Ben anlamiyorum normal mi?

Bence eltinin hic bir hatasi yoktur.. boyle aile yapisindan nefret ederim.. seninde arkandan atip tutarlar.. ayrica nisanlin Masallah yani dedikodu makinasi resmen.. yok yengem soyle yok yengem boyle acaba kendileri sutten cikmis ak kasikmi !! Kiza ne yapiyorlar Allah bilir

bence nişanlınla bu konuşmanın yanlış olduğunu söyle onların özel hayatı kimseyi ilgilendirmez nişanlının ailesinin yaptığı şeyin yanlış olduğunu ona söylemen lazım çünkü ben de size gelin adayı olarak gelicem de ben size gelin olarak gelsem ailenin benim hakkında konuşmalarını aynı şekilde yengenlerle konuşsalar bizim dedikodumuzu yapsalar hoşuna gidermi? de bence empati kurmasını sağla :) bu problem yüzünden ilerde belki bir çok problem çıkabilir beni ve seni yıpratabilirler de onların her konuşmasını onlara katılıp konuşmasın onlar konuşuyorsa oda bu konu hakkında yorum yapmasın çünkü abisinin eşi . abiside kendi eşi hakkında konuşursa nasıl hisseder bunu konuş ailesinin yaptığı şeyin yanlış olduğunu ona söyle yengesinin davranışları hatalı olabilir arkasından dedikodu yaparak bu hatayı düzeltemezler yengesiyle adam akıllı konuşsunlar ailesi problemi anlatarak konuşarak çözsünler arkadan konuşmak kolaydır önemli olan yüzüne söyleyebilmektir :)

Off eltnin deli gibi dedikodusu yapılıyo demekki ne ayıp ya, herşeyi geçtim aileden o artk bu kadar mı düştünüz yani sütü yokmuş bilmemneymiş bunudamı çekiştiriyosunuz ya. (Nişanlının ailesine diyorum üstüne alınma)

Kizlar ben bu aileye nasil mesafe koyayim peki?
Nisanlima kotu bi gelin gibi gorunmeden nasil siyiracagim kendimi onlardan?
Ne yapmali ne yapmamaliyim?

Asil sorun ailesi degil, nisanlinin ta kendisidir. Sonucta kendisi bu laflari sana yetistiriyor ve kendisi dedikodu yapiyor. Bu igrenclikten baska birsey degildir. Yarin birgün ailesi ile senin dedikonu yapsa sasirmam. Hatta aile onu kolayca sana karsi doldurabilir. Yerinde olsam yüzügü atardim, yoksa senin ilerde daha coook basin agrir.

Bence sorun aile değil nişanlı n, anne ne ayıp deyip susturamiyor bir de gelip sana anlatıyor. Y eni nesil erkekler ne yiyor içiyor arkadaş böyle kadınsı huylari var.

Senin derdin iyi gelin olmaksa bir arkadaşın dediği cigdemi al dedikodu seanslarina katıl. Ya bir de kadın olarak neden Biz yaraniyoruz insanlara. Nişanlın dedikodu yapıp bir de sana anlatmaktan vazgecerek sana yaranabilir mesela.

Kadının sütü neden yok, acaba aile olarak sürekli kadınla Uğraştıkları icinmi? :KK14: Şimdiden önlemini al, yoksa Seninde sütün dilden dile dolanır ileride. Nişanlının gelip sana yengemin sütü yokmus diye çekiştirmeside ayrı bi olay, ben olsam "e, sen emzirseydin ya Hayatım" derdim :KK47:

Kizlar eltim nisanlimin ailesinde hic sevilmeyen bi tip ama kv kp gorumceler caktirmiyor durumu.
Nisanlimdan haber aliyorum nisanlimda nefret ediyor yengesinden aramizda da kmler var.

Sorun su ki eltimin sutunun olmamasindan hatta abur cubur yemesinden dolayi olmamasindan, bebegine bakamamasindan,esini doldurmasindan herseyden nisanlimin haberi oluyor. Bu normal midir? Yani sutunun olmayip cocugu mama ile beslemelerinden nisanlimin haberi olmasi dogru mu?
boyle ailelerden korkarim.. hoslanmam.. eski eltimin esamesi okunmazdi ben nisanliyken, anlamamistim.. sonradn yilan yuvasina dustugumu anlayinca cozmustum.. kiza ne deger veriliyodu ne bsy.. cocugu yoktu, adeti gecikse eski esim de biliyodu.. boyle rezillerdi.. tabi kesin seninkiler de boyledir demiyorum ama ketum veya kotuleyici veya herseyi olay eden ailelere temkinli yaklasin..

Kadının sütü neden yok, acaba aile olarak sürekli kadınla Uğraştıkları icinmi? :KK14: Şimdiden önlemini al, yoksa Seninde sütün dilden dile dolanır ileride. Nişanlının gelip sana yengemin sütü yokmus diye çekiştirmeside ayrı bi olay, ben olsam "e, sen emzirseydin ya Hayatım" derdim :KK47:
aynen! cikarim cok dogru!

