• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bu durumu nasıl aşacağım? Yardım eder misiniz?

aynısı arkadasımın basına geldi sebepsiz kızı bıraktı yurtdışına gidince bahanelere sığındı daha sonra 1 sene sonra pişman arayıp özürler evlenme teklifleri arkadasım çok acı çekti unuttu orda hovardalık yaptı bu kız seviyor bekler sonrada avucunu yaladı
O da pişman olacak hatta çoktan olmuştur. Sevgime güvendi triplere girdi. Geçti artık herşey.

Okuduğum kadarıyla, tamamen yazdiklarinizi yorumluyorum.

Hangi suçtan bahsediyorsunuz? Adamın sevgisi bitmiş, sizin hiçbir suçunuz yok ki
Suçlama kısmı şöyle. Sürekli kavga çıkarma odaklı davranırdı kırardı sonra da seni üzüyorum üzmim sen bir kez üzül daha üzülme derdi. Bende psikolojik olarak kendi kendime üzülmüşüm gibi bir algı oluşturdu. Üzülmeseydim de aynısı olur muydu hepsi benim yüzümden miydi diye ama düşününce ben fazla bile vermişim. Geç oldu ama anladım.

Ben bunu anlayamıyorum ya :/ iyi biri olmadığım, kendim olamadığım, sevgimi sunamadığım bir ilişkide ne işim olsun peki? Gerçekten anlamak istiyorum özgürce yaşayamacağım ilişkiyi ne diye yük edineyim. Değişik insanlar. Banada ders oldu işte. Sonrada derler dürüst insan yok. Eee böyle böyle insanlar kötüleşiyor demkki.

Malesef kendinizi tamamen verip mutlu olacağınız bir ilişki modeli yok. Öylr bir insan da yok. Sizin karşınıza sürekli verici olan sizin gibi bir adam çıksa siz de böylr olursunuz ben de. Geçen gün bir bayan arkadaş konu açmış nişanlısından başta hiçbir şey istemem sen ol yeter demiş, nişanlısı her şey tamam dedikçe fazlası istemiş fazlası fazlası derken adam koşarak kaçmış. Aynı hesap. Her zaman bir adım geride drmak lazım, verici olunacak zaman elbette var ama bazen de bencilce hatta hırpalayıcı davranmak lazım ki karşıdaki bir düşünsün. Erkeğe rahatlık verildiği anda kaybetme süreci başlıyor. Sürekli düşünecek kafasında kırk tilki dönecek bu kız beni seviyor mu, başkası mı var, yeterince değerli değil miyim gibi..

Suçlama kısmı şöyle. Sürekli kavga çıkarma odaklı davranırdı kırardı sonra da seni üzüyorum üzmim sen bir kez üzül daha üzülme derdi. Bende psikolojik olarak kendi kendime üzülmüşüm gibi bir algı oluşturdu. Üzülmeseydim de aynısı olur muydu hepsi benim yüzümden miydi diye ama düşününce ben fazla bile vermişim. Geç oldu ama anladım.
1.5 sene beraber olduğum bir erkek arkadaşım vardı ben lisedeydim o Üniv, sürekli böyle derdi tam dediğiniz cümleleri. Ama lafta çok seviyor Evimin oraya geliyor yağmur altlarında bekliyor filan. Bir gün ortadan kayboldu arkadaşına ulaştım faceden buldum, arkadaşı dedi ki onun senelerdir ilişkisi var ismi elif işte çok iyiler senden hiç haberim yoktu, bir ara öylr konuşuyoruz iyi kız demişti o kadar böyle bir ilişki boyutunuz olduğunu bilmiyorum demişti. Ayrıldık sonrasında da aradı birkaç kez o kadar. Yani erkeklere güven olmuyor.

