Ben isteyerek hayat kadını olmadım/ Et pazarında isteyerek etimi satmadım.

Alıntıyı okuyunca kanımın çekildiğini hissettim adeta. Zaman zaman benzer talihsizlik hikayeleriyle kesişiyor yolumuz, Tv' de gazetede... Bilinç altımızdaki ötekileştirmeden olsa gerek tamamen inanmıyor, yüzde yüz hak vermiyor, görmezden gelmeyi yeğliyoruz ne yazık ki ; fakat pederşahi toplum yapısının kadını öğütme metodlarından birinin tezahürü kanlı canlı yine karşımızda, olanca dobralığıyla. Görmezden gelebilmek mümkün mü artık.

Geçtiğimiz yıllarda tanık olduk, bir bebeği seksüel obje olarak görebilen, onunla tatmin olmakta hiçbir sakınca görmeyen yaratıkların yanında, öz yeğenine karşı libidosu kabaran bir amca biraz daha anlaşılır geliyor ve hiç kuşkusuz diğerinden aşağı kalmayacak kadar da lanetlenesi.Ya Ökkeş adlı profile ne demeli. Sığınma içgüdüsüyle yaklaşan bir kadını damgalatarak, bir nevi ticaretini yasallaştırdığı bir mal haline getirmesi ve serbest piyasaya takdim etmesi. Tıpkı herhangi bir ticari meta gibi.

Genel evde nihayetlenen bir yol. Ayak diremeler, ardından zor da olsa adapte olma süreci. Nasıl bir dayanma gücü ve nasıl bir irade tüm bunları tolere edebilir bilemiyorum. Kent hayatı içerisinde sokakta, takside, işyerinde vs. zaman zaman karşı karşıya kaldığımız mütecaviz bakışlardan bile büyük bir rahaztsızlık yaşarken, günde 23 ila 30 kişinin üzerinizden geçtiğini düşünün.

Zweig' ın beylik sözlerini bir kaç kez okudum da, bana hiçbir şey ifade etmedi. Nihayetinde ''kader'' olarak nitelendirdiği olgu, dün Ayşe' nin karşısına çıkan sapık amcasıyla, eşine sahip çıkmaktan aciz kişiliksiz Hasan' la, Ökkeş, Cemal, Burhan vs. isimlerle tezahür etti. Kısacası erkeklerin kadına insan değil, meta gözüyle bakmasıyla şekillenen bir akıbet var ortada. Hangi kaderden bahsediyoruz, hangi kaderden.

Son düzenleme:
Okuyup da üzülmemek elde değil Ayşe'nin hikayesine...
Yüzlerce, binlerce Ayşe var bu ülkede..
Bir kadın olarak üzülmemek, hicap duymamak mümkün değil...

Diğer yandan; bu işi bile isteye yapan olmadığını mı sanıyorsunuz...
Öyleyse dikkatli bakın etrafınıza, kimi parasıyla kimi parasız...
Kimisi mecbur bu işi yapmaya, kimisi zevkine..

Gencecik bir kız 22-23 yaşlarında...
Güzel mi güzel, baktığında anlamazsın mesleğini...
Ama geceliği 2.000-YTL...
Belli bir eve bağlı değil, mecbur tutanı, satanı yok...
Ama o, dünyanın en eski mesleğini icra etmeyi seçmiş, halinden hayatından memnun.
Kısa yoldan zengin olmayı koymuş kafasına çünkü...
Şimdiden 3 daire, 2 lüks otomobil ve Bodrumda bir yazlığı var...
Evet, bu ülkede binlerce Ayşe var hikayelerine üzüldüğümüz...
Ama bütün hayat kadınlarının kader kurbanı olduğu masalına kimse inandıramaz beni....

Yeri geliyor Sebebli veya Sebebsiz Isyanlar ediyoruz!!
Allahim Bugünümüze Sükürler Olsun!!! Kötüye Firsat verdirmesin!!

Paylasimin Icin Tesekkürler Arkadasim a.s.

