- 7 Ağustos 2014
- 1.372
- 2.169
- 133
- 41
- Konu Sahibi Kalenderender
-
Bunlari dedirtmeyin işte arkanızdan. Anlayışlı olun. Ya hafta sonları gorusuyolar sadece ben ne yapacagim orda maksat oğlumu gormekse hafta içi görürüm zaten deyin. Empati önemlidir sizin de dediginiz gibi.Evet abartıyorsunuz:) bu kadar abartılacak bir durum yok. Öncelikle kayın validenize böyle bakmaktan vazgeçin. Eşinden boşanmak istiyor, ama siz kendinize göre bunu sebepsiz görüyor sunuz, neden? Çünkü adamın bir zararı yok ki kvnize. Bu bir sebep mi? Sizde kadınsınız, sırf başımıza kalacak korkusuyla bir kadına böyle bakıyorsunuz. Ki kadın hala kocası nerede kalacak, bare evde kalsın o diye düşünüyor.
Evet bir hafta sonunuz olabilir ama ne olmuş? Ömür boyu bütün hafta sonları sizin.
Benimde oğlum var. Ne gecem var ne gündüzüm, ne hafta sonum. Yeri geliyor hasta, yeri geliyor anne sarılarak uyuyalım diyor. Muhtemelen 20-25 sene oğluma bakacağım Allah izin verirse. Gerçekten ileride sıra benim sorunlarıma gelince çocuğum böyle mi yapacak ya? Çok acı çok. Kahvaltı edeceğini söylememişti diyip surat mı asılacak? Bir peynir bir zeytin, ne olur ki?
Bilmiyorum. Bugünün yarını da var bunu biliyorum.
Okurken içim şişti yemin ediyorum. Yok abartmıyorsunuz. Oğlunu senden kıskanıyor belli ki.Konu kayinvalidem. Bilmeyenler icin kisa bir ozet gececegim ki kendimi anlatmam kolay olsun.
Kayinvalidemle ayni sehirde yasiyoruz. Arabayla 10 dk mesafede. Ben sehir disinda calisiyorum. Haftasonlari evime donuyorum. Haftaici calistigim sehirdeyim.
Kv bundan iki uc ay once bosanacagim diye tutturup esini sokaga atti. Cocuklarinin basina bela etti. Bize kp icin ev aldirmaya calisti. Bize yerlesmeye kalkti. Ben size geliyim babaniz eve donsun dedi. Hicbir istedigi olmayinca esim resti cekince baristi esiyle. Simdi ayni evde yasiyorlar. Adamin geliri yok. Ise yaramaz der ama o kadar. Yani zoru yok kvye. Ama surekli kv yakinir bize esinden. Benim kaderim boyle cocuklarim icin cekiyorum... bu arada cocuklar babalariyla dusman oldu ve gorusmuyorlar.
Bu aralar iyice uzerime gelen olayi anlatacagim. Bir haftasonum var esimle ama kv rahat vermiyor. Gecen hafta benim yola cikacagim gun kv aradi sabah 11 de. Geliyim size dedi. Esim musait degiliz dedi bahane uydurdu. Kahvaltiya oturduk evde sort tisort. Kapi caldi. Allah allah kim geldi ki diye baktik. Kv. Dayanamadim geldim diyor.
