Ben bu adamla mı evlenmişim?

sue1

Rabbim sana emanetiz
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2011
954
149
123
Tekirdağ
kızlar daha önce de eşimin ailesiyle ilgili konular açmıştım. dün kaynanamı aradım. biz farklı şehirlerdeyiz. geçtiğimiz hafta sonu bize geleceklerini ama kayınpederimin işi çıktığı için gelemediklerini söyledi. dumur oldum. çünkü bu plandan benim hiç haberim yoktu. ne olursa olsun tabi ki gelebilirler ben asla istemiyorum demedim. ama ben hafta içi zaten çalışıyorum. ev dandini anlayacağınız. ayrıca evde de sadece yarım kilo bakla ve yarım kilo ıspanak vardı. pazartesi günleri yapıorum alışverişi. en azından bu planlarından bahsetmeleri gerekirdi diye düşünüyorum. bilenler vardır belki ben bi şeye sinirlenince kendimi ev işlerine veriyorum. saat 10da kalkıp banyoyu tuvaleti ovdum. ağlaya ağlaya mutfağımı temizledim. eşim de anladı bi şeye kızdığımı. ne oldu diye sordu. önce cevap vermedim. çünkü ne zaman bu konu açılsa saçma sapan tartışmaların içinde bulyorum kendimi. sonra üsteleyince dedim eşime senin böyle bi şeyden haberin var mı? hayır yok dedi. dedim ki bi haber vermeleri gerekmez miydi.sonuçta bizim de bi planımız olabilir. olayı anlatnca eşim hemen savunma mekanizmalarını açtı vay efendim annesi komşuya bile giderken haber verirmiş. şöyleymiş böyleymiş. bana sabahtan beri bunun için mi ağlıyosun dedi. evet dedim. güldü kafasını çevirdi. ben de sinirlendim tabi. kalktım oturma odasında yattım. yemin ederim bütün gece gözümü bile kırpmadım. hep ağladım. ve şunları düşündüm: ben bu adamla evlenmiş olamam. beni her fırsatta koruyan bu adam hiçbir zaman benim yanımda olmuyor, arkamda durmuyor. ailesine laf söyletmiyor ama eminim bana söyletiyor. ne yapıcam ben hazmedemiyorum artık. hı bi de belki saçma ama dün gece mail yazdım ona. ne zaman bu konu açılsa tartışıyoruz o yüzden konuşmak değil yazmak istedim dedim.

canım bence büyütecek bişey yok,bence sen biraz abartmışsın.
Geçen hafta gelmiş olsalardı bence ararlardı önceden.
Gelmedikleri için de söylemiş gelecektik gelemedik diye,çat kapı geleceklerini sanmıyorum.
Kendini üzme ,gözünde büyüttüğün şeylere sonra güler geçersin.Eşinle aranı bozmaya değecek bişey yok.Ha eğer çat kapı gelselerdi de sen bu tepkileri verseydin tamamen haklıydın ama şu durumda bence sakinleş ortada bişey yok.

Bence biraz büyütüyorsun tamam habersiz gelmek istemeleri düşüncesizlik ama ağlanacak küsecek bir durumda yok ortada yani.Eşine yansıtmadan kaynana sen söylebilirsin anne ben çalışıyorum bazen evde olmuyoruz çok geziyoruz biz, haber verirseniz daha iyi olur falan de. Hiç kendini üzmeye değmez yani.

belki gelmedikleri için haber vermememiş olabilirler sonuçta sürekli böyle yapmıyorlarsa bence sıkma kendini fazla gelselerdi elbet ararlardı....

Kusura bakmayın ama derdiniz ne anlamadım. Buradaki insanları mı kıskandınız da hadi bende birşey yazayım dediniz.

İnsanlar gelememiş işte sorun ne. Eğer gelselerdi de giderdiniz bir bakkaldan bir paket makarna alır birde çorba yapar verirdiniz önlerine. Sanırım siz onların gelmesini istemiyorsunuz gerisi bahane. Kaynanana yada eşine evin durumunu söylersiniz önceden haberim olursa hem sizi daha iyi ağırlarım hemde kapıda kalma riski olmaz dersiniz sorun çözülür. Yani sahaba kadar ağlayacak yada eşinle kavga edecek bir durum ben göremedim.

Bence evliliğinizin ve eşinizin bira kıymetini bilin. Ne kendinizi ne de bir başkasını böyle basit şeylerle üzmeye değmez. Hayat çok kısa. Ve bir anlık. Sonra inanın çok pişmanlık duyarsınız.