Allahim ....çok etkileyici bir hayat hikayesi. kimse istemez o duruma dusmeyi. Helal olsun kadina ki hala ayakta. savas veriyor.
Hayatimiza bi kez daha sukredelim.
tuylerim diken diken hala...

dediklerine katiliyorum cok kötü bir durum,allah korusun.

çok üzüldüm yaa Allah kimseyi hayatta böyle imtihan etmesin çok zor ve onur kırıcı bi durum bi aile yavrusuna nasıl böyle birşey yapar bizler onlara bakmaya bile kıyamazken , insanlar çocuk için doktor doktor gezerken ...

avikapçığım sana aynen katılıyorum istemeyerek nekadar çoksa isteyerek yapanda bi hayli çok ...bizim burda var benim bildiğim bazı kadınlar ...2 çocuk sahibi .bitanasi 4 çocuk sahibi...gözlerini bile kırpmıyorlar...çocuklarının yüzüne bakmaktan utanmıyorlar...kocaları çalışıp birde bunları yani(çocuklarının annesini.evinin temiz ve namuslu sandıkları ) kadınları besliyorlar.

Bizim burada da var.Hatta kocası bile biliyor ama ne diyeceksiniz ki!....Fakat artık yolunda gidiyor.Allah bir daha şaşırtmasın inşallah

Ne Kadar Da Kotu Insan Bu Yolu Kendi Değil De Muhakkak Birileri Tarinindan Düşürülüyor O Yuzden Insan Kendinden Başka Hiç Kimseye Guvenmemeli Allah Kimseleri Boyle Yerlere Düşürmesin

okurken bile tüylerim diken diken oldu:.bu nasıl bir amcadır kendi kızının önünde yiğenine bunu yaoabiliyor sapık herif.bu duruma gelen kadınlara allah yardımcıları olsun.
ben bir anneyim ve iki kızım var .onları hiç kimseye güvenipde kimsenin yanında bırakamıyorum.çünkü buna benzer şeyler dinledim.oyüzdende siz siz olun bir gözünüzü diğerinden sakının.

ibretlik bir hikaye allah korusun :çok üzgünüm:
işte kadınların yapmaması gereken büyük bir yanlış "bu adam kurtarır beni" :1no2:
bir erkeğe teslim olmak yerine ayaklarının üzerinde durmalı kadınlar

Ayşe Tükürükçü ya da Seda, siz ona nasıl hitap etmek iterseniz adı o olsun, kendi seçmediği yolda büyüyüp güçlenen, kişiliğini oturtan kadınlardan.

işte saygı duyulacak kadın.

ben burada anne ve babayı suçlarım belki düşüncem yanlış ama evladını hiçkimseye güvenmeyeceksin bu kadını cesaretinden dolayı ayakta alkışlıyorum tam deyimiyle
hayatın tokatını en acı şekilde yemiş bir bayan ve bunu açıkça anlatarak birçok kişiye örnek olacağını sanıyorum özellikle aileler çocukları konusunda daha duyarlı olmaları gerek

“Biri için talihsizlik daha baştan öngörülmüşse, tanrılar ona işaret edip yol göstermez. O, yolunu yürür ve karşısına çıkan kader onu kendi içinde büyütüp yetiştirir” der.
ne kadar isyankar ama bi o kadarda gerçek..
çok zor arkadaşım bunları duymak bile yeteince acı.. değil yaşamk..
artı kirlenen ruh asla temizlenmez.. morluklar geçer gözyaşın diner ama ruh?
kaybolan ruh.. bide isyankarlık olmasın ama insanın yüzü bi kere gülmedi mi hiç gülmüyo gibi gel,yo bana.

evet hıkayeyı okudum ve cok kotu oldum...
allah o satanları ve pazarlıyanları ıslah etsın..vıcdan versın...
o evlere gıdenlerede akıl versın..
o evlerde calısanlarada allah kurtasın sabır versın ne denır bılemedım kı...

insan bazen kendi yaşadıklarını ne kadar büyütüyor,talihsiz durumlar ne kadar gözüne batıyor.sonra kalkıp gerçek bir hayat görüyorsun,utanmakla şükretmek arasında çaresiz kalıyorsun öyle..şükürler olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…