Bu hafta sadece bir gunumuz vardi evde. Kv esime mesaj atmis saat 9.30. Onceki gece yoldan geldim bu arada. Aynen su yaziyor mesajda. Kalktinizmi yatiyomusunuz. Mesaj esime iletilmeyince bana mesaj atmis. Kalktinizmi diye. Uyaninca aradi esim. Size gelcem evde misiniz dedi. Evdeyiz de cok musait degiliz hemen gelme iki saat sonra gel dedi. Niye musait degilsiniz dedi. Isimiz var anne iste dedi esim. Evi filan toparlicaz dedi. Aman ne olcak daginik olsun dedi. Kalktik kalhvalti yaptik. Bu arada ozel hayatimiz var kari kocayiz biz ama umrunda degil. Gece birliktelik oldugu icin dusa girdim ben. Bende sonra da esim girecekti. Kapi caldi. Gelmis. Ciktim dustan hazirlandim gittim salona. Esim kahvaltiyi toplamamis. Annem kahvalti yapmamis da dedi. Bize kahvaltiya gelecegini soylemedi. Tamam bastan hazirlayalim dedim. O gun yola cikacagimiz icin evde yiyecek dogru duzgun bisey de yok. Bu arada kv 3 yumurta yemis evde ama peynir tuzlu diye yemeden bize gelmis. Bu gereksiz bilgiyi de aldiktan sonra esimi markete gonderdim. Biseyler alip geldi. Kahvalti hazirladik annesine. Bu arada o salonda telefonda facebokta dolasiyordu.
Esime diyor ki oglum bi tiyatroya goturmedin beni. Biz tiyatroyu cok severiz esimle ama o gun konusu bile acilmadi. Anne biletleri aysgullu aliyor ben almiyorum dedi. Yanimda konusuyorlar ama katilmadim konusmaya. Kv bak ne diyor sana atiyor sucu dedi. Evet ben aliyorum ama bi haftasonumuz var. Gorusme zamanimiz kisitli zaten hem cok da bilet bulamiyorum dedim. Bisey demedi. Ya iki gunum var evde. Gittigimiz bi etkinlik var ona da cikinti olmaya calisiyor. Arada yemege cikarken filan aliriz onu da ama yetmiyor kadina. Her plana dahil olmak ve her haftasonu sabahimizin icine etmek istiyor.
Ben goz ameliyati oldum ozel hastanede ama ozel sigortam vardi. Olmasa da kime ne. Kendim kazaniyorum kendim harciyorum. Simdi gelmis gozumden memnun degilim oglum parali bi doktora ameliyat olcam diyor. Hep bi kiskanclik hep bi uste cikma hep bi kullanma oglunu. Para soz konusuysa bi ihtiyac varsa hep bize soyler.
Gecenlerde sen bi don de evine eliniz iyice rahatlar diyor. Ona ne bizim paramizdan kazancimizdan. Daima bir beklenti icinde.
Bu arada ogluna yani esime sarilip oturuyor koltukta. Ama bildiginiz sarilmak. Kollarini esimin beline dolayip oturuyor. Boynundan sapir supur opmeler.
Gidecek zaman dakikalarca sarildi opmelere doyamadi oglunu. Diyor ki anne duasi kabul ourmus cok kutsalmis. Anne bunu bilse her dk cocuguna dua edermis. Bu arada benim annem hayatta degil. Artik catlamak uzereydim esim gecirdi annesini de gitti. Bu annelik ogutleri beni benden aliyor. Belki ilk kez nefretle baktim yuzune. Kasti mi yapiyor bilmiyorum.
Dun esim de ben de yola ciktik farkli sehirlere is icin. Kv beni aradi ogluna ulasamamis. Inmemistir daha ucaktan yarim saate acar dedim. Birkac saat sonra kv beni aradi yine. Ucaktan inince aradim konustuk da tekrar aramadim rahatsiz etmeyim diye. Siz konusmussunuzdur nasilmis diyor.
Siz yorumlayin. Ben abartiyor muyum. Bazen dayanamiyorum gercekten. Ben abartiyor muyum. Abartmiyorsam eger bu kadin niye boyle.
BEnce bugünden itibaren ara. Oğlun evde yalnız yemek götür, oğlun yalnız temizlik yap, oğlun yalnız ev işi yap. Oğlunun ütüsünü yap.... devamlı bunu yap. Ama sürekli ara. Gittin mi niye gitmedin vs de. Bastır da bastır. Haftaonu da o gelmeden çıkıp gidin. GezinBenim kv butun haftasonlari geliyor. Ben sehirdisinda calismaya basladigimdan beri bu boyle. Haftaici oglunu birgun bile merak etmiyor. Bensiz on dk bile gorusmuyor.
