Ben bu acının en katmerlisini yaşadim..

Elwing6

"Cok üret,az tüket,basit yaşa"
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2019
4.874
8.221
31 haftalik hamileyim..forumu tamamen onun icin kulanirken suan buraya yazmak varmis..

Pazartesi günü annem iskemik inme denen beyin damari tikanikligi yasadi..4gün yogun bakim sonrasi 2gündür nöroloji servisinde..beynin sol kismi hasarli konusma ve anlama merkezi..ke ke kee demekten baska bir sey diyemiyor bir Haftadir..anliyor ama derdini anlatamiyor..yuruyebilecekmi bilmiyoruz

farkli sehirlerde yasiyorduk ve tek cocugum..iyiiki yanindaydim iyiki cabuk mudahale oldu faakat cok yiprandim.1haftadir hastanelerdeyim..babam,teyzelerim gece kaliyor bende gunduz onlara yardimci oluyorum.zaten icimde rahat etmiyor.bu esnada bebegimi untuyorum..annem bebegim sanki.. yemegini yediriyorum altini aliyorum..arada agliyor istedigini anlatamiyor icim parcalaniyor..bu sekilde kalirsa nasil bas edecgimi hic bilmiyorum..evladimin dogumuna sevinebilecekmiyim?

Daha 1 hafta once yanima geldi birlikte hazirladik kizimin odasini nasil hevesliydi..kompostalar yapti sanki acelesi var gibiydi..ilk torunu..canim cok yaniyor ayaga kalkmaya calisip yuruyememesinden cok korkuyorum..kahrolur..

Dogumuma az kaldi.. birakip gidemem..bu sehirde dogum yapamam hastane kotu ve kucuk bir yer..psikolijime engel olamiyorum bugun tum gun hareketten kasilmaktan bir hal oldu kizim karnimda..ben ki her seyin kiymetini bilirdim o komposto yaparken ne sansliyim dedim annem var..bununla sinanmak cok zoruma gidiyor..anne olurken kolum kanadim kirildi..

31 haftalik hamileyim..forumu tamamen onun icin kulanirken suan buraya yazmak varmis..

Pazartesi günü annem iskemik inme denen beyin damari tikanikligi yasadi..4gün yogun bakim sonrasi 2gündür nöroloji servisinde..beynin sol kismi hasarli konusma ve anlama merkezi..ke ke kee demekten baska bir sey diyemiyor bir Haftadir..anliyor ama derdini anlatamiyor..yuruyebilecekmi bilmiyoruz

farkli sehirlerde yasiyorduk ve tek cocugum..iyiiki yanindaydim iyiki cabuk mudahale oldu faakat cok yiprandim.1haftadir hastanelerdeyim..babam,teyzelerim gece kaliyor bende gunduz onlara yardimci oluyorum.zaten icimde rahat etmiyor.bu esnada bebegimi untuyorum..annem bebegim sanki.. yemegini yediriyorum altini aliyorum..arada agliyor istedigini anlatamiyor icim parcalaniyor..bu sekilde kalirsa nasil bas edecgimi hic bilmiyorum..evladimin dogumuna sevinebilecekmiyim?

Daha 1 hafta once yanima geldi birlikte hazirladik kizimin odasini nasil hevesliydi..kompostalar yapti sanki acelesi var gibiydi..ilk torunu..canim cok yaniyor ayaga kalkmaya calisip yuruyememesinden cok korkuyorum..kahrolur..

Dogumuma az kaldi.. birakip gidemem..bu sehirde dogum yapamam hastane kotu ve kucuk bir yer..psikolijime engel olamiyorum bugun tum gun hareketten kasilmaktan bir hal oldu kizim karnimda..ben ki her seyin kiymetini bilirdim o komposto yaparken ne sansliyim dedim annem var..bununla sinanmak cok zoruma gidiyor..anne olurken kolum kanadim kirildi..
Cok gecmis olsun. Sizi anliyorum. Umarim anneniz en kisa surede toparlar, dogumunuza sahit olur.

