecek olsa 12 yaşındaki kız çocuğunu çalıştırmazdı diyorum.biraz gözünüzü açın. Ailemizi secemiyoruz maalesef ama benim 12 yaşındaki kızım ben evde yatarken fabrikada çalışıyor diyo uzulmeyen kadın kızı ayrı eve çıkarsa çok uzulirmus .
Sizin ailede öyle ayrılın o evden .daha neyi bekliyorsunuz . Düzgün bir baban olsa kizm yaşın geldi hep bize mi bkaican biz kendi yagimizda kavruluruz sende yuvamı kur derdi

En kısa zamanda kurtulun bu aileden giden gitmiş zaten . Cevremdede böyle biri var. Çocukluktan beri çalışıp aileye bakıyor anne evde oturuyor. Şansa biyerden 2 evleri oldu hepsi şimdi küçük erkek kardeşe kalacak. Evlerin borcunu ödeyen de benim arkadaş. Hala çık git evden diyorum ailem üzülür diyo.ailen sana üzülmez eve gelmeyen paraya üzülür , ailen sana üzülecek olsa 12 yaşındaki kız çocuğunu çalıştırmazdı diyorum.biraz gözünüzü açın. Ailemizi secemiyoruz maalesef ama benim 12 yaşındaki kızım ben evde yatarken fabrikada çalışıyor diyo uzulmeyen kadın kızı ayrı eve çıkarsa çok uzulirmus .
Sizin ailede öyle ayrılın o evden .daha neyi bekliyorsunuz . Düzgün bir baban olsa kizm yaşın geldi hep bize mi bkaican biz kendi yagimizda kavruluruz sende yuvamı kur derdi
Dava açar alır payını arkadaşınız onlar erkek kardeşe bırakmak istesede.

Yokya onlara kalsa hiç evlenmiyim yemeğimi yiyip uyuyim birisi sordugunda bile evlenecek mi diye bilmiyorum kendileri bilir diyor koca kiz diyor iyide psikoloji mi kaldı sanki çocuk gibi davrandılar hep kendi basimin çaresine nasil bakicam onu bile bilmiyorum yeri geldiginde cocuk yeri geldiğinde büyük oldum karmakarışık

Dava açar alır payını arkadaşınız onlar erkek kardeşe bırakmak istesede.
Arkadaş diyoki bir ev için kardeşimle davalık mi olucam. Bu ev dedigide şuan 2 milyon civarı üstelik onun katkisyla alınan ev. Bu arada öteki kıtadaki evin kirasinida kardes alıyor benim arkadaş hala maaştan annesine yardim ediyor mutfak masrafı için . Verme diyorum annem üzülür diyor .annen uzuluyosa evininkuarsini alsın kardeşin yiyor diyorum annem demez diyor.oda 32 yaşında falan gözü ne zaman açılır bilmiyorum

Arkadaş diyoki bir ev için kardeşimle davalık mi olucam. Bu ev dedigide şuan 2 milyon civarı üstelik onun katkisyla alınan ev. Bu arada öteki kıtadaki evin kirasinida kardes alıyor benim arkadaş hala maaştan annesine yardim ediyor mutfak masrafı için . Verme diyorum annem üzülür diyor .annen uzuluyosa evininkuarsini alsın kardeşin yiyor diyorum annem demez diyor.oda 32 yaşında falan gözü ne zaman açılır bilmiyorum
Ben olsam davalık olurum öyle kardeş ile zaten onlar ölünce kardeşe verse bile hatta satış gösterip kardeşe verse bile dava açıp tespit edilirse payını alır.böyle insanlara çok üzülüyorum.

Ben olsam davalık olurum öyle kardeş ile zaten onlar ölünce kardeşe verse bile hatta satış gösterip kardeşe verse bile dava açıp tespit edilirse payını alır.böyle insanlara çok üzülüyorum.
Konu sahibinin konusunu değiştirmeye kim bende oda bunları biliyor zaten . Kendi annesinede kardesleri pay vermemiş ama annesi kardeşleri kuserler diye sesini çıkarmıyor. 12 yaşındaki kizi calsitirmayi tercih etmiş. rkadasimda iş güç sahibi kendi aklı var ama kardeşiyle arasının bozulmasından korkuyor. O kendi hakkı i uedir.eyi dert edinmiyor biz burda onun için hiç dert etmeyelim bence .konu sahibinin konusu konuşulsun .ama konu sahibi sende uyan herkes kendi aklı kadar yaşıyor .sen dur demezsen böyle bir ailede kimse sana al evlen çeyiz yapalım bilmemne demez .para akışını kes ve ke di hayatına bak yapacağını yapmışsın zaten