Gerçekten zorla istediği sonuca ulaştı sanki. En ufak şeyde seni üzüyorum bitsin diye diye bende üzüldüğüm için gitti psikolojisi yarattı. E üzmeyedebilirdin dimi?Bana rahat batıyor heralde dedi ayrılırken. Ne istediğini kendi de bilmiyor. Hem çalışacak, hem çocuk doğuracak, hem ev işlerini tek başına yürütecek ( arada yardım eder yorgun olmazsaymış), hem erkek ne derse onu yapacak, hem pasif olmayacak günlük planları aktivitesi olacak biri lazım ona. Ama kendi açıp bir kitap okumazdı. Çok karışık ve kırılmış vaziyetteyim. Atlatmak içinde ne gerekiyorsa yapıyorum yapacağımda..

Bak bilmiş kendi de :)
Süper kadın olarak görmüş seni heralde, annesi de böyledir tahminen, sen tamam dedikçe de tepene çıkmayı hedef belirlemiş.. Eski sevgilimin profiline girmiştim eskiden ayrıldıktan bir süre sonra, annesiyle fotoğraf paylaşıp onun gibi şöyle böyle biri olmalı tarzında şeyler yazmış altına, belliydi zaten çıkarken, ben deliriyorum bana bunlar senin görevin denilince, ben delirdikçe o da inada bindirmişti :) Neyse, hiç hoş gelmedi bana istekleri.. Ne istediğini bilmeyen biriyle çok zor zaten. Çalışmış didinmiş güzel ama manen ayakları yere basmıyor.
Bu adam çok yoracakmış bence seni, hayırlısı olmuş gibi duruyor...

Üzgünüm ama erkekler kızları etkilemek için malesef başta böyle evlilik odaklıtmış gibi davranıyorlar ki biz bekleyelim, oltaya düşelim vs. Ben de bu oltaya düştüm her bayan 1 kez düşmüştür en azından. Eleman yurtdışına gitti oraya alıştı o sırada boşluğa da düşmedi sizin varlığınız sayesinde. Sonra da hadi Güle güle. Malesef böyleler. Gidip evimizi alıcam vs bunlar çok altı boş laflar. Bizler bu oltaya düşmesek yani mesela siz demişsiniz ki "beraber alırız evi, birikim yapıyorum" gibi yerine "planlarım var ister 6 ay kal ister 10 sene, benim planlarım içinde dahil değilsin" gibi. Bu şekilde onları tetikleyip peşimizden koşmalarını sağyalabiliyoruz. Ben de bu lafları ettim diyeceksiniz ama diğer dediklerinizi de dediniz ve o bu tavrın "istemem yan cebime koy" tavrı olduğunu düşündü poposu Kaf dağına çıktı. Üzgünüm.
En başında bana evlilik için geldiğinde ona hayata dair planlarım olduğunu söyledim. Yok yüklerini ben alayım herşeyi sen düşünme ben düşüneyim falan kandım heralde bende. Ama inanın o birikim kısmı falan benle alakalı borcum olduğunu biliyordu. Düşününce sen gelene kadar öderim der gibi olmuş hakkaten. Ev alma kısmı da 2 3 sene sonra karar verirsek demiştim hatta. Ben evlenmeyi düşünmediğimi ona en başında söyledim. Hayatıma dahil olmaya çalışan oydu. Kardeşlerimle tanışmak istemeler annemi aramak istemeler gelince annemle anneni tanıştıracağım falan. Ben onu da kabul etmedim 2 sene daha okulu yükselteceğim bu süreçte ailenin beklentilerine cevap veremeyebilirim dedim. Hatta rizeden iş teklifi aldım bana dedi ki orada iş bulabilir miyim? bende ben planlarımı kendime göre ve yalnız yaşayabileceğim yerlere göre yapıyorum çünkü ailem gelemeyecek dedim. bana belki gelmek isteyen var diyip küsmüştü. küsmene gerek yok ben düzenimi kurarım dahil olmak isteyen olur dedim. keşke mesajları gösterebilsem. en sonunda beklentili olan evlilik meraklısı beni ilan etti. ne diyebilirim bilmiyorum inanın. çünkü gerçekten evlenmek istemiyorum ben.

