- 27 Şubat 2013
- 1.752
- 975
- 248
ah canım al benden de o kadar cok zor hamıle kaldım tadını bıle cıkaramadım.11 haftamda gelen pembe kanamamla plasenta prevıa oldugunu oyrendım,Ne tadı kaldı ne tuzu bı seyın,ustelık ılk gebelık ve sureklı agrım var,ben de cok ıyı seyler okumadım netten .Ama ıyı bı doktor bulman sart artık hamılesın bebegının belkı kalbı bıle atıyor orda onun ıcın mucadıle edeceksın.Sen bı kez bunu yasadın bense hıc yasamadım nasıl surec,ne yapmam gerek bı sey bılmıyorum ınanCanim uzuldum senin kaybina cesaretin bana da guc veriyor. Haberini merakla bekliyorum insallah guzel haberini aliriz. Benim aklimdan cikmayan ve beni uzen tek sey eger plasenta previa olursam kan grubum brh- az bulunan kan takibimi yapan dr kanamam olmasi halinde devlet hastanesine gitmemi soylemisti kan bankasi olan o zaman tanidigim ilk ameliyatimi yapan dr devletteydi sansliydim simdi emekli olmus o donem ozel muayeneye gidince seni bidaha unutmuyorlardi simdi gidiyorsun ayni dr u bulamayabiliyorsun ozelleri de kapandi simdi ne yapacagim bilemiyorum. Kanamali bir sekilde gidince almayabilir de telasim bundan herseyde vardir bu risk ama bu durumda olunca dr yuzune soyluyor olebilirsin diye ya o ihtimal cok kotu Allah yar ve yardimcimiz olsun.
merhaba canım hayırlı olsun öncelikle Rabbim sağlıklı birşekilde kucağına almayo nasip etsin üzme kendini sakın evet ben senin gibi bişey yaşamadım ama ablam yaşadı bir düşük yaptı dhaa sonra hamile kaldı ikizdi bitanesi çokküçğkken öldü diğeri 34 tü sanrm ölü doğum oldu gerçekten çok zor Allah sabır versin yaşayanlara ama snra yine hamile kaldı senin gbi çok tedirgindi aynı şey olucak diye oyüzden bebeğinin erken doğmasına dua etti hep ve ölüdoğum yaptğı haftasında bebeğini sağlklı bişeklde doğrdu şuan 2 yaşında çok şükür rahat olmaya çalış mümkün oldğnca hamileliğinn tadnı çıkarMerhaba değerli üye arkadaşlarım;
desteğinize ihtiyacım var. eminim aranızda bu durumu yaşamış arkadaşlarım vardır. korunarak hamile kaldım. bu benim 5. gebeliğim ilk üçü düşükle sonuçlandı. 4. de dünyalar güzeli bir kızım oldu. plasenta previa totalis teşhisi konmuştu hamileliğimde 29. haftada kanamayla hastaneye kaldırıldım yatış o yatış 36. haftaya kadar hastanede yattım. benim için çok zor günlerdi ama kızımı kucağıma sağlıkla aldım. Rabbime binlerce kez şükürler olsun. Aradan 3,5 yıl geçti ve kaza sonucu hamile kaldım ben ki 7 yıl çocuk için uğraşmış 3 düşük yapmış, 3 kürtaj, 1 yumurtalık kisti ameliyatı ve hamilelikte kabus olan plasenta previa ile uğraşmış biri olarak tek bir kez o da kazayla hamile kaldım. sanırım 6 haftalık oldu. kan testi yaptırdım bhcg 4807 çıktı. ama 11 gündür 2 günde 1 ağlama krizlerine giriyorum. ve hala doktora gidemedim salı günü için randevu aldım. çok korkuyorum bu kez de plasenta previa ise bu kez kızım var ben ne yaparım yatmak zorunda kalırsam. nolur bana dua edin ve bu durumu yaşamış ve ikinci gebeliğinde neler yaşanıyor, nolur paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyor olucam.