Hem dershaneye gittim hem tekstilde çalıştım iki uç nokta yani babam dershaneye yazdırdı sonra da işe verdi.Bir gün eve geldim öğlen arası hiç unutmam annem halı yıkıyordu biraz yemek varsa yiyip gidecektim sanki halı kaciyormus gibi off ya zaten işim başımdan aşkın bide sen geldin demişti.O kadar yalnız ve caresizdim ki kardeşlerim benim yaşadığımı yasamasinlar diye uğraştım hep simdi ise umurlarinda değilim.
İnsanlar zorluk görmediklerinden rahata alışıyorlar. Sonra da sorumluluk almakta zorluk çekiyorlar. Birileri çok çalışıp diğerlerinin rahat yaşaması için çabalar. Diğerleri ise o rahatlıkla yaşar ve rahat yaşaması için o çabanın zaten olması gerektiğini düşünür. Sizin onlara bakmanızın, göreviniz olduğunu kanıksamışlar. Emekleriniz için minnet de duyulmaz. Siz de görev bilmeyin. Onlar da ellerini taşın altına koysunlar. O zaman değeriniz belki anlaşılır.

Bir de eğitimine destek vermeseniz de yine değişen bir şey olmazdı. Meslekleri olmazdı en fazla. Evde yatarlardı da çalışmazlardı. Belki mesleklerinin olması sizin lehinizedir ki öyle görünüyor. O yüzden dersaneye gönderdiğiniz için kendinizi kötü hissetmeyin. Sizin için daha iyi olmuş.

Ben büyük küçük demeden herkesin bu sorumluluk altına girmesi taraftarıyım. Çocuklar çalışsın demiyorum ama para yönetimini bilsinler, ne zorlukla kazanıldığını görsünler. Düzlüğe çıkıldığında ihanet etmezler, onlar da katkıda bulunur zor durumda.
Misal, biz zorluklar için yaşadık. Küçük kardeşim ise varlık zamanında yaşıyor. Paranın kıymetini bilmez, sorumluluk almaz. Bize yapılmayan ona yapıldı. Kıskanmıyorum, herkesin koşulları farklıydı sonuçta. Beni eğitim için yönlendiren olmadı pek. Onun eğitimi için cart kursu curt kursu zort etkinliği için çabalıyoruz. Vakti gelince bakalım sorumluluk alacak mı? Sanmıyorum çünkü o küçük diye annem tarafından kayırılıyor. Ah keşkelerin deneceği günler yakın.

38 yaşındasınız ben 23 yani benden kaç yaş büyüksünüz ve ben ikinci bebeğimi bekliyorum. Bence siz de artık bir silkelenip kendinize gelin. Bu hayata bir defa geliyoruz ve kendi ailemiz de dahil kimseye feda etmek zorunda değiliz. siz zaten her şeyi fazla fazla yapmışsınız ve artık kendi hayatınızla ilgilenmelisiniz. Ben ayrı eve taşınıyorum bitti artık bu kadir kıymet bilinmemezlik çok sıkıldım kocaman insanım deyin ve ev tutun küçük ve eşyalı bile olabilir. Zamanla da oturtursunuz her şeyi ama böyle giderse o aile evinde ölüp gideceksiniz ve boşa geçen hayatınız olacak. Bir şekilde sorumluluk almaya başlarsanız olgunlaşırsınız diğer türlü hazır olmayı beklerseniz hiç yapamazsınız

İnsanlar zorluk görmediklerinden rahata alışıyorlar. Sonra da sorumluluk almakta zorluk çekiyorlar. Birileri çok çalışıp diğerlerinin rahat yaşaması için çabalar. Diğerleri ise o rahatlıkla yaşar ve rahat yaşaması için o çabanın zaten olması gerektiğini düşünür. Sizin onlara bakmanızın, göreviniz olduğunu kanıksamışlar. Emekleriniz için minnet de duyulmaz. Siz de görev bilmeyin. Onlar da ellerini taşın altına koysunlar. O zaman değeriniz belki anlaşılır.

