• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben bu çocuğu napiim

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
dün parmak boyasını halıya boca etmiş. söylemedi de kurumuş. sildim çıkmadı da nasıl çıkarayım bilmiyorum. bugünde sabahtan beri çileden çıkardı bizi bu kadar şımarık olamaz yani hiç yerinde durmuyor. öğlen biraz uyuyalım dedik. dedim git yatağına yat. ağlayarak geldi elini gösterdi gittim baktım sandalyesi var küçük çıkıp lambaya basıyor wc ye gidiyor kendi. sandalye devrilmiş dedim düştün mü? elini mi sıkıştırdın? sonra gitti yattı kızdık tabi hiç yerinde durmuyorsun diye. bi de baktık ki bi yerden anten kırmış bilmiyorum uzaktan kumandalı arabasından galiba prizin kapağıda açık. almış onu bi güzel sokmuş prize elektirk çarpmış. elinde çok az patlama olmuş elektrikten. sandalyeden düşürttürmüş galiba elektirk. nasıl çocuk anlamadım benden az uyuyor sabah erken kalkıyor gece geç uyuyor gündüz uyumaz. ne versem uyutmak için napsam şaşırdım. hiçte yerinde durmuyor sözde dinlemiyor.

bacım aynı modelden bendede var ama benimki kız. eline kalem geçirmeye görsün. halı duvar ne varsa artık boyar. canım sıkıldı diye tv nin üstüne çıkar atlamaya kalkar hadiii tv yle beraber yerde.geçen saç tokasını prize sokarken yakaladım. gece yatırmıştım uyudu sandım. tıkırtı geliyor bide baktım elinde toka prizle uğraşıyor. 1 yaşındaydı yeni yürüyordu gece mutfaktan tıkırtı geliyor eşime deim hırsız girmiş kalk. bide kalktık mutfağın çekmecelerini merdiven yapıp eviyeye çıkmış dolap karıştırıyo. şimdi 5 yaşında ama hala aynı. benimki yatınca şükür öğlen 2 saat gecede sabah 9 a kadar uyur. ama bütün gün arkasındayım ne yapacak diye. sokağa çıkarıyorum bütün çocuklar güzel güzel oynar bisiklet sürer. benimki nerde muzurluk var orda. 1 haftadır bayırdan aşağı üstelik bisikletin üstünde ayağa kalkıp bisikleet sürmeye çalışıyor. yapma etme olmadı. sonunda bahçenin korkuluklarında asılı kaldı. bisikleti yasakladım ama o buluyo yapacak bişey. kendi canına zarar vermese gerisi önemli değil ama.

allah yardımcınız olsun kac yaşında bılemıyorum ama cok kucuk sayılmasa gerek wc ıhtıyacını kendı yapabılıyorsa. sanırım canı sıkılıyor kımbılır belkıde bır kardeş gerek:) şaka bır yana ama can sıkıntısından veya sureklı onunla ılgılenmenızı ıstedıgınden olabılırmı acaba yada her ıstedıgı oldugundanmıdır bılemıyorumkı

Allah yardımcınız olsun bizimki daha çok küçük bakalım O neler yapcak
profesyonel yardım almayı düşündünüz mü hiç

bacım aynı modelden bendede var ama benimki kız. eline kalem geçirmeye görsün. halı duvar ne varsa artık boyar. canım sıkıldı diye tv nin üstüne çıkar atlamaya kalkar hadiii tv yle beraber yerde.geçen saç tokasını prize sokarken yakaladım. gece yatırmıştım uyudu sandım. tıkırtı geliyor bide baktım elinde toka prizle uğraşıyor. 1 yaşındaydı yeni yürüyordu gece mutfaktan tıkırtı geliyor eşime deim hırsız girmiş kalk. bide kalktık mutfağın çekmecelerini merdiven yapıp eviyeye çıkmış dolap karıştırıyo. şimdi 5 yaşında ama hala aynı. benimki yatınca şükür öğlen 2 saat gecede sabah 9 a kadar uyur. ama bütün gün arkasındayım ne yapacak diye. sokağa çıkarıyorum bütün çocuklar güzel güzel oynar bisiklet sürer. benimki nerde muzurluk var orda. 1 haftadır bayırdan aşağı üstelik bisikletin üstünde ayağa kalkıp bisikleet sürmeye çalışıyor. yapma etme olmadı. sonunda bahçenin korkuluklarında asılı kaldı. bisikleti yasakladım ama o buluyo yapacak bişey. kendi canına zarar vermese gerisi önemli değil ama.
Allahtan duymuşsun bak sesini. zaten bneimkinin emeklemesi bile çekmeceleri karıştırmak için uzanmasıyla oldu hatta fotosunu çektim. benimki de hiç kimseden duymadım görmedm küçücüktü böyle çekmeceleri çekip heryere uzanıyordu. inanki o kadar zayıfki altı tane plastik sandalye üst üste var benim onu 2 mlik elbise dolabının önüne çekiyor üstündekileri alıyor yukarılarda yer kalmadı bari tavanlara dolap yaptırayım ben. herkesin deterjanları herşeyi ortda. bisikleti filan var kaç tane binmiyor. oyalanmıyor nerde zarar var bu orda.