Konu kayinvalidem. Bilmeyenler icin kisa bir ozet gececegim ki kendimi anlatmam kolay olsun.
Kayinvalidemle ayni sehirde yasiyoruz. Arabayla 10 dk mesafede. Ben sehir disinda calisiyorum. Haftasonlari evime donuyorum. Haftaici calistigim sehirdeyim.
Kv bundan iki uc ay once bosanacagim diye tutturup esini sokaga atti. Cocuklarinin basina bela etti. Bize kp icin ev aldirmaya calisti. Bize yerlesmeye kalkti. Ben size geliyim babaniz eve donsun dedi. Hicbir istedigi olmayinca esim resti cekince baristi esiyle. Simdi ayni evde yasiyorlar. Adamin geliri yok. Ise yaramaz der ama o kadar. Yani zoru yok kvye. Ama surekli kv yakinir bize esinden. Benim kaderim boyle cocuklarim icin cekiyorum... bu arada cocuklar babalariyla dusman oldu ve gorusmuyorlar.
Bu aralar iyice uzerime gelen olayi anlatacagim. Bir haftasonum var esimle ama kv rahat vermiyor. Gecen hafta benim yola cikacagim gun kv aradi sabah 11 de. Geliyim size dedi. Esim musait degiliz dedi bahane uydurdu. Kahvaltiya oturduk evde sort tisort. Kapi caldi. Allah allah kim geldi ki diye baktik. Kv. Dayanamadim geldim diyor.
Bu hafta sadece bir gunumuz vardi evde. Kv esime mesaj atmis saat 9.30. Onceki gece yoldan geldim bu arada. Aynen su yaziyor mesajda. Kalktinizmi yatiyomusunuz. Mesaj esime iletilmeyince bana mesaj atmis. Kalktinizmi diye. Uyaninca aradi esim. Size gelcem evde misiniz dedi. Evdeyiz de cok musait degiliz hemen gelme iki saat sonra gel dedi. Niye musait degilsiniz dedi. Isimiz var anne iste dedi esim. Evi filan toparlicaz dedi. Aman ne olcak daginik olsun dedi. Kalktik kalhvalti yaptik. Bu arada ozel hayatimiz var kari kocayiz biz ama umrunda degil. Gece birliktelik oldugu icin dusa girdim ben. Bende sonra da esim girecekti. Kapi caldi. Gelmis. Ciktim dustan hazirlandim gittim salona. Esim kahvaltiyi toplamamis. Annem kahvalti yapmamis da dedi. Bize kahvaltiya gelecegini soylemedi. Tamam bastan hazirlayalim dedim. O gun yola cikacagimiz icin evde yiyecek dogru duzgun bisey de yok. Bu arada kv 3 yumurta yemis evde ama peynir tuzlu diye yemeden bize gelmis. Bu gereksiz bilgiyi de aldiktan sonra esimi markete gonderdim. Biseyler alip geldi. Kahvalti hazirladik annesine. Bu arada o salonda telefonda facebokta dolasiyordu.
Esime diyor ki oglum bi tiyatroya goturmedin beni. Biz tiyatroyu cok severiz esimle ama o gun konusu bile acilmadi. Anne biletleri aysgullu aliyor ben almiyorum dedi. Yanimda konusuyorlar ama katilmadim konusmaya. Kv bak ne diyor sana atiyor sucu dedi. Evet ben aliyorum ama bi haftasonumuz var. Gorusme zamanimiz kisitli zaten hem cok da bilet bulamiyorum dedim. Bisey demedi. Ya iki gunum var evde. Gittigimiz bi etkinlik var ona da cikinti olmaya calisiyor. Arada yemege cikarken filan aliriz onu da ama yetmiyor kadina. Her plana dahil olmak ve her haftasonu sabahimizin icine etmek istiyor.