Malesef benim eşimin ailesi de her şeyi ama her şeyi ailece konuşur yorumlarlar. eşim de dahil. özellikle eltimi çok çekiştirirler. bunu benim yanımda yapmaktan da çekinmezlerdi. eltim gayet kendine güvenli akıllı bir kadın olduğundan onları hiç takmaz, hayatını yaşamaya devam eder. ben bunu bildiğim için, eşimin ailesine laf verdirmemek için çok dikkatli davranırım. ama dikkat etsem n'olur ki? kendimi yıprattığıma değmez.mutlaka konuşacak bir şeyler bulacaklardır. ben genellikle bu konuşmalara dahil olmamayı, kendime iş yaratıp dinlememeyi tercih ediyorum. bu tavrım yüzümden son zamanlarda yanımda konuşmaktan rahatsız olmaya başladılar.

Bosbogaz bir anne kayni bile olsa,nihayetinde bir erkek,gelininin sutunden bahsediyor ogluna,oglu da gayri ihtiyari aklinin bir kosesinde kalmis, bunu sevgilisine yetistiriyor.anne de normal degil,oglu da...

bence nişanlınla bu konuşmanın yanlış olduğunu söyle onların özel hayatı kimseyi ilgilendirmez nişanlının ailesinin yaptığı şeyin yanlış olduğunu ona söylemen lazım çünkü ben de size gelin adayı olarak gelicem de ben size gelin olarak gelsem ailenin benim hakkında konuşmalarını aynı şekilde yengenlerle konuşsalar bizim dedikodumuzu yapsalar hoşuna gidermi? de bence empati kurmasını sağla :) bu problem yüzünden ilerde belki bir çok problem çıkabilir beni ve seni yıpratabilirler de onların her konuşmasını onlara katılıp konuşmasın onlar konuşuyorsa oda bu konu hakkında yorum yapmasın çünkü abisinin eşi . abiside kendi eşi hakkında konuşursa nasıl hisseder bunu konuş ailesinin yaptığı şeyin yanlış olduğunu ona söyle yengesinin davranışları hatalı olabilir arkasından dedikodu yaparak bu hatayı düzeltemezler yengesiyle adam akıllı konuşsunlar ailesi problemi anlatarak konuşarak çözsünler arkadan konuşmak kolaydır önemli olan yüzüne söyleyebilmektir :)
eger tahmin ettigim yapida insanlarsa, empati filan kuramazlar.. empati buyuk bi erdemdir, evlerindeki gelinin dedikodusunu yapmaktan cekinmeyenler, empati'yi bi marka filan sanabilirler.. eski esime yengesinin konusulmasini dogru bulmadigimi soyledigimde suclu ben olmustum : ) kendi yaptiklari cirkinlige bakmayip, beni 'ailesini elestirmekle' suclamisti.. eksikleri aciga cikti ya, ofkeyle triple bastiracak.. komplekse bakar misin :KK53: o empatiyi kuracak kapasitedeki insan, bastan bu davranisi yapmaz.. bence iteklemeyle ogretilmez boyle seyler.. kendileri herkesi elestirebilir, onlar hakli(!)dir sonucta, ve o konustuklari gelin pistir kakadir dolayisiyla onlar istedigini diyebilir, ama kimse onlara 'yanlis yapiyorsunuz' bile diyemez.. (konu sahibinin karsisindaki aile belki boyle degildir, ama dikkatli olsun diye anlattim)
ay anlatirken boguldum.. Allah korusun boylelerinin
serrinden..

eger tahmin ettigim yapida insanlarsa, empati filan kuramazlar.. empati buyuk bi erdemdir, evlerindeki gelinin dedikodusunu yapmaktan cekinmeyenler, empati'yi bi marka filan sanabilirler.. eski esime yengesinin konusulmasini dogru bulmadigimi soyledigimde suclu ben olmustum : ) kendi yaptiklari cirkinlige bakmayip, beni 'ailesini elestirmekle' suclamisti.. eksikleri aciga cikti ya, ofkeyle triple bastiracak.. komplekse bakar misin :KK53: o empatiyi kuracak kapasitedeki insan, bastan bu davranisi yapmaz.. bence iteklemeyle ogretilmez boyle seyler.. kendileri herkesi elestirebilir, onlar hakli(!)dir sonucta, ve o konustuklari gelin pistir kakadir dolayisiyla onlar istedigini diyebilir, ama kimse onlara 'yanlis yapiyorsunuz' bile diyemez.. (konu sahibinin karsisindaki aile belki boyle degildir, ama dikkatli olsun diye anlattim)
ay anlatirken boguldum.. Allah korusun boylelerinin
serrinden..

Aslında bir çok insanımızın hep yoksun olduğu bir konudur empati.. Aslında konuşmak basittir ama ağızdan çıkan sözün nereye gittiğini bilmeden konuşmak kendilerini kaybettiği belirtisi kendine bile sahip çıkamayan insanlardır aslından konuşurken kullandığımız cümleyi çok düşünmemiz lazımdır bir söz vardır ''İnsanlar ne kadar az düşünürlerse, o kadar fazla konuşurlar'' diye konuşurken hep düşünmek lazım artık milletimizin ağzı torba değilki büzesin Allah yardımcın olsun diyorum konu sahibine en azından nişanlına empati kurmayı bilmiyorsa bu duyguyu sen aşıla ona :) yakında evleneceğinizi bilmesi lazım ailesinin senin hakkında konuşmasına izin vermemeli yoksa sorunlarınız büyür inşAllah sorununuzu çözebilirsiniz inşAllah mutlu ve huzurlu bir yuva kurarsınız :))

X