Allah sabır versin. Imtihanın gerçekten çok çetinmiş. Ama umudunu sakın kaybetme. Doğuma daha bir ay var. Bekli annen kalkıp yürüyecek. Lütfen sıkma kendini.
Ve seni böyle seven bir annen olduğu için de gerçekten çok şanslısın. Annen de senin gibi bir evlâdı olduğu için çok şanslı. Allah yardımcınız olsun.

Rabbim tez vakitte sifasini versin suan hem hamilelik hemde annenin durumu seni daha da duygusal yapmistir ama guclu olmalisin her ikisinin de.sana ihtiyaci var. Bence oralarda iyi.bir hastane.arasitr varsa dogumu orada yap insallah dogumuna kadar annen duzelir de hersey icine daha bir siner. Bu da bir imtihan ve sen bu sinavi gececeksin bol bol dua et hamilelerin duasi kabul olur derler arkadasim.

Allah şifa versin annemize, inşallah doğuma kadar iyileşir. Doktorlar ne diyor?
Hasar cok buyuk sol kisim yok denecek kadar ama bu halde gelip cok agir olan hastalar vae diyorlar.yogun bakimda bizi tanimiyordu yavas yavas algi geldi simdi masallahi var ama konusma yok ayaklar oynuyor fakat yurumesi icin kesin bir sey diyemiyorlar dilerim gun gectikce iyi olur..tanimaz hallerden biilinc normal hale geldi..

Allah Büyük umudunuzu kaybetmeyin .. cok gecmis olsun Rabbim şafi ismiyle şifa versin Annenize InsAllah en kisa zamanda iyilesir ..

Daha çok yeni, bir kaç hafta geçtikçe daha iyi olacaktır anneciginiz.
Inmeler çoğunlukla kendini idare edebilecek seviyeye dönüyor. Icinizi ferah tutun.
Durumunuz varsa hastaneden çıkınca eve bir fizyoterapist ayarlayın, haftada 2-3 gün gelir, geri kalan günlerde de ne yapacaginizi öğretir.
Süreci çok hızlandırır.

Bak o kadar kısa zamanda bile bilinci yerine gelmiş
Doğuma kadar şifa bulur inşallah
Bu süreçte hasta bakıcı bir bayan alabilirsiniz yanına
Arkadaşım annesi için tutmuştu aracı şirketlerden
Hastanede de evde de 24 saat ferakatçisi oluyor sizlerde yanında duruyorsunuz istediğiniz zaman
Yıkamaya yedirmeye giydirmeye çok faydası oldu diyordu

Hasar cok buyuk sol kisim yok denecek kadar ama bu halde gelip cok agir olan hastalar vae diyorlar.yogun bakimda bizi tanimiyordu yavas yavas algi geldi simdi masallahi var ama konusma yok ayaklar oynuyor fakat yurumesi icin kesin bir sey diyemiyorlar dilerim gun gectikce iyi olur..tanimaz hallerden biilinc normal hale geldi..
Bakın baya bir gelişme var, konuşma daha geç gelir diye biliyorum, ümidinizi kaybetmeyin.

Daha çok yeni, bir kaç hafta geçtikçe daha iyi olacaktır anneciginiz.
Inmeler çoğunlukla kendini idare edebilecek seviyeye dönüyor. Icinizi ferah tutun.
Durumunuz varsa hastaneden çıkınca eve bir fizyoterapist ayarlayın, haftada 2-3 gün gelir, geri kalan günlerde de ne yapacaginizi öğretir.
Süreci çok hızlandırır.
Uzuldugum konu evim duzenim her seyim Ankarada..babam var ama gozum arkada kalacak..doguma dahiii nasil gidecegiimi dusunuyorum..esim isini baska yerde yapamaz tasinsak..nasil ilgilenecegim bebegimle ilgilenebilecekmiyim kafam allakk bullak

Rabbim çok buyuk.
İnşallah annen sağlıkla ayağa kalksın ve sen saglikla yavrunu al kucağına.
Dua et bol bol.
Rabbim el acanlari asla geri çevirmez.
Hamilesin ki hamilelerin de duası çok makbuldür.
Zor biliyorum ama güçlü durmaya calis cunku bebeğinin ve annenin sana ihtiyacı var..
Aminn insallah ediyorum etmem mi..sagolasin

X