- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.403
- 298
- Konu Sahibi witch hunt
-
Çinde yasam zordur canim keske iyice arastirsaydin gitmeden. Ben yurtdisindayim burda çin mahalleleri oluyor ayni ulkeleri gibi ordan gecerken bile icimiz kalkiyor ama ben yemeklere alistim bazi seyler guzel ama genellikle bizim damak tadimiza zit. Marketlerde peynir ekmek filan yokmu alabilecegin acaba? Ne kadar kalicaksin bilmiyorum ama 6 ay uzun sure bir sekil adapte olmaya calismalisin.. olmadi yapamazsan geri don yani basarip basaramamak meselesi degil kultur ortam senin hic gormedigin bisey cok fazla gurur meselesi yapma. Eger baktin hic yapmiyorsun donersin geriye
Çinde normal türkler bulmalisin kendine bence seni anlayabilecek insanlarla takilmalisin. Ya anlamadim kahvalti olayini hic mi market yok boyle en azindan avrupalilar icin peynir cesitleri falab satan. Ya da domates? Alisicaksin kiz sabret azcik daha. Yavaş yavas kendi yeme duzenini olusturursun o kokusuklarin arasnda :)
gökçeciğim alışacaksın elbet.. daha çok yenisin orda... tat almaya bak.. arkadaş edindin mi.. yurttaki oda arkadaşı olayı ne oldu
yapamiyorsan, olmayacaksa donersin.. esinden baska hesap verecegin kimse yok
mersinin küçük bi ilçesinde yaşıyordum ve lisede tam bi inektim. yani öyle hiç gezmelere gidip evden ayrılmışlığım yoktu. istanbul'a üniye gidince 2 ay neredeyse yurttaki odadan dışarı çıkmamış ve sürekli ben yapamicam galiba diye ağlayan bi kuzu haline gelmiştim. bi iki ay sonra ise tam bi aslana dönüşmüştüm.
bak bu bi örnek istanbul nere çin nere.. olur olur alışırsın. yırtarsın bence süper olur yeterki kendini hasta etme ve vazgeçme
insallah alışırım yoksa deliricem burda ...Bir de shangai nin dışında bir yer gezip görebileceğim yer de yok mal gibi ordan oraya yürüyom elli defa kayboluyom sinir oluyorum kendime iyi halt ettin otursaydın kıçının üstüne müstehak sana bunlar diye bak şimdi açım ne yicem hiç bi şi
başka bir ülkeye gitmişin
başka kültür başka insanlar , hangi babayiğit ilk bir hafta içinde alışabilir ortama ayak uydurabilir ki
herşeyin bir bedeli var , burda iş bulmak vs için de çok ter dökecektin , ordada çok ter döküyorsun böyle düşün
dünyanın hiç bir yerinden kolaydan para kazanılmaz veya kolay yoldan eğitim görülmez böyle düşün
Market filan yok mu ? Peynir falan satan ? Öyle şeyler alsanız
1 Yıl Çokmuş be :) .Sen kaşındın güzelim... 3-4 ay kal alışırsın belkim... Ben Gitsem Ağlar dönerdim.herhalde Eşimle 2 ay ayrı kaldım paZarda Annesini kaymetmiş çocuk gibi oldum... Allah Yardımcın olsun canım.
Sabretçem kuşum napim sabretmesem ..Ama tiksinmek var ya böyle insan asansörden tiksinir mi yaa ben ondan bile tiksinir hale geliyorum Allah tan odada tekim at koşturuyom yoksa tahammül edemez döner gelirdim ..Gözünü sevdiğim Türk adetleri görenekleri ,yemeği o su bu su ..Memleket gibisi yokmuş arkadaş bir daha mııııı yok kalsın dili de kendisi de
Survivor yarışmasındakiler bile daha çok şey yiyorYok kuşum market var da peynir ,zeytin,kahvaltılık bir şey yok .Ben daha ekmek bulamadım ayrıca ne peyniri :) Bugün tekli ocak alıcam bir yerlerden ne yapıp edip bulucam yoksa ölücem açlıktan yemin ediyorum ya ..İnsan acından ağlar mı o duruma geldim artık bisküvi ,çorba,makarna ...
Yok kuşum market var da peynir ,zeytin,kahvaltılık bir şey yok .Ben daha ekmek bulamadım ayrıca ne peyniri :) Bugün tekli ocak alıcam bir yerlerden ne yapıp edip bulucam yoksa ölücem açlıktan yemin ediyorum ya ..İnsan acından ağlar mı o duruma geldim artık bisküvi ,çorba,makarna ...
Survivor yarışmasındakiler bile daha çok şey yiyor
Konserve alsan?
Bilmem kaç milyar çinli ne yiyo yahu ekmek yok peynir yok
Başka şehirde üniversite kazanmış kızlar gibisiniz:)
İlk dönem hepsi bu ne biçim memleket, hiç sevmedik, bizim oralar başkaydı derlerdi. 2. Dönem alışıp sevdiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?