Mesele çat kapı gelip gelmeme değil. Mesele eşinin senin arkanda durmaması.
Sen buna kızıyorsun, alınıyorsun değil mi?
Çat kapı gelseler ama eşin "anne niye haber vermiyorsunuz, bizim de olna göre hazırlığımız olurdu" dese gelmeleri umrunda olmaz değil mi?
Anlıyorum.
Ama en azından senin eşin dürüstmüş.
Burda okuyorum ne eşler var... Sözde karılarına hak veriyorlar. Kendilerini eşlerinin yanındaymış gibi
gösteriyorlar. Ama hep palavra. Geçiştirme, oyalama, başından savma...
Eşin sabah gelse yanına "evet haklısın canım habersiz gelmeleri çok kötü" falan filan dese
ama öyle düşündüğünden değil sen ağlamayı kes diye.
Daha mı iyi?
Bence değil.
Aptal yerine konmak beni daha çok sinirlendirir.
En azından seninki seni aptal yerine koymaya çalışmıyor.

Eşinizin arkanızda duracağını mı sanıyordunuz..?
erkek bu annesi ne yaparsa yapsın gözünün önünde yapsa görmüyor malesef hep haklı bir yanı oluyor nedense..
En basit haklı çıkarma yöntemi o büyük o yaşlı o hasta.. hep var..

Biz tamamen bağlarımızı kopardığımız halde hala eşim laf söyletmiyor..

Ki eşime neler dediler bana ne hakaretler hala koruyor kolluyor..

Bunada eminim ki onun kardeşleri beni asla korumaz bide üstüne söverler ama işde şans..

Bizede böle odunu denk geldi napalım

Kısmet dicez yapcak bişe yok..

ufak bi sorundan üzmüşsünmüz kendinizi ama erkeklerin anatomisi böle bee üzülme hadii
:71:

Mesele çat kapı gelip gelmeme değil. Mesele eşinin senin arkanda durmaması.
Sen buna kızıyorsun, alınıyorsun değil mi?
Çat kapı gelseler ama eşin "anne niye haber vermiyorsunuz, bizim de olna göre hazırlığımız olurdu" dese gelmeleri umrunda olmaz değil mi?
Anlıyorum.
Ama en azından senin eşin dürüstmüş.
Burda okuyorum ne eşler var... Sözde karılarına hak veriyorlar. Kendilerini eşlerinin yanındaymış gibi
gösteriyorlar. Ama hep palavra. Geçiştirme, oyalama, başından savma...
Eşin sabah gelse yanına "evet haklısın canım habersiz gelmeleri çok kötü" falan filan dese
ama öyle düşündüğünden değil sen ağlamayı kes diye.
Daha mı iyi?
Bence değil.
Aptal yerine konmak beni daha çok sinirlendirir.
En azından seninki seni aptal yerine koymaya çalışmıyor.

evet sorun tam olarak bu. yani gelip gelmemeleri değil. eşimin arkamda durmaması. evet aptal yerine konmak değil istediğim de. ama eşimin onlar haksız da olsa beni haksız çıkarma çabasına sinir oluyorum. aslında belki bu çok küçük bi olay. yeni yaşadığım için bunu anlatmak istedim. bu bardağı taşıran damla oldu diyebilirim bi yerde

Eşinizin arkanızda duracağını mı sanıyordunuz..?
erkek bu annesi ne yaparsa yapsın gözünün önünde yapsa görmüyor malesef hep haklı bir yanı oluyor nedense..
En basit haklı çıkarma yöntemi o büyük o yaşlı o hasta.. hep var..

Biz tamamen bağlarımızı kopardığımız halde hala eşim laf söyletmiyor..

Ki eşime neler dediler bana ne hakaretler hala koruyor kolluyor..

Bunada eminim ki onun kardeşleri beni asla korumaz bide üstüne söverler ama işde şans..

Bizede böle odunu denk geldi napalım

Kısmet dicez yapcak bişe yok..

ufak bi sorundan üzmüşsünmüz kendinizi ama erkeklerin anatomisi böle bee üzülme hadii
:71:

konu sahibi arkadaşm neden sabaha kadar ağladın inanamıyorum ve benmde gülesim geldi yani o derece iyi eşiniz sen benim ailemi istemiyosun dememiş

Bak benim kaynanam haftasonu oturmaya geldi.Evi temizlemiştim ama mutfağım berbat haldeydi. Kendileri sabah 7 de kalkıyorlar biz 10 bazen 11 de kalkarız haftasonları biliyor ama gelmiş 12 de bende ev temizliğini yeni bitirmiş mutfağa geçiyordum. Ama mutfağımda berbat halde yani.Bulaşıklar tezgahta buzdolabını temizlemiştim birde onun kalabalığı girdi gördü mutfağı ama hiçte umrumda olmadı yani.Herzaman öyle dağınık değildir ama görsün napiyim gidip şimdi herkesede söyler ama hiç takmıyorum.

