Ben kötü bir insanmıyım?

morBalik

I believe in pink.
Kayıtlı Üye
2 Mart 2011
591
33
118
bir süredir kendimi tanımamaya başladım. neden bilmiyorum ama kimseye hayır diyemiyorum! ben kimsenin eşyasını kullanmam. kıyafetini, ayakkabısını giymem. ama nedense herkes benim eşyalarımı kullanmaya bayılıyor. bir arkadaşım var. onunla aynı yurtta kalırken devamlı benim eşyalarımı giyip gidiyordu derse. ben ondan sonra uyandığımda bakıyodum montum yok. kalıyodum montsuz. gidiyodu kıyafetlerimi giyiyodu. makyaj malzemelerimi kullanıyodu. (kendisininde olduğu halde) bende artık çok rahatsız olmaya başladım, kimseyide kırmak istemediğim için yurttan ayrıldım eve çıktım. sonra o kızda başkasıyla eve çıktı. neyse işte bi ara daha buna bi eşyamı verdim. giydi kullandı tamam. ama nerdeyse 1 ay oldu bana hala geri vermiyo konusunuda açmıyo. en sonunda mesaj attım ben bugün onu giycem verirmisin dedim. tamam dedi gel al. allaaam yaaa!! kıyafetimi almaya neden ben gidiyorum?? bide gittim aldım kıyafetimi geldim eve. sonra bir süre sonra benden bi ayakkabımı istedi gece dışarı çıkcakmış vermek istemedim. bahane uydurdum evde değilim vs. tamam ben beklerim gelmeni dedi baya ısrar etti. neyse bi şekilde bahane bulup vermedim.
kısacası bu olaylar başıma çok fazla geliyo. hem eşyamı alıyolar. bana vermiyolar. ben istediğimde de ayaklarına gidip almak zorunda kalıyorum.KENDİ EŞYAMI!!
neyse dünde dışarı çıkarken ev arkadaşımı bilgisayarı yok. benden bilgisayarımı istedi. bende dışarı çıkıyodum tamam dedim istemeyerek verdim. bide bilgisayarımı yeni aldım hem çok pahalı hemde daha 1 aylık falan üstüne titriyorum. işte sonra eve geldiğimde bi baktım kız bütün ayarlarımla oynamış gemişi şifrelerimi silmiş. benim bi sürü sitede üyeliğim var. hepsindede farklı şifreler. bende bunları bilgisayarda kayıtlı. şifrelerimi silince hesaplarımda üyeliklerim gitti, hepsine tek tek girmek zorunda kaldım. mail adresime şifreleri yollattım öyle giriş yaptım falan. bazı diğer ayarlarımlada oynamış. deli oldum, yinede bişey demedim.
ya ben gerçekten kimsenin ne bi tokasını kullanırım, nede başka bişeyini. ama insanlar o kadar meraklı ki. makyaj malzemelerim, kıyafetlerim, ayakkabılarım, elektronik eşyalarım. herşeyimi istiyolar ve lanet olsun ki ben hayır diyemiyorum! içime atıyorum, burda kendi kendimi yiyorum. sinir oluyorum kimseye bunu belli edemiyorum, herşeyi içime atıyorum. neden? insanlar kırılmasın,üzülmesin. sonra ben kötü olmuyum diye.

