• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Belli olmayan cinsiyet yardım kızlar

bicirbicircadi

18 Şubat ❤
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2017
766
812
23
Psikolojim alt üst oldu resmen. Çocuğumuzu ne diye seveceğimizi şaşırdık. Yıl olmuş 2017 halâ bu ikilemler var. 10 haftalıkken kendi doktoruma gittim. Cinsiyet tahmini olarak erkeğe benziyor demişti. 13+4 te ikili tarama testim için ultrosonda 2 kez bakılmasına rağmen ve bacak arası gayet açık olmasına rağmen ikili tarama testimi yapan doktor kız olduğunu yüzde 95 oranda onayladı. Ultroson resmini verirken kızının fotoğrafı diye uzattı bana. Sonra ne mi oldu ? Dün tam 16+4 te doktor kontrolümde erkek olduğu söylendi ve artık karmakarışık bi hal aldık eşimle. Neye inanıcaz bilmiyorum artık. 22. Haftamda ayrıntılı ultrosona kadar hiç bişey düşünmek istemiyorum buda dün doktorun bize verdiği ultroson erkek mi bebeğim anlayamıyorum sizce ?

a1JjaO.jpg

yz8mDy.jpg

Teeee 2000 yılında filan arkadaşımın kardeşi için erkek olacak bu erkek olacak demiş doktorlar bir doğmuş kız. Kordon bağını pipi zannedebiliyorlarmış ama size 2000li yıllardan bahsediyorum aradan 17 yıl geçmiş hala bu ikilemin yaşanıyor olması değişik. Kemik yapısından da kız olduğu ortaya çıkıyor mesela ama bu ultrason resimlerinden cinsiyeti ben anlamam tabii anlayan arkadaşlar aydınlatır ben yaşanan iki olayı örnek olsun diye anlattım

Anyalayamadim ultrason dan hayirla gelsin inşallah..14.haftamda kıza benziyor dedi 16.haftamda kız ama ayrintiliya kadar hazırlık yapmayın demisti..

Ultrason sırasında ekrana bakıyor musunuz siz de? Bir kızım var bir de oğlan bekliyorum oğlanların pipisi bariz belli oluyor ultrasonda çünkü siz de görürsünüz. Koyduğunuz fotolardan anlaşılmıyor malesef. Benim kızım cinsiyeti de 28 haftalıkken kesinleşti. Doğumda bile sormuştum kız da mi diye bir türlü emin olamadı doktorlar da çünkü :) oğlumda ise hemen 10 haftada belli oldu :)

İki çocuk annesiyim ama inanın ultrasondan hiç bişey anlayamıyorum halen.
20 haftada detaylı ultrasonda tam belli oluyor.Çünkü o zaman bebeğin içorgan ve üreme organlarına da bakılıyor.
Bu arada 20.haftaya kadar oğlumun kız olduğunu söylerdi doktorumuz.Ama değilmiş:))

Psikolojinin bozulacağı durum ne anlamadım , bebek sağlıklı mı? Tamam. Bu yeterli değil mi psikolojimizin süper olması için?

Alışveriş için diyorsan giysi kıyafet işini sona bırak yada al renk renk işte kızı erkeği mi var bebeğin hepsini de giyer.

Psikolojiniz bozulmaya yer arıyormuş bulmuş galiba

Bu kadar takmayın kafanıza. Sağlıkla gelsin de belli olana kadar bebeğim diye sevin. İlle de kızım/oğlum demeye gerek yok.
Bana doktorum 13.haftada direk erkek dedi biz daha belli olmaz derken. Her bebek hemen belli etmiyor işte..

Benim kızım da göstermemişti doktor güldü hatta kız herhalde diye.Oglum hemen 16 haftalıkken göstersi öğrenmiştik.Yanlız şu var ben renkli ultrasyona girdim oglumda video cd si felan da veriyolar.Bir de renki deneyin Allah saglıcakla kucagınıza almayı nasip etsin.

10.haftada cinsiyet tahmini yapan doktoru tebrik etmek lazım.

Benim kızımada 6 ay boyunca erkek demişti doktorum
Detaylı usg de doktor kız olduğunu söyledi.

Dün doktorumada aynı şeyi söyledim. Emin olmadığınız cinsiyet tahminlerinizi hastalarınıza mümkünse söylemeyin diye. Sonuçta sormamıştık kendileri söylediler emin değiliz diyebilirlerdi yüzde 95 oran verip kız diyip arkasından erkek demeleri oldukça saçma oldu

Çok iyi anlıyorum.
Zira ben de 23. Haftada öğrenebildim.
Dr bi türlü emin olamadı.
Hatta doktorunuz benimki mi diye düşündüm bian okurken.
Sonra zaten değiştirdim dr.u.
İyki değiştirmişim.
Bu arada ben kız demiştim size grupta sorduğunuzda.
İnşallah bian önce belli olur.

Teeee 2000 yılında filan arkadaşımın kardeşi için erkek olacak bu erkek olacak demiş doktorlar bir doğmuş kız. Kordon bağını pipi zannedebiliyorlarmış ama size 2000li yıllardan bahsediyorum aradan 17 yıl geçmiş hala bu ikilemin yaşanıyor olması değişik. Kemik yapısından da kız olduğu ortaya çıkıyor mesela ama bu ultrason resimlerinden cinsiyeti ben anlamam tabii anlayan arkadaşlar aydınlatır ben yaşanan iki olayı örnek olsun diye anlattım

Aynı olay kuzeniminde başına gelmişti ama o zamanda yıl 2007 di. 10 yıl geçti üstünden. Gelişmiş ultroson araçları denilen bişi var üstelik özel hastaneye gidiyoruz. Kız erkek hiç farketmez yeterki sağlıklı doğsun canımız kanımız olucak cinsiyetin önemi yok ama bu tarz olaylarda insan ister istemez salak gibi oluyor. Çevremizdekilere kız demiştik şimdi erkek diye düzeltiyor eşim. Arkadaşlarım dahi süpriz bebek diye isim taktı artık :deli:

Back