• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben Hep Reflülü mü kalacağım :((

curiouss

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
5.846
3.395
373
kızlar aile de reflülü yok...
tam teşhis bu mudur gerçi onu da bilmiyorum, mide yanması, ağıza sürekli su gelmesi ağız kokusu reflü galiba... :KK64:

Neyse
dr.a gittim. :kk77:

şurup ve hap verdi kullanıyorum ama aksattığım anda beni mahvediyor ağız kokusu bir yandan, midemin yanması bir yandan hele baharatlı da yersem çoşuyor... midem ağzımda geziyorum resmen :KK61::KK61::KK61:

ben hep böyle problemli mi olacağım ya temmuz ayından beridir çekiyorum,
uyguladığım alternatif tıplar
akupunktur (istediğimi yedim (baharatlı şeyler normalde sevmediğim için))
ama sürekli iğneli gezmekte istemiyorum 1 ay denedim, eylül başından beridir ilaç kullanıyorum şimdi ama

biymeyecek mi bu ızdırap... benim gibi obura bu yapılır mı :KK11::KK11::KK11:

kızlar hiç mi reflüsü olan yok ben çekiyom sen de çekdeseniz yeter kimsesiz kaldım burda:KK16::KK16:

Reflünün tedavisi yok, malesef. En fazla mideni rahatlatmak icin hap veriyorlar. Eninde sonunda sonu ameliyat. Yatmadan atıştırıp öyle uyuyorum ben.

:KK57: dr.sadi konuka bir bakayım o zaman :KK43: ameliyet olmadan hallor inşallah inşlahh yeni haplar çıkmıştır ve kaybolur nalet şey... ilaç içtiğim galde midem kötü ya :KK61::KK61::KK61:

:KK57: dr.sadi konuka bir bakayım o zaman :KK43: ameliyet olmadan hallor inşallah inşlahh yeni haplar çıkmıştır ve kaybolur nalet şey... ilaç içtiğim galde midem kötü ya :KK61::KK61::KK61:
Bütün mide rahatsizliklarini gecirmis biri olarak yazıyorum gastrit ulser reflü...
yediklerine ictiklerine dikkat edeceksin ozellikle tedavi döneminde... Baharatlı kizartma asitli içecekler ve cikolatandan uzak kal. Ben öyle bir hale gelmistim ki pirinç pilavi makarna bakliyatlar dokunur hale gelmisti. En iyisi iyi bir Gastroenteroloji doktoruna gitmek iki defa endoskopi oldum dahiliyeciler onların yazdıklarını yazmıyor çünkü... birde gece yatmadan once yemek yeme ve yatarken soluna yat yastığını yukselt. O zaman o acı su ağzına gelmez.

:KK34::KK34::KK34:

teşekkür ederim. Boğazına düşkün biri olarak 6 aydır ne çektiğimi anlatamam hele 1 aydır ilaç ki hiçbir zaman düzenli kullanmayan ben düzenli ilaç kullandığım halde ne yesem midem çıldırıyor.. :mad::mad::mad: ben çıldırıyorum :cry::cry::cry:

ah kızlar, ben ameliyatını da oldum bu meredin, ama geçmedi, geçti de, tekrar başladı. iki senede geri döndü tüm belirtiler. zehir oluyor geceler. ameliyatların da garantisi olmalı. ne anladık bu işten. güya bir de kadıköy ün büyük hastanesi. ayıp

="kurklu_maria, post: 37577550, member: 624918"]ah kızlar, ben ameliyatını da oldum bu meredin, ama geçmedi, geçti de, tekrar başladı. iki senede geri döndü tüm belirtiler. zehir oluyor geceler. ameliyatların da garantisi olmalı. ne anladık bu işten. güya bir de kadıköy ün büyük hastanesi. ayıp[/QUOTE]
Levebt

[QUOTEurklu_maria, post: 37577550, member: 624918"]ah kızlar, ben ameliyatını da oldum bu meredin, ama geçmedi, geçti de, tekrar başladı. iki senede geri döndü tüm belirtiler. zehir oluyor geceler. ameliyatların da garantisi olmalı. ne anladık bu işten. güya bir de kadıköy ün büyük hastanesi. ayıp[/QUOTE]
Levent eminoglu mu doktorun. Sifa Hastanesi mi.bende reflü var ama. Kudret nari alin aktadan ben ona başladım.ama ömür boyu devam edecekse ameliyat düşünüyorum.

benimde reflüm var bazen öyle boyutlara geliyorki ölmek istiyorum. yaklaşık bir yıldır 2 yastıkla yatıyorum . micicik çikolata kaçamakları bile mahfediyor .yemiceksinn yasak şeyleri başka yolu yok sanırım .bide midem yanmaya başlayınca limonlu maden suyu içiyorum normalde limon yasak sanırım maden suyuda ama bana iyi geliyor tabi doktora sormadan hiç birşey denemeyiniz. yeşilliklerde azda olsa rahatlatıyor. karnımda hep davul gibi geceleri aşırı şiş sabaha birşey kalmıyor

bide bir ay boyunca sabahları patates suyu ve havuc suyunu sıkıp içtim aç karnına gece yatmadanda havuz suyu o dönem azda olsa iyi oldum

öncelikle problemim çözüldü

geçen yıl 2015 ekim ayında hacamat yaptırdım
ardından
1 ay her sabah (düzenli aksatmadan ama (toplamda 2 defa aksattım)
aç karnına patates suyu içtim (ama yediklerime 1 ay içinde dikkat de ediyordum)
katı meyve sıkacağım yok
rendeledim posasını sıktım attım suyunu içtim