allah yardımcınız olsun kac yaşında bılemıyorum ama cok kucuk sayılmasa gerek wc ıhtıyacını kendı yapabılıyorsa. sanırım canı sıkılıyor kımbılır belkıde bır kardeş gerek:) şaka bır yana ama can sıkıntısından veya sureklı onunla ılgılenmenızı ıstedıgınden olabılırmı acaba yada her ıstedıgı oldugundanmıdır bılemıyorumkı
amin küçükte değil 4,5 yaşında. sana bişey anlatayım bigün msafirliğe gittik. kadın bi oğlunu yere yatırmış çocukta benimkiyle yaşıt hemen hemen o zaman 3 yaşında . benim ki çocuğun üstünden bi o tarafa zıplıyo bu bu tarafa. sek sek oynuyo çocuğun üstünde. oğlum yapma etme hç dinlemiyor. çocuğun annesi de hiç bşey demedi. ben de çocuğu sakat zannettim inan ki. bi baktım çocuk kalktı gitti. bi de onun kardeşi vardı bebek bi abla tutuyordu bebeğin gözlerini hedef alıyor direk parmaklarını batırmaya çalışıyor. bi yere gitmek eziyet inan ki birde soruyorlar neden artık gelmiyorsun diye. ya aslında çok oyuncak aldık biz ona iyi etmedik işte.

Allah yardımcınız olsun bizimki daha çok küçük bakalım O neler yapcak
profesyonel yardım almayı düşündünüz mü hiç
küçükten belli olur o. bu bebekken bile hareketliydi. ana kucağına yatırırdım ayaklarını tepe tepe kayar giderdi halının üstüne. düşündüm aslında ama ilaç veriyorlarmış galiba ondan canım istemedi.

bir uzmandan yardım almanızı tavsiye ederim...

azda uyuyormuş...uykuyu yeterli almamak çocuğu hırçında yapar...

Allah yardımcınız olsun....

canım allah yardımcın olsun..bence ilk önce bi kreşi deneseniz..orda kurallara uymayı öğrenebilir.eğer bu şekilde devam ederse pedogoğa götürmeyi deneyin.ilaçtan ziyade neler yapabileceğini söyler.size onu oyabilecek yol gösterir.
benim yerime öpün tatlı yaramazı......

benımde kardesımın cocugu öyle kardesı var ama hala sımarık bence kardesten falan degıl benımkıde yaramaz ama kardesımınkınden bın kat ıyı dıyebılırım oda öyle bız bır care aramıyoruz öyle gecınıp gıdıyoruz kardesım kaynanaya atıyor gıtsın ....kardesımle eltıyız kaynanayla bırlıkte oturuyoruz kardesım atıyor bıze o kafa dınlıyor ben çıldırıyorum burda sankı 3çocuk benım ALLAHım banada sabır versin YARABBİM:........

Allah yardımcınız olsun,valla yazdıklarınızı okurken ben yoruldum,
Bu konularda profosyenel yardım çok önemli.O enerjiyi bu farklı yerlerde kullanmasını sağlamalısınız.Yaz okuluna falan gönderebilirsiniz mesela:1hug:

durumun çok zor nekadar sıkıntı çektiğini anlamaya çalışıyorum ama biliyormusun ben dua ederken diyorum ki allhım bi çocuğum olsun eli ayağı sağlam olsun yaramaz olmasına bile rağzıyım yeterki bi çocuğum olsun hamile kalıyım

:1shok::1shok::1shok::1shok::1shok::1shok:yasakkelimeCADIARZUvalla hiç kolay degil,bir psikologtan yardım alın bence,ALLAH korusun kendisinede zarar verebilir,çevresindeki başka çocuklarada.o yerde yatan çocugun anneside amma duyarsızmış be! benim evladımın üzerinden biri atlıycak he?Çok üzgünüm çoook

