ben bu çocuğu napiim

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
evet benimde bikaç yıl sonra oldu. hiç aklıma gelmemişti böyle şeyler. o zaman için olmasıydı benim için önemli olan

ONCE KENDİNİZE EYİTİN SONRA ÇOCUKLARINIZI EYİTİN.ÖYLENDE YATMASAN DA ÇOCUNLA VAKİT GEÇİRSEN OLMAZMI.ONA GÜZEL ANLATSAN NE YAPMALI........... kötükedihüso ONLARI SUÇLAMAYIN.ORDA BURDA DEDİKODU YAPMAYIN,KAHVE İÇMESEN DA OLUR.klava: ONUNLA OYNAMAYA DENE RESİM YAP .ONLAR BİZİM GELECEYİMİZ.:mymeka:

Sila'cim bir iki arkadas cocugunu söyle egit böyle egit demisler ama yanilmislar maalesef.
Cocugun kaninda aktiflik,asiri hareketlilik varsa istedigini yap,degismiyor.
Bu senin anlattigin konuyu ben cok iyi bilirim,benim oglumda 1 yasindan 4 yasina kadar böyleydi.
Hiperaktif gibiydi.Ama Allah'tan uyumasi cok iyiydi.Düsürmedigi,dövmedigi,sacini yolmadigi cocuk ta kalmamisti mahallede.Ama 4 yasina girdibirden bire duruldu,kendi kendine.
Hem bazi arkadaslar yanlis egitiyorsunuz diyorlarda,peki benim kizim neden böyle degildi?
Ya o yaradilis,bazilari uslu olur,bazilari yaramaz.
Ama sen SIKMA canini.Seninki de akillanacakHem zaten cok hareketli cocuklar cok zeki olur derler.
Aman bosversene haretli olsun.Ya pisirik olsaydi,icine kapanik olsaydi,bütün gün oturdugu yerden kalkmasaydi,hic birseye ilgi duymasaydi.Yani ben böyle bir cocuk istemem sahsen.
Seni anliyorum insan cok yipraniyor ama olsun sükürki Allah saglikli yaratmis.

bence bir sresakin sakin yaptığının yaknış olduğunu ifade edn kızmak bi çözüm getirmez kendince inatlaşır daha çok yapmaya başlar

kızmayın ama bayılırım ben böyle fırlamalara tabi Allah korusun yaramazlıktan başına bişey gelmesinden korkarım.. bizimde bir velet var amcamın minik oğlu oda çok yaramaz.
Bikere kaybolmuştu gardolabın içinde bulduk bide pis pis sırıtıyo velet... Ne laf geçiyo nede iyilik anlıyo bildiğini okuyo gene.. Enerjiside tükenmiyo maşallah.. Amcamlar onu kreşe verdiler. Şimdi 4 yaşında. Kreşe gitmeye başlayınca daha bi sakinleşti.. Bide küçükken yaramaz olan bıcırıklar büyüyünce uslanırmış derler.. Büyüyünce laf dinlesinde küçükkn biraz yaramas olsun çocuk

.........................................................

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar öneriler için teşekkürler bizim kadar ilgili anne baba bilemiyorum yani. çok küçükken her türlü boyasını kağıdını hamurunu herşeyini aldık. onunla oturdum çizmeye çizdirmeye çalıştım. elimde kağıt kalem her gün yumurcak tv loie deki resimleri çizdim onunla uğraştım. kendi çok hareketli karnımdayken bile küçük bebekken bile böyleydi. hareketliydi. en büyük hatamız ona çok fazla şey almak bence oyuncaklar salıncaklar bisikletler herşeyden bolca var hamd olsun. ama hata bence. kıymetini bilmiyor. çoğunu topladım oyuncakların üç beş tane bırakıcam. dediğiniz gibi arkadaş şart. ama komşuluk öyle bi olmuşki insan mahalledekileri tanımıyor. kimseye güvenilmiyor. bu eve yeni taşındık. hamd olsun küçük bi bahçemiz var çocukta haklı enerjisini nerede boşaltacak. bahçede toprakla oynama imkanı var artık. önceki evimizden aşağı pek inemiyorduk beşinci kat merdivendi. burası hamd olsun aşağı inebiliyoruz kapının önünde bisiklet sürebilir. belki değişir diye umut ediyorum. iştaha gelince bende çocukken hatta erişkinken çok iştahsızdım. ve zayıftım. bu yıl belki kreş belki sübyan okuluna hiç olmassa yarım gün göndermeyi düşünüyoruz eşimle konuşucaz tabi ki. gerçekten de bi çocuğun öyle saatlerce oturması da çok ilginç öylesini de görüyoruz. ama benim ki çok kendini savunabilen bi çocukta değil. çok hareketli ama. bence herkes anlatsın çocuğu yeğeni hakkında biraz faydalı ve eğlenceli bi yer olsun burası. kavga tartışma olmasın lütfen insan başına gelince anlıyor. benim de herkesin de bir iki vukuatı vardır çocukluğunda. hatırlıyorum ben de saklanmıştım yatağın altında annem abim beni aramışlardı.