Bi sorun daha var buda ev arkadaşımla ilgili:
ben yurtdışında okuyorum. bi rusla beraber aynı evde kalıyorum. burda ev kiraları çok pahalı. 250 dolar ev kirası veriyoruz. ev arkadaşım çalışıyo ama düzenli bi iş değil. haftada 2 gün işe gidiyor. ve gerçekten çok az para kazanıyor. ve haftalık para alıyor. biz 15 gün sonra kira vericez. ve onun şuan hiç parası yok. sadece 10 lira parası var. kiraya kadar 125 dolar toplaması imkansız. ve ev sahibimiz biraz sorunlu. gününde paramı verin yoksa çıkın gidin evimden dedi. ayrıca eve birlikte alışveriş yaptık herşey bitti. ben devamlı bişeyler alıyorum. ketçap mayonez yumurta yağ vs. dolaba koyuyorum. bikaç gün sonra yemek için açtığımda bi bakıyorum hiç bişey kalmamış. yada dibinde tek kullanımlık mayonez ve 1 yumurta kalmış. bu sefer ben aç kalıyorum. sonra gel ve uğraş. işte benim durumum o kadar zor ki. ben 5 aydır orda burda kaldım. bi evde yaşadım, ev arkadaşım yüzünden evden atıldım. 1 hafta arkadaşımda 1 hafta diğerinde kaldım. devamlı ordan oraya taşındım. süründüm resmen. tam yeni bi düzen kurdum yerleştim diyodum bu seferde bu kızın para olayı çıktı. ben bu sefer nolursa olsun bu evden çıkmayı düşünmüyorum. çıkarsam yine sürünürüm. o yüzden o kızla konuşup parası yoksa evden çıkmasını söylicem ve bunu yaparken vicdan azabı duymaktan nefret ediyorum. ona borç versem geri ödeyemeyeceğini biliyorum. bende sonuçta öğrenciyim. aileme daha fazla yük olup her zaman para istemekte istemiyorum. inanın kafayı yemek üzereyim. insanları kırmaktan çok korkuyorum, ama çoğu o kadar kötü kalpli ki tek yaptıkları kullanmak. sonra ben söyleyince kötü kız olucam biliyorum.

sen çok yumuşak yüzlüsün bence bu yüzden bu kadar rahat karşındaki insanlar.

Allah aşkına elbiseni gel al diyene, ödünç aldığın elbiseyi de ben mi gelip alıcam diyemedin mi?

ben çok titizim, elbiselerimi de ayakkabılarımı da ödünç vermeyi sevmem diyebilirsin, ayıp değil ki bu...

Kimseyle kisisel esyalarini paylasma helede ayakkabi makyaj malzemesi mikrop transferi icin ideal seyler

Hayir fazla iyi ve yumusak birisin bu yuzden insanlar yuz bulmus bence biraz kotu olmalisin. Karsindakina sov bilmemne demiyorum ama o da naptigini biliyodur bu yuzden sen esyalarini paylasmak istemedigini soyleyince uzulur gibi yapsa da icten ice bilecektir kim hakli kim haksiz.

Ev arkadaşın için bahanen olsun bu da.bende de para yok de ve evden çıkın. Yollarını ayır yani
Ortak alışveriş yapmak gerekirken, hesaba ortak olmuyor.ve kendisi için alışveriş yapılmış gibi cekinmeden senin aldıklarını tuketiyorsa o insandan bişey olmaz. Ayir yolunu
Bu sorumlulukların o farkında değilse, sen mi egiteceksin onu.ortak yasamdan bi haberler

Eşyalarını senden alan arkadaşların içinde
Kırılırsa kırılsin yapacak birsey yok- diyerek Hayır demeye zorla kendini. Bi kac kere söylesen anlarlar zaten. Daha yüzleri tutmaz istemeye yada izinsiz kullanmaya
Egerki ödünç vermeyi de kabul ediyorsan, verirken vurgulayarak -kullandıktan sonra şu gün bana getir ama, ben gelemem - gibi bi cümleyle belirt durumu
Kaldi ki ayakkabı , makyaj ürünü gibi eşyalarını paylasman sağlıklı değil
Benimde bi arkadaşım ben Okuldayken benden izinsiz çizmemi giymisti.sinir olmuştum, yanında çöpe attim.bir daha tesebbus etmedi
Makyaj eşyalarimida kullanıyormus, onun içinde kendime şifreli bi makyaj çantası aldım.tavsiye ederim

