- 24 Haziran 2011
- 23.301
- 48.375
bende abur cubur yiyorum ve 2 yıl kızımı emzirdim 9 aylık oğlum var ve onuda 2 yaşına kadar emzircem veeee abur cubura devam ediyorum kayınvalidenizin dikkatine :))))
Cildirtacak misiniz kadini
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bende abur cubur yiyorum ve 2 yıl kızımı emzirdim 9 aylık oğlum var ve onuda 2 yaşına kadar emzircem veeee abur cubura devam ediyorum kayınvalidenizin dikkatine :))))
Kizlar ben bu aileye nasil mesafe koyayim peki?
Nisanlima kotu bi gelin gibi gorunmeden nasil siyiracagim kendimi onlardan?
Ne yapmali ne yapmamaliyim?
boyle ailelerden korkarim.. hoslanmam.. eski eltimin esamesi okunmazdi ben nisanliyken, anlamamistim.. sonradn yilan yuvasina dustugumu anlayinca cozmustum.. kiza ne deger veriliyodu ne bsy.. cocugu yoktu, adeti gecikse eski esim de biliyodu.. boyle rezillerdi.. tabi kesin seninkiler de boyledir demiyorum ama ketum veya kotuleyici veya herseyi olay eden ailelere temkinli yaklasin..Kizlar eltim nisanlimin ailesinde hic sevilmeyen bi tip ama kv kp gorumceler caktirmiyor durumu.
Nisanlimdan haber aliyorum nisanlimda nefret ediyor yengesinden aramizda da kmler var.
Sorun su ki eltimin sutunun olmamasindan hatta abur cubur yemesinden dolayi olmamasindan, bebegine bakamamasindan,esini doldurmasindan herseyden nisanlimin haberi oluyor. Bu normal midir? Yani sutunun olmayip cocugu mama ile beslemelerinden nisanlimin haberi olmasi dogru mu?
aynen! cikarim cok dogru!Kadının sütü neden yok, acaba aile olarak sürekli kadınla Uğraştıkları icinmi? Şimdiden önlemini al, yoksa Seninde sütün dilden dile dolanır ileride. Nişanlının gelip sana yengemin sütü yokmus diye çekiştirmeside ayrı bi olay, ben olsam "e, sen emzirseydin ya Hayatım" derdim
bi de o karalamayi oyle bi ustalikla yaparlar ki, eltiyi kotu bilirsin..bence eltiyi fazla sert yargılamayın. abur cubur yiyor sütü kesiliyor bebeğinede hiç bakmıyor diye dedikodu yapan bir kayın aileyle karşı karşıyasınız.
sonra bir bakarsın başkalarınada seni kötü anlatıyorlar.bi de o karalamayi oyle bi ustalikla yaparlar ki, eltiyi kotu bilirsin..
aynen oyle.. boyleleri cok tehlikeli oluyor.. o gelini insan yerine koymadiklari gbi, digerine de aynini yaparlar; kumaş bu ise..sonra bir bakarsın başkalarınada seni kötü anlatıyorlar.
eger tahmin ettigim yapida insanlarsa, empati filan kuramazlar.. empati buyuk bi erdemdir, evlerindeki gelinin dedikodusunu yapmaktan cekinmeyenler, empati'yi bi marka filan sanabilirler.. eski esime yengesinin konusulmasini dogru bulmadigimi soyledigimde suclu ben olmustum : ) kendi yaptiklari cirkinlige bakmayip, beni 'ailesini elestirmekle' suclamisti.. eksikleri aciga cikti ya, ofkeyle triple bastiracak.. komplekse bakar misin o empatiyi kuracak kapasitedeki insan, bastan bu davranisi yapmaz.. bence iteklemeyle ogretilmez boyle seyler.. kendileri herkesi elestirebilir, onlar hakli(!)dir sonucta, ve o konustuklari gelin pistir kakadir dolayisiyla onlar istedigini diyebilir, ama kimse onlara 'yanlis yapiyorsunuz' bile diyemez.. (konu sahibinin karsisindaki aile belki boyle degildir, ama dikkatli olsun diye anlattim)bence nişanlınla bu konuşmanın yanlış olduğunu söyle onların özel hayatı kimseyi ilgilendirmez nişanlının ailesinin yaptığı şeyin yanlış olduğunu ona söylemen lazım çünkü ben de size gelin adayı olarak gelicem de ben size gelin olarak gelsem ailenin benim hakkında konuşmalarını aynı şekilde yengenlerle konuşsalar bizim dedikodumuzu yapsalar hoşuna gidermi? de bence empati kurmasını sağla :) bu problem yüzünden ilerde belki bir çok problem çıkabilir beni ve seni yıpratabilirler de onların her konuşmasını onlara katılıp konuşmasın onlar konuşuyorsa oda bu konu hakkında yorum yapmasın çünkü abisinin eşi . abiside kendi eşi hakkında konuşursa nasıl hisseder bunu konuş ailesinin yaptığı şeyin yanlış olduğunu ona söyle yengesinin davranışları hatalı olabilir arkasından dedikodu yaparak bu hatayı düzeltemezler yengesiyle adam akıllı konuşsunlar ailesi problemi anlatarak konuşarak çözsünler arkadan konuşmak kolaydır önemli olan yüzüne söyleyebilmektir :)
eger tahmin ettigim yapida insanlarsa, empati filan kuramazlar.. empati buyuk bi erdemdir, evlerindeki gelinin dedikodusunu yapmaktan cekinmeyenler, empati'yi bi marka filan sanabilirler.. eski esime yengesinin konusulmasini dogru bulmadigimi soyledigimde suclu ben olmustum : ) kendi yaptiklari cirkinlige bakmayip, beni 'ailesini elestirmekle' suclamisti.. eksikleri aciga cikti ya, ofkeyle triple bastiracak.. komplekse bakar misin o empatiyi kuracak kapasitedeki insan, bastan bu davranisi yapmaz.. bence iteklemeyle ogretilmez boyle seyler.. kendileri herkesi elestirebilir, onlar hakli(!)dir sonucta, ve o konustuklari gelin pistir kakadir dolayisiyla onlar istedigini diyebilir, ama kimse onlara 'yanlis yapiyorsunuz' bile diyemez.. (konu sahibinin karsisindaki aile belki boyle degildir, ama dikkatli olsun diye anlattim)
ay anlatirken boguldum.. Allah korusun boylelerinin
serrinden..