Benım oldum olası kafeın ıçeren şeylere, tabı başlıca kahvelere bağımlılığım vardı ama sorun etmıyodum mutluydum selülıtler dışında tabı. Ama sıgara alışkanlığından sonra her şey daha zor olmaya başladı. Sıgarayı bırakmaya çalışıyorum. Aynı zamanda kahve de çok ıçıyorum ve her kahve kokusu aldığımda aklıma sıgara gelıyor. Çoğu zaman ırademe hakım olamıyorum ve yakıyorum hemen. Çok zor bı durum..
Sigarayı bırakmak istiyorsanız bence etrafınızdaki özendiren imajlardan kurtularak başlayın. Mesela profil resminiz :) 20 yıl içtikten sonra bırakan biri olarak söylüyorum. Pop kültür figürleri çok etkiliyor.
Kafein bağımlılığı konusunda ise şunu söylemek istiyorum. Hem vücuda hem zihne çok çok zararlı. Tuhaf semptomlar görmüyor musunuz? Depresyona kadar gidebilen başağrıları falan yapıyor. Ben kafein bağımlılığım ile savaşırken bol bol kediotu çayı ve taze sıkılmış portakal suyu içtim. Bırakmama değil ama zararlı etkilerini hafifletmeme yardımcı oldu.
Bırakmak için canım her kahve çektiğinde Kudzu çayı içtim. Japon sarmaşığı denen bitkiden yapılıyor. Çin'den bir arkadaşım yolluyordu, burada var mı bilmiyorum. Aktarlara sorabilirsiniz. Aktarlar kirli çıkın gibidir, hiç ummadığınız şeyler çıkarabilirler.
Birden bırakmak mümkün olmasa da, azaltmayı deneyin bence.
bende türk kahvesi bağımlısım günde 2 kere zaten mutlaka içerimde 2 3 4 e kadar çıkar yani çalışmasam...
izinli olduğum zamanlar evde uyandığım anda kahveye sarılıyorum bide aç karınla sigarada içiyorum....
evde tekken hayatta kahvaltı yapmam yemek yemem sadece sigara ve kahve....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?