ortak alışverişe yanaşmıyo değil aslında. ilk çıktığımızda gittik alışveriş yaptık. ama bikaç hafta sonra aldıklarımız bitmeye başladı. bende bişey bittikçe aldım. mesela mayonez mi bitik evde ben gidip aldım. 3 gün sonra salça mı bitti ben okuldan gelirken aldım. bi süre sonra almayı bıraktım. o hiç almamaya başladı.
evden de çıkmak istemiyorum. şu zamanda ev bulmak çok zor ve zahmetli. ben bi süredir süründüğüm için orda burda yeni bir ev bulup çıkmaya gözüm yemiyor. ben bide 6 aydır burdayım. ve o yüzden rusçam çok iyi değil. bi yere kadar götürüyor. o yüzden ev bulmak için emlakçıya gittiğimde durumu anlatamıyorum. ve burda şöyle bi sistem var: emlakçıya gidiyosun para veriyosun, sonra telefon numaranı veriyosun kaç odalı ve kaç para civarında bir ev aradığını ve hangi civarda olması gerektiğinide söylüyosun. ve gidiyosun. onlarda sana senin söylediğin seçeneklerde bir ev düşünce sistemlerine sana mesaj atıyorlar. o evin sahibinin numarasını evin fiyatını ve açık adresini. sen ev sahibini arayıp konuşuyosun, o sana randevu veriyo şu saatte gel diye. sen gidiyosun eve. evi beğeniyosun, ev sahibide seni uygun görürse hemen para verip yerleşiyosun eve. tabi genelde emlakçılar biçok kişiye aynı evi verdiği için oraya gittiğinde rakiplerin oluyo. kadın o kadar insan içinden seni seçmesi gerekiyor. hem türksün, hemde öğrencisin. ev bulmak hiç kolay değil. ki zaten benim bütün bu olayları taşıyabilcek rusçam yok. illa ki peşime rusçası çok iyi olan birini takmam gerek. olay o kadar zor ki çoğu kişide uğraşmak istemiyor. işte bu yüzden ben bu eve yerleştim bi dahada çıkmayı düşünmüyorum. bu yüzden o gitsin, ben onun yerine bi arkadaş buluyum istiyorum. ama onuda evden nasıl gitmesini söyleyebilirim hiç bilmiyorum. ve çıkmak istemezse aynı zamanda kirayıda ödeyemezse ev sahibi bizi kovacak bende onun yüzünden sokakta kalmış olcam. offf

Afakanlar bastı beni.Bu ne be? Kardeşim sen çok gereksiz iyi niyetlisin.Ben şimdiye ağızlarıyla burunlarının yerini değiştirmiştim.Malına sahip çık! Parası olmayan eve çıkmasın Sen bir hayır kurumunun başkanısın da biz mi bilmiyoruz? Kim kırılırsa kırılsın,kim üzülürse üzülsün.Herkes sınırını bilecek.Tavrını sertleştir yoksa bunun sonu gelmez.Bana olmuş kadar sinirlendim.

bende nefret ediyorum ya!!!
bi tanidik var kitaplarimi 2 senedir getirmedi.....
dun mesaj attim bi musait oldugunda diye..
hayir bide bennden buyuk..
ayip yahu..
en kisa zamanda getirecegim dedi ama valla nasi sinirliyim dosiycem simdi buraya utanmasam

Kotu bir insan degil iyi niyetli bir insansiniz.
Hayvanlar hayatta kalmak icin bazen kendi yavrularini bile yiyor.siz de mutlu olmak icin biraz bencil olmalisiniz. Once kendinizi dusunun.ben o esyayi ona verirsem uzulcek miyim. Yanit evetse ne olursa olsun vermeyin. Lokmanizi paylasmak ayri izinsiz esya kullanmak farkli. Size yapilan saygisizliga giriyor. Hatta izinsiz kullanmasi kul hakkina bile girebilir.
O benim ve ben esyami kullanmani istemiyorum diyebilirsiniz.
Sert olun yumusak olunca eziliyor insan.
Belki mizaciniz yumusak ama kendinizi korumaniz gerekiyor.
Keske benim karsimada sizin gibi iyi insanlar ciksa.
Allah buyuktur. Caninizi sıkmayin. Her karanligin sonu aydinliktir.
Allah yardimciniz olsun.

İyi niyette bir yere kadar ,tamam insan arkadaşlarına dostlarına yardım eder de bu kadarı da fazlaymış.

Nasıl dayandın bunca zaman böyle şeylere ?Karşına çıkan arkadaşlarının çoğu iyi niyetini kullanmış.

Bu ev olayında da alttan alma sakın,yoksa kız her ay kirasını sana ödetmeyi alışkanlık edinebilir ,evin ihtiyaçlarını karşılatmaya alıştığı gibi.

Her gün kötü olacağına bir gün ol.

