Ben artık anlamıyorum

GlassySky

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2021
233
718
53
Merhaba hanımlar. Bugün nedense daha melamilik olup konu açmak istedim. Öncelikle etrafımda hiç iyi arkadaşım yokmuş gibi hissediyorum. Genelde sınır koymaya çalışıyorum insanlarla arama. Ama nedense hayatımdaki herkes sınırı çok kolay geçebiliyor. Öncelikle çok dertli olduğum konudan başlamak istiyorum. Kilo konusu. Çoğu kişi bu durumdan muzdariptir. Bende kilolu biriyim insulin direncim olduğunu öğrendim. Kilo vermem lazımmış. Biliyorum kilo vermeliyim. Ama veremiyorum. Kilo vermek cidden çok zor. Bir yerde konusu geçiyor diyelim. Herkesin zayıf olduğu bir ortam düşünün. Tek konuşulan konunun kilonuz olduğunu duymak çok rahatsız edici. Böyle bir ortamda bulundum çok kısa bir süre için ve çok değişik hissettim. Biliyorum evet kiloluyum bende kilolu olmak istemezdim. Ama diyet tavsiyesi vermelerini de istemedim. Bir anda herkes hücum edercesine diyet tavsiyesi verdiler. En kötüsü de birşey diyememiş olmam. Sadece nazik davranmaya çalıştım. Tam o ortamdan sonra kilo konusu içime çok oturdu sanki. Diyet yapıp kilo vericem artık farz oldu bana. Bu yüzden yakın arkadaşlarıma içimi döktüm . Benim gibi hafif kilolu bir arkadaşım vardı. Beni anladığını sandım. O kilo verince çok guzellesmissin çok iyi kilo vermişsin fln demiştim. Motive olsun diye. Aynı şekilde bende kilo vermeye çalışıyordum. Ama bir hastalık yaşadım hop tekrar başa döndüm. Neyse arkadaşımla konuşurken bugün bana yukarıdan konuşuyormuş gibi hissettim. Normalde hissetmediğim şeyi bir anda hissettim. Dedim yüzmeye bir yere gitsem bir yüzme kursu olur güzel olmaz mı fln. Bana sadece yüzmeyle olmaz dedi. Peki yüzmeyle olmaz diyette lazım evet ama sonra benim sadece 7 kilom kaldı. Sen spor yap gibi söylemleri olunca kısa kestim muhabbeti çıktım. Hem kilo konusu olsun hem arkadaşlık konusunda olsun hep hatalarım var. Neden bilmiyorum ama arkadaş secimim de kötü. Cidden ya içinde kıskançlık olan kişilerle arkadaşım ya da sürekli dertli olanlarla. Hep ben mutlu birşeyler anlatıyorum. Diğerleri hep dertleriyle ilgili şeyler. Ve en kötüsü ne biliyor musunuz psikolog gibi kullaniliyorum. Derdi olana tavsiye verip telkin etmeyi işe dökeydim en azından para kazanırdım. Hiç böyle mutlu olup bana mutlu olduğu şeyi anlatacak arkadaşım yok. Hep ben birşeyler anlatıyorum. Bütün herkes derdini benle atıyor. Bu yüzden asosyal olmayı denedim. Harbiden çok denedim. Sosyal ortamlarda kimseyle konuşmadım. Ama bir şekilde çekiyorum. Bir ortamda istemesemde konuşmasam da çekiliyorum. Ornek veriyim bir arkadaş ortamındayız herkes konuşuyor birşeyler ben telefonla oynuyorum. Pat biri merhaba ne yapıyorsun hop sohbetin orta yerine beni atıyor. Benim derdim kısaca hem kilo vermek istiyorum hemde kimsenin beni küçümseyemeceği biri olmak istiyorum öyle biri olabilir miyim sizce?

Bende kiloluyum. Gerçekten kilo vermek çok zor. Sevdiğim şeyler hep yüksek kalorili. Ama kafaya koydum şu bayram geçsin kilo verecem. Selülitlerim için de masaj aleti aldım. Artık kendime bakacam.

Hangi frekanstaysan o tarz kişileri hayatına çekiyorsun.mutlu şeyler anlatıyorum diyorsun ama içten çok mutsuz ve dertlisin dolayısıyla böyle insanlar hayatına giriyor
Kilo vermek için yapılması gerekenler belli, bunun için tavsiyeye bile gerek yok bence

Kilo dışında normal hayata dair konularda konusacak arkadaslar edinin..asosyallik iyi birsey degil. Insanoglu sosyal varlıktır, gelisim icinde farkli insanlarla arkadaslik etmemiz gerekiyor.

