Ben çok bunaldım artık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

LADY VEGA

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2017
8.642
35.156
Hanımlar ablalarım merhaba nasılsınız?
Ben ailemden çok bunaldım yani öyle ki eve gelmek istemiyorum. Üniversite okuyorum. Üzerimde inanılmaz bir baskı var şöyle ki kafeye gitme düşme ortalığa arkadaşınla sinemaya gitme dışarı tek çıkma diyip duran bir aile yapısına sahibim. Hiçbir şeyden memnun olmazlar mesela yaşım genç ev işlerinde ahım şahım iyiyim diyemem ama elimden geleni yapardım becerebildiğim kadarıyla. Hatta yemek tatlı vs. De yapardım. Ama annem eve girer girmez bu iş böyle mi olur ne biçim iş görmüşsün yapıyorsun bari tam yap demeye başlar. Ya anne bilmiyorum işte bildiğim kadarını yaptım derim söyledim işte sana Bi dahakine tam yap der. Sürekli söylenir memnuniyetsizdir zaten ben annemi kendime bir arkadaş bir yoldaş olarak görmem hiç. Hiçbir zaman anne kız olamadık hiçbir zaman derdimi anlatamadım gidip sarılamadım. Hep uzak durdum odama saklandım. Aşırı katı bağıran çağıran memnuniyetsiz sürekli kendini mağdur olarak gören biridir annem. Babam başkalarına karşı çok iyidir. Ama bizim her şeyimize mğdehale eder yani her şeye. Banyo yapmamızdan tutun yediğimiz yemeğe kadar. O da asla memnun olmaz her şeyi dramatize eder. Başkalarının her derdine koşar herkese kol kanat gerer ama bize gelince yorgun sinirli biridir. Hiçbir şeyimi eksik bırakmazlsr Allah var. Ama ufacık şeyler için babamdan hakaret işitmekten asla taktir edilmemekten sürekli azarlanmaktan itilmekten ben çok yoruldum. Kendimi çok sıkışmış hissediyorum. Ben artık ne ev işi ne de başka bişey yapıyorum yapmak istemiyorum biliyorum yapsam söylenecek yapsam beğenmeyecek yaptığım için bile asar işiticem içimden hiçvir şey yapmak gelmiyor bu sefer sürekli söyleniyor. Babam hakaret ediyor yapsam yine aynısı. Bazen delirecek gibi oluyorum. Uzun oldu özür dilerim sadece yazıp rahatlamak istedim

keşke başka şehir yazıp ayrılsaydın.imkan mı yoktu?benimde aile hayatım çok huzursuzdu ilk fırsatta başka şehir yazık kurtardım kendimi demek isterdim ama ne yazıkki hala geldikçe eski günleri aratmıyorlar.

Ya sürekli memnun değiller sürekli bişeyler yapmamı istiyorlar ama yapsam daha kötü eleştiri hep. Mesela kendi kendime yemek yaparım öyle dışarıdan istemem. Buna niye bunu kattın bu ymeek böyle mi olur niye bunu pişirdin sana mı kaldı yemek yapmak ya ama anne bennpişiridm ben yedim sana ne

off gerçekten sinir bozucu benim annemde eve girerdim daha merhaba demeden birşeyden şikayet etmeye başlardı.kadın bir merhaba de ya eve daha gireli 1 dakika olmamış.hiçbirşeyi beğenmez herşeyi eleştirir.çok şükür 7 yıldır ayrı oturuyoruz ama gelince eskiyi aratmaz.temizliği beğenmez,yardım kabul etmez,herşeyi kendi yapar sonra söylenir.

Benimde öyle anne yardım edeyim derim git başımdan der giderim sana ne zor bir temizlik yapmak insan değilsin sen diy e hakarete başlar

Benimde öyle anne yardım edeyim derim git başımdan der giderim sana ne zor bir temizlik yapmak insan değilsin sen diy e hakarete başlar
banada öyle işte hiçbirşey yapmıyorsun der sonra yardım edeyim derim onu önceden düşünseydin der.öyle diyor diye temizliğe başlamadan kendim sormayı da denedim ama onada yanaşmadı ne istediği belli değil zaten.o yüzden boşverdim onu sorunlu bir insan olarak görüyorum.babam zaten sadece işini düşünür evle çok alakalı değil.uzağa gitmeye bak.üniversite olmadıysa sınavla vs okul bitince başka şehire atan.

Kaç yılın kaldı canım? Okulun bitene kadar sabret. Kendini geliştirmeye çalış mümkün olduğunca okulunu iyi dereceyle bitirmeye çalış. Okulun bitince artık mesleğini edinince kimseyi karıştırmazsın merak etme. Ayrı eve çıkar aileni de sık sık ziyaret edersin.

Bizde tam tersi 4 kızız annemi çok eleştiririz.Köyde oturuyor tatilde falan gidince markete göndeririz iki saat gelmez birileriyle lafa tutuşur oturur kalır.Yada yemek falan yaparken temizliğe çok özen göstermez.Genelde işleri hep biz yaparız o bahçe işlerine bakmaktan hayvan işlerine bakmaktan ev işlerini yemek işlerini unutmuş.. Çok eleştiririz annemi ..Tabi Allahım eksikliğini göstermesin o bizim her şeyimiz ..

Keşke başka bir şehri yazsaydın ya en güzel günlerin o evde boş boş geçiyor. Öğrenciyken içinden geleni yapmayacaksın da ne zaman yapacaksın.
Yatay geçiş yapabiliyorsan Baska şehre onu araştır

Canim muhatap olma. Resmi ol.Odana kapan. Okulunu takintisiz bitir. Işe gir. Ayri eve cikma durumun var ise ayri eve cik.

Mesafe candır. Geçecek bugunler şekerim emin ol.

Maalesef her anne ve baba ,doğru ebeveyn olamıyor .İllaki içlerin de bir çatışma veya temelinde kendilerininde sevgisiz büyümüş olması vs bir çok etken olabilir .Sen onlar beğenmese memnuniyetsiz de olsalar ,elinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalış .Neticede o evde yaşıyorsun ve belli sorumlulukların var .Eğitimine odaklan ,kendine bir hedef çiz .Onları oldukları gibi sev annemizi ve babamızı ,seçme gibi bir lüksümüz yok .Kaybedince insan keşke dememek adına ,bunu yapmalı .

canım bu işin tek çözümü var. Mesleğini eline alınca iş bul ayrıl o evden. İnan böylesi ailen için bile daha iyi. İlerde onları daha iyi hatırlaman ve aranızdaki bağların daha fazla zarar görmemesi için evden ayrıl.
böyle seni tüketecekler.
Keşke liseden mezun olunca çıkıp gidebilseydin. Gençliğine yazık.
Huzurlu bir eviniz yoksa ayrılın o evden çocuklar. Bakın ben 32 yaşındayım. Kimsenin sizin mutluluğunuzu yok etmesine izin vermeyin.
yalnız ufak bir uyarı yetişkinlerin hayatı çok zor olabiliyor. Onlara çok kinlenmemeye çalışın. Büyüdükçe onları daha iyi anlayacaksınız. Yanlış davranış herzaman yanlış olarak kalır. Yani onlara bütünüyle hak vermeyeceksiniz bazı açılardan anlayacaksınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…