• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben bir kafein bağımlısıyım.

BuRcU

bir kız, bir oglan!
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2009
2.447
12
158
Diğer
arkadaşlar öyle bir kahve içer oldum ki kendimi
tutmasam akşama kadar her halde 10 fincan içerim
hem artık koyu türk kahvesi olmalı..
ve o telvesi yok mu beni büyüleyen..
mutlaka bitirmem lazım sonuna kadar
ama hat safhada kansızlık ve calsiyum eksikliği yapıyor

:50: :26:

aynı durumu yaşıyorum ama 10 fincan değil ben 3 fincan içince kendime kızıyorum. telvesini bile yiyorum. :97::68:

bu konuda yalnız değilmişim .. bencede çare bulunursa biri bana da haber versin :37:

Ne olacak bu işin sonu bende çok düşkünüm arkadaşın dediği gibi telvesine ayrı hastayım ama gelin görünki kahve uykumu kaçırıyor ve uyku problemi yaşıyorum ama vazgeçemiyorumda :97:

kimse akrabamın rekorunu geçemez:19: günde tam tamına 14 türk kahvesi.
bence kendinize periyodlar belirlerseniz ve onlara uyarsanız kendinizi frenlemiş olursunuz.

millet gözünü acinca cay ister ben kahveeeee
bende günde 4veya 5 kahve iciyorum ama bu ara farkindayim kahve icince basim agriyor halsizlik yapiyor
en az 2ye düsürmam lazim ramazan geldi sükür icemiyorummmm:18::18:

siz ne yapiyorsunuz arkadaslar yaa :53: bu kadar kahve icilir mi??? birden kesmek degilde birer birer azaltmak gerek galiba..birde evdemisiniz bu kadar kahve iciyorsunuz? yoksa calisiyormusunuz??

evde kahve yapmaya usenirim ben, misafirlerim gelince yaparim ancak en son gecenin kapanisi olarak :1:
onlarin yaninda bizlerde nasipleniriz..ama simdi zaten icmiyorum. Normalde yesil cay icerim, onuda icmiyorum artik..
Allah kismet ederse dogumdan sonra baslarim tekrar yesil cay icmeye sanirim.

bende türk kahvesi bağımlısım günde 2 kere zaten mutlaka içerimde 2 3 4 e kadar çıkar yani çalışmasam...
izinli olduğum zamanlar evde uyandığım anda kahveye sarılıyorum bide aç karınla sigarada içiyorum....
evde tekken hayatta kahvaltı yapmam yemek yemem sadece sigara ve kahve....:43:

Benım oldum olası kafeın ıçeren şeylere, tabı başlıca kahvelere bağımlılığım vardı ama sorun etmıyodum mutluydum selülıtler dışında tabı. Ama sıgara alışkanlığından sonra her şey daha zor olmaya başladı. Sıgarayı bırakmaya çalışıyorum. Aynı zamanda kahve de çok ıçıyorum ve her kahve kokusu aldığımda aklıma sıgara gelıyor. Çoğu zaman ırademe hakım olamıyorum ve yakıyorum hemen. Çok zor bı durum..

Ben artık bu konuda kafein bağımlılığından kafein eksperliğine doğru geçiyor gibiyim. Tek bırakabildiğim hazır soğuk kahveler oldu ama özellikle bir yerde oturmaya gittiğimde çok zor oluyor. Yemekten daha fazlasını kahvelere harcıyorum :( :50:

bende kahve içmeden duramayanlardanım.. öyle elektırıkli makinada yapılan kahveyi sevmem tadı bi acayıp oluyor illaki ates gorecek cezve yada közde mükemmel oluyor ama her zaman közüde bulmak zor tabıkı.. hergun mutlaka içerim,içmezsem arıza çıkartırım sagda solda ;) filtre kahvelerinde makinasını almıstım ama yok ben eski usule devam illa ates gorecek arkadas.. hatta doktor bi ara yasak koymustu 2ay nasıl zor gectı benım için anlatamam resmen kahve için şafak saymıstım güngün :)) biri kahve yapsın kokusundan anlarım bana her ne kadar uzakta olsa gelir kokusu cagırır ;beni iç beni iç diyee :):)
bırakmayı gectım azaltmak zor bikere..bide ben sigarayı azalttım kahveye daha cok sarıldım oyle dıyeyım... sigarayı ortaokuldan beri kullanıyorum tektuk diye basladık sonrası tiryakilik oldu..kahvede liseden berı işte..

var mı bi çaresi bende merak içerisindeyim?