:roflol::roflol::roflol:
canım ya birden kızım gözümün önünde canlanıverdi
şimdi uyuyor senin adına üzüldüm aynısından bi tanede bende var yalnız 2 yaşına girecek 1buçuk ay sonra benim durumum daha vahim şimdiden böyle yarın halimiz ne olur diyorum babasına 'Allah kerim ' sıkma canını diyor
sana tek tavsiyem kesinlikle evladına el kaldırma çünkü daha çok azıtıyorlar
ben böyle devam ederse bi pedegogla görüşücem ama daha çok küçük büyüyünce düzelir diyorlar ama bakalım
görümcemin çocuklarıda çok canları sıkılırsa 2 bücür el ele verip televizyonu atıyorlar yere
:roflol::roflol::roflol:
kadın çıldırmak üzere -tatlicadiarzu--tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-

zeynep güldüm doğrusu bizimkinin tv yi yere atma huyu yok. yanlız bi yere gitmiştik misafirliğe çocuklar içerde odada biri tv yi yere atmış benim ki nasıl ağlıyor. daha önce de yapmış o zıpır. o arkadşaımında 4 tane oğlu var kız benden küçük Allah sabır versin.

amaaan gül ve geç güzelim neler var hayatta
o gün arkadaşımın oğlu burnuna boncuk sokmuştu:roflol:
yine görümcemin oğlu canı sıkılmış heralde ki prizi tamir etmeye kalkmış tabi elektrik çarpmış burnundan kan gelmişti:1shok::1shok::1shok:
benim velet rujlarımı almış yeni yıkanmış halılarıma ve yorganlarıma sürmüştü rujları almasına imkan yok daha 2 yaşında bile değil kovaları üstüste koyup çıkıp almış şaka gibi -tatlicadiarzu-kaydirigubbakcemile3 kızımın yaptıklarını anlatsam belki sen teselli olursun ama ben düşündükçe bunalım oluyorum :a015: o yüzden çok bunalırsan pedegogla görüş gerçi pedegog bizim şam şeytanlarına kötükedihüso sökermi bilmiyorum ama bi denea.s.

benımde 33 aylık olum var cok yaramaz hiç yerınde durmuyo ou oyalamak iin herseyı yapmaya calışıyorum ama 5 dakıka daha fazla duramıyo hemen baska seylerle mesgul oluyo ozellıkle kardesını dovmek kardeıs daha 1 yasında ılk basta ondan yapıyo zannettım ama sımarıklıktan yapıyo yanı hiç durma dınlenme yok yakında bana psikolog yolu gozukur herhalde

ya kizlar kolay gelsin ya sizin yaramazlar ne öyle kiz valla iki dene var ben hic yasamadim benim cocuklarmi anormal:))))
ya yinede insan kizamaz yine onlar tatli melek ya yerim ben onlari ama insallah kendilerine zarar vermezler hepinize kolay gelsin

yapacak bir şey yok:1no2:
benim kızımda çok hareketligamyoncuiremsuhihoyyyt
maalesf geri verip değiştiremiyoruz
kullanma kılavuzuda olmayınca zor oluyorkaydirigubbakcemile5
alllah yardımcımız olsun.:teselli:

canım aynısından birtane de bende var.. yapılacak tek şey;sabretmek anlayış gösterebilmek(her ne kadar zor olsa da) ve zamana bırakmak

ah canım sakın uyuması için birsey verme cocuk o allah korusun kendilerine bir sey olmasında sabret canım sabret uslanır merak etme ama elektirik pirizlerine dikkat kapaklar var onlardan kapatabilirsin elektirikle oyun olmaz allah korusun