Birkerede oğlum 2 aylıktı galiba kaynanamın akrabası bebek görmeye geleceğini kaynanama söylemiş ama kıza söyleme şimdi hazırlık falan uğraşmasın demiş yani haber ver ama fazla hazırlık yapmasın demiş.Saat 1 de kapı çaldı ben annemdir diye hemen açtım bebek uyuymuyor bildiği için gelirdi gün içinde ben uyuyrdum biraz.Ama benim evi görmeniz lazım. Oğlum geceleri hiç uyumuyor hiç durmuyor zaten ben bitmiş durumdayım. Eşimde sağolsun salonda bilgisayar bir yanda çekirdek yemiş bir tarafta üstünü çıkarmış ev dağınık yani. Bende oğlumu ayağımda sallayıp bir yandanda müdürümün anlamayıp ta bana eve gönderdiği evrakları okuyup çözmeye çalışıyorum. Kapıyı bir açtım bu akraba yanında biri daha var.Ben şok tabi evime ilk gelişi daha.İçeri girdiler biraz sonrada kaynanamla eltim geldiler. Kapıyı açınca kaynanam hemen sordum anne haberin varmıydı evet vardı dedi. Bana niye haber vermiyorsun hiç müsait değildim dedim. Eltimde neden haber vermedin falan dedi.Evdede ikramlık birşey yok eltim sağolsun geçiştirdik o günü öyle ama ben çok mahçup olmuştum.

Yani seninki gibi kendisi gelse iyi yine tanımadığım kişileri bile habersiz geitrmişti. Boşver be arkadaşım hiç üzülecek ağlanacak birşey değil geçip gidiyor işte varsın kirli dağınık bilsinler ama sen eşinle iyi ol.

bizimkiler cmbür cemaat evimden çıkmıyorlar.. ben ne yapayım.. bence sen biraz abartmışsın.. bu olayda bişey yok ki....boşyere sıkma canını... :):)

Canım buna benzer şeyleri hep yaşıyoruz inan.bence bu kadar üzülme ve eşine yansıtma.Önceden haber verilmiş verilmemiş hiç önemli değil.Sonuçta annesi ve bababsı.onlarda bilirler evdeki yokluğun ne olduğunu.Bilmiyorum türkiye'de mi yaşıyorsun ben almanyadayım.Burada saat 10 dan sonra hayat durur.bir tek açık yer bulamazsın.Türkiye'deki yıllarımı özlüyorum.İnsan neleri sorun ediyor kendine.Kendine yazık.benimeşimde benim arkamda hiç durmaz.Bana değer veriyormuş gibi gözüküp hiç vermez.ben biliyorum bunları.Evlenince 180 derece değişiyorlar.Aynılarını yaşadım.O yüzden aslında seni anlıyorum.

Eşler aileler söz konusu olduğunda savunma mekanizmaları devreye giriyor. Hep erkekleri suçluyoruz ama bu durum bizim icin de geçerli. Ben bir iki kere özellikle (kendimi denemek için) ailemle ilgili konuları actım, eşimin söylediği şeylere "danışıklı dövüş" olmasına rağmen hemen savunmaya geçtim, sinirlendim falan.

Konu aile olunca objektif bakamayabiliyoruz. Çok büyük konular haricinde bu durum böyle.

Eşinin arkanda durabileceği bir durum göremedim maalesef. Sen biraz duygusal davranmışsın. Evine gelen senin ailen. Her halini görebilir. Evde yemek yoksa bir corba bi makarna yaparsın olur biter. Yarın birgün çat kapı gelseler, sürpriiiiz deseler surat mı asacaksın yani.

Biraz duyarlı olmakta yarar görüyorum. Birbirimizi gaza getirmenin alemi yok.

Diğer konularınıda okudum yaşın ufak galiba evliliğinde yeni kayınvaliden de gözüaçık birşey..
birkaç sene sonra sen de kurt olursun..
Ne ağlıyorsun ya,yapma temizlik gelsinler pislik içinde otursunlar laf mı ediyor burun mu büküyor?
Valla kusura bakmayın ancak bu kadar haberdar etmediniz çalışıyorum dersin olur biter.
ondan sonra bir laf ederse eşine karşı sen haklı olursun ama şu anda sen suçlusun..
kurbanda yaptığı büyük terbiyesizlik biraz dişini göster o eti orada bırakır çeker giderdim ben..
kurbanı ben kesiyorum nereye vereceğime o karar veriyor.??
eşin anneci olabilir sen ayarını yapacaksın..
sabaha kadar ağlamak ne demek saçmalama değer mi sanıyorsun ?

