Erkek İnfertilitesi ben artık varikosele inanmıyorum.

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

minikmelegim38

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2009
608
4
318
Arkadaşlar 1 yıl öncesine kadar kendimi paralıyordum. eşime ne macunlar kürler yaptım. bizimle aynı durumda olan bir arkadaşım daha vardı. onada ameliyatsız olmaz demişler. eşi ameliyat olmam diyordu. tamamen ümidini yitirdi. çocuk konusunu kapattı. o ay hamile kaldı. ben birtürlü kafamdan atamadım. hem ben hem eşim. sonra aynı arkadaşım 2 yıl sonra tekrar hamile kaldı. ve ben gördümki varikosel çokta kafaya takılacak bir durum değil. aşılama yaptırdım. 1. tutmadı. 2.de çok şükür gebeyim. rabbim devamını nasip eder inşallah. ha bu arada daha önce normal yoldan hamile kaldım. ve dış gebelikle sonuçlandı. sebebi benim rahim anomalimdi. yine varikoselle ilgilisi yoktu. ben derimki başka engeller varmı onuda araştırın. varikosel engel değil.

hayırlı olsun bebeğin canım değerleriniz nasıldı acaba yazabilirmisin

Hayırlı olsun. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Eşimdede varikosel var. Benim pek ümidim yok açıkcası. Varikoselden herkes aynı derecede etkilenmiyor. Varikosele inanmamak değilde bu şekilde düşünmek boş yere umut etmemek için en sağlıklı yol bence.

varikosel teşhisi konsa da varikoselin dereceleri ve spermlere verdiği hasar herkeste farklı farklı olabiliyor. spermiogram sonucu 1 milyon olan da var, 15 milyon olan da, 40 milyon olan da. keza morfoloji de farklı farklı etkileniyor. bu da bazılarında varikosele rağmen gebeliği mümkün kılabiliyor. o yüzden ben varikosele inanmıyorum diyemeyeceğim.fakat bazı doktorlar ameliyat olmadığı sürece varikoselli hastanın sperm sayısı hiç bir takviyeyle ilaçla düzelmez diyor ya ona kesinlikle inanmıyorum. evet elbette normal sağlıklı bir kişinin sayıları olan yüz milyonlara ulaşmayabilir ama kullanılan takviyelerle, ilaçlarla en azından "geçici bir süreliğine" sayı kat kat artırılabiliyor. hanımlar o yüzden lütfen ümidinizi kaybetmeyin. ameliyat ya da ivf elbette doğru birer opsiyon. ama vaktiniz varsa varikosel için önerilen bazı bitkisel takviyeleri deneyin belki şans yüzünüze güler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…