Malesef kendinizi tamamen verip mutlu olacağınız bir ilişki modeli yok. Öylr bir insan da yok. Sizin karşınıza sürekli verici olan sizin gibi bir adam çıksa siz de böylr olursunuz ben de. Geçen gün bir bayan arkadaş konu açmış nişanlısından başta hiçbir şey istemem sen ol yeter demiş, nişanlısı her şey tamam dedikçe fazlası istemiş fazlası fazlası derken adam koşarak kaçmış. Aynı hesap. Her zaman bir adım geride drmak lazım, verici olunacak zaman elbette var ama bazen de bencilce hatta hırpalayıcı davranmak lazım ki karşıdaki bir düşünsün. Erkeğe rahatlık verildiği anda kaybetme süreci başlıyor. Sürekli düşünecek kafasında kırk tilki dönecek bu kız beni seviyor mu, başkası mı var, yeterince değerli değil miyim gibi..
Onuda denedim bencillik kısmını yani. Oda kar etmedi buna. Ben naparsam 105 katını yapmaya başladı bu sefer. Hangi bir tribini anlatayım bilemedim. Ama benim hiçbirşeye hakkım yoktu. Kendisi arkadaşıylayken canı isterse yazar döndüğünde yorgun olmazsa arar yorgunsa ben yatıyorum by. Fazla gözümde büyütmüşüm onu.

En başında bana evlilik için geldiğinde ona hayata dair planlarım olduğunu söyledim. Yok yüklerini ben alayım herşeyi sen düşünme ben düşüneyim falan kandım heralde bende. Ama inanın o birikim kısmı falan benle alakalı borcum olduğunu biliyordu. Düşününce sen gelene kadar öderim der gibi olmuş hakkaten. Ev alma kısmı da 2 3 sene sonra karar verirsek demiştim hatta. Ben evlenmeyi düşünmediğimi ona en başında söyledim. Hayatıma dahil olmaya çalışan oydu. Kardeşlerimle tanışmak istemeler annemi aramak istemeler gelince annemle anneni tanıştıracağım falan. Ben onu da kabul etmedim 2 sene daha okulu yükselteceğim bu süreçte ailenin beklentilerine cevap veremeyebilirim dedim. Hatta rizeden iş teklifi aldım bana dedi ki orada iş bulabilir miyim? bende ben planlarımı kendime göre ve yalnız yaşayabileceğim yerlere göre yapıyorum çünkü ailem gelemeyecek dedim. bana belki gelmek isteyen var diyip küsmüştü. küsmene gerek yok ben düzenimi kurarım dahil olmak isteyen olur dedim. keşke mesajları gösterebilsem. en sonunda beklentili olan evlilik meraklısı beni ilan etti. ne diyebilirim bilmiyorum inanın. çünkü gerçekten evlenmek istemiyorum ben.

Dediğim gibi bu cümlelerin hepsi taktik..başta etkilemek için. Genelde başarılı da oluyorlar. Bir alt mesajda anlattığım kişi liseyi bitir evlenelim üni öylr okursun diyordu ailesi ev alacakmış evlenince vs birüsü palavra :) sonra bizi o havaya sokunca da evlilik meraklısı oluyoruz. Her erkek hayatınıza bu şekilde girip yer etmeye çalışacak hep böyle olur bana böyleleri geldi yani.

