Öncelikle başa gelen yaşanır çekilir,bu dünyada alacağımız nefes sayısı bile belli ,akıtacağımız gözyaşımızın sayısıda belli,güleceğimiz günlerin saatlerin sayıda,olacağın öleceğin önüne geçilmiyor bu senin kaderinmiş.
buradan bütün BEKAR lara sesleniyorum HAYKIRIYORUM
başından kavga dövüşlü başlayan ilişki nişanlıyken kavga dövüşlü süren ilişkinin neticesinde evlenince BOŞANMAYLA biter,eğer bekarsanız isterseniz 10 kişiden yüzük atın ama evlenmeye götürmeyin işi kavgayla başlayan kavgalı bitiyor.Düzelmesi çok zor imkansız,ve hüsrana uğramış ,mağdur hanımların sayısı gittikçe artıyor.
Ailesinin mutlu olacağını sanmıyorum bilmiyorum ama belki kendi kızlarıda vardır.Kendi kızlarının başına gelince yada oğullarına bir akbaba gibi gelin bulunca akılları başlarına gelir.
bu dünyada kim kime ne yaptıysa bunun bedelini bu dünyada ödemeden öteki dünyaya gitmiyor.Öteki dünyada alacağın hakkını da Allahım saklıyor.Güçlü olacaksın başıan çok şey gelsede güçlü olmayı öğrenip ayakta duracaksın.Ben 10 sen dul yaşadım.Bazen boşanmış biri olduğumu dahi unutuyordum.Aklıma gelmiyordu.Sevgi nedir ki canım ,seviyorum diyorsun,senin sevginle ,özverinle düzeltebildin mi?tek başına sorunların üstesinden gelebildin mi?ne geldi elinden Hiçbişey seviyorum ,özledim diye bir de kendini üzeceğine geleceğinle ilgili SAĞLAM plan ve stratejiler belirlemelisin.Geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemelisin.Ama şunu bil ki;Sen yükseldikçe ,onlar batacak.Onların hayatı görmemiş gördükleri hayat ise hayatın sadece REKLAM ları sevgiyle kal.
Dul yaşamak zor HAYIR demesini bil
Her yüzüne güleni dost sanma
Kimseyi derdini ve sırrını anlatma
Sakın kimsenin yanında (özellikle abi,baba bildiğin erkeğin)ağlama ,zayıflığından istifade etmesine neden olursun
Çok fazla güler yüzlü olma,çabuk kandırırım ben bunu safın teki denmesine sebep olursun
,Gayet sert ve tavırlarında emin ol.
Bayan arkadaşlarına dikkat et.Erkeği rededer gönderirsin ,kötü bayan arkadaşın askıntı olur.ondan ve onun senin başına açacağı belalardan kurtulamazsın
Seninle aynı derdi paylaşan insanlarla (yüz yüze tanıdıklarından veya yeni tanıyacaklarından)tanıştığında hemen sende dertlerinden çektiklerinden bahsetme.
bilemezsin belki Geneleve kadın buluyordur.
bunlar 10 senesini dul geçirmiş olan benim tecrübe ve deneyimlerim
Ben sağlam gittim.Sağlam çıktım.Önüme geleni serçe parmağımla ezmekten çekinmedim.Onun için ayaktayım.Kocamı seviyorum diyerek kendimi kendimde zayıflatmadım.Onun içinde sevgiye ihtiyaç duymadım.Mantıklı oldum.Allahıma sığındım.Şuan Allahımın izniyle Güçlüyüm.Sende böyle ol.Bunlar bir tavsiyeydi.Denyerek tecrübe etme sadece dediklerimi uygula,denemeye kalkma başın belaya girmesin.