Ben goz ameliyati oldum ozel hastanede ama ozel sigortam vardi. Olmasa da kime ne. Kendim kazaniyorum kendim harciyorum. Simdi gelmis gozumden memnun degilim oglum parali bi doktora ameliyat olcam diyor. Hep bi kiskanclik hep bi uste cikma hep bi kullanma oglunu. Para soz konusuysa bi ihtiyac varsa hep bize soyler.
Gecenlerde sen bi don de evine eliniz iyice rahatlar diyor. Ona ne bizim paramizdan kazancimizdan. Daima bir beklenti icinde.
Bu arada ogluna yani esime sarilip oturuyor koltukta. Ama bildiginiz sarilmak. Kollarini esimin beline dolayip oturuyor. Boynundan sapir supur opmeler.
Gidecek zaman dakikalarca sarildi opmelere doyamadi oglunu. Diyor ki anne duasi kabul ourmus cok kutsalmis. Anne bunu bilse her dk cocuguna dua edermis. Bu arada benim annem hayatta degil. Artik catlamak uzereydim esim gecirdi annesini de gitti. Bu annelik ogutleri beni benden aliyor. Belki ilk kez nefretle baktim yuzune. Kasti mi yapiyor bilmiyorum.
Dun esim de ben de yola ciktik farkli sehirlere is icin. Kv beni aradi ogluna ulasamamis. Inmemistir daha ucaktan yarim saate acar dedim. Birkac saat sonra kv beni aradi yine. Ucaktan inince aradim konustuk da tekrar aramadim rahatsiz etmeyim diye. Siz konusmussunuzdur nasilmis diyor.
Siz yorumlayin. Ben abartiyor muyum. Bazen dayanamiyorum gercekten. Ben abartiyor muyum. Abartmiyorsam eger bu kadin niye boyle.
kadinin odu patliyo her halde ...... yapicaklar diye tovbe tovbeBen hatırlıyorum eski konulardan seni. Fazlaca sabırlısın. Eşinin kestirip atması lazım. Sadece haftasonunuz varken bu densizlik nedir ? Ben bile çok darlandım. Yer yer kendi kv'mi gördüm. Ama seninki kadar olsa çoktan papaz olmuştuk. Hele o dayanamadım geldim nedir ya..
adam ima ediyo annesi anlamiyo.Okurken darlandım. Allah kolaylık versin. Daha öncede okumuştum konularınızı. Ben bu kadar sabırlı davranamazdım sanki. Başka bi şehirde yaşasanız belki kurtulursunuz dicem ama bu seferde uzun süreli kalmaya gelir gibi.
Oğlunun ona bişey söylemesi lazım. Anne bi günümüz var biraz anlayışlı ol diye. Anladığım kadarıyla siz başka bi ilde çalışıyosunuz. Siz orda yokken annesi yine bu kadar düşkün mü?
Evet abartıyorsunuz:) bu kadar abartılacak bir durum yok. Öncelikle kayın validenize böyle bakmaktan vazgeçin. Eşinden boşanmak istiyor, ama siz kendinize göre bunu sebepsiz görüyor sunuz, neden? Çünkü adamın bir zararı yok ki kvnize. Bu bir sebep mi? Sizde kadınsınız, sırf başımıza kalacak korkusuyla bir kadına böyle bakıyorsunuz. Ki kadın hala kocası nerede kalacak, bare evde kalsın o diye düşünüyor.
Evet bir hafta sonunuz olabilir ama ne olmuş? Ömür boyu bütün hafta sonları sizin.