Bak bilmiş kendi de :)
Süper kadın olarak görmüş seni heralde, annesi de böyledir tahminen, sen tamam dedikçe de tepene çıkmayı hedef belirlemiş.. Eski sevgilimin profiline girmiştim eskiden ayrıldıktan bir süre sonra, annesiyle fotoğraf paylaşıp onun gibi şöyle böyle biri olmalı tarzında şeyler yazmış altına, belliydi zaten çıkarken, ben deliriyorum bana bunlar senin görevin denilince, ben delirdikçe o da inada bindirmişti :) Neyse, hiç hoş gelmedi bana istekleri.. Ne istediğini bilmeyen biriyle çok zor zaten. Çalışmış didinmiş güzel ama manen ayakları yere basmıyor.
Bu adam çok yoracakmış bence seni, hayırlısı olmuş gibi duruyor...
Vind aslında birkaç detay var bununla ilgili ama buradan yazamam. Annesine de çok düşkündür bağımlı bir karakterdir kendisi. Hatta akraba delisidir. Her fırsatta köye gider milleti gezerdi. Ben kendi benliğimi korumaya çalıştıkça olmadı. Mesela film izlediğimde mesaj yazmama, telefon açmama özgürlüğüm olsun istedim anlayıs göstermedi. Gün içinde uyuyup kalırdım okuldan gelince sürekli yazardı niye uyuduğunu söylemedin, işte 1 saattir yoksun 2 saat oldu şu bu... Bu tür özgürlüklerim olsun dikmişim. Başıma buyrukmuşum :/

Onuda denedim bencillik kısmını yani. Oda kar etmedi buna. Ben naparsam 105 katını yapmaya başladı bu sefer. Hangi bir tribini anlatayım bilemedim. Ama benim hiçbirşeye hakkım yoktu. Kendisi arkadaşıylayken canı isterse yazar döndüğünde yorgun olmazsa arar yorgunsa ben yatıyorum by. Fazla gözümde büyütmüşüm onu.

Ya işte fragmanlar bitince de gerçek yüzünü göstermiş. Bizler de arkadaşımız da yanımızda olsa yaz canım önemli değil deriz aradıklarında o kapatana kadar kapatmayız hamur bile karıyor olsak elimizi çıkarıp mesaja cevap veririz. Bunları yapmayınca onlar gibi olunca başlıyor asıl her şey. Onların sürekki Avcı ruhunu tetiklemeliyiz malesef kaçan kovalanır. Bunu anlamak için birçok ilişki yaşamam gerekti ama anladım.

Dediğim gibi bu cümlelerin hepsi taktik..başta etkilemek için. Genelde başarılı da oluyorlar. Bir alt mesajda anlattığım kişi liseyi bitir evlenelim üni öylr okursun diyordu ailesi ev alacakmış evlenince vs birüsü palavra :) sonra bizi o havaya sokunca da evlilik meraklısı oluyoruz. Her erkek hayatınıza bu şekilde girip yer etmeye çalışacak hep böyle olur bana böyleleri geldi yani.
Benimki biraz kedi uzanamadığı ciğere hesabı oldu sanırım. Baktı ki ben kendi benliğimden ödün vermiyorum, evlilik konusu açılınca ah canığğm demiyorum nasip kısmet hayırlısı diyorum suçlayarak bitirmek onun vicdan rahatlatması oldu. Çünkü mutlaka napar eder vakit geçirebilirdim onsuz. Bağımlı değildim. Sana ihtiyacım var tedavim bitene kadar bekle dicek kadar düştüm oruçlu halimle. İstemiyorum ben iyi olayımda gerisi umrumda değil dedi bana.

Vind aslında birkaç detay var bununla ilgili ama buradan yazamam. Annesine de çok düşkündür bağımlı bir karakterdir kendisi. Hatta akraba delisidir. Her fırsatta köye gider milleti gezerdi. Ben kendi benliğimi korumaya çalıştıkça olmadı. Mesela film izlediğimde mesaj yazmama, telefon açmama özgürlüğüm olsun istedim anlayıs göstermedi. Gün içinde uyuyup kalırdım okuldan gelince sürekli yazardı niye uyuduğunu söylemedin, işte 1 saattir yoksun 2 saat oldu şu bu... Bu tür özgürlüklerim olsun dikmişim. Başıma buyrukmuşum :/
Bu adamdan size Hayır YOKMUŞ zsten. Bitmesi çok çok iyi olmuş. Böyle yaparak kendilerini erkeklik tasladıklarını sanıyorlar ama siz onun isteklerine uyup da haber vermeye başlayınca da hemen geri kaçıyor. Verilmiş sadakanız varmış hele ki uzak mesafe ilişkisi zor değmeyen biri için öyle beklemek çok üzücü olurdu. Kısa zamanda anlamışsınız. Çocuklara şeker filan dağıtın ciddiyim.