bende kücükten acaip yaramazmisin yapmadigim sey yokmus,hatta burnuma leblebi bile sokmustum acil götürmüslerdi bunu hatrliyorum 4 yaslarindaydim..annemin burnundan getiriyormusun yapma denilen herseyi yapiyor,dövmedik adam birakmiyordum bu belli bi yasa kadar böyle gecti ben 5 yasindayken erkek kardesim oldu o zamanlar daha bir hircinlastim cok kiskanmistim hatta annem dogum yaptiginda hastaneye gitmistk halamlar kardesimi gösteriyordu hic bakmadim annemin elini tuttum sicacikti ates gibi ve o an annemi hastlandirdi diye ona cok kizmistim halam ögretmendi onla okula gidiyordum evde kardesime zarar verecegmden korktuklari icin..
7 yasinda kamyon carpti ondan sonra yine yaramazliklarim devam etti fakat daha sonra bu olayinda etkisiyle cok akilli bir kiz oldum....insan 7 snde neyse 70snde odur denilyr ya aynen öyle annem hala icimde o yaramaz kizdan bir parca oldugunu söylüyor ama ben seviyordum o kizi deli doluydu simdi cok akilliym ya

evet arkadaşlar benim ki numune değilmiş varmış benzerleri. bizim ki evden ziyade mesela yolda yürürken hiç yanımızdan uslu uslu yürümez ya arkada kalır ya önde düşer kalkar. hastanelerde orda burda yanımda durmaz koşar başka yerlere gider. sabah yine uyandırdı beni. anason veriyormuş birisi küçücük bebeğe acaba bende mi versem diye düşündüm ama satın almadım daha. okula gidince düzene girer galiba uykusu. yeğenim de böyle uyumazmış. şimdi akşam erkenden uyuyor sabah okul varya ondan.

aklıma ne geldi dün dışarı çıkalım gezelim dedik akşamüstü biz babasıyla biz motorun yanındayız bişeye bakıyorduk bi baktım bizim arabaya çıkmış benim ki tam tepesine kaydırak kayıyor aşağı doğru:roflol:

reyyan tam fırlamaymışsın sen güzel
ben küçükken çok sakin çekingen bi çocuktum hiç iyi değil çekingen olmak
gittiğim yerde otururdum ama ben de yaptım bişeyler çocuk aklı ermiyor ben elektrik zararlı çarpar acıtır oğlum desemde anlamıyordu. şimdi biliyor artık. maalesef bazen deneyimle oluyor.

Bence de çekingen olmaktansa böyle yaramaz ve hareketli olsunlar daha iyi. Aslında bakıyorum genelde hep evli ve bittabii çocuklu bayanlar yazıyor. Ben öğrenciyim. Ama şu an öğretmenlik de yapıyorum. Ve sınıfımda 20 tane anlattığınız cinsten öğrenci var. Her birinin nazıyla ayrı ayrı oynamak gerekiyor. Ve hepsi o kadar sevimli ki kızmak olmuyor. Çocukları anlamak lazım. Birincisi; çocuk aldığı enerjiyi o gün içinde harcıyor mu? buna bakmak lazım. Çocuk bünyesindeki enerjiyi atamıyorsa kesinlikle çok uyumaz. Zaten adı üstünde ÇOCUK... O enerjiyi fazla depolar ama harcamaya günü yetmez. İkincisi; ilgi çekmeye mi çalışıyor? İlgi çekmeye çalışıyorsa ya siz onunla ilgilendiğinizi zannedip esasen ilgilenmiyorsunuzdur ya da o daha fazlasını istiyordur. Bunun için dikkat çekmeye çalışıyor olabilir. Görmezden gelerek sönmesini sağlayabilirsiniz.
inanın bunlar küçük şeyler... Okula başlamasını bekleyin. Ondan önce pedagogmuş, hiperaktiviteymiş uğraşmayın. Çocuğu sıkmaktan başka bir işe yaramaz. Zaten öğretmeni de sizi uyaracaktır. Ama tabii ki kendine çok büyük zararlar vermeye başlarsa bi düşünün derim. Bir de aktivitelerine dikkat edin. resim çizmek, oyuncakla evin içinde oynamak değil, top oynamak parka gitmek gibi şeyler yorar onu ve bunları tek başına değil sizinle yaparsa mutlu olur:lepi:

valla arkadaşim düzenini çok güzel oturtmuşsun benimde kizim 2,5 yaşinda bende uygulamaya çalişiyorum ama bizimki çok fena ama yavaş yavaş alişacak inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…