Aslında dediğiniz şeyler çok mantıklı. Ama mutlu olmak tanımı yanlış mı biliyorum bilmiyorum. Mutlu olmayı tanımlarsam örnek verirsem bir dersten geçince mutlu olurum sevdiğim yemeği yersem o anlık mutlu olurum bir övgü alırsam mutlu olurum saglikliysam mutluyum komik birşey izlersem mutlu olurum. Bir kere bir dertlesince bir arkadaşımla artık hep dertlesiyor gibi hissediyorum. Hatta konu değiştirmek için çabalıyorum. Bir anda gene arkadaşıma tavsiye verirken buluyorum kendimi.

Kilo dışında normal hayata dair konularda konusacak arkadaslar edinin..asosyallik iyi birsey degil. Insanoglu sosyal varlıktır, gelisim icinde farkli insanlarla arkadaslik etmemiz gerekiyor.
Genç yaş ortalamasının olduğu bir arkadaş çevresinde bazı şeyler çocukça geliyor bana. Bazen ruhumun cidden 50 yaşında gibi hissediyorum. Planlarım çok gerçekçi ve ileriye yönelik olunca sıkıcısın fln diyorlar.

İnsülin direnci olan biri olarak diyebilirim ki evet gerçekten kilo vermek bazı insanlar için çok zor.
Arkadaş olarak seçtiğin kişiler genelde hep kendini önemseyen insanlar.
Sen sadece dizi izleyicisisin başrol onlar.
Kilo ver ve özgüvenini yeniden kazan.
Arkadaşlarınla da onların sana davrandığı gibi davran.
Umarim her şey yoluna girer

Kilo konusundaki hassasiyetinizden dolayı arkadaşlarınızı yanlış anlıyorsunuz bence. Verdiğiniz örneklerde yukarıdan bakma, küçümseme gibi bir tavır göremedim. İyiliğiniz için tavsiyelerde bulunulmuş sadece.

Sürekli dertlerinden bahsetmelerine gelirsek, ben de melankolik insanlarla arkadaşlık yapamam, bunalırım. Sizi dibe çeken, enerjinizi sömüren kim varsa çıkarın hayatınızdan. Tek çözümü bu.

Gerçekten teşekkür ederim tavsiyeniz için . Ben bencil insanlarla ya da sohbetin ortasına beni atıp çekiştiren insanlarla arkadas olmak istemiyordum. Bu yuzden çoğu kişiyi çıkardım hayatımdan. Bayağı kişi çıktı hayatımdan cidden. Yoluna girsin istiyorum kilo vermek istiyorum. Bende zayıf olmak istiyorum çok içten istiyorum. Bir kere empati yapmak istiyorum. Ben zayıflayınca zayıf kız olunca ne değişecek diye.

Ben de kiloluyum en gereksiz insanlar bile yorum yapar ben de cevaben kolaysa sen ver diyorum ya da verdiğiniz yöntemler bana yasak diyorum. Açıkçası sohbeti sarmayan insanları da umursamiyorum. Insanlar bana da dert anlatir, "psikolog gibisin" "sen benim yaşam kocumsun" yorumlarını çok duydum.
Bir de tamam hedefleri olan biri olmaniz güzel ama sanki sizdeki sorun biraz sosyal becerilerle alakali. Yani ana tema kilo ya da kibir değil. Özgüven ve sosyal ortamda iletisimle ilgili kendinizi gelistirmeniz lazım. Youtubeda cok güzel videolar var. Başak Kablan, Seyma Ünal benim sevdigim kisisel gelişim konusunda da motive edici videolari olan kisiler, uzman olarak da Psikolog Tülay Kök, Beyhan Budak var.
Lütfen kendiniz olmaktan cekinmeyin, mutlu olmadiginiz ortamlarda da zoraki durmayın. Yalnız olmak bazen böyle mecburi arkadasliklardan daha iyidir. Tabii ki insan sosyal bir varlık, kendinizi soyutlamayin ama sırf yalniz kalmamak icin de kendinizi rahat hissetmediginiz yerde durmayin.

Dışarıdan bir göz olarak bu cümlelerde birşey yok . Haklısınız ama bu arkadaşım kendi kötü olduğu bir konuyu kapatırken benim en kötü halimi hep ortaya çıkarmaya çalışıyor gibi. Ben bir konuda yükselirsem ve o konuda birşey dersem yüzü düşüyor. Bunu hissettim. Bir örnek daha veriyim arkadaşımla bir dersin vizesine girdik çıktık bir arkadaşımız daha var . Dedim işte çok zordu çok kötüydü. Çok modum düşüktü. Bunlar beni arkada bırakıp vizeyi tartismaya basladilar. Cok kolaymis cok basitmiş herkes yaparmış fln. Benim yanimda bilerek konusuyorlar bunu anlarsiniz. Hatta baska bir arkadasimla yurtta ayni odadayiz dedi ki iyi misin. O da anladi bilerek modumu düşürdüğünü. Neyse vizeler açıklandı ben geçtim onlar kaldı. Yüzleri düştü. Benim başarısız olmam haz veriyor sanki onlara. Bari bir konuda iyi olmaya çalışıyorum onda da başarısız olmamı bekleyen gözler olduğu için her konuda başarısız oldugumu hissediyorum