Benimde oğlum var. Ne gecem var ne gündüzüm, ne hafta sonum. Yeri geliyor hasta, yeri geliyor anne sarılarak uyuyalım diyor. Muhtemelen 20-25 sene oğluma bakacağım Allah izin verirse. Gerçekten ileride sıra benim sorunlarıma gelince çocuğum böyle mi yapacak ya? Çok acı çok. Kahvaltı edeceğini söylememişti diyip surat mı asılacak? Bir peynir bir zeytin, ne olur ki?
Bilmiyorum. Bugünün yarını da var bunu biliyorum.
Evet. Normalde esim asla o konulara girmez. Ima etti pazar gunu. Hemen gelme musait degiliz isimiz var dedi. Kadin ne isiniz var diye sordu ya. Herseyi bilcek herseyi sorcak. Esim bahane uydurdu. Evi temizlicez dedi. Amaan temiz olmasa nolur ben yuruye yuruye geliyorum dedi. Geldi de.adam ima ediyo annesi anlamiyo.
Sadece bu hafta bu sekilde. Normalde esim istanbulda. Ben sehirdisinda yasiyorum haftaici. Acik ve net sunu soyleyebilirim ki bizim herseyimize maydonoz olmak icin bosanmaya kalkti. Maddi cikarlari vardi. Dilerseniz eski konularimi okuyabilirsiniz. Hersene biz tatile giderken kvnin klasik sozu var. Oglum ben de gelirim senle de baban var biliyorsun. Bu arada davet eden filan yok.Esim de ben de farkli farkli sehirlere yola cikiyoruz demissiniz yanlis hatirlalamdiysam Siz ve esiniz eve sadece haftasonunda geliyorsaniz kayinvalide esinizi ne zaman gorecek Haftasonundan baska?
Bir de kayinvalide kayınpeder olmus insanlarin bosanmasi kolay degil bu raddeye gelmisse ciddi sebepler vardir sirf oğullarının rahatini bozmak icin bosanmak isteyecek degil ya
Esjm annesine hayir diyemedigi icin bana pasladi. Ben de cevap verdim. Kvye ne demeli peki. Utanmadan nasil teklif edebilir. Aramiza otursun bir de. Esim o ben yolda yurursek eger aramizda yurur esimin elini tutar.bana sizin konulariniz cok enteresan geliyor ya,
esinizin bu durumdan rahatsiz olmamasi,
sizin bu kadar sabirli olusunuz falan.
yazik ediyorsunuz resmen gencliginize,
arada esimle konusuruz,
cocuksuz zamanlarimizin kiymetini bilememisiz, iyi degerlendirememisiz diye,
sebebi de maddi sikintilar nedeniyle boyle icimizde kalan seyleri yapamamiz,
bir de boyle kendimize hic zaman ayiramasaydik, kahrolurduk herhalde.
sizin yerinizde olsam cingar cikarirdim, ne demek kayinvalide ile tiyatroya gidecegim esimle gorusebildigim tek gunde,
ki sadece kayinvalideye degil esime de guzelce patlardim yani.
Asiri yumusak yuzluyum evet. Asla olumsuz bisey duymaz benden. Bugune kadar boyleydi yani. Bu cesaret hep bundan. Ama bu kiskanclik neden bunu anlamiyorum. Mesela gorumcem biz yeni bisey aldigimizda hemen sorar ve kendisi de alir. Kucucuk igneden mobilyaya kadar. Benim icin hic sorun degil ama esim artik dalga gecmeye basladi bu durumla. Cok basit buluyor. Yani ailede var bisey.Bir de mesela sizi ikinci aradığında Kv ye ne dediniz
Yani siz konuşmuşsunuzdur iyi miymiş vs deyince
Adam uçaktan inmiş gideceği yere gitmiş eğer savaş muhabiri değilse uçak da indiğine göre neden iyi olmasın
Yani şimdi sürekli annesi neden arıyor neyini merak ediyor
Bunu siz ya da eşiniz Kv ye neden söylemiyor yani çok mu cici gelinsiniz beni böyle bir cümle ile arasa göbeği kesileli çok oldu rahat bırak adamı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?