Karsinizdaki sizi kullanmaya, saygisizlik yapmaya utanmiyorsa, sizde dogrulari söylemege untanmayin.

Ev arkdasinizada söylegin, artik herkes kendi alisverisini yapacak. Kirayida ödemiyorsa evden ciksin. Ben sana borc vermem deyin, ve ev sahibide zaten cikarcak böyle bir durumda degin.

Onlara degil kendinize aciyin lütfen.

ruslarda mı aynı yahu ...
bende üniveriste yıllarında çok kullanıldım canım .. eşylarımı hep kullanırlardı birşey diyemezdim .bir yakın arkadaşım vardı kızım söylesene kullandırtma derdi hep ama söyleyemezdim kimseye .. rujumu,göz kalemimi ,kazağımı herşeyimi kullanırdılar .. bense kimsenin bir iğnesini almış biri değilim . bakıyorlar sessizsiz alıp duruyorlar . şimdi arıyor soruyorlar mı nerdeee .. herkes unuttu gitti . kıymette bilmezler yani.
işe girdim . iş yerinden bir kız söylenmez ama öğle yemeklerinde sürekli bizimle ttakılıyordu . sürekli onunda hesabını ödemekten maaşım bitiyordu ki zaten maaşım öle ahım şahım değil . sonra bir nedenden dolayı kavga ettik . şimdi bana nankör diyormuş şaka gibi ...neyse bu saattten sonra anladım kenini kullandırmayacaksın asla ..

Yerinde olsam eşyalarıma göz dikmiş arkadaşlarım için özellikle de makyaj eşyası ve ayakkabı gibi kişisel kullanım gerektiren şeylerde mantar hastalığımın olduğunu sana geçmesini istemem diyerek hatta meyil ettiğini anladığında biraz hastalığından bahsederek reddedersin karşındakini de kırmamış olursun.. Karşındaki de kendi sağlığını düşünüyorsa eşyanı kullanmayı istemeyecektir..

kıyafetlerimi alan kız tamam ama bu rus biraz saf gibi. ve gerçekten parası yok. parası olmadığı içinde ben onu eziyomuşum gibi hissediyorum. bide türkiye buraya göre çok gelişmiş bi ülke. adamlar 300 dolarla koca bi aileyi geçindiriyorlar. kendi durumumla kıyaslamak istemiyorum. bana ayda ailemin gönderdiği harçlık bu kızın kazandığı paranın yarısı bile değil. ayrıca anneside başka ülkede yaşıyo. anneside para göndericem dedi buna. ama 20 gün oldu kadın göndermiyo. hergün arıyo söylüyo, yarın göndericem kızım, 20 gndür aynı şeyi söylüyo. güya ilk kirayı annesi ödücekti ama 2.kira günü geldi hala kadın para yollamadı. normalde evede çıkmazdım sormuştum ona. aylık şu kadar gelirim var, ama annem kiramı ödücek kazandığım parada benim olcak demişti. kendi kazandığı parada ev kirasını ödemeye yetiyodu. tam denk geliyodu hatta. ama şimdi işler karıştı. bilmiyorum ne olacak. benim bankada kyk kredisinden aldığım param var 2-3 aydır çekmedim. o para 250 doların tamamını ödemeye yetiyor. ayın 20sini beklicem kira gününü. eğer ödeyemezse gitmesini söylicem. parayıda ben ödücem. yeni ev arkadaşı bulunca o kızdanda kendi payını alıcam. şuan planım bu yönde.

Dusunmeyin baskalarini. Herkes kendi basinin caresine bakabilecek zekaya sahip. Insanlara acimaniza gerek yok. Zaten sizin icin de yeterince zor hayat sartlari bir de baskalarinin sorumluluklarini yuklenmeyin sirtiniza. Hayir demeye cekinmeyin insanlar sizi surekli kullanmaya calisir yoksa. Bence de ev arkadasiniza parayi odemezse cikmasini soyleyin ona bakmakla yukumlu degilsiniz ki. Basimiza ne geliyorsa iyi niyetten geliyor zaten insanlari kirarim uzerim diye lafinizi sakinmayin. Mutlu olmak icin biraz acimasiz olmak gerekiyor sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…