Diğer konularınıda okudum yaşın ufak galiba evliliğinde yeni kayınvaliden de gözüaçık birşey..
birkaç sene sonra sen de kurt olursun..
Ne ağlıyorsun ya,yapma temizlik gelsinler pislik içinde otursunlar laf mı ediyor burun mu büküyor?
Valla kusura bakmayın ancak bu kadar haberdar etmediniz çalışıyorum dersin olur biter.
ondan sonra bir laf ederse eşine karşı sen haklı olursun ama şu anda sen suçlusun..
kurbanda yaptığı büyük terbiyesizlik biraz dişini göster o eti orada bırakır çeker giderdim ben..
kurbanı ben kesiyorum nereye vereceğime o karar veriyor.??
eşin anneci olabilir sen ayarını yapacaksın..
sabaha kadar ağlamak ne demek saçmalama değer mi sanıyorsun ?

kurbanda yaptığım sırf eşimin hatrınaydı. dedim ki o da gördü anladı artık. objektif olabilir dedim ama ne yazık ki olamamış. bilmiyorum belki çok abartılı geliyo size ama inanın bu birikmiş bişey ne yazık ki. yani her şeyin üst üste binmesi bu konu da eklenince...

Yok yok önemli birşey yokmuş derdinde sevindim:)

Her evli çiftte olur böyle şeyler.

Zamansız gelmeler bunun tartışma konusu olması vs olur yani normal.

Eşinizde birşey diyememiştir ailesi nede olsa gelecek tabi diye düşünmüştür.

Diğer konularda eğer sizi tam anlamıyla korumuyorsa o kısmı iyi gözden geçirin.

Boşuna tatlı canınızı sıkmışsınız.Allah sabır versin.

Sizin ailenz de haber vermeden gelseydi, asla gelmezler diyebilirsiniz, diyelim ki gelzelerdi aynen bayrakları açacak mıydınız. Hem kendi ailenize söylemeniz de daha kolay olurdu. Gelmeyin bir daha haber vermeden diyebilecek miydiniz, eşinizden bunu bekliyorsunuz.Kimseyi eğitemiyoruz işte. Dnların görgüleri de böyleyse yapacak birşey yok. Bu yaştan sonra terbiye mi edeceksiniz koca insanları

Bu sinir boşalmasına gelinceye kadar kimbilir kaç tane olay yaşanmıştır..seni çok iyi anlayabiliyorum.bunlar benim başımdada var canım...herşey birikip sonunda patlamaya neden oluyor.Evlenince nedense aileler teklifsizce her şeyi yapabileceklerini sanıyorlar.müsait misiniz demek akıllarına mı gelmiyor yoksa emrivakici insanlar oldukları içinmi bilemiyorum.insan sinir küpü oluyor. herkesi kendimiz gibi olmasını istediğimiz için mutsuz oluyoruz. onlarıda böyle (!) kabul etmekten başka çare yok. ya susacaksın hiçbirşey olmamış gibi davranacaksın yada rahatsızlığını belli edeceksin. ama böyle yapıncada "suratsız" damgasını yememek mümkün değil.sorunun onlardan kaynaklandığını anlamazlar.hep karşı tarafta bir sorun var sanırlar. eşinde tabiiki bunları anlayamaz.çünkü aileleri kutsaldır. hiçbirzaman laf söyletmezler gülüp geçerler. "ne varki bunda" derler.hassaslık sıfır yani... daha ne fikirsizlikler göreceksin kimbilir, ruh sağlığın açısından bence içinde tutma, nazik bir şekilde haber vererek gelmelerinin daha iyi olacağını söyle..ama tabi benim eşimin aile tarafı gibiyseler (ha duvar ha onlar. hiçbir imadan veya tepkiden anlamazlar) o zaman canım sakinleştirici ilaçlarla kendini rahatlatmaya çalışmaktan başka çare yok... 6,5 yılın tecrübesi :60:

kurbanda yaptığım sırf eşimin hatrınaydı. dedim ki o da gördü anladı artık. objektif olabilir dedim ama ne yazık ki olamamış. bilmiyorum belki çok abartılı geliyo size ama inanın bu birikmiş bişey ne yazık ki. yani her şeyin üst üste binmesi bu konu da eklenince...

biriktirmeyeceksin işte..
işin özü bu biri sana artık sizi aramayacağım telefonlarıma bakmıorsunuz dediğince.
eşini araya koymadan kayınvalideni arayıp " bak annecim ben işteyken sana geri dönemem,beni bundan sonra ona göre ara,beni de bir daha lütfen kocama şikayet etme,aramız bozulursa emini sende çook üzülürsün" de?
bir kez de anında tepki vermeyi dene olmaz mı niye biriktiriyorsun ki?
sende bir bireysin eşin de annesi de.. niye araya elçi koyuyorsun..

Back
X