Canim uzun zamandir giremedim. Kusura bakma gec cevap veriyorum. 6 gun kizim ateslendi crp si yuksek cikti 15 gun okula gondermedim onunla ugrastim. Ilkokula giden kuzenlerinden bit gecti bana da gelmis allahtan cabuk fark ettik de temizlendik stresli ve yorucu bir surecti. Bugun dr gittim benim mucizemin kalbini gordum dinledim ilk kez bu hafta da. 3 ocakta detayli var ense kalinligina ve plasenta yerlesimine bakilacak. Insallah bu kez previa olmayacak.jasminka arkadasim ilk hamileligin yaninda sana destek olabilecek birileri varsa hic bir yardimi geri cevirme mumkun oldugunca uzan ayaklarini biraz yuksekte tut birak temizligi falan dert etme ben yapamadim sen yap en ufak agriyi ihmal etmemen gerekiyor. Ben 2 gun sanci cekmisim ama gaz diye onemsemedim sonucu 2 ay hastane oldu.insallah kanaman durmustur. Ssglikla kucagimiza almamizi dilerim rabbimden. Arkdaslar destek yazilariniz ivin vok tesekkur ederim. Baslik nasil degisir bilemiyorum ama artik seviniyorum.ah canım al benden de o kadar cok zor hamıle kaldım tadını bıle cıkaramadım.11 haftamda gelen pembe kanamamla plasenta prevıa oldugunu oyrendım,Ne tadı kaldı ne tuzu bı seyın,ustelık ılk gebelık ve sureklı agrım var,ben de cok ıyı seyler okumadım netten .Ama ıyı bı doktor bulman sart artık hamılesın bebegının belkı kalbı bıle atıyor orda onun ıcın mucadıle edeceksın.Sen bı kez bunu yasadın bense hıc yasamadım nasıl surec,ne yapmam gerek bı sey bılmıyorum ınan
Bu cevabin gercekten bana cok iyi geldi. Soguk bir dus gibi cok dogru soyluyorsun yuce rabbim bizi bizden cok dusunuyor biz unutsak ta dunya ya kansak ta o bizi bir an olsun unutmuyor. Allah razi olsun arkadasim saol.canım korkuların çok normal, ama korkmak insanı strese sokar, stres de hamileliğini riske sokar.. aynı sıkıntıları yaşamak istemiyorsan lütfen olumlu şeyler düşün, bir doktorun sıkı takibine gir.. korunmanıza rağmen oluşmuş bir gebelik Allah'ın emri ve iradesinin bir göstergesidir.. emin ol ki; O, senin 3.5 yaşındaki kızını senden daha çok düşünür.. O na güven, gerisini merak etme sen
her şey çok güzel olacak inşAllah.. kızına da bebeğine de 41 kere MaşAllah
Merhaba değerli üye arkadaşlarım;
desteğinize ihtiyacım var. eminim aranızda bu durumu yaşamış arkadaşlarım vardır. korunarak hamile kaldım. bu benim 5. gebeliğim ilk üçü düşükle sonuçlandı. 4. de dünyalar güzeli bir kızım oldu. plasenta previa totalis teşhisi konmuştu hamileliğimde 29. haftada kanamayla hastaneye kaldırıldım yatış o yatış 36. haftaya kadar hastanede yattım. benim için çok zor günlerdi ama kızımı kucağıma sağlıkla aldım. Rabbime binlerce kez şükürler olsun. Aradan 3,5 yıl geçti ve kaza sonucu hamile kaldım ben ki 7 yıl çocuk için uğraşmış 3 düşük yapmış, 3 kürtaj, 1 yumurtalık kisti ameliyatı ve hamilelikte kabus olan plasenta previa ile uğraşmış biri olarak tek bir kez o da kazayla hamile kaldım. sanırım 6 haftalık oldu. kan testi yaptırdım bhcg 4807 çıktı. ama 11 gündür 2 günde 1 ağlama krizlerine giriyorum. ve hala doktora gidemedim salı günü için randevu aldım. çok korkuyorum bu kez de plasenta previa ise bu kez kızım var ben ne yaparım yatmak zorunda kalırsam. nolur bana dua edin ve bu durumu yaşamış ve ikinci gebeliğinde neler yaşanıyor, nolur paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyor olucam.
Canim uzun zamandir giremedim. Kusura bakma gec cevap veriyorum. 6 gun kizim ateslendi crp si yuksek cikti 15 gun okula gondermedim onunla ugrastim. Ilkokula giden kuzenlerinden bit gecti bana da gelmis allahtan cabuk fark ettik de temizlendik stresli ve yorucu bir surecti. Bugun dr gittim benim mucizemin kalbini gordum dinledim ilk kez bu hafta da. 3 ocakta detayli var ense kalinligina ve plasenta yerlesimine bakilacak. Insallah bu kez previa olmayacak.jasminka arkadasim ilk hamileligin yaninda sana destek olabilecek birileri varsa hic bir yardimi geri cevirme mumkun oldugunca uzan ayaklarini biraz yuksekte tut birak temizligi falan dert etme ben yapamadim sen yap en ufak agriyi ihmal etmemen gerekiyor. Ben 2 gun sanci cekmisim ama gaz diye onemsemedim sonucu 2 ay hastane oldu.insallah kanaman durmustur. Ssglikla kucagimiza almamizi dilerim rabbimden. Arkdaslar destek yazilariniz ivin vok tesekkur ederim. Baslik nasil degisir bilemiyorum ama artik seviniyorum.[/QUOTE