Ben gerçekten yanlız kalmayı umursamıyorum. Yanlızlıktan korkmuyorum. Ama bir konuda başarılı olucaksam veya olduysam hep düşürülmeye calisiliyorum. Kilo konusunda vuran var dedigim bir lafi carpitan arkadaşım oldu ve bana yalan söyleyen arkadaşım oldu. Ben o yüzden kimseye güvenmiyorum . Ama beni kucumsemesini istemiyorum. Iyi niyet adi altında yorum yapabilecek cesareti nerden alıyorlar inanın ki bilmiyorum. Tavsiyenizi dikkate alicam.

yani ne deseydi o arkadaşınız, yüzme demişsiniz, sadece yüzme ile olmaz deyip sporla da desteklenmesi gerektiğini söylemiş. tabii ki de sadece yüzme ile olmaz. kilo verme isteğinize uygun şekilde spor programınız olmalı.
diğerleri de diyetten bahsetmişler.
kilo nasıl verilir, diyet yaparsınız spor yaparsınız verirsiniz, kimi azar azar verir kimisi kısa sürede verir. ne deselerdi bilemedim.
ona bakarsanız benim flörtüm de yok şunu içince kilo yapıyor bende vs dedi birkaç kez, e içme o zaman dedim ne deseydim

Siz bu konuya takıntılı olduğunuz icjn konu oraya geliyor
Kilo vermek çok zor ben defalarca denedim başaramadım
En sonunda diyetisyene gittim bir destek alın onlar bunun okulunu okumuş bizim evde yaptığımız cogu sey hatalı maalesef o yüzden kilo veremeyip daha da çok aliyoruz

Of bilirim o tipleri.Her yerde bulunurlar ve hayatın boyunca da her yerde göreceksin,o yüzden fark ettiğin an kaç onlardan. Kendilerine arkadaş adını verirler ve bu sıfatla seni yerden yere vururlar, özgüvenini düşürürler. Bırak salla onları asla başaramayacağım hissine de kapılma

Tamamen kişilikle alakalı bu söylemlerin. Mesela ben 55 kiloyum görümcem 70 kilo. Bana sürekli yüzün çirkin kemiklerin gözüküyor çok zayifsin derdi kısa süre içinde kilo vermeye çalışmaya başladı. Ben ona asla sen kilolusun zayıfla gibi ithamlarda bulunmadım. Aksine şöyle yapsan kilo verirsin falan destek oldum. Pandemi sürecinde ben 5 kilo aldım 60 oldum. Gorumcemde 10kilo verdi 60 oldu. Sürekli kendini benimle kıyaslamalar ay popon büyümüş demeler. Tartıda aynı gorunuyoruz ama beden olarak ben daha zayıf duruyorum kendisinden daha uzunum oda sporsuz zayıfladığı için sarkti bunu onun yüzüne asla vurmuyorum. Kilolu ikende kötü söz soylemezdim. 10 kilo verdi diye her ortamda kilodan bahseder konu ben değilken maviste kilo aldı diye benide atar ortaya. Kulaklarımı kapatmayı tercih ettim. Ne dersem diyim o kendini tatmin edercesine konuşacak muhatap olmamaya çalış sende

İnsülin direnciniz olduğu için kafanıza göre diyet yapıp kilo vermeniz zor olur bir diyetisyenle görüşün diyetinizi yazsın hem de çevrenizdeki insanların sesi kısılır. Ben çevrenizdeki insanların bu konuda ne sizi rencide etmek ne de kullandıklarını düşünüyorum sadece bilinçsizce konuşuyorlardır ama diyetisyenler de söylüyor hep spor + diyet. Biri diğerinin yerini tutmuyor maalesef.

Hepsini geçtim de konuşmayıp telefonunuzla ilgileneceğiniz ortama neden giriyorsunuz? Girmemek daha mantıklı değil mi? Bir ortamda herkes konuşup gülerken kendini telefona gömmüş biri varsa ben de sohbete çekmeye çalışırım o insanı çünkü normal olan bu.

Mecburi bir sebepten dolayı bulunmak zorundaydım. Ve ortamda kimseyi tanımıyordum. Bende telefonla oynayım dedim. Zaten tanımadığım kişilerin böyle kilo konusunda beni konuşması beni rencide etti. Düşünün ki 6 kişi var ortamda 5 ini tanımıyorum onlar muhabbet ederken bir anda hop ay canım sen kaç kilosun deniyor. Tanımıyorlar beni bende onları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…