Bir de eğitimine destek vermeseniz de yine değişen bir şey olmazdı. Meslekleri olmazdı en fazla. Evde yatarlardı da çalışmazlardı. Belki mesleklerinin olması sizin lehinizedir ki öyle görünüyor. O yüzden dersaneye gönderdiğiniz için kendinizi kötü hissetmeyin. Sizin için daha iyi olmuş.

Ben büyük küçük demeden herkesin bu sorumluluk altına girmesi taraftarıyım. Çocuklar çalışsın demiyorum ama para yönetimini bilsinler, ne zorlukla kazanıldığını görsünler. Düzlüğe çıkıldığında ihanet etmezler, onlar da katkıda bulunur zor durumda.
Misal, biz zorluklar için yaşadık. Küçük kardeşim ise varlık zamanında yaşıyor. Paranın kıymetini bilmez, sorumluluk almaz. Bize yapılmayan ona yapıldı. Kıskanmıyorum, herkesin koşulları farklıydı sonuçta. Beni eğitim için yönlendiren olmadı pek. Onun eğitimi için cart kursu curt kursu zort etkinliği için çabalıyoruz. Vakti gelince bakalım sorumluluk alacak mı? Sanmıyorum çünkü o küçük diye annem tarafından kayırılıyor. Ah keşkelerin deneceği günler yakın.
İşte herkes zorluğu görmeli haklısınız amam dayatma ya da evin gecimi yuklenmemeli . sadece sorumluluk duygusunu geliştirmesi için çalıştırılabilir.yoksa ev al falan insanı yıpratıyor benim kendi hayatımi kurmaya halim kalmadı

Merhaba arkadaşlar,
Bazi şeyler son zamanlarda üst üste geliyor.Ben mi abartiyorum anlayamadım artık.Mesela bi kaç örnek veriyim,
Babam ev fiyatları arttığından beri sürekli her gün fiyatlarını söyleyip kimse ev alamaz artık şu kadar oldu falan diye söyleniyor her gün ama evimizi kredi cekerek borç harç icinde aldik babamin bir katkisi olmadi.Bende dayanamadim artik dedim keşke bize de zamanında ev alsaydin bizde kendimize alirdik tarzinda bisey dedim.Yani hem katkin yok hemde sürekli kötümser konuşmalar bunalıma girdim artık.Sonra güldü Allah sanada nasip eder inşallah dedi.Seninde evin burası demedi yani katkim olan bir eve üstelik.Bir de liseden beri calisiyorum hic para biriktiremedim babam rahatsızdı calismaiyordu calisip eve baktim kardeslerimi dershaneye gonderdim.Ama herşey unutuldu kız kardesimin umrunda bile değilim.Mesela geçen gün annemin teli bozuldu tamire verdim hattını cikarip cantama koymuştum.Ertesi gün yeni telefon aldik sonra baktim hat yok çok üstüme geldiler vay nasil kaybedermisim falan.Bende dedim yarın yedek cikartirim diye kiz kardeşim sen karışma ben hallederim dedi.Yani onlada tartıştım ufak sonra uyudum işe geldim.Moralim sifir hat cekmecemden çıktı.Zaten dedim cekmecemede koymuş olabilirim diye.Annemin sesi dahi çıkmıyor kız kardeşimden yana.Daha bir gün o senin ablan saygılı ol biraz demedi.O kadar kırgınım ki hepsine eve gidesim yok.38 yaşındayım kendi hayatima yeni yeni bakıyorum.Benim yasimdakilerin çoğu 20 yaşında evlendi ben eve baktim yine yaranamadim.
Gerektiğinde bencil olmayı tercih edeceksin. Tamam aileniz ama 38 yaşınıza gelmişiniz artık sizi sömürmelerine izin vermeyin. Biraz elinizi ayağınızı çekin destek olarak, bakın sonra size ne kadar iyi davranıyorlar.

Yaranamazsin! Bir de ustelik, yaptiklarini anlatiyorsun karsiligini alip suclu olursun. Ne yapsan yaranamazsin! Belli seviyeye gelmemis aile bireyleri her daim huzur bozar ve hayata küstürur!

Evet maalesef ki yok kimse kimseyi anlamiyor erkek arkadaşım var evlenmemi bile istemiyorlar
Evlenmeni istememe sebepleri ne? Gelirin gidecek olması mı yoksa erkek arkadaşınızı mı beğenmiyorlar? Gelirin gidecek olmasıysa bunu es geçin. Evlenmek için direnin, rıza gösterirler elbet.

Back