dün parmak boyasını halıya boca etmiş. söylemedi de kurumuş. sildim çıkmadı da nasıl çıkarayım bilmiyorum. bugünde sabahtan beri çileden çıkardı bizi bu kadar şımarık olamaz yani hiç yerinde durmuyor. öğlen biraz uyuyalım dedik. dedim git yatağına yat. ağlayarak geldi elini gösterdi gittim baktım sandalyesi var küçük çıkıp lambaya basıyor wc ye gidiyor kendi. sandalye devrilmiş dedim düştün mü? elini mi sıkıştırdın? sonra gitti yattı kızdık tabi hiç yerinde durmuyorsun diye. bi de baktık ki bi yerden anten kırmış bilmiyorum uzaktan kumandalı arabasından galiba prizin kapağıda açık. almış onu bi güzel sokmuş prize elektirk çarpmış. elinde çok az patlama olmuş elektrikten. sandalyeden düşürttürmüş galiba elektirk. nasıl çocuk anlamadım benden az uyuyor sabah erken kalkıyor gece geç uyuyor gündüz uyumaz. ne versem uyutmak için napsam şaşırdım. hiçte yerinde durmuyor sözde dinlemiyor.

çok hareketli sürekli gözetim altında tutacaksın hiperaktif olabilir mutlaka test yaptırt erken yaşta olması çoğu şeyleri engelleyebilir pedegogtan yardım al canım sabır sadece sabır

canım biz uzmana götürmeni öncelikle tavsiye edebilirim.
ayrıca çocukları yaz kursuna göndermenizide tavsiye ederim.
enerjilerini boşaltmak için.
allah yardımcn olsun.
allah sabır versin

o yaşta yaramaz olmayan mı var...benim kzıızm da 3 yaşında ve cok yaramaz.doktoru ilacı falan düşünmeyin arkadaslar.o tür şeyler okul cagında belli olur şimdiden değil.

canim mrb belki bi krese gitce cok iyi olucak benim oglumda ayni seyleri yapiyordu bir kac aya kadar ,simdi oglu iki bucuk yasinda bir senedir krese gidiyor degisme cok oldu bu arada ..
norlamde oglum saat ikiye kadar kreste kaliyor ama su an üc hafta tatildeler

sabah 7 gibi kalkiyor en gec saat 9:00 kahvalti yapiyor
saat tam 12:00 öglen yemegi
12:30 disler fircalanip yataga yatiriyorum ama bende onunla beraber yatiyorum uyumazsa kiziyorum sarilip uyumasini bekliyorum
13:30 da onu uyandiriyorum
bu arada biraz oyun oynuyor meyva dondurma gibi seyler veriyorum az az
saat 15:30 gibi parka gidiyoruz en gec bir saat icinde dönmek sartiyla
18:30 yemek vakti
sonra dus zamani
19:30 sütünü iyiyor
disler fircalaniyor
20:00 yataga gidip ona kitap okuyorum onu uyuturken odasi devamli karanlik oluyor uyumazda oyun oynarsa kitap okumayi birakiyorum

haa bu arada aksamlari oglumun uyudugu zamanlar kesinlikle evime kimse gelmiyor telefonlara cevap verilmiyor acil olmadikca ..bi sorunum oldugu zaman oglumla onun boyuna inip onunla konusmayi deniyorum ,bazende onu duymazliktan geliyorum kendi kendine susuyor cnm

cnm sende böyle dene istersen cok düzenli ve saglikli bi düzen
ilk zamanlar cok zor gelicek ama merak etme en gec iki hafta icinde vicudu bu düzene alisacaktir
ben oglumu uyuturken ona arada sirada sözler veriyorum hadi bak uyu uyaninca seni addaya götürcem diye kalkincada gidiyoruz aama....
insallah yardimci olmustur bunlar sana biraz cnm

Son düzenleyen: Moderatör:
Kuzenimin oğulları aynı sizinki gibi düz duvara tırmanıyorlardı Allah kolaylık versin...Benim gibi güç bela anne olanlar veya uğraşanlar bu satırları okuyunca aman sağlıklı olsunlarda yaramaz olsun diye düşünüyorlar ama kızlar o masum bebişler hareketlenince öyle olmuyor (Karamanın koyunu sonra çıkar oyunu)

arkadaşlar öneriler için sağolun saat olayını denedik bi örnek vereyim gece hepberaber uyuduk 24 gibi sabah nasıl uyandım dersiniz oğlan uyandırdı. benden ve babasından önce uyanıyor. yemekte kesinlikle kendi yemiyor. sofraya oturmak istemiyor kaç öğün vermedik yine yemiyor. şu taşınma işleri yüzünden de biraz zayıfladı. çöp gibi. masal da çok okudum ama on tane okuyorum anlatıyorum. ben uyuyup kalıyorum bi kalkıyorum oğlan uyanık böyle bişey yani. hamile olanlar dua etsin uysal iştahlı ve kendi kendine oyalanan bi çocuk istesinler. şu an uyanık babasıyla birlikte.

Back