Ya işte fragmanlar bitince de gerçek yüzünü göstermiş. Bizler de arkadaşımız da yanımızda olsa yaz canım önemli değil deriz aradıklarında o kapatana kadar kapatmayız hamur bile karıyor olsak elimizi çıkarıp mesaja cevap veririz. Bunları yapmayınca onlar gibi olunca başlıyor asıl her şey. Onların sürekki Avcı ruhunu tetiklemeliyiz malesef kaçan kovalanır. Bunu anlamak için birçok ilişki yaşamam gerekti ama anladım.
Çok aşık olarak ayrıldığı için beklerim seni vs dedim ama bu süreçte o umudu öldürdüm. haksızlıkları yediremedim seviyorum ya diyip gözümü kapatamadım. bekleme kısmı tamamen bitti bende. dünde instagramdan sildim görmüştür. ben sınavım olsa bile vakit ayırırdım ona. maalesef strateji bilmiyorum ve öyle bir ilişki de çok yorucu olmaz mı? gelde birilerine güven...

Çok aşık olarak ayrıldığı için beklerim seni vs dedim ama bu süreçte o umudu öldürdüm. haksızlıkları yediremedim seviyorum ya diyip gözümü kapatamadım. bekleme kısmı tamamen bitti bende. dünde instagramdan sildim görmüştür. ben sınavım olsa bile vakit ayırırdım ona. maalesef strateji bilmiyorum ve öyle bir ilişki de çok yorucu olmaz mı? gelde birilerine güven...

Bir ilişki koçunu takip ediyorum instagram üzerinden ve hep o bunun üstünde duruyor onun Avcı ruhunu tetikleyin şüpheye düşürün sürekki diye onu dinleye dinleyen öyle yapmaya başladım alıştıktan sonra yorucu olacağını düşünmüyorum. Evlilik için de geçerli bu malesef. Özellikle evlilikte neler yapıyor erkekler okuyorsunuzdur forumda.

Hah işte.. Bunlar zorluk olarak dönecekti hep sana muhtemelen.
Ya o konularda ne yalan söyleyeyim benim de biraz öyle huylarım var :) Abartmak hoş değil tabi..
Aile yapılarınız, bakış açılarınız çok uymuyormuş görünüşe göre zaten...
Bence dediği doğru seni kendinden kurtarmış gibi.

Hazmediyosun zamanla.. aynı şekilde ramazanda oruçken terk edildim benden daha iyilerini hak ediyosun dedi.. tamam dedim her yerden sildim engelledim sonra engellerini açtım vs çocukça saçma şeyler yaptım üzüntüden ama geçiyor.. bitmedi bende de, ama azalıyor.. unutunca hiç hayatına girmemiş gibi olacak, böyle düşün..