şuan filtre kahve bile içiyorum domates,sarımsak yiyebiliyorum
reflü değil gastrit de mikrop vardı midemde 1,50 senede kaç doktora gittiğimi hatırlamıyorum ama Allah a şükürler olsun
herşeyi sarımsak vs. yediğim için ve abarttığım için arada sanki geliyorlar gibi oldum hemen 3 gün üst üste patates suyu içtim

patates suyu bana çook yaradı hacamat ı yapan abla bana dua edeceksin patates için demişti ediyorum valla

hacamat ı heryerde yaptıramazsınız en önemlisi de tek kişilik kullanımlı kaplarla yapan yerler olması çok çok önemli

birde hemen hemen heryerde yapanlar var tavsiye üzerine gidin

öncelikle problemim çözüldü

geçen yıl 2015 ekim ayında hacamat yaptırdım
ardından
1 ay her sabah (düzenli aksatmadan ama (toplamda 2 defa aksattım)
aç karnına patates suyu içtim (ama yediklerime 1 ay içinde dikkat de ediyordum)
katı meyve sıkacağım yok
rendeledim posasını sıktım attım suyunu içtim

şuan filtre kahve bile içiyorum domates,sarımsak yiyebiliyorum
reflü değil gastrit de mikrop vardı midemde 1,50 senede kaç doktora gittiğimi hatırlamıyorum ama Allah a şükürler olsun
herşeyi sarımsak vs. yediğim için ve abarttığım için arada sanki geliyorlar gibi oldum hemen 3 gün üst üste patates suyu içtim

patates suyu bana çook yaradı hacamat ı yapan abla bana dua edeceksin patates için demişti ediyorum valla

hacamat ı heryerde yaptıramazsınız en önemlisi de tek kişilik kullanımlı kaplarla yapan yerler olması çok çok önemli

birde hemen hemen heryerde yapanlar var tavsiye üzerine gidin
Merhaba patatez suyu içerken mide koruyucu bir ilaç kullanıyormuydunuz?

Merhaba patatez suyu içerken mide koruyucu bir ilaç kullanıyormuydunuz?

açıkçası bıraktım kafama göre,
patatese başladıktan 1 ya da 2 gün sonraydı bıraktım
buarada önemli not: patates suyunu öneren kadın patates suyunu içerken zararlı şeyleri yine yememem gerektiğini çünkü suyun midemde ki asidi temizlemesini zorlaştıracağını söylemişti ben de kullandığım sürece ve bıraktığım ilk hafta yine her ydiğime dikkat ettim biran da da sarımsağa abanmadım ama biranda herşey yemeye başladım abartmadan çok şükür problem olmadı
şuan sarımsak dometes istedğim kadar yiyroum ama o dönem dikkat etmiştim (o pis kokuyu hiç unutmuyorum ıyy)

Allah şifa versin

buarada ben midem problemliyken ne kadar yesem de tadını alamadığım acı tat olduğu için ağzım kilo almıştım
1 ay kullanıp bıraktığımda kilomda da fark etti ;)

açıkçası bıraktım kafama göre,
patatese başladıktan 1 ya da 2 gün sonraydı bıraktım
buarada önemli not: patates suyunu öneren kadın patates suyunu içerken zararlı şeyleri yine yememem gerektiğini çünkü suyun midemde ki asidi temizlemesini zorlaştıracağını söylemişti ben de kullandığım sürece ve bıraktığım ilk hafta yine her ydiğime dikkat ettim biran da da sarımsağa abanmadım ama biranda herşey yemeye başladım abartmadan çok şükür problem olmadı
şuan sarımsak dometes istedğim kadar yiyroum ama o dönem dikkat etmiştim (o pis kokuyu hiç unutmuyorum ıyy)

Allah şifa versin

buarada ben midem problemliyken ne kadar yesem de tadını alamadığım acı tat olduğu için ağzım kilo almıştım
1 ay kullanıp bıraktığımda kilomda da fark etti :KK66:
Peki sizin tam olarak ne rahatsızlığınız vardı bende reflü ve mide fıtığı var ..mide fıtığı olduğu için de tek çozümün ameliyat olduğunu düşünüyorum...bu tur seylerle gececeğine dair hiç inacım kalmadı.sizde mide fıtığı varmıydı?

Peki sizin tam olarak ne rahatsızlığınız vardı bende reflü ve mide fıtığı var ..mide fıtığı olduğu için de tek çozümün ameliyat olduğunu düşünüyorum...bu tur seylerle gececeğine dair hiç inacım kalmadı.sizde mide fıtığı varmıydı?

bende mikrop vardı adı=
Helicobacter pylori
açıkçası mide fıtığı ile ilgili en ufak bilgim yok
doktorunuzun önerisiyle hareket edin
ama size tavsiyem kesinlikle 3 doktora gidin

birde mikropuma daha sonra patates suyundan sonra 7 ay içinde 2 defa baktırdım çok şükür mikropsuzdum

1.yastik yukselteceksiniz. (Gece siz uyurken mide asidinin sfinkterlere zarar vermesini onleyecek)
2.yatmadan 2 3 saat once yemek yemeyi birakacaksiniz. 8 den sonra yemek atistirmak yok.
3. Sut mide asidini azaltir diye sut icip yatmak gibi bir yanlis var sut icildinde once asit duser bu dususu toparlamak icin sonrasinda pik asit artisi olur. Sutu sabahlar icin.
4.ilaclar mide asidinizi azaltacak ilaclara devam etmeniz lazim.
5. Baharatli yagli gida tuketmekten uzak durun

Back