Benım oldum olası kafeın ıçeren şeylere, tabı başlıca kahvelere bağımlılığım vardı ama sorun etmıyodum mutluydum selülıtler dışında tabı. Ama sıgara alışkanlığından sonra her şey daha zor olmaya başladı. Sıgarayı bırakmaya çalışıyorum. Aynı zamanda kahve de çok ıçıyorum ve her kahve kokusu aldığımda aklıma sıgara gelıyor. Çoğu zaman ırademe hakım olamıyorum ve yakıyorum hemen. Çok zor bı durum..

Sigarayı bırakmak istiyorsanız bence etrafınızdaki özendiren imajlardan kurtularak başlayın. Mesela profil resminiz :) 20 yıl içtikten sonra bırakan biri olarak söylüyorum. Pop kültür figürleri çok etkiliyor.

Kafein bağımlılığı konusunda ise şunu söylemek istiyorum. Hem vücuda hem zihne çok çok zararlı. Tuhaf semptomlar görmüyor musunuz? Depresyona kadar gidebilen başağrıları falan yapıyor. Ben kafein bağımlılığım ile savaşırken bol bol kediotu çayı ve taze sıkılmış portakal suyu içtim. Bırakmama değil ama zararlı etkilerini hafifletmeme yardımcı oldu.

Bırakmak için canım her kahve çektiğinde Kudzu çayı içtim. Japon sarmaşığı denen bitkiden yapılıyor. Çin'den bir arkadaşım yolluyordu, burada var mı bilmiyorum. Aktarlara sorabilirsiniz. Aktarlar kirli çıkın gibidir, hiç ummadığınız şeyler çıkarabilirler.

Birden bırakmak mümkün olmasa da, azaltmayı deneyin bence.

Sigarayı bırakmak istiyorsanız bence etrafınızdaki özendiren imajlardan kurtularak başlayın. Mesela profil resminiz :) 20 yıl içtikten sonra bırakan biri olarak söylüyorum. Pop kültür figürleri çok etkiliyor.

Kafein bağımlılığı konusunda ise şunu söylemek istiyorum. Hem vücuda hem zihne çok çok zararlı. Tuhaf semptomlar görmüyor musunuz? Depresyona kadar gidebilen başağrıları falan yapıyor. Ben kafein bağımlılığım ile savaşırken bol bol kediotu çayı ve taze sıkılmış portakal suyu içtim. Bırakmama değil ama zararlı etkilerini hafifletmeme yardımcı oldu.

Bırakmak için canım her kahve çektiğinde Kudzu çayı içtim. Japon sarmaşığı denen bitkiden yapılıyor. Çin'den bir arkadaşım yolluyordu, burada var mı bilmiyorum. Aktarlara sorabilirsiniz. Aktarlar kirli çıkın gibidir, hiç ummadığınız şeyler çıkarabilirler.

Birden bırakmak mümkün olmasa da, azaltmayı deneyin bence.

aynı ürünlei değil ama bende kahve yerine her defasında olmasada çoğunluğunda bitki çayı falan içmeyi planlıyorum ya da nestlenin tahıllı içeceklerinden içebilirim.kararlı olmam gerektiğini ve zararlarını hatırlatabilirim diye düşünüyorum.inadımı konuşturmalıyım

bende türk kahvesi bağımlısım günde 2 kere zaten mutlaka içerimde 2 3 4 e kadar çıkar yani çalışmasam...
izinli olduğum zamanlar evde uyandığım anda kahveye sarılıyorum bide aç karınla sigarada içiyorum....
evde tekken hayatta kahvaltı yapmam yemek yemem sadece sigara ve kahve....:43:

sagligini tehlikeye atiyosun iyi beslenmelisin

Back