Bu adamdan size Hayır YOKMUŞ zsten. Bitmesi çok çok iyi olmuş. Böyle yaparak kendilerini erkeklik tasladıklarını sanıyorlar ama siz onun isteklerine uyup da haber vermeye başlayınca da hemen geri kaçıyor. Verilmiş sadakanız varmış hele ki uzak mesafe ilişkisi zor değmeyen biri için öyle beklemek çok üzücü olurdu. Kısa zamanda anlamışsınız. Çocuklara şeker filan dağıtın ciddiyim.
Gözümde öyle iyi öyle masum öyle merhametliydi ki... görememişim içindeyken. herşeye sırf orda üzülmesin diye tamam diyişim. bana çok kez söz verdirdi pes etme bekle dedi. neden yaptı ki bunları o zaman? Hastanede yatarken bana dedi ki belki dönmem ailemde gelir dedi. Şaşırdım ve bir süre sustum telefonda. Bu seferde susuyorum diye çok çabuk demoralize oluyorsun niye böylesin diye bağırdı. Kırardı ve ben susardım susuyorum diye daha çok sinirlenirdi. O gece ağlayarak uyudum. Şaka olduğunu söylemişti. En fazla 1 sene süreceğini söylemişti. Sonradan öğrendim ki dönmeyeceğini ilk gittiğinde öğrenmiş. Bana da 6 ay 1 sene 2 sene diye kavga anlarında itiraf etme şeklinde söyledi. En sonunda da hiç dönmeyeceğini uzak mesafede bana ümit olmak istemediğini söyledi. Başkalarını değerlendir dedi. Bana giderken ben orda boşluğa düşerim demişti. Bende düşmemek içinmi beklememi istiyosun demiştimde ben herşeyi yanlış anlıyormuşum. Ayrılırken ona dedim sen zaten böyle söylemiştin diye. Hayır ondan görüşmedim bile diyemedi kendisi iyi olsunmuş orada hayatını yaşabilmesi içinde herşeyi boşaltması gerekmiş. Tüm bunlar bile yeterli aslında. Atamıyorum içimden bu kötü duyguyu

Bir ilişki koçunu takip ediyorum instagram üzerinden ve hep o bunun üstünde duruyor onun Avcı ruhunu tetikleyin şüpheye düşürün sürekki diye onu dinleye dinleyen öyle yapmaya başladım alıştıktan sonra yorucu olacağını düşünmüyorum. Evlilik için de geçerli bu malesef. Özellikle evlilikte neler yapıyor erkekler okuyorsunuzdur forumda.
Banada atabilir misiniz? En sonunda şu risaleciler gibi sevgililik haramdır akımına üye olacam :D direk görücü usulü.

Hah işte.. Bunlar zorluk olarak dönecekti hep sana muhtemelen.
Ya o konularda ne yalan söyleyeyim benim de biraz öyle huylarım var :) Abartmak hoş değil tabi..
Aile yapılarınız, bakış açılarınız çok uymuyormuş görünüşe göre zaten...
Bence dediği doğru seni kendinden kurtarmış gibi.
ya ama uyuyakalınca nasıl yazayım zaten yorgun olduğumu biliyor cevap yoksa uyumusumdur. 12 saat uyumıcama göre en fazla 3 saat snra dönerim zaten. ama kendisi neti açarsa bana yazar ben açmazsa ölsem ulaşamam yani. bunlar benim doğal kişisel haklarım.

Canım elbette strateji ile ilişki yürümez. Bütün bunlar hayat tecrübesi yaşanmışlık ile öğreniliyor. Bir sonraki ilişkinde kendini koruma iç güdüsü ile, kendi kıymetini öğrenmen ile zaten kendiliğinden daha farklı davranacaksın strateji yapmayacaksın. Fazla fedakarlık yapmayıp kıymeti bilinen kadını tarif ederiz ya hani, biraz gözlem yaparsan o kadının böyle davranmasının genelde bir arka planı oluyor. Ya geçmiş ilişkileri ya da ailesinde çevresinde şahit olduğu travmalar vs. Bak B bilinmeyenkullanici doğru şeyler yazmış ve de eklemiş ki 'bunları öğrenmek için birkaç ilişki yaşamam gerekti'. Aklı başında bir kızsın zaten, yaşadıklarından ders almışsındır. Kimse için kendini üzdüğüne değmiyor kimse de gözünde büyüttüğün kadar değil.

Back
X