gecmıs olsun canım kızına ,kımsem yok istanbulda esımle yalnızım.Aılem kendı ulkemde kaldı Ben ıstanbulda esımleyım,o yapa bıldıgı kadar yardım edıyor.Kanama durmustu ama tekrar kahve akıntım basladı agrı ıcın 2 kez ıdrar testı verdım sorun yok doktor bıle agrının neden oldugunu anlayamadı,bı de kendısı profesor.Allaha emanet ettım yavrumu kaderınde varsa yasayacak yoksa ben ne yaparsam bosuna.Pekı bu plasentanın asagı olması dusuk tehlıkesı yaratıyormu doktorum cok olumlu konusuyor takma dıyor ama her akıntı gorunce cıldırıyorum.Insallah ıyı sonuclar alırsın sen de bak artık kalbı de atıyor annesı senı anlıyor orda uzulme ve uzme bebısı
Normalde prezervatif kullaniyorduk, o gun bitmisti geri cekilme yontemiyle oldu pek basarili olamadik anlayacagin ama ben ihtimal dahi vermemistim hamile kalacagima.Rabbimin vardır bir bildiği korkmayın bence siz oncekı yasadıklarınızın tekrarını yasamaktan korkuyosunuz ama Rabbim korundugunuz halde verdıyse vardır bir hikmeti birde özel olmazsa soru sormak ıstıyorum sıze korunarak hamıle kaldıgınızı soylemişsiniz geri çekilme yöntemiylemi korunuyordunuz
bugun tekrar gıttım canım kanama alanı baslamıs dedı doktorum ama sukur bebek ıyı rahım agzı da kapalı.Sordum doktora tam mı kapatmıs yok dedı umut edıyorum ırel haftalarda cıkar yukarı dedı.Senınkı daha kotuymus canım ya ınsallah bu defa yuzun guler .Bı de proluton ıgne yaz dedım faydası etmez dedı ama kasılma ve agrılar ıcın magnezıum yazdıCanim dusuk tehlikesi degilde bizdeki sorun su plasenta dogum kanalinda duruyor yani sancin geldiginde ya da acilma oldugunda once plasenta geliyor normalde once bebegin gelmesi gerekir, aksi halde plasentanin tutundugu damarlar aciga cikiyor ve hem annenin hemde bebegin hayatini tehlikeye sokabilecek derecede kanama yapiyor. Bu nedenle cok hareket etmemeli kendini cok yormamalisin firsat buldukca uzan aysklarini hafif yukari kaldir koltugun kenarina koy yada altina yastik koy. Bu arada previa nin 3 cesiti vardir. Benim bahsettigim durum total previa olan durumdur. Ben totalis olandim. Sana doktorun ne dedi canim hangisi seninki total degilse ileri haftalarda yukari cikma ihtimali yuksek. Insallah total degildir.
Canim kusura bakma gec yazabiliyorum kizimla ugrasmaktan anca firsat bulabiliyorum. Demekki total degil ve yukari cikma ihtimali yuksek cok sevindim kendini fazla yormadan ve asla agir kaldirmadan devam et. Allah kucagimiza saglikla almayi nasip etsin ben de 3 ocak i bekliyorum sabirsizlikla plasentanin durumu belli olacak...bugun tekrar gıttım canım kanama alanı baslamıs dedı doktorum ama sukur bebek ıyı rahım agzı da kapalı.Sordum doktora tam mı kapatmıs yok dedı umut edıyorum ırel haftalarda cıkar yukarı dedı.Senınkı daha kotuymus canım ya ınsallah bu defa yuzun guler .Bı de proluton ıgne yaz dedım faydası etmez dedı ama kasılma ve agrılar ıcın magnezıum yazdı
hayırlı olsun canım,evt bızde de sorun aynı bakalım Allah hayırlısını versın,benım de doktor rahat en kotu ıhtımal sezeryan yaparız dıyor,ama ben cok korkuyorum anıden kanama baslarsa,bebege bı sey olursa Allah korusun.Öncelikle hamileliğiniz hayırlı olsun. Buraya yıllardır üyeyim ama ilk kez msj yazıyorum çünkü sizi çok iyi anlıyorum. Ben de yıllarca bebek tedavisi gördüm. hiç beklemediğim bir anda 2009 yılında hamile kaldım. aylarca yattım. hamileliğimin ilk aylarından 26. haftasına kadar. Kanamalıydı. Ve plesentanın aşağıda olduğu söyleniyordu. Sanırım sizin rahatsızlığınızın aynısıydı bu. neticede 26. haftada erken doğumla bebeğimi kaybettim. Zor günlerdi ama 3 ay sonra yine hiç beklemediğim anda hamile olduğumu öğrendim. Aynı şeyleri yine yaşama korkusu çok zor bir şey biliyorum. Ama beni hep panik yapan doktorumu değiştirdim. beni rahatlatan, her hamileliğin aynı olmayacağını beynime sokan ve korkularımı yenmeme vesile olan doktoruma hep duacıyım. Gerçekten de ilkinden o kadar farklı bir hamilelik yaşadım ki sorunsuzdu çok şükür. Ve ilk bebeğimi kaybetmenin senesinde Rabbime binlerce şükür kızıma kavuştum.Siz de zihninizi yormayın. Psikolojinizi bozan insanlardan uzak durun. ve dua edin. Rabbim sağlıkla huzurla